"Hayattaki en büyük mucize,
küçükken iyi bir öğretmene rastlamaktır"..
Buket UZUNER

"Hayattaki en büyük mucize,
küçükken iyi bir öğretmene rastlamaktır"..
Buket UZUNER

Ailem okulda uğradığım zorbalıkları hiç umursamadı bende bir süre sonra anlatmayı bıraktım zaten onlarda evin içinde daha ben küçücükken zorbalık yapardı. Büyüyünce bu işe dur diyip kendi kendime ipleri elime aldım ve bir daha zorbalık yapılmasına müsaade etmedim tabi hâlâ baba kişisinin bazı dediği şeyleri yutmak zorunda kalıyorum dövülmemek için ama olsun o da benim saygım diyelim umarım bir gün patlarımda onun ölümü ile derin bı oh çekerim.
Annelerimizden sonra ilk eğitmenlerimizn öğretmenlerimiz. Bu sorunu çözebilecek olan öğretmenlerimizdir. Daha kaliteli öğretmenler yetiştirmeliyiz. Formasyon kalksın, üniversite sayısı azaltılsin ve atamalar daha adil bir şekilde olsun. Çocuk daha gelişim çağında veya söyleyemiyor bir şekilde bir kısmı. Rehberlik öğretmenleri her öğrenci için vakit ayırmalı. Ben de zorbalık gördüm ve içine kapanık bir çocuktum. İyi öğretmenlerim benimle konuşmak iletişim kurmak istedi ama onları hep tehdit olarak gördüm. Benim gibi öğrenciler haricinde ben faydalı olacağını düşünüyorum.
Çok güzel soylemiş Buket Uzuner, evet okulda ilk okul ortaokul ve lise de çocuklar çok acımasız olabiliyor bunun için en büyük çarenin ailelerinden iyi bir eğitim almaları olduğunu düşünüyorum.
Kısa filmler izletilmeli zorbalığa karşı bu çocuklar da bir bakış açısı oluşturur ve akran zorbalığı konusunda bilinçleşir, insanların farklılıklarıyla güzel olduklarını anlar.
Cevap
3Cevap
Eğitim eğitim eğitim her şeyin başı cezalar filan boş insan gibi eğitmek lazım baştan savma değil.
Şikayet etmek lazım
Önce bu ülkeyi yöneten zorba liderlerden kurtulmak için adım atılmalı.
Büyükleri depişirken hakaret dolu sözlere sandıkta destek çıktıkça kimse evladına gidip ahkam kesemez.
Önce herkes kendini eğitmeli armut dibine düşer zaten.
Evet.. Doğru söylenmiş.. Aile ve yetistirilme tarzı o kadar önemli ki.. Çocuklar bazen acımasız olabiliyorlar ve bu onların suçu değil.. Yetiştirilme bu yüzden önemli..
Eğitim önce evde, ailede başlar. Zorbalık yapmayacak çocuklar yetiştirmeliyiz ikinci olarak elbette eğitimcilere de ağır bir sorumluluk biner.
İlkokul ve ortaokulda arkadaşlarımdan zorbalık gördüm. Lise de bir öğretmen çok üzerime gitti. Üniversite hayatım iyi olacak inşallah. 😪
öncelikle arkadas ortaminin düzgün olmasi gerekiyo
Empati kurabilmeyi ailede öğrenmeleri gerekir.
Şimdiki öğretmenlerde tirt
Aynen öyle.
Kendilerini savunmasini ogrenecekler
O biraz zor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?