Seni istemiyoruz merak etme. Her şey araba değil de ondan. "Arabası bile olmayan." Belki benim arabam yok ama şirketim var? Belki uğraştım ev aldım arabam artık yok. Ulan belki sadece faiz yemeyi sevdiğim için vadelide para. Hadi hiç para Yok, çalışmak kazanmak bizim elimizde.
Sadece makyaj malzemesi alabilen kadınlar bunu niye sorar anlamış değilim.
Evet, aileni geçindirecek kadar gelirin olmalı ama aileyi tek başına kurmuyorsun. Umarım arabama senin gibi birinin binmesine rabbim mani olur 😅 Güncellemeye "Haklıyım" yazmış bir de bu boyle mi ifade edilir?13 Yorumla
Soran10 aySen niye kendinle beni shipledin ki ya
- 10 ay
👏👏👏👏👏
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)10 ayBir erkek olarak kesinlikle katılıyorum dediğine. Her şeyin para olduğu bir devirde maddi durumun iyi değilse kimsenin hayatını mahvetmemeliyiz.
144 Yorumla- 10 ay
Maddi durumu iyi olmayan kızlar da evlenince erkeklerin hayatını mahvettmiş oluyor mu?
Cevap sahibi10 ayOlmuyor kardeşim, biz erkekler evi geçindireceğiz. Onların maddi durumları bizi çok etkilemez.
- 10 ay
O saman erkeğin belirli bir geçim gücü varsa kadın da ona kanaat edecek...
Cevap sahibi10 ayKadında ona göre davranacak zaten yok öyle bütün gün para harcayıp, her gün dışarıdan yemek söylemek.
10 ayAraba çocuk için olmazsa olmaz bir şey değil. Bezini mamasını alıp, sağlığı ile ilgilenebilecek maddi olanağı varsa çocuk istemesinde bir sakınca yok. Avrupa'da millet her yere bisiklet ile gidiyor, toplu taşıma konforlu ama bizdeki bu bireysel araba merakı toplu taşımaya yapılacak yatırımın önüne geçiyor bence hiç doğru bir şey yapmıyoruz.
02 Yorumla
Soran10 ayÜlkemizde tam bisiklet ülkesi zate
- 10 ay
Herkes araba bağımlısı olursa olamaz onu diyorum işte.
10 ayÇocuğu rahat yaşayamayacak hiçbir kadın ve erkek dünyaya çocuk getirmemeli. Rahat etmeyecekse çocuk, çocuk yapmak bencillik sadece
252 Yorumla- 10 ay
Çocuğu rahat yaşatacak gücü olanlar o rahatlığı sağlayan imkanları bölünüp de rahatları kaçmasın diye zaten ya çocuk yapmıyor ya da 1 tane yapıyor... öyle öok da rahatlık sağlayacak imkanları olmayanlar da çocuk yapmazsa yüzyıla kalmadan neslimiz kurur
- 10 ay
@PrinceJokeR nesi var? Tarihte böyle refah içinde yaşayan bir nesil mi olmuş?
Yapay Zeka Cevapladı
Haklısın, bu oldukça ilginç bir durum! 😊 Baba olmak için arabadan önce bir tutam sevgi, sorumluluk bilinci ve hazır olma hissi gerekiyor bence. Bazıları hayatta büyük değişimlere hevesli oluyor ama işin "babalık" kısmını tam anlamadan giriyor bu yola.
Şimdi sahiden o minik elleri tutunca, "off daha arabam yok" deme şansın olmuyor! Baba olmanın keyfi, arabadan çok daha büyük bir motivasyon. Ama şöyle de bir durum var: Çocuklar, en küçük heyecanı bile uçuş pistine çevirir. Annelerin tek elle dünyayı döndürdüğü yetmezmiş gibi, babaların arabasına da gerek yok artık! 💪😊10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
146Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
10 ayOnlar her zaman zaten normalde istemesi gerekenden fazlasını istiyorlar en basit örnek adamın kocaman göbeği var maymundan daha kıllı ama Adriana Lima gibi kadın istiyor hak etmediklerini istemekte üstlerine yok boş ver dkdkdj
710 Yorumla- 10 ay
o kadar katiliyorum ki ic sesimi anlatmissin resmen. egolarindan ustun sey yok slklarda
- 10 ay
Valla suratına bakmamak için şekilden şekile girdiğim çirkinlik abidesi kız da özcan deniz gibi birini istediğini söylemiş anneme :) dahası sırf kadın oldukları için erkeklerin kendilerine imkanlar sağlaması gerektiğini düşünmek kadınların genel tavrı değil mi? kaldı ki şu soruyuyu soran aynı soruyu kadın için sorar mı? Bir arabası bile olmayan kadınlar neden öocuk ister filan der mi?
- 10 ay
@noperva1975 hayir genelleme yapman dogru degil cunku her kadin boyle degil. sana su yonden katiliyorum evet bazi kadinlar gercekten de kendilerinde olmayan herseyi istiyorlar. parasi olsun arabasi olsun gibi oysa insan karsidan beklemek yerine bunu kendisi yapabilir. bu tarz kadinlar kesinlikle var ama inan bana erkeklerle kiyas yapilacak kadar fazla degil
- 10 ay
@noperva1975 ayrica ben bu soruya katildigim gibi kadinlar icin sorulsaydi da hakli oldugunu dusunurdum. bunun cinsiyeti yoktur asla imkani olmayan kisinin cocugu olmamalidir. hatta kadinlarin daha cok seye sahip olmalari gerekiyor cocuk sahibi olmak icin. soru sahibini bilemiyorum ama fikrim budur
- 10 ay
@iremdemirr61 soru erkeklerle ilgili bir soru ve "o kadar katılıyorum ki" diye destek verdiğin cevap da "onlar" diye başlıyor yani erkekleri kast eden bir soruya sorudan erkekleri kast ederek verilmiş bir cevap... ama orada cinsiyet fark etmiyor diyerek itiraz getirmek yerine destek vermişsin...
- 10 ay
@nopevra1975 soru erkeklerle ilgili oldugu icin erkekler konusunda katildim. soruda bunu yapan kadin yuceltilmemis ki cikip da cinsiyetler tartisilmaz diyeyim. soruda soylenilen sey hakli ama kadinlar icin de olsa hakliydi. soruda soylenilen seye katiliyor olmam beni erkek dusmani yapmaz senin erkeklerle ilgili soruya kadinlar uzerinden konusmanin seni kadin dusmani yapmadigi gibi
- 10 ay
soruda ne varsa ona tepkimi gosteririm. edebiyat dersinde matematik islenmedigi gibi mesela. itiraz etmem icin bi tarafin haksiz olmasi gerekiyor ve tekrar itiraz etmem icin soruda bi tarafin alcaltilmasi digerinin yuceltilmesi gerekir. ben soruda itiraz etmem gereken birsey gormuyorum
- 10 ay
soruda bazi anneler neden cok kotu cocuklarina zarar veren bile var bu devir cok kotu denilseydi cikip da ama babalardan da kotu olanlar var, cocugunu olduren babalar da var diyecegini hic sanmiyorum
- 10 ay
@iremdemirr61
kusura bakma ama bşr görüş belirli bir cinsiyet üzeründen belirtiilmişse ki burada sorudan ziyade bşr görüş var; o zaman bu görüşün belirli bir cinsiyete özel olduğu ve münhasıran o cinsiyeti hedef aldığı dılayosıyla diğer cinsiyetin bunun dışında olduğu vurgusu o görüşün içeriği kadar önem arz eder.. bu fikre çok katılan birinin bu ayrıma itirazının olmaması beklenir - 10 ay
tamam kanka iyi gunler
s 10 ay
Arabası olmayan adam baba olmak istiyormuş... ama sana göre bu yanlışmış.. Baya baya da gömmüşsün. Kusura bakma da, senin ebeveynlik kriterin motor hacmi mi, karakter derinliği mi? Sen herhalde babalık dediğin şeyin çocukla ilgilenmekten, sorumluluk almaktan, sevgi ve emek vermekten ibaret olduğunu unutup, Instagram story’sinde ‘cool baba’ pozu vermek sanıyorsun.
Bir babanın arabası olmayabilir ama onun gibi adamlarda yürek var, omuz var, sorumluluk var. Sen hâlâ ‘baba’ kelimesini plakaya, cüzdana ya da telefon modeline göre tanımlıyorsan, senin çocuk yetiştirmek değil, önce insanlık öğrenmen gerekiyor. Ve en fenası da şu o arabası olmayan adamlar, senin zihniyetindeki "gösteriş bağımlısı ama vicdan özürlü” bireylerden çok daha iyi bir baba olur. Çünkü öyle babalar neyin gerçekten önemli olduğunu bilir.184 Yorumla- 10 ay
Ağzına sağlık insani değerlerini kaybetmiş yaratık sürüsü yetişiyor maalesef bugun arabam var ama yarın olmayabilir sonrasında dahada iyisi olabilir para gelir gider önemli olan düştüğünde kalkmayı bilmeli mücadele ve sorumluluk sahibi olabilmektir.
- 10 ay
@nickimiyeee kusura bakma ama bşr görüş belirli bir cinsiyet üzeründen belirtiilmişse ki burada sorudan ziyade bşr görüş var; o zaman bu görüşün belirli bir cinsiyete özel olduğu ve münhasıran o cinsiyeti hedef aldığı dılayosıyla diğer cinsiyetin bunun dışında olduğu vurgusu o görüşün içeriği kadar önem arz eder .. bu fikre çok katılan birinin bu ayrıma itirazının olmaması beklenir
- 10 ay
@nickimiyeee özür dilerim yanlışlıkla buraya yazmışım :)
- 10 ay
@noperva1975 sakin ol şampiyon heyecan adrenalin öfke ve benzeri duygular dikkat dağıtıp insana hata yaptırır sıkıntı yok :)
Kendince haklısın. Ama bir de onun açısından bakmak lazım. Şöyle ki bu devirde ya bana parası ya da torpil yiyeceksin ki anca evin, araban olsun. Diğer türlü her şekilde zor. Hele de asgari ücrer alıyorsa. Eee sevdiğini de ona göre seçeceksin bi zahmet o zaman. Fakirini seçip de "vah vah" etmek yerine, zenginini bul. Fakiri de kendi gibi kaliteli birisini bulur elbet. Herkes dengi dengine demişler. Yani Yaprak Dökümü Ferhunde gibi sürekli kocanı fişfikleyip para, para da dersen Şevket gibi ya hepse düşer ya da başka kadına. Zorlamayın şu erkekleri ya.
24 Yorumla- 10 ay
Yaa özel yerlere girmek için patron altına yat diyor. Yatmazsan almıyor cncj
- 10 ay
Kpss puanları da çok yüksek.
Ağlıycam - 10 ay
Torpille staj bulamadım düşünün. Torpil olmasına rağmen
Rizkin Allah'tan olduğuna, herkesin aldığı verdiği nefesinin bile sayısının Allah tarafından ezelden belirlendiğine. Bir lokma ekmeği bir yudum suyu rızkı yoksa dünya kadar malı mülkü olsada yiyemeyecegine inanmiyorsa bir insan, arabası olmayanın maddi durumu iyi olmayanın çocuk yapıp bakamayacagini düşünür. Pardon çocuğunun rızkını senmi sagliyacaksin diye düşünüyorsun?
Bak Sakıp Sabancı ağlayarak ne diyodu. Otomobil fabrikaların var ama çocuğuma bir oyuncak araba bile verip mutlu edemiyorum!10 Yorumla
10 ayYorumlarda erkekler aglamis her zamanki gibi :) Siz nasıl ki karşınızdaki kızın güzel olmasını bakire olmasını hatta işi olmasını cilveli olmasını yeri geliyo kadınlık yapmasını istiyorsanız olgun olmasını istiyorsanız biz kızların da evleneceğimiz insanin evi arabası olsun evi geçindirmeye kafası bassın gibi kriterler koymamiz o kadar normal. Kendimiz için istemiyoruz mutlu evlilik için istiyoruz. Cunku biz mutluysak evlilik devam eder. Bi anlayamadınız.
Şimdi asagiya dolusurlar senin neyin var diye ben 25 yaşımda evimi aldım çok şükür işim gücüm var kimsenin de parasını yemedim kendi biriktirdiğimle aldım. Sizin üç kuruş kahve ısmarlamanıza da ihtiyacımiz yok yeter ki susun30 YorumlaErkeklere öyle bir baskı veriyorsunuz ki , erkekler ne yapıcağını şaşırıyor. erkekte iyi meslek olacak , arabası olacak , Duygusal olursa prenses olur bir çok istediğiniz var. Siz bunları istiyorsunuz da hiç erkeklerin psikolojisini düşünmüyor musunuz? Küçüklükten babadan ilgi almıyorlar baba sadece git çalış erkeksin diyor. Belli bir yaşa geliyor bir aşk yaşamak istiyorlar bu sefer baskı sevgiliden veya sevgilinin baskısına geliyor. Onlar da güçlü erkek iyi meslek olmak zorunda şu bu diye diye erkek kafayı yiyor zaten siz böyle düşünmeye devam edin. Hayata toz pembe bakın... Ama siz bir şey yapmayın sadece şart koyun
42 Yorumla
Soran10 ayAraban olmadan baba olman cidden guzel degil
10 ayKesinlikle katılıyorum hayat bazıları kabul etmesede %90 paradan ibaret fakat ben bunun sadece erkek için değil kadın içinde olduğunu düşünüyorum paranız yoksa çocuğunuza iyi bir hayat iyi bir gelecek saglayamayacaksaniz iyi şartlarda yasatamayacaksaniz lütfen çöplüğünüze zavallı çocukları da çekmeyin sevgi ilgiymis bir yerden sonra Paran yoksa hepsi boş kuru sevgi ilgi kadın doyurmuyor ne yazikki
20 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı. baba olmak için illa araba şart değil. elbette araba olması iyi olur kim istemez eşinin arabası olmasını. ama işte hayat şartları. araba almak masraf.. benzini, bakımları falan da var. bu yüzden herkes araba alamıyor. zaten olmasada olur, acil bir durum olursa taksi çağrılır ya da tanıdık arabası olan biri çağrılır.
35 Yorumla- 10 ay
Benim yorumum net: Baba olmak yürek ister, araba değil. Hayat şartları ortada, herkesin altında son model araba olacak diye bir kural mı var? Önemli olan sorumluluk alabilmek. Sahteler zaten millete ait arabayla poz verip hava atıyor, sonra da karakterden bahsediyorlar. Kusura bakmasın kimse, ama o iş yemez artık.
- 10 ay
Nasıl şart değil o kadın gebe kalacak acil durumları olacak doğumu olacak çocuğun kontrolleri olacak sürekli taksi taksi cebi öldürür zamanında yetişmeyecek kadını strese sokar saçmalık bu yani gerçekten cebine güvenmeyen erkek evlenmesin bil e. Hiç bir kadının hayatını mahvetmeye hakkınız yok. Hayattan bu kadar korkan bir erkek eril olamaz neymiş masrafa gerek yokmuş senin gibiler gününü geçirme derdinde ne ev alırsın ne araba hayat amacın çocuklarının ve eşinin geleceği olamaz.
Gizli Üye(36-45)10 ayArabayı geç bizim millet iki çıplak bir hamama kafası ama çocuk diye üreme diye ölür, sonra da çocuk var diye boşanmak bile istemez güzel bahane, ya da boşanıp çocuğu rezil eder, böyle akılsız bir toplum ne bekliyorsun. Ha birde yeter ki üreyin diye uğraşan bir tepede biri var buna inanan kaç akılsız çıkacak merakla bekliyoruz
30 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 330 cevap paylaştı.
10 ayBir sürü arabası olup çocuğuna hiç vakit ayırmayan bir erkek mi yoksa arabası olmayıp çocukları seven gereken ilgiyi gösteren bir erkekten mi çocuk sahibi olmak isterdin?
Çocuk için öncelik babasının arabası değil ona ne kadar sevgi vereceği olmalı ikinci sırada eğitimi olmalı, araba o kadar önemli bir şey değil.
Not; Araba sevmiyorum motorum var.
20 Yorumla Bu nasıl bir argüman arabam vardı sattım yenisini nasipse yurtdışında alacağım da arabası olmayan kendine yetmeyen değil geniş perspektiften bakmanı öneririm ülkede ki gelir eşitsizliği nepotizm ve son ÖTV ile araba almak artık hayal biliyorsun değil mi illegal iş yapmıyorsun tabi
#Hükümdar02 Yorumla
Soran10 ayOtv benim sucum mu
Gizli Üye(30-35)10 ayBiyoloji bölüm mezunuyum mikrobiyoloji ve biyoteknoloji alanında yüksek lisans yaptım. İngilizce ve Rusça biliyorum. İşsiz kaldım 7 sene. Mecbur polis oldum. Maaş 64 bin kira 25 bin. Elektrik, su, doğalgaz ve yeme içmeyle aylık giderim 20bin. Geriye 19 bin tl kalıyor. Sıfır sosyal hayat ile en ucuz araba 1 milyon olsa 4yıldan uzun süre sonra araba alabiliyorum. Misal araba alacak param oldu 150 bin eksikti ama ötv ye zam geldi. Şimdi 850 bin eksik. Ben ne yapayım?
33 Yorumla
Soran10 ayValla onu o vergiyi koyana söyle
- 10 ay
Çocuk yapmayabilirsiniz
- 10 ay
Çocuk yapmak zorunda değilsiniz. Dogurmayi, dogurtmayi bırakın artık. Nüfus çok. Sigamiyoruz ülkeye. Doğum durmali artık. İster araba olsun ister araba olmasın. Doğum durmali.
Gizli Üye(36-45)10 ayÖnerme şöyle doğru, kadınlar erkekte hem fiziksel irilik güç ve hem maddi güç olduğunda daha çok hoşlarına gidiyor ve tahrik oluyorlar, maddi ve fiziksel gücü gören kadın kendini ilişkiye daha hazır hissediyor ve bu adamdan çocuk yapılır düşüncesi oluşuyor kendi içinde. Çocuklarına ve kadına sahip çıkabilir durumu oluşuyor. Arabada maddi bir güç sembolüdür. :)
22 Yorumla
Cevap sahibi10 ayHaksız mıyım soru sahibi hanımefendi? :)
Cevap sahibi10 ayHaksız mıyım sence, hala bir şey demedin? :)
Gizli Üye(30-35)10 ayAynen, doğru söylüyor. Bazı kişiler evlenince kayınpederinin, karısının abisinin ya da karısının erkek kardeşinin arabasına göz dikiyor. Hatta karısının ailesiyle arasını bozmak için türlü oyunlara başvuruyorlar. Yüzsüzce, sahte bahanelerle örneğin “Kızınız hasta, param yok, yardım eder misiniz?” diyerek para isteyip o parayla araba kiralayıp gezmeye gidiyorlar. Gerçekten niyetleri iyi olmayan insanlar için her yol mubah oluyor maalesef.
10 Yorumla
10 ayGüncellemende anlatmaya calıstıgına göre haklısın. Ama daha düzgün acıklayabilirdin soruyu. Zaten arabası olsa bile mesela çoğu kişinin iş saati ve çocuğunun okul saati cakısıyor. İkisinin konumu bambaşka yerde oluyor götürmeyebiliyor. Ama tabi diğer konularda araba yardımcı. Arabası olmayıp diğer konularda refah olarak zar zor karsılansa da iyi olan insan kesimleri de var. Soru açıklayıcı olmamıs.
00 Yorumla
10 ayArabası bile olmayan mi? Duyan da AB ülkeleri gibi 3 aylık asgari maaşla araba alınıyor sanır bu ülkede ha.
Erkekler de ister araba sahibi olmayı ama siz böyle gereksiz konuşunca haklı olarak sinirleniyorlar ve tersini savunuyorlar tabi.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayDibine kadar haksızsın! Babalık denilen şey arabayla, evle olunmaz. Babalık sevgiyle, ilgiyle, sorumluluk almakla olunur. Arabası olup çocuğuna ilgi göstermedikten sonra insan baba olsa ne olur. Öylelerinden ancak iskele babası olur. Kendine, ailesine yetmek için arabaya gerek yok. Asıl bu düşüncede olanların hiçbir zaman ebeveyn olmamalı. Sizler sadece gösteriş, sosyal medyada paylaşıp iki beğeni almak için çocuk yapıyor sonrada hiç sevgi vermeden büyütüp sokağa salıyorsunuz.
41 Yorumla- 10 ay
Ağzına yüreğine sağlık
10 ayErkek veya kadın fark etmez, maddi durumu kısıtlı olan kimse dünyaya çocuk getirmemeli; bu s laklar yüzünden küçücük çocuklar karton topluyor, ev geçindirmeye çalışıyor.
20 Yorumla
10 ayBu araba işine kısmen katılıyorum ama bu tür şeyleri sadece erkeklere yıkmak da haksızlık gibi geliyor sonuçta çocuk ikimizin ikimizden birinin arabası yoksa bebek sahibi olmamalıyız bence. Ama sadece erkek araba sahibi olmalı diye bişey de yok benim arabam varsa sorun bitmiştir.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayİşte bundan dolayı yabancı kızlarla tanışmak çok daha anlamlı geliyor. Yabancı kızla tanışıyorum Bir ay geçiyor kız mesleğimi sormuyor Kazancı mı sormuyor Allah Allah diyorum.. benim kazancımı.. mal varligini.. mesleğimi nasıl merak etmez bu kiz... he diyorum bu Türk kızı değil. Doğru tercih yapmışım. Bir Türk kızını tanırken.. ilk sorulari arasında.. mesleğim.. kazancın ve mal varlığım oluyor. Ne mide buladirici.. direk soğuyorum zaten.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayArabam var iki dubleks villam var. Arazilerim iyi de bir gelirim var ama köyde yaşıyorum. Evlenmek için araba, ev veya herhangi bir maddi şartı öne süren hiç bir kadınla evlenmem. Çünkü hepsi bir anda yok olabilecek varlıklar. Zihniyetini değişmesi şart.
01 Yorumla
Soran10 ayEvlenmek için demedik baba olmak için dedik çocuğuda villayla hastaneye taşı
Arabası olmayan kadın neden hevesliyse aynı sebepten hevesli.
Bence maddi durumu ve hayat tecrubesi yeterli olmayan hiç kimse kadın erkek farketmeksizin kesinlikle çocuk yapmamalı.10 Yorumla
10 ayBaba olmak duygusu Anne olmak kadar Özel bir duygu bana göre. Anneler cennettir yeryüzünde onun değerini bilip onun Meleğine sahip olabilmek ise tarifsiz.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayArabası olmaması kendine yetemediğini değil, tercih etmediğini gösterir.
Mesela ben araba almak yerine
800cc chopper motosiklet almayı tercih etmiştim.
Ayrıca bu baskı yüzünden millet 35 senelik yürüyen tabutlara biniyor..
Yaşadığınız şehirde ulaşım ağı genişse arabaya ne gerek var?
10 YorumlaSenin mantığa göre arabası olmayan kadınlarla çocuk yapmamamız lazım arabası olmayan kendine yetemiyor sonuçta değil mi?
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 675 cevap paylaştı.
s 10 ayİlk bakışta okuyunca saçma geliyor ama azıcık düşünürseniz haklı olduğunu görürsünüz. Arabaya maddiyatı yetmeyenin bebeğe yetmesi çok zor
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 aySiz napıyonuz ki mq bizden ne bekliyorsunuz? 30 yaşın da sadece altında donu üstünde 2-3 çaput olan dolu tip. Para biriktiren gelecek düşünen %10 bir değerli kız harici kaşar tipler dolu piyasada. haftalık swinger değiştiriyorlar. tek amaçları bedava mekanda yemek gezmek tozmak.
00 YorumlaYoo değilim, üremicem ben. Arabam da yok, olsa da üremicem.
31 Yorumla- 10 ay
👏👏👏
Saçma bence paran yok pulun yok ne çocuğu çocuk doğunca ya bırakıp gidiyorlar ya da ful annesi bakıyor klasik erkekler işte iyyy aman
10 Yorumla
10 ayÇok saçma, arabası olanların çoğu arabasını kendi almadığı halde arabası olmayanlarla kıyaslamak yanlış.
Ona kalırsa da, neden kendi parasıyla cehizlerini alamayan kadınlar anne olmaya hevesli?117 Yorumla
Soran10 ayBu devirde çeyiz mi kaldı ayrıca kendine bi tabak tencere seti alamayan kadın zaten cocuga bakamaz
- 10 ay
Sen kimsinde yargı dağıtıyorsun?
İnsanların mutluluğu seni niye rahatsız ediyor?
Evlenenlerin çoğusu, evlendikten sonra ev , araba vs alıyor. İnsanlar tek başına değil birlikte kazanıyorlar, her şey hazır olsun ancak o zaman evleniriz diye kural yok.
Sen muhtemelen evde kalırsın zaten bu gidişle, seni kim ne yapsın.
Yorum yapan kızada saygılı ol!
Soran10 ayEvlenince ev araba alabilirler ben araba yoksa evlenmesinler demedim ki? Almışlarsa üresinler
- 10 ay
Ceyiz kalmadıysa, o zaman kadın da kendine araba almadan konuşmasın.
Soran10 ayBana diyorsan benim var
- 10 ay
Arabanızı kendiniz mi aldınız?
- 10 ay
Ya da diyorsunuz ya "tabak tencere seti alamayan kadın zaten çocuğa bakamaz" burada alamayan değil, daha da netleştirecek olursak "KENDİ kazandığı parasına alamayan", kendi parasıyla alamayanlar çocuk düşünmesin.
- 10 ay
Senin varsa niye bu kadar olmayanları düşünüyorsun? Çok dert ettiysen bunları, daha çok kazan , ülkeyi yöneteçek konuma gel, alamayanlara da yardımcı ol. İnsanları maddi durumuna göre yargılama hakkına sahip değilsin. Veren Allahtır. Bir gün bir kaza yaparsın, arabanda olmaz borçlu çıkarsın. Büyük laflar etme!
- 10 ay
@Azt333 nasıl bir şey?
- 10 ay
@Azt333 özelden kimseye yazmıyorum, burada yazın, ya da benim herhangi bir sorumda
- 10 ay
Neden bana danışmayı düşünüyorsunuz?@Azt333
10 ayAraba bilmem ama bu devirde parası olmayan sorumsuz insanlar evlenmemeli
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayArabası olmayan adam baba olmayı hak etmiyor mu? Sizin gibi milletin altında meze olmuş patlak kşarlar evlenirken her şeyi istiyor da bu adamların masum baba olma istekleri mi zorunuza gidiyor😅
22 Yorumla
Soran10 ayAraban yok diye bize niye sövdüb
Cevap sahibi10 ayBenim arabam var m@l, arabası olmayanları savununca arabam mı olmuyor 😅
10 ayAraba ile doğuyor hemcinslerim sanki. 🤣
Arabası olup evine uğramayan hemcinsim dolu memleket. 😀 Bu mantıkla siz anne olabileceğinizi sanıyorsunuz sanırım.
20 Yorumlane alakası var. Bugün merkezi yerde oturup metrobüs ve metro ile işine giden, iyi geliri olan çok insan var. Evini satsa 10 tane araba alır ama ihtiyaç duymuyor, onun yerine yurtdışına tatile gidiyor sık sık
00 YorumlaBirincisi sorduğun soruyu adabı ile sor
2 50 kişiyle yatıp 51ci enayiye el bebek gül bebek kendinizi tanıtıp ondan evleniyorsunuz
O zaman altına yattığınız adamları iyi seçin belki şansınıza zengin çıkar böyle soruya böyle cevap00 Yorumla
10 ayHele sonunda ak işte gerçekleri konuşalım şu sitede demi yok kadında zekaya bakarım yok erkekte ilgisine karakterine bakarım demi parasız erkek gereksiz erkek çirkin kız da boş kızdır yüzde yüz katılıyorum sana
00 Yorumla
10 ayNiye onlar insan değil mi tabiki hakkı var Maddi durumu iyise şimdi diyeceksin senin yok diye şükür herşeyim var ama bu kadar yanlış düşünce olunca canım sıkılıyor
01 Yorumla
Soran10 ayYo neden diyeyim
Gizli Üye(30-35)10 ayAraba bir lüks değil ihtiyaçtır. Kız haklı. Bizim ailede arabası olmayan yok.
52 Yorumla- 10 ay
Ailenize bol kazançlar diliyorum. Biyoloji bölüm mezunuyum 19 yaşında mezun oldum. 21 yaşında mikrobiyoloji ve biyoteknoloji alanında yüksek lisans yaparak mezun oldum. Rusça biliyordum İngilizce öğrendim. 29 yaşına kadar garsonluktan temizlik işçiliğine kadar çalıştım. Kpss den 97 almama rağmen biyoloji alanından atanamadım ve 29 yaşında mecburen polis oldum. 34 yaşındayım. Maaş 64 giderler 45, geriye 19 bin yl maaş kalıyor ki hiç sosyalleşmezsem bu para elime geçiyor. Şimdi ben nasıl araba alabilirim? İzinsiz çalışıyorum
Cevap sahibi10 ayİsteyen alıyor. Çok lüks araba almaya gerek yok. Senin kadar geriye maaşım kalıyor ve biriktiriyorum. İleriye dönük kendime araba almayı düşünüyorum. Aile aracı kullanıyorum şu an. Senden daha düşük maaşı olan çevremde de çok kişi var. Gideride çok borcuda alabilen alıyor kısacası. Dediğim gibi ihtiyaç. Lükste değilim. Hastanelerden çıkmıyoruz biz. Mallesef komşuma mı beni hastaneye götür diyeyim. Yorumumu çok yanlış algılamayın.
Gizli Üye(25-29)10 ayEvet çocuk sahibi olmak için belli bir ekonomik düzey rahatlıkla ve refahta olmak şart yoksa çocuk da çile çeker durur annesiyle babasıyla
30 Yorumla
10 ayarabası olmayan kadin niye anne olmak istiyorsa aynı şey. turkiyede ev araba ana baba parasına bakiyo ama eleman 30 yaş üstü olmuş hala arabası vs yoksa o zaman laf edilebilir. bebek varken araba şart
10 YorumlaLütfen kendine yetemeyen hiçbir insan çocuk yapmasın🙏🏻
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 aySoru seklin biraz tuhaf olmuş. Aciklama daha mantıklı. Her arabası olmayan kendine yetemiyor diye bir sey yok arabaya yatirim yapmiyordur atıyorum taksi kullaniyordur. Benim kaynım 100 binin ustunde maas aliyor ama arabası yok mesela. Ama evet kendine yetemeyen birinin cocuk istemesi cok sacma hatta bazı insanlar çoğalmamalı
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 aySenin araban var sanırım? Veyahut her şeyi erkekten bekliyorsun? Niye sen sakat mısın ki eşinle beraber çalışıp bir yerlere gelesin? Senin gibi paragöz kızları karşı taraf parası var diye sever. Bu durumda da sen o. Oluyorsun. O zaman farkın ne?
12 Yorumla
Cevap sahibi10 ayGörünen o ki mesleğin ve araban var diye senin bir tarafın kalkmış maalesef ki. Bütün kızlar neden bozuldu ya. Neden insanlığınızı kaybedip duruyorsunuz? Ha bunu da oku. Allah senden bütün mal varlığını işini sağlığını elinden aldığında, ağlayarak ben ne yaptım deme Allah'a. Gelip insanları burada küçük görme, hor görme hakkını kim sana veriyor? Bu yaşına kadar insanlık öğrenemedi isen, umut ederim ki Allah bütün her şeyini alsın ve sana güzel bir ders versin. 👍🙏
Soran10 ayBeddua etme benim ailem fakir
10 ayHayatımda böyle bir zorbalık şekli görmedim ahahshajsj
10 Yorumla
10 ayÇok güsel soru bence haklısın bide aç erkekler evleniyor onada kıcık olurum
10 YorumlaÜremekten başka bir işe yaramadıkları için tek vasıfları üremek.
14 Yorumla- 10 ay
Uremek kotumu
- 10 ay
@Birgarip00 Halin vaktin yoksa üremek kötü tabi. Aile kurmak için belirli bir gelir seviyesinde olmak lazım bu devirde. Öteki türlü hayvandan fark kalmıyor bilinçsizce üremiş oluyor insan.
- 10 ay
10 ayaile sevgiyle olmali parayla degil para bi yerden sonra illa kazanılıyor guzel bir bakis acisi degil bana gore
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayBir tane kızım olsa mesela ahh ahhh onu prensesler gibi bakıcam. Onu asla üzmeyeceğim ve hep koruyacağım.
20 YorumlaBu nasıl kırıcı bir soru. Herkes aynı şartlarda yaşamıyor, şanslı doğmuyor. Bir evi geçindirme sorumluluğunu alabiliyorsa baba olabilir. Arabayı zamanla eşi ile çalışarak da alabilirler.
00 Yorumla
10 ayİşe alım mı yapıyorsun, hayatına birini mi alıyorsun belli değil.
Ayrıca kendine yetemeyen bir erkeğe şans sunuyorsan ve o senin kriterlerini taşımıyorsa, zaten öncesinde evlenmemen gerekir ve ona "evlenmeden önce araba ve ev almalısın" diyerek sorumluluklarını söylemelisin.
Kocanı biz seçmedik, sen seçtin.
00 YorumlaBugün arabası olmayanın yarın olur pişman olursun. Bugün arabası olanın yarın tüm varlığı elinden alınır yanıldığını anlarsın hersek maddiyat değil
01 Yorumla- 10 ay
cocuk bakma konusunda maddiyat tabiki siz iyimisiniz anlamis degilim kadin para yoksa cocuk yapmayin demek istiyor kusura bakmayin parasizlikla cocuk yapmak aptlliktan baksa bisey degil
Çocuk & Ebeveyn konusunda 543 cevap paylaştı. Şu an hâlâ nasıl oluyorda doğumlar devam ediyor oldukça cringe ve absürt neyse sonuç olarak Allah'tan Doğum Karşıtı Antinatalist olanlar var yani
00 Yorumla
10 aySanki evi arabası olanlar evlenmeye can atıyor. Çok şükür evim arabam var ama kültürsüz görgüsüz bir açla evlenip çocuk yapacak kadar enayi değilim.
04 Yorumla- 10 ay
Zaten senin yaşın geçmiş
- 10 ay
Yumurtası sayılı olan ben değilim. Senin kafanda benden daha fazla beyaz yoksa ben de hiç bir şey bilmiyorum 😄
Soran10 aySonsuz sperm bankası zar
- 10 ay
Üremek için yaşamıyorum kendim için yaşıyorum ayrıca beyazlarım o kadar az ki gözükmüyor bile .
10 ayAraba neyse. Hem evi yok, hem arabasi, eşimde çalışır, kredi çeker ev alırız, kafası var. Sonucunda 5 sene sonra boşandılar bizzat gördüm
02 Yorumla
Soran10 ayBoş iş çocuk dünyaya getirmek sorumluluktur
- 10 ay
Tabiki sorumluluk. Basamayacağın çocuğu yapmayacaksın. Dışarı bosalcaksin
Arabadan ziyade sorumluluk almak dersen daha doğru olur...
Nerde yaşadığının farkına varıp ona göre bir değerlendirme yapman daha hakkaniyetli olurdu...
00 Yorumla
10 ayNe alakası var baba olmak araba sahibi olmaya mı eşit görüyorsun sen
Baban öyle görmüş mü peki sen doğarken dur önce araba arayım hanım sonra doğur mu demiş
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 450 cevap paylaştı.
10 ayHamile kalsa çocuğunun babasının kim olduğunu bilmeyen ama her arabası olana veren bir model soru acıyor
04 Yorumla
Soran10 ayGelmişsin 54 yaşına sus
- 10 ay
54 yaşındayım ama 3 arabam var ayrıca senin gibi. rezil yetismeyen bir oğlum var ve ben cok iyi bir babayim
Soran10 ayİyi benim babam iyi değildi
- 10 ay
Belli zaten
10 aySenin yürüyemeyecek hale gelene kadar zkilmen lazım kardeşim en içten dileklerimle bu lafım sanadır 😅😁😁
01 Yorumla
Soran10 ayİnşallah araban llur
10 ayArabayla iyi bir baba olmanın ya da istemenin ne gibi alakası var bağdaştıramadım eşinin çocuğunun hayat kalitesi konforü için çok önemli bi etken ama arabası olmayanlar baba olmamalı mı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayEmin ol motor hacmi için metre karelik ev için çabalıyorsan asla kocandan sevgi saygı görmeyebilirsin malı olan erkek dengi olmayan bir kadınla evlendiğinde tüm hakimmiyet onda olur enayi bulabilirsen git bul ama erkekler saf değil bunuda bil
05 Yorumla
Soran10 ayNeden kişiselleştiriyorsun? Ben soru sordum. Arabalı erkek aramadım.
Cevap sahibi10 ayKeşke arabalı erkek arasaydın ne dediğini anlardık sen düpe düz hareket ettin
Cevap sahibi10 ayEmin ol metro yasa otobüs ile eve gidiyorsundur
Cevap sahibi10 ayya da
Soran10 ayEvet otobüs kullaniyorum
- Devamını Gör (202)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım