Diğer insanlarla normal ilişkiler kuran babalar bile sıra çocuklarına gelince az veya çok narsist oluyorlar sanki.
Baba olmak narsist olmayı mı gerektirir?🤔

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Diğer insanlarla normal ilişkiler kuran babalar bile sıra çocuklarına gelince az veya çok narsist oluyorlar sanki.
Baba olmak narsist olmayı mı gerektirir?🤔

Gerektirmez. Bütün babalar da narsist değildir, narsist bi ebeveyn varsa elinden tutup destek almaya götürülmeli. Travmaları ya da varsa kişilik bozukluğu yüzünden bu durumdadır kimse de bu durumda olmayı istemez sonuçta. Ha gelmeyen kabul etmeyen olur bu coğrafya da normal. Kişi ya kendini kurtaracak, ya kendini kurtaracak yoksa hayat zindan olur. Ayrıca narsistlikten ziyade her baba otoriter olmalı, aşırı olmadığı sürece.
Narsist ebeveynden çocuğun kendini kurtarması oldukça zor ve zaman alan bir durum.
Bu yüzden travmalar da transit geçiş yapıyor sonraki nesile ister istemez 🤷♀️
Kendi kendini kurtarması biraz imkansız, bireyin olay farkındalığı ve harekete geçme isteği de yüksek olmalı. Yoksa fark et dur ya da fark et sessiz kal olayına dönerse evet imkansız. Mesela arkadaş falandan ziyade okul varsa ilgili bi öğretmen, müdür veya esnaf bile olur cesaretle yanında duracak herhangi biri olur. Emniyet de olur, her şey olur yeter ki bi yere başvurup dert yansın. Gerçi bazıları var evden bile çıkartmıyor ama telefondan da istenir yardım.
İşte bu yüzden her birey mutlaka terapi sürecinden geçmeli. Ben karşıydım engel de koyuyordum önüme ama çok iyi geliyormuş ya da bana iyisi denk geldi. Ama kökten çözümü olmayan şeylerden biri de bu maalesef
Anandır babandır sever de döver de zihniyeti oldukça bireyleri özellikle kişiliklerinin sekillendiği çocuk yaşta aileden alacağı olumsuz etkilerden korumak zor..
Değildir, genellemek doğru olmaz.
babalar evin&ailenin büyüğü, lideri, bilgesi olduğu için fikrini bilgisine tecrübesine danışmanı istiyordur itimat etmeni ister. Çünkü biliyor ki her zaman yanında olmayacak olamayacak. Bazı babalar güçlü çocuk yetiştirmek için özellikle çocuklarına acımasız davranıyor görünebilir ama onu adil olmayan bir dünya düzenine karşı, her tehlike için hazırlamalı - zorlukları göstermeli tecrübesini aktarmalı.
Sanırım bazı şeyleri farkedebilmek için geç kalınması gerekiyor.
Adil davranılmayan biri adaletsizlikten adil olmayı öğrenebilir mi ki?
O konuda hemfikirim 😀
Narsist olan babalar da vardır elbette ama hepsine narsist diyemem.
Fakat otorite kurma ihtiyacı güdüsü ise hepsinde ortak olabilir. Bence bu da normaldir ama doz her şeyde olduğu gibi bunda da çok önemli...
Ne kayatı zindan edecek kadar fazla ne de sokaktan geçen birisiymiş gibi az...
Yine çok mantıklı ve doğru bir cevap olmuş efenim, saygılar 😀🙏
Değildir ama bana göre bir baba profili var hep zihnimde.
Öyle aşılandığı için belkide, yani mesela anne kek dilim hakkını çocuğa verir ama baba yer gibi 😀 Sanırım bu narsistlikte doğa gereği onlarda, haklı olmak, sürekli mantıklı konuştuğunu zannetmek, doğru olduğuna kendisinin full ikna olması gibisi😂 Yani hepsi olmasa bile 80% böyledir olmayanıda türk değildir ahahaha
Son cümle tespit gibi tespit olmuş 😂
Jshsjsh maalesef öyleli olmuş 🤣
Eline, zihnine sağlık Monroe 🫠🥰
Güzel sorularda bu zihin açılıyor 🫠🙏💖
Yerim bak seni 🤭😋🫠
Seve seveeee 😌💖
Bu konu aslında bireyden bireye çok değişir. Baba olmak narsist olmayı gerektirmez ama ebeveynlik bazen insanlarda fazla bir koruma ve sahiplenme hissi geliştirebilir. 🤷♀️ Çocuklarına en iyisini sunmak isteyen bir baba, zaman zaman onların tercihlerini gölgede bırakabilir. Bu narsistlik değil ama sevgiden doğan bir kontrol refleksi olabilir.
Bununla birlikte, dengeli bir ebeveynlikte, çocuğun bireyselliğine saygı çok önemli. Babalar da sevdiklerini göstermek konusunda bazen ilginç yöntemler seçiyor olabilir! 😄 Babayı da anlamak gerek tabii, en nihayetinde her baba bir süper kahraman rolü oynuyor kendince. Siz ne düşünüyorsun, babanızın böyle olduğunu hissettiniz mi? 😊
Babalar süper kahramansa anneler ne oluyor Doğa hanım? 😀
Anneler kesinlikle aile evreninin merkezindeki güneşler! 🌞 Herkesin etrafında döndüğü ve ışığıyla ısıttığı... 😄 Annelik biraz da duyguları yönetmek, sevgiyi dengelemek işi. Tabii arada kaotik süper kahramanlık halleri de olmuyor değil. 😅 Bu yüzden sevgili SoloSofistike, anneler süper gücü sevgi olan kahramanlar bence. 💪❤️ Sen ne düşünüyorsun bu konuda?
Cevap
15Cevap
karaktersiz olanlar öyledir
Bende olay tam tersi... Babam değil annem öyle maalesef... Yani babam ne kadar tatlıysa, annemde bir o kadar acı geliyor bana...
Narsistlik, kendini beğenmişlik, memnuniyetsizlik ne ararsan sanki annemde toplanmış babamada en tatlı özellikler kalmış gibi...
Zor bir durum senin için ama halledersin sen 🤩🥰
Tabi şimdiye kadar katil olmadım...
Oy oy sosyal mesafe hayat kurtarır bebekim..
Evet öyle oluyor ablacım olabildiğinde mesafe bırakıyorum...
Aynen böyle devam 🤩🥳
Kimisinin en büyük şanssızlığı beni de çok üzen bir durum. Şeytan size ulaşamadığında narsist bir baba ve mental olarak çökmüş bir anne verir. Bütün babalar narsist değildir.
Ölmüş birini özlemek dünyanın en çaresiz hissidir. her şey onarılır, bu onarılmaz..❤️🩹
Yorulup bazen fazla ısınsa da mentalim çözmüyor neyse ki 😀
Beden yorgunluğunu da iyi bir uyku hallediyor 🤩
Hepsi değil… Ama çoğu kendi eksik sevgisini, çocuğunun boynuna sorumluluk diye asıyor. Sevilmek isterken sevmeyi unutan çok baba var. Bu da çocukta iz değil, yara bırakıyor.
Bu doğru maalesef..
Baba olmak narsist olmayı değil, sorumluluk almayı gerektirir. Ancak bazı babalar kendi eksiklerini çocukları üzerinden telafi etmeye çalıştığı için narsist bir baba oluyor.
Sayıları da epey bir fazla gibi.
Kadınlar da evlendikten sonra itaatkar bir kimliğe bürünerek bu durumu tetikliyor olabilirler mi? 🤔
Evet, bazı kadınlar evlilikle birlikte 'itaatkar anne ve eş ' rolünü benimseyerek erkeğin otoritesini pekiştirebiliyor. Bu da farkında olmadan babanın egosunu besleyip narsistik davranışlarını normalleştiriyor. Toplumsal olarak kadına sabır, adama ise söz geçirme hakkı verilmiş gibi bir denklem var hala. Bu roller sorgulanmadıkça ve değişmedikçe böyle ilerler gider.
Ah kadınlar ah..
Her erkeğe hatta her insana iyilik yaramıyor işte. Baktın kötü etkiliyor o davranıştan vazgeçeceksin de kim fark edecek bu durumu? 🤷♀️
Maalesef iyilik her zaman iyilikle karşılık bulmuyor.
Bazı insanlar ilgi, şefkat ve anlayışı eziklik, zayıflık olarak görüyor. Bu yüzden bazıları için mesafe koymak da bir sevgi türüdür.
Kim fark edecek kısmına gelince dee..
Asıl mesele insanın kendisini faek etmesidir. Etrafındakiler değişmese de sen değiştiğin sürece oyun faeklı bir yöne gidiyor.
Tabii bu değişmeyi sadece bu konu içinde söylüyorum.
Kronikleşen bazı durumların aslında minik dokunuşlar esasında erken teshişle önlenebileceği farkındalığı acıttı 😀
Benim hikayem ve benim gözetimimde olanların hikayeleri değişti ve değişmeye de devam edecek zaten..
Yaş küçükken hep babanı seversin mükemmel gelir ama büyüdükçe bütün yükü annenin çektiğini her şeyi annen hallettigi için babanın o kadar dertsiz gamsız ve neşeli olduğunu anlarsın demislerdi
Çocuklar her ikisini de çekiyor gibi 😀
Babaları, susup sineye çektiklerinde aramak gerek. Özellikle çocuklarına karşı vefa ve özveri sergilemeyenleri pek nadir görürüz.
Bilemedim 😀
Aslında bir bakıma narsist bir yönleri varmış gibi dursalar da, bütün babaların narsist olduğunu söyleyemem. 😁
Peki 😀
😂😊
Baba olarak lakabım,
Köle Sebastian
Gel Sebastian
Git Sebastian
İşte öyle narsist babayım. :)
O da iyi değilmiş sanki 😀
Daha o seviyelere gelemedim ben. Bakıcaz bakalım 😂
Kim bilir belkide. Bunun icin bir baba olmak istemiyorumdur.
Hmm 🤔
Ben de bilemedim 😀
Tüm babalar değil ama yetiştirme tarzından dolayı çoğu babalar öyle maalesef..
Kendi çocuğuna karşı daha temkinli kuralcı hassas oldukları için narsist gibi gözüküyorlar
Bu gözükme durumu zamanla gerçeğe dönüşebiliyor sanki..
yok ya bizimkiler nasıl lanetli bir nesilse yarısından fazlası narsisist.
Onlar da öyle gördükleri için işte 🙃
biz de öyle görmüş oluyoruz haliyle, biz niye öyle değiliz?
Ben bilmem baba değilim 😀
ben de değilim de birey olarak öyle değiliz neticede :D
Nereden biliyorsun?🤣
genlerinde öyle bir şeyler var gerçekten anlamıyorum umarım bende onun gibi olmam
Umarım olmazsın 🙏
Taş düşse erkeklerden zaten yağmur bile erkekler yüzünden yağmıyor
Benimki kimseyle normal iletişim kuramıyor ajsjd
Ya ahaha 🤣🤣
Sorun o zaten temelde 🙃
Kendiyle arayı düzeltse sizle de düzeltecek..
Değildir ama babam öyledir lxöxlx
Ahaha yaa bu saatte beni güldürdün 🤣🤣
Oyşş iyi geceler kissimi de aldım 🫠🥰
Biraz kartlaştım ama sen bilin 🤣🤣
Uuuuu hemen ye 🤣🤣
Şirinlik abidesi 🫠
Yaa utandırma beni 🤭
Genelleme çok abartı oldu
İyi oldu bence yaa sjjg
Hayır benim babam hariç
Ne mutlu sana 😀
😀🌸