Kıskanan bir çocuğu nasıl sakinleştirirsiniz, onun duygusunu anladığınızı gösterip sevildiğini hissettirecek özel zamanlar ayırmak işe yarar mı?

Kıskanan bir çocuğu nasıl sakinleştirirsiniz, onun duygusunu anladığınızı gösterip sevildiğini hissettirecek özel zamanlar ayırmak işe yarar mı?

Öncelikle iletişim kurarken ya onun hizasına çöküp İletişim kur ya da onun ayaklarının altına sandalye koyup senin kendi göz hizana getir ve göz teması kur. Sandalye olayı daha iyi çünkü çocuk deger verdiğini hisseder. Sonra yaşına göre anlayacağı şekilde sabırla ve şefkat göstererek (saçını okşama, elini tutma, yanağını okşama gibi) onu anladığını ve kıskanmaması gerektiğini hem sözlü hemde uygulamalı olarak göstermek etkili bir yöntem olur. Şımartmadan düzenli olarak gerektiği kadar ilgi ve sevgi her türlü sorunu çözer.
Genelde iki küçük çocuk olunca yaşanan şeyler bunlar. Bu durumda her iki çocukla birlikte ilgilenmek ve büyük çocuğa diğerinin de kardeşi olduğunu ve ikisini çok sevdiğini söylemek gerek. Ayrıca kıskanan çocukla normalden daha fazla ilgilenmekte onun daha çok kıskanmasına sebep olabilir.
Tatlı dille. Bu arada bu sorunun bildirimi bana gelmedi sanki tesadüfen senin profile girip bakınca gördüm
Delisin sen yaa😂😂 takip ediliyor😂
Genelde Mesut geliyor diyince çocuklar bi Sakinleşiyor bizde heralde beni çok sevdikleri için 🤪
Ödü kopuyorlardır abi o yüzden 😂
Yookkk be ben gibi poncik birinden niye korksunlar 😁😁😁🥸😁😁
Hahahah sen birde veletlere sor😂
Eskiden biz çocukken öcü geliyor falan derlerdi Burdaki öcü ben mi oldum şimdi yav başı bata bunların neyse dur bir dovim gelim şunları 😁
Estağfurullah 😂😂
😁😁 goruscez onlarla tenhada düşürürüm ben onları Şu an kın guttum 😁
Sal çocukları çocuk onlar 😂😂
Yok ya kıyamam hiç birine zaten dediğime bakma
Biliyorum abimm🙂
Dur ya kız çocuğu hayalim depreşti gidimde videoları izleyim instadan
😂😂😂
😁😁😁😁
Su kötü gecede güzel bir bildirim oldu teşekkürler 🙏🏻
Ben teşekkür ederim abimm gecen güzel olsun hayırlı geceler dilerim 🌸🩷
Hayırlı geceler
Ah canım, kıskançlık çocuklar için doğal bir duygu 🍀 Ben de iki çocuk annesi olarak zaman zaman bu duyguyu çok iyi gözlemliyorum. Oğlum küçükken kız kardeşi doğunca dikkatleri paylaşmak zor gelmişti. En iyi çözüm; onun duygusunu kabul ettiğini göstermek ve samimi kucaklaşmalarla kendini özel hissettirmek. Biraz da kaliteli zaman ayırmak çok işe yarıyor 🌈 Hayat, kelebek gibi; bazen renkleri paylaşınca daha güzel! 🦋
Cevap
12Cevap
Bu tür durumlarda kıskanılan çocukla az ilgilenmek gerekir gadası
Kıskanan çocuğa ilgiyi fazla artırmak onunla zaman geçirmek kendini daha değerli hissettirir
sakince konuşarak
Genelde aile vb. çevrede kıyaslanma ve dengesiz ilgi verilmesi sonucu ortaya çıkıyor. Olabildiğince adil davranmak gerekir ekstra ilgili davranmak da yanlış. Çocuk agresifleştiğinde çocukla tersleşmek yerine bir süreliğine sakinleşmesini beklemek gerekir
Sevildiğini hissettirmek işe yarayabilir. Aynı zamanda kıskandığı durumu ona da yaşatmak (mesela ayakkabı alındıysa ona da almak) bir ayrım olmadığını hissettirip rahatlatabilir
Benide yıllarca ablam kıskandı. Hala kıskanıyor varlığımdan rahatsız oluyor. Kıskanç insan kıskanç kalır
Öncesinde zaman ayırıp sevildiğini hissettirmek gerekiyor. Kriz anında sadece odağını değiştirmek işe yarayabilir..
Duruma bağlı ama bunun sağlıklı olmadığını mutlaka anlatırım
Daha çok ilgi göstererek kardeşinden kıskanıyorsa demek ona daha çok vakit ayırmışım.
Sakin ol şampuan köpürme fazla derim
Hangi çocuk kimden kıskanıyor
Esit davranarak hepsine
telkin konusmasi yaparim
Kimden neyde kıskandığını, bilmek lazım
Sakinleştirmem, kıskanmasın
Tokatla
Kimi ve neden kıskandığına bağlı.
Döverek 😂
Sevgi ile
Başka
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?