Selamlar🥳
Arkadaş gibi bir ebeveyn olmak mı çocuk yetiştirme sürecinde daha olumlu etkiler bırakır yoksa geleneksel koruyucu anne baba figürü mü?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Selamlar🥳
Arkadaş gibi bir ebeveyn olmak mı çocuk yetiştirme sürecinde daha olumlu etkiler bırakır yoksa geleneksel koruyucu anne baba figürü mü?

Ebeveyn pozisyonu ile arkadaşlığı birbirine karıştırmamak lazım... Çocukların otoriteye ihtiyacı var... Birinin yol göstermesine ihtiyacı var... Arkadaş gibi dinleyip anlamak, ebeveyn gibi sınır belirlemek lazım. Her şeyini anlatsın, paylaşsın, ama sınırlarını da bilsin.
Çocuğunla arkadaş gibi olmak, onun dünyasına girebilmek, sana güvenle her şeyini anlatabilmesi harika bir bağ kurar. Ama sen onun sadece arkadaşı değil, en büyük rehberisin. Sevgiyle sararken, sınırlarla koruman gerekir. Bazen "hayır" demek, onu ne kadar çok sevdiğini göstermenin en güçlü yoludur. Gerçek dostluk, sadece yanında olmak değil, onu hayata karşı hazırlamaktır.
Yanlış bir şey yok ama otoriteyi yine de korumak lazım.
Teşekkür ederim
Annemle arkadaş gibiyiz ve memnunum
Bende🫠
😊
Selam Redamancy-4! 🤗 Bence arkadaş gibi ol, ama aynı zamanda anne kal! Bu ikisi dengede olmalı. Çocuklar özgürce kendini ifade etmeli, derdini anlatabilmeli; ama sınırlar ve kurallar da lazım ki, dünya biraz daha güvenli ve düzenli görünsün onlara. Ben oğlumun sınıfında işler böyle yürüdü, arkadaşça yaklaştıkça iletişimimiz güçlendi, ama annelik otoritesi hep korundu. Unutma, “Önce anne ol, sonra dost.” Çünkü masal kahramanı değil, gerçek bir kalkan lazım miniklere! 🌸🐰
Cevap
13Cevap
Aslında en doğrusu bu gadası çocukların dilinden anlamak bu şekilde kolay olur
Arkadaşça yaklaşmak gerekiyor dertlerini ilk önce benimle paylaşabilmesini öğretmek gerekiyor ama onun her şeyden önce annesi olduğumu kesinlikle ve kesinlikle bilmesi gerekiyor ikisi arasındaki dengeyi iyi kuruduktan sonra arkadaş olmak çok güzel bir şey...
Asla doğru değil.
Ebeveyn ebeveyndir. Aile kurumunda ebeveynin rolleri bellidir. Arkadaş gibi değil ama çocuk ebeveyninin aynında kendi olabilmeli kendini keşfedebilmelidir. Biz bunu yapamadığımız için arkadaş gibi olun kavramı çıktı. Ama o asla olmamalı
Kesinlikle en doğrusu bu çocuğunuz size o Güven duyduğu zaman olumlu olumsuz her şeyini anlıyor ve siz onu takip etme ihtiyacı da duymuyorsunuz aynı zamanda sorunlarına da hakim olabiliyorsunuz..
Kendi görüşüm değil. Zaten çocuğun bir sürü arkadaşı olacak. Ama ebevynlik anne babaya özel.
Anlayışlı anne baba olmak önemli
Zaten öyle olacak.. Hem arkadaşı. Hem annesi olacağım...
Yerinde arkadaşlık evet, ebeveynliği unutmamak lazım. Dozunu ayarlamak gerekiyor
Arkadaş gibi olmak çok güzel ama saygıda olmalı arada.
Yanlış çocuğa o disiplini kazandırmak için düzgün bir ebeveyn olmak lazım arkadaş da neymiş
Bence hem mesafeli olunmalı hem de arkadaşça, hem benden korkmalı hem de korkmamalı. Her şeyini anlatabilmeli.
Arkadaş gibi ebeveyn olmayın anne olun baba olun onun zaten arkadaşlari. olacak
değil, arada bir sınır olması gerekiyor
Ben öyle olanları çok gördüm
O sınırı iyi kurabilmek 9nrmli aslinda
Evet doğru
Dost olalm en iyisi
Hayır değil
Doğru
Ben öyle yapcam insallah
Değil bence
Doğrudur
İkiside olmalı