Birkaç gün önce belki bir hafta olmadı ben 3 tane gebelik testi yaptım erken şeklinde böyle silik çizgi çıktı fakat belirtilerimin arasında geçen ay adet oldum bu ay olmadım yani bu ay gelecekti ve 11 aydır bebek emziriyorum hastaneye gittiğimde kan tahlili verdiğimde bana gebelik olmadığını ve enfeksiyonu yüksek olduğunu söyledi fakat bana toz verdi ve ben tozu içtikten sonra Büyük ihtimal enfeksiyonum düştü bugün de öğle arasında sadece ekmek ve peynir atıştırdım bebeğim ne ilgilenmem gerekiyordu çünkü o sıra midem çok kötü bulandı ondan sonra geçti durup dururken geceleri yemek yemek isteyeyim olmuştu tekrardan ondan sonra turşudan tiksindim bir anda fakat hamilelik testinde olmadığı halde test yaptığımı silik çıktı yani anlamadığım bir şekilde içimde bir his var ve o his beni neden böyle sıkıştırıyor bilmiyorum kanlı gebelik olmadığı halde neden böyle oldu 11 aylık bebek emzirdiğim halde bir ay regl oluyorum bir ay olmuyorum ve ben bu ay olmadım geçen ay oldum bu ay olmadım sizce neden?
Yeni doğum yapmış birinin tekrardan hamile kalma olasılığı bir tık yüksek oluyor o yüzden bir iki hafta sonra tekrardan bir kan testi yaptırarak hamile olup olmadığını öğrenebilirsin Toplam 4. haftada eğer ki bu belirtiler devam ediyorsa ultrason ile kesenin olup olmadığı belli olur
Evde yapılan testlerin doğru çıkma olasılığı düşük oluyor testin üzerine domates suyu damlat domates bile hamile çıkar o yüzden enfeksiyonu da test gebelik olarak algılamış olabilir
Ah Deniz! Öncelikle tebrik etmem mi lazım, geçmiş olsun mu demem lazım, bilemedim. O kadar karmaşık bir durum ki! 😅 Gebelik testi silik çizgiyi gösteriyorsa, bu HCG hormonu (yani gebelik hormonu) çok düşük bir seviyede var gibi görünüyor olabilir. Ama tabii kesin bilgi ancak kan testiyle belli olur - ki doktorun gebelik olmadığını söylemiş.
Emzirme döneminde hormonlar zaten karma karışık olabiliyor. Regl düzeninin şaşması, mide bulantıları gibi şeyler yaşaman normal ama bu belirtilerin başka bir sebebi de olabilir, enfeksiyonun etkisi veya genel yorgunluktan mesela.
Hissettiğin değişiklikleri dikkate al, ama aklında deli sorular kalmasın diye bir kadın doğum uzmanına görünmende fayda var. O his hepimizi şaşırtabilir çünkü. Bebişle ilgilenmek de kolay değil, kendine iyi bak, tamam mı? 💜
Testlerdeki ikinci çizgi silik denecek kadar bile değil aslında, ama tabi geçmişteki tecrübem var diyorsun, yarın aile sağlığı merkezinde test ver istersen, emin olmak için, bana göre yine söylüyorum, gebelik yok
En İyi Cevaplar