İlkokul çocuklarında zorbalık ve zorbalıkla mücadele nasıl olmalı?

Konuyu olabildiğince kısa tutmaya çalışacağım ama çok da kısa olabileceğini sanmıyorum çünkü bu konu benim travmalarıma dayanıyor ve kardeşlerimin yaşadıklarımı yaşamalarını inanın hiç istemiyorun bu yüzden sizin fikirlerinizin her zerresi benim için çok önemli lütfen sonuna kadar okuyun. Kendimi kısaca tanıtmam gerekirse 18 yaşındayım tıp fakültesi kazanmak için sınava hazırlanıyorum ve konumun ana kişileri olan 2 adet ilkokula başlayacak kardeşlerim var ben ilkokul hayatımı aşırı kötü ve yarım geçirmiş bir kişiyim 1. Sınıfta sınıf öğretmenim tarafından sırf yanımda ki kişi ile konuştum diye sınıftan sürüklenerek atılmaya çalıştım ortaokul hayatım boyunca zorbalık gördüm ve ne yazıkkı annem bu sıralar kansere yakalandığı için ve babam da maalesef sorumsuz bir kişilik olduğu için ben bu konuları kimseye açamadım (annem şu an iyi ortaokula kadar olan eğitim hayatım boyunca benimle ilgilenemedi çünkü kemoterapi yıllarca etkisini devam ettirdi) kendimi bildim bileli yalnızım bu şu an beni üzmüyor çünkü yaşadığım yerin pisliklerini anlamaya başladım affınıza sığınarak söylüyorum ama köyden gelmiş köylüler sırf sessizim kimseyle konuşmuyorum diye bana zorbalık yapıyorlardı ve maalesef hala bu çöplükte yaşıyoruz sizden isteğim bana ilkokula başlayacak 2 çocuğa kendilerini savunmayı ve bir sorun olduğunda bana anlatmalarını nasıl öğreteceğimi bana öğretmeniz bu benim için aşırı önemli bir konu kardeşlerim bu hayatta en değer verdiğim şeyler ve zarar gormelerini istemiyorum ama onları nasıl koruyacağımı da bilmiyorum bu konu hakkında fikirlerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum iyi akşamlar.
İlkokul çocuklarında zorbalık ve zorbalıkla mücadele nasıl olmalı?