1 yılBir bebek sahibi olmak için o sorumluluğu alabilecek yeterlilikte ve olgunlukta olmak gerekiyor. Yardımcı olabilecek bir kayınvalide veya anneniz yoksa tek başınıza bir bebek büyütmek oldukça zor bir iş. Örnek bebek doğdu diyelim Belli bir zaman saatte bir süt vermek gerekiyor diyelim 1 ay oldu örnek 2 saatte bir, 2 ay oldu 3 saatte bir. Onun bir sistemi vardi. Uyutmak zor, salla salla, gecenin bir saati uyanir uyumaz, her şeyi ilerledikçe daha farklı şeyler çıkar yaramazlıklar dinlememezlikler Bağırıp çağırma, 2 yaş sendromları vs.. oldukça zor bir süreç. Yoksa çocuk yapmakta bir şey yok. Tabii bir de ona iyi bir gelecek vermek gerekiyor..
41 Yorumla- 1 yıl
Aynen sadece istediğin için bebek yapılmaz
En İyi Cevaplar
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 397 cevap paylaştı.
1 yılHerılt yani şöyle dünyalar tatlısı kızlarım olsa çok güzel olur bir tane de erkek olsun tabi gerçi ben bunları 10 yaşına kadar severim sonra çöpe atarım :D :D tabi onun için dünyalar tatlısı bir anne gerekiyor onu nereden bulacan ama evlilik diye bir şey kalmadı zaten istemeye isteniyorda olmuyor giden zamanaaa yıllara yazık çocuk diyorsun da en büyük kötülük çocuklara oluyor evlenip boşanıyorsun çocuklar sokaka büyüyor büyünce senin gibi oluyor ya da senden daha beter oluyor şu anda öyle zaten toplum niye bozuk çocuklar niye bozuk yetişiyor toplumu kimler oluşturur çocuklar bu çocukları kimler yetiştirir büyükler böylece büyükler bozuk olursa çocuklar düzgün yetişmez
10 Yorumla
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 682 cevap paylaştı.
1 yılSoran çok istiyor galiba :)
26 Yorumla- 1 yıl
Allah hayırlı insanlar çıkarsın karşına
- 1 yıl
Amin ecmain
- 1 yıl
Eic için teşekkür ederim
1 yılAyy tabii ki isterdim ya hemde deli gibi... Düşünsene minicik bi bebek, kokusu ve gülüşü... Sabah uyanınca yanında uyuyan biri ve sonra mutfağa geçip üç kişilik kahvaltı hazırlamak… Bazen evin içinde ayak seslerini hayal ediyorum oyuncaklar dağılmış falan ama mutlu bir dağınıklık bu.🫠
Kalabalık bir sofraya “aile” demek... İçim kıpır kıpır oldu yazarken bile. Çok isterdim cidden...
25 Yorumla- 1 yıl
Amin inşAllah... 🥲🩷
Teşekkürler kızçem.💞 - 1 yıl
Eic için teşekkür ediyorum 🌸😊
- 1 yıl
Tanışalımmı isterseniz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
108Cevap
Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bebek ne güzel bir şey ya...
Sen şimdi evleneceksin ya.. Yani eninde sonunda. Çocukların olacak belki onları parka götüreceksin, sallayacaksın, oynamalarını izleyeceksin.
İzlerken birde başını yanındaki adamın omuzuna yaslayacaksın ya, İşte ben o adam olmak istedim.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
1 yılHer insan bebeğinin olmasını ister gadası
26 Yorumla- 1 yıl
@Melbl779 neden
- 1 yıl
@Melbl779 sende bebektin bir zamanlar herkes seni sevdi ama
- 1 yıl
@Melbl779 akıllı olduğumu kim söyledi
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12,1b cevap paylaştı.
u 1 yılkızım olsun isterdim tabi ki de
10 Yorumla Evlenmek kolay çocuk yapmakta kolay!
Önemli olan düşürmüş olduğun spermin duruluğu, önemli olan düşüncelerin ve sadeliğin ve saflığın!
Annenin çoğunu bedenin de geliştirme esnasın da ne kadar iradeli olabileceği, kendini keyif verici maddelerden veya gıda maddelerinden ne kadar koruyabileceği, beden temizliğini iyi yapabilmesi (ruhen)
pozitif düşünceler ile hareket etmesi, çocuğun beynini kimyadan, maddeden uzak modlayıp kodlaması! Babanın bile çocuk doğmadan ruhen onunla iletişim kurması...
Bunlar yapılması gereken ilk adımlar!
Takvâ sahibi olması gerekir ilk önce ebeveynlerin sağlıklı bir çocuk sahibi olup yetiştirebilmek için.
🫀💗🌹20 Yorumla
1 yılKesinlikle. Hatta evde kalıp o bebeği, büyüyüp genç bir insan olana kadar bizzat eğitmek isterdim. Çünkü senin evladın aynı zamanda başka birinin gelini/damadı, başka birinin karısı/kocası, başka birilerinin de annesi/babası. Bu çok büyük bir sorumluluk aslında ama bizim millet bunun farkında değil.
20 Yorumla
1 yılDünyanın sonuna yaklaşıyoruz su savaşları iklim krizi temel ihtiyaçların giderilememesi gibi pek çok olay yakında olacak bu olaylar karşısında benim çocuğum neden sefalet çeksin ki o yüzden bu devirde ne evlenip bir yuva kurulur ne de o yuvanın devamı getirilir
24 Yorumla- 1 yıl
Aynen neden onlara bu kötülüğü yapalım ki ülkenin gidişatı çok kötü hem ekonomik hem de manevi anlamda doğursan iyi yetiştirebilecek misin telefondan internetteki tuzaklardan koruyabilecek miyiz maddi anlamda da iyi bir gelecek veremezsin zaten ülkenin ekonomisi çok kötü düzelecek gibi de değil hadi bunları da geçtim iklim krizi diye bir şey de var ve bunu bahane edip tarımı hayvancılığı yasaklıyorlar bazı yerlerde hayvanları itlaf ediyorlar belki birkaç sene sonra yapay et ve böcekten başka bir şey yiyemeyecek insanlar yani böyle bir dünyaya neden çocuk getirelim ki yazık değil mi onlara
- 1 yıl
Bu konu hakkında en az 3 yıldır düşünüyorum evlilik şu devirde doğru bir hareket mi diye ama insanın içinde bir uhte kalmıyor değil o durumu yaşama deneyimleme neslini devam ettirme düşüncesi çok güzel bir şey ama neslinin zarar görmemesi eziyet çekmemesi adına böyle güzel duygulardan vazgeçmek evlenmemek bu devirde gerçekten ehil insanların yapacağı bir davranıştır
- 1 yıl
Onuda geçtim ben memur adamım ben bile temel ihtiyaçlarım olan beslenme giyinme barınma gibi temel olan ihtiyaçlarımı karşılayamıyorsam ilerde evlenip çocuk sahibi bir birey olsam çocuğum bana demez mi aklını kullanarak baba bu kadar problemli bir ortamda sen beni neden bu dünyaya getirdin diye o lafı duymayı geç düşünmek bile insanın dünyasını darma duman eder adam intihar etmek ister o yüzden doğru bildiğimiz yolda devam diyoruz
Evlenmek evet bebek hayır tabiki ömür boyu ayak bağı bitmek bilmeyen sorunlar demek
51 Yorumla
1 yıl2 bebek dünyaya getirdim ve tüm yorgunluğa rağmen iyi ki diyorum. İkizlerim benim canım.. İyiki varlar 😊❣️🌸💖
25 Yorumla- 1 yıl
Çok teşekkür ediyorum. Amin😊🙏🌸
- 1 yıl
Sizinle konuşmak bana iyi geliyor. Evet tatlılar teşekkür ediyorlar sana ablası. 🙏😊🌸💖
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 385 cevap paylaştı.
m 1 yılEvet isterdim..
Şu an hayallerim var..
24 Yorumla- 1 yıl
Amin, teiekkür ederim.
Size de Allah nasip etsin. - 1 yıl
Rica ederim. 🙏
1 yılBenim doğa gereği öyle bir durumum yok ama evlendim eşim çocuğumuzu doğurdu :D
12 yaşında bir oğluşum var az kaldı 13 yaşına girecek.
12 Yorumla- 1 yıl
Amin 🤲
Hayır şu anda bunu düşünmem. Zamanın ne getireceğini bilemem ama kendim zaten bedensel engelli olduğum için gerçekten şu anda birinin sorumluluğunu yerine getirecek alacak pek çok durumum söz konusu değil.
10 Yorumla
1 yıl30 yaşında olduğumda anne olmak isterim, bişey olmazsa 😄
11 Yorumla
1 yılİki tane kızım var ve üçüncü bir bebeğe hayır demezdim 😬
15 Yorumla- 1 yıl
@sanemm261 11 ve 8
- 1 yıl
Teşekkürler 🥰
1 yılEvet özeniyorum da aslında. Hatta bazen kaçış noktası olarak düşünüyorum ama evlilik bu kadar yavana atılacak, basitleştirilecek bir şey olmamalı. Hem her şeyin bir zamanı var.
20 Yorumlaİstemiyorum bana göre değil neden diye sorarsan içimden gelmiyor benim hiç anne olmak gibi bir hayalim olmadı hala da yok o yüzden bana göre değil
10 Yorumla
1 yılYok bir sitemim hayatta her şey kısmet
Soldu gençliğim ömrümü aşkla ziyan ettim
Ağla gönlüm nasip değilmiş vuslat
Rahat uyu yâr sana hakkımı helal ettim10 Yorumlabilmiyorum diyebilirim yaşım 20 hayatımda da bir insan var. Fakat evlendiğim zaman bebek olayı bana çok saçma geliyor. Sanki zorunluymuş ve zamanında yapmazsan iyi bir şey değilmiş gibi lanse ediliyor. Zorunluluk saçma. ama tabii, eşimle evlilik yıllarımızı geçirdikten sonra eğer ikimizde istersek neden olmasın..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÖyle bir hayalim olmadı ama açık biriyim. İnsan bebek sahibi olmak istemekten öte birine değer verir ve o değer zamanla o kişiden bir Çocuk sahibi olmaya sebep olur daha doğrusu o değer insan olarak doğar bir bakıma….
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKeske benim yerime ilerdeki eşim dogursaydi işte o zaman isterdim 😅😅
21 Yorumla
1 yılEvlenmeyi çok istiyorum ama şuanki düşüncemle çocuk istemiyorum. Belki gelecekteki eşim beni ikna eder
20 Yorumla
1 yılBebek sahibi olmak isterdim, elbette bu sorumluluk ve bakım en çok eşimin üzerinde olacak, ona destek olmak için elimden geleni de yapardım
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKadınların cinsel yaşanmışlıklarının bir hayli arttığı kimsenin kendisini evleneceği kişiye saklamadığı bir çağda önceki yaşanmışlıklardan kalma genlerle benimkilerin karışımına "evladım" deme fikri bana pek cazip gelmiyor.
14 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBiyolojik tanım olarak en doğru kavram bu...
Cevap sahibi1 yılÖnceki kalıntılar yedi yıla kadar kalabiliyor kadın vücudunda
Çocuk & Ebeveyn konusunda 316 cevap paylaştı. Çocukları çok severim isterdim tabi çocuğum olsun ama evlenmeyi düşünmüyorum en azından burdan bi 15 20 yıla kadar
10 Yorumla
1 yılİsterdim ama 3 konuda sorun var. Birincisi bir eş yok, ikincisi sağlığım el verir mi bilmiyorum, üçüncüsü de maddiyat.
10 Yorumla
1 yılBebekleri, çocukları severim ben ama evlilik ve çocuk dosyasını bundan sonra tamamen kapattım. Kendime odaklı yaşamak istiyorum gerçekten.
10 YorumlaÇocuk sevmiyorum onun yerine evcil hayvan sahiplenmek isterdim
23 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl@sinem23__ evet çok isterdim. Ama gel görki olmuyor. Keza siz kızlar 1.80 den kısa erkekleri direkt reddediyorsunuz. Sadece 1.80 üzeri, yakışıklı ve zengin erkeklerle evlenip onlardan çocuk yapmak istersiniz. Bu sebeple boy uzatma ameliyatından başka çarem yok evlenmek için.
14 Yorumla- 1 yıl
Boyun kaç ki
Cevap sahibi1 yıl@nidaaanurr 1.73 ve kızlar kısa bulup direkt reddediyorlar. Erkek dediğin en az 1.80 olacak diyorlar.
- 1 yıl
Evet maalesef çoğu kızda boy takıntısı var (1.50 yer elmaları da buna dahil)
- 1 yıl
boş ver takma kafana illa ki seni böyle seven biri çıkacaktır karşına
1 yılÇocuğum olsun isterdim ama hem de bir kötü hem de evlenecek kimse yok
10 Yorumla
1 yılBu devirde şu ekonomide ve böyle bir toplumda mi istesemde korkular tedirginlikler var
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÇok ıstiyorum, özellikle de bir kiz çocuğumun olmasını çok istiyorum ve esimle biroikte saglikli , huzurlu ve mutlu bir skilde buyutebilmek istiyorum, inşallah rabbim nasip eder.🥰🥰
10 Yorumla
u 1 yıl2 çocuk annesi olmak istiyorum, inşallah evlendiğimde
10 Yorumla
1 yılBu dünyaya mi daha evlenememek gibi bir sorun varken bebek de zor
10 Yorumla
1 yılEvet, en harika şeylerden biri. tavsiye ederim
10 Yorumla
1 yılIsterdim 24 26 yaslar arasinda olabilir 4 tane 😊 saglikli olsunlar da
10 Yorumla
1 yılÇocuklarımı taşıyacak o kalender kadın daha dünyaya gelemedi
10 Yorumla
1 yılElbette doğru kişi ile evlenip bebek sahibi olmak isterim
20 Yorumlaİsterdim de yavaş yavaş geçiyor benden aday adayım dahi olmadığını düşünürsek…
10 Yorumla
1 yılGeleceği için endişeli olur yapıp yapmama konusunda düşünürdüm
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEşim iki kere hamile kaldı, birinde üçüz diğerinde ise ikiz cocuklarimiz oldu, muhtemelen daha da cocuk yapmayacaz. Harbi ki eşimin yaşı 27 daha
10 Yorumla8 aylık evliyim ama henüz bebek yok
32 Yorumla
1 yılÇocuk sahibi olmak bence büyük bi sorumluluk. Herkesin altından kalkabileceği bir şey değil. O da bir birey.Yasim genç olduğundan henüz hayır..
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılEvlenmeyi çok isterim ama çocuğa pek sıcak bakamıyorum. Dertsiz başa dert almak resmen
10 Yorumla
1 yılHayır evlilikten nefret ediyorum. Bir sürü kızı becerip hayatlarını berbat etmek ve peçete gibi hepsini atmak istiyorum. Özellikle Tr kızları hiçbir şeyi hak etmiyor bence
00 YorumlaEvet isterdim bir kız bir erkek olsun isterim
21 Yorumlaevli ve bir bebek sahibiyim ♥
11 YorumlaSaçma cocuksuz evlilik olur ben evlensemde çocuk istemiyorum her seven evlenmek zorunda değil sevgili gibi olmak en güzeli
10 YorumlaTabi isterdim yaa, istenmez mi hiç 🥰
12 Yorumlaİstiyor musun soru sahibi :)
12 YorumlaEvet isterdim Allah nasip ederse
12 YorumlaSevdiğim kişiyşe sadece bebek sahibi olmak isterdim 🥰
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl3 soruna da cevabım; hayır.
21 Yorumla- 1 yıl
😀😀
m 1 yıl21 yaşında bir kız çocuğunun hayali idi şu an bilmem korkuyorum
10 YorumlaZaten ben evlenirsem anne olmak için evlenirim yikaa elin oğlunun kahrı çekilir çile değil
10 Yorumlakesinlikle hayir. evlenmelik biri de degilim zaten. ani yasamak daha guze.
10 YorumlaEvet hayırlısıyla isterim, tâbi evliliğin amacı çocuk sahibi olmak değil.
10 YorumlaHayır, bekarım mutluyum, dert tasa bunlar. Gereksiz.
10 YorumlaCocuksuz evlilik olur evlensemde çocuk istemiyorum evlenmem zaten
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 1,4b cevap paylaştı. Nasip evlenmeden bişey diyemem
12 YorumlaKendine bakamayan hale gelmiş insanlar evlatlarına nasıl baksın!
00 Yorumlaisterim tabi tatlı akıllı çocukları olsun kim istemez
00 Yorumla- Devamını Gör (151)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat