Çocuğuma yaptığımız bu davranışlar onu daha kötü etkiler mi?

Yasa takılmayın salladım 46 yaşındayım. Kızım 16 yaşında (daha girmedi 16 temmuzda gircek) bu sene makyaj yapmaya başladı. İlk makyaj yaptığında arkadaşından okula geldiğinde onu içeri itip pavyondan mi geldin okuldan mi belli değil dedik (göz altı siyah kalem, göz pınarı beyaz kalem, maskara, allık vardı ve bu aşırı abartı bence). Şu an takma kirpik takiyo ve yüzünde çok fazla bir makyaj olmasa bile takma kirpik taktiği için o makyaj 20 katına çıkıyor ve ayrıca kızıma iğrenç bir hava veriyor. Biz yani babası ve ben konuştuk, kizdik her türlü denedik ama olmuyo hâlâ takiyo. Geçen gün bana "yazın bile pantolon t shirt gezdiriyorsunuz bari makyajıma karışmayın" dedi. Ama anlamadığım şey şu biz o pantolon t shirti bile ona o kadar tarz alıyoruz ki gören dönüp bir daha bakıyor. Dışarda şort, askılı, crop giyen kızlara ozeniyormus oda giyinmek istiyormuş. Neyse gelelim kirpige. babası buna çok karşı hatta defalarca konuştu kızdı ama anlamiyo yani. Hatta bir ara evde taktiği da bile zorla sildiriyordu. Ben şu an kirpiklerine karismiyorum ama babası hâlâ o şekilde dışarı salmıyor ve kızım disari çıkarken asansorde gizlice takıyor. Babası da anladı ki artık bu kıza hiçbir laf gecmiyo sevgisini kesip araya mesafe koydu. Örneğin bugün erkek kardeşini yemeğe çıkartıp kızımı çağırmadı. Kızım da öğrenince "beni de cagirabilirdi" dedi.

Çocuğuma yaptığımız bu davranışlar onu daha kötü etkiler mi?