Her anne ve her baba … iç güdüsel olarak anne babalık hissini yaşar mı…

Her anne ve her baba … iç güdüsel olarak anne babalık hissini yaşar mı…
Anne ve babalık hissi fıtrî bir kanundur ve fıtrî konularda bizzat var olduğu için o hissiyat, o duygu ve istek sana geliyor. Nasıl ki karşı cinse aşık olmak duygusu sana geliyor ise o anne veya bana olmak hissi sana geliyor. Biz ise buna fıtrat ve insan tabiatı biliminde kanun diyoruz. İç güdü denilen şeyin ise lügatta ve dil bilimi ve dil felsefesinde hiç bir karşılığı yoktur.
Meselâ hiçbir insan, maymunlara aşık olmuyor, çünkü fıtrî kanunların yazılımında böyle bir program yoktur.
Benim işim gerçekten çok zor, önce karşındakine kullandığı kelimenin kavramlarını öğret, sonra mantığı öğret sonra da hakikîti anlat.
bence iç güdüsel olan şey sahiplenme arzusu, anne baba olmak için hem fiziki hemde manevi olarak hazirlikli olmak gerekiyor.
bu iki parca bir elmanin butununu olusturur.
fiziki annelik bebegin ihtiyaclarini hissedebilip ona gore yon alabilmektir her açidan. yeterince iyi yetistirilmemis ve ya yetisememis, kompleks sahibi kisilerin cocuklarinin geneli de onay bagimlisi, sorumluluk bilinci ve öz saygisi gelismemis bireyler olarak buyuyorlar.
bunu ben bir cok aile yapisinin cocuklarini inceleyerek kendi capimda deneyler sonucu deneyimler edinerek ogrendim.
manevi annelik ise cok farkli bir konu fiziki annelik kadar agir sorumluluk gerektirmiyor olsa da yuksek hassasiyet gerekiyor bence,
aile sevgisinden mahrum kalan cocuklar maalesef ki hayata bir adim geriden basliyor, sevgi istegi yine korkunc sekilde onay bagimliligina donusuyor.
icgudusel degil bence cunku eş sahibi olmayi da insan ister bu da ayni sey bence cocuk sahibi olmayi istemek ile.
fiziki annelik babalik onceliktir her zaman.
eger fiziki annelik ve babalik saglam sekilde yapiliyorsa manevi sevgi aktariminda olusan eksiklikler de bir sorun etmiyor, herkes buyuyunce toparlanabiliyor.
somut icraatlar soyut filizlenmelerin temelidir.
tercih meselesi yani dhndjdbdjdb
ooo tşkk jfkfjdhdjhdhdhdhdhd
Ben teşekkür ederim
Iyi bir evlat yetistirmek şart.
Bennn ederim
Tercih ettikten sonra "doğadaki diğer canlılar da olduğu gibidir" İnsan olarak Anneler bilimsel olarak da bu yönde bilinen içgüdü ile bazı hormonların da desteği ile yaşarlar erkeklerde durum biraz farklı olabilir
Bence anne babalık hissi biraz içgüdüsel olsa da tamamen içten gelmiyor, sonradan da gelişebiliyor 😊 Mesela ben ilk annelik duygusunu oğlum kucağıma gelince tam anlamıyla hissettim. Bu yolculukta kararlar, deneyimler her adımda değişiyor. Yani tercih de ediliyor, içgüdü de tetikleniyor. Anne olduktan sonra anladım ki; çocuk büyütmek tarifte kolay, pratikte uykusuz! 😅
Cevap
0Cevap
Tercih edilen bir durum diyelim. İçgüdüsel olsaydı çocuk esirgeme kurumunda büyüyen çocukların anne ve babalarında niçin bu içgüdü yok mesela?
Her anne baba içgüdüsel olark bu duyguyu yaşamaz bunun örneği çok var görüyoruz maalesef
Yaşasalar ülkede bu kadar baba sevgisi tatmamış kadın erkek olmazdı ya da anne sevgisini
Bence içgüdüsel
Bence hissi bir olay.
İçgüdüsel bir olay.
Hayır yaşamıyor maalesef
İçgüdüsel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?