Sizce babam narsist biri mi?

Şöyle yaşlarla bi başlayayım. Babam 52 ben 26 yaşındayım. Babam aslında iyi biri işte vakti olunca arıyor eve gelince bir sey istiyor musunuz diye sorar ve akşam işe gittiğinde vw biz evde yoksak eve geldik mi diye arıyor. Yani düskün bize. Babam da ama toksik hareketler var. Mesela tv hep açık haberler izliyor. Yanında bir şey anlatim dinlemiyor. Herkesi küçümsüyor ayrıca. Mesela biri hasta bakıcı mı bize hep bak görüyorsunuz dimi okuyun meslek öğrenin diyen biri. Yurtdışında yaşıyoruz. Babam bize ingilizcenizi geliştirin diyor ama kendisi 20 senedir almanyada almancada zorluk çekiyor. Babam istedi diye üniversiteye başladım ve bilgisayar mühendislik okuyorum. burada 3 hak var dersi geçemezsen bu bölümden atılıyorsun ve bir daha o geçemediğin dersi okuyamıyorsun. Bende bu oldu ve daha yeni atıldım. Babam her seferinde konuyu açıyor moralimi bozuyor. Senden daha çok üzüldüm geceleri uyuyamıyorum diyor. Akşam oturuyoruz çay demledik rahat bi şekildeyiz konuyu açıyor moralimi bozuyor. Mesela ben işten geliyor heyecanlı heyecanlı bir şey anlatıyorum iş yerinde yaşadığım falan babam geliyor okulunu bitirsen bunlarla uğraşmazsın diyor. Ya her seyi kötüye çekiyor yaşam sevincimi söndürüyor. Annem kanser hastası ve kemoda kortizon ve kilo aldıran başka maddeler olduğu için kilo aldı baya. Anneme her seferinde "şaka" amaçlı şişko yiyip durma falan şeyler söylüyor. 1 kere söylese neyse geçen baktım annem alınmış. Zaten kadının psikolojisi bozuldu tedaviden bir kere güzel bir şey de parlıyorsun çok güzel olmuşsun de. Annemin kaşları kirpikleri dökülmüş vücudu şişmiş ödem toplamış öyle diyor. Hiç bir kişi hakkında olumlu bir şey demez. Her zaman şu sözü söyler "ben herkesin ne olduğunu bilirim kimse bana bir şey anlatmasına gerek yok" diyor. Dedem vefat edince tüm yük babamda kaldı tek erkek çocuk diye. 2 tane halam var ve dedem ölüm döşeğine gelene kadar kimse dedemin tedavisiyle ilgilenmedi babamdan hariç. Annem bilene 2 hafta türkiyede kaldı dedemi doktora götürdü, babam işe gidiyordu izin alamadı dedemi kemoya götürmek için. Şimdi annem kanser ve babam hatırlamasın diye ben ilgilenmeye çalışıyorum her şeyiyle. Ablamı ise duygusal ve stres yönetemiyor diye onu da uzak tutuyorum. Sizce babam narsist biri mi yoksa hayat şartları yüzünden mi böyle?

Sizce babam narsist biri mi?