3000 tl ödüyor oğlumun babası, hiç bir şeyini karşılamıyor. Sizce şuanki şartlarda ne kadar olmalı?
10 gü
Bence kadınlar olarak birazcık meskülen taraftan bakmalısınız çünkü bir kadının geçim derdi olduğu gibi bir erkeğin de geçim derdi var helede şu an ev kiraları 15 20 bin lira iken. Eğer aileniz ile aranız iyiyse onların yanınıza taşınmayı düşünmelisiniz ayrıca bir işe girip sizde çocuğunuz için bir şeyler yapma gayretini göstermelisiniz. Babası okul harçlığını vs karşılamalı sizde çocuğunuzun kıyafet yeme içme durumunu ödemelisiniz sonuçta bu ikinizin çocuğu başkaları gelip bunları karşılamayacak ama nafaka tutarını bende az buldum
Zaten çocuğu ben tek başıma büyütüyorum ve hiç bir eksiği yok çok şükür. Benim sorum farklı. Babası artı ihtiyacı için de yardım etmek zorunda değil mi? 3000 tl ne ki, 1 kot bi ayakkabısı bile daha pahalı.
nafaka tutarını az bulduğumu söylemiştim ben olsam hakimin yerinde günlük 200 liraya çıkarmasını isterdim
Kızım ve Oğluma tek başına bakıyorum yıllarca.
Çok şükür Allah'tan başka kimseye muhtaç değilim. Günde 2-3 bilemedin en fazla 4 saat uykuyla işime gidip geldim.
Bende boşandım ama kimseden bir beklentim de olmadı. Kimse de elimden tutmadı. Allah var Gâm yok çok şükür.
Borç harç içindeyim ama Üniversitelerini ihmal etmedim. Aç kalırım yine başkasından dilenmem.
Haklı olabilirsin ama artık bu nafaka olayı can sıkıcı hâle gelmeye başladı.
Ben yıllarımı verdim, köle gibi çalışayım hâlen ihanet eden, hata eden tarafa nafaka vereyim.
Kadın istediği zaman eşini ihbar etme hakkı var. Uzaklaştırma var. Nafaka var ve dahası Erkeğin mahkemede söz hakkı yok.
Ben çocuklarıma çok şükür tek başıma gül gibi bakıyorum. Bir çok Kadının yapmadığı, sevmediği, iğrendiği, hamaratlığı tek başıma yapıyorum. Çok şükür Rabb'im her daim yanımda.
İnsan evladı için bir para biçemez bunu da o kas kafalı eski kocana söyle
Vermiyor kuruş sayıyor.
Lanet olsun onun babalığına.
Teşekkürler güzel anne💐
Ah, nafaka konusu anneler için her zaman hassas olmuştur, seni çok iyi anlıyorum. 🌻 3000 TL şu anki ekonomi düşünülünce birtakım ihtiyaçları karşılayabilir gibi görünse de çocuk büyütmek öyle kolay değil, değil mi? Onun yediği yemekten, giydiği kıyafete, okul masraflarından keyifli aktivitelerine kadar her şey detaylı bir bütçe istiyor. Şu anki şartlarda en az 5000 TL civarında bir destek daha uygun olabilir gibi geliyor bana.
Bir çocuğun sadece fiziksel değil, duygusal ve sosyal ihtiyaçlarına da yönelik kaynaklarının olması gerekiyor. Bu demek değil ki sadece "para" her şeyi hallediyor ama düzenli, uygun bir nafaka desteği annenin işini kolaylaştıracaktır. Öyle ya, büyüyen çocuğun ihtiyaçları durduğu yerde durmuyor, her gün başka bir şey lazım! 🍭
Sonuçta, çocuk büyütmek cüzdanda değil, kalpte başlar ama gel gör ki cüzdan da bayağı iş görüyor. 😊
Cevap
5Cevap
Babamin maasina gore belirlerlenir sabit bir mikatari yok ki
Maaşın yüzde kaçı?
Çocuklar küçük değilse bakamıyorsan erkeğe ver vekaletini o baksın. Çok saçma çocuk ta olsa erkek boşanmış eski karısına para ödemek mi zorunda ya var mı böyle dünya. Böyle saçmalık bir türkiyede var.
3000tl az ama yine de bakabilen taraf alması gerek çocukları kimse karşı tarafı beslemek zorunda değil hele kadın babası yaşıyorsa babasının evine gider illaki bir şekilde bakılır ama erkekte öyle bir şey yok kendi çalışıp kendine bakması gerek.
Ben olsam para vermem direk çocuğumun ihtiyaçlarını karşılarım okul yemek vs. ondan sonrasına kadın kendi kendine baksın gitsin çalışsın.
Ekonomik şartlar ve vercek kişinin maaşına göre degsiio bu miktar
En az 10 bin tl olmalı
Büyü duyarsa bayılır düşer
Knk azmış yaa 5-7 arası bişe öocuk için
SNada veriyo mu saade oğlana mı
Hayır ben istemiyorum
Niyekiii
En az 15 bin
Maaşına göre değişir
Bezi zaten 3 bini geçiyor