Gizli Üye(30-35)1 yılEvet. Kadin icin cok buyuk yukler gercekten. Evlilikte kadinin hatirina ve omuzlarinda yuruyor. Cocuk olayi da. Zaten kadin artik tasiyamiyorum artik dedigi anda da bitiyor evlilik. Iki kisi evleniyor ama kimsenin sirtladigi yok. Kadin sirtlaniyor mecbur yere. O yuzden de pek mantikli gorunmuyor. Hele ki calisan kadin icin.
Bircok kadindan sunu duydum evlilik güzel aslinda ama turk kadinina zor. Bizim ulkede cok yuk var uzerinde. Her sey sana bakiyor, esinde toplumda senden bekliyor hep. Yoksa guzellikleri de var. Ama hal boyle olunca guzellikwlri de goturuyor, noturluyor. Benim evlilikle evlilik kurumuyla bir derdim yok. Bizim ulkede evlilik kadina sıkıntı. Yoksa fıtratımızda da var, sunnet zaten, dinimizde emreder ama bu yuke girmek kadin icin cok zor ve sorumluluk isteyen bir sey.
Esimi vs seviyorum ama evliligin, kadinim diye uzerime yuklenen sorumluluklarda boğuluyorum yoruluyorum. Kimse de gormuyor, sinirli, agresif, regl mi olacaksin diye karsilaniyor tepkim. Beni yoran tüketen bu ulkenin evlilik anlayisi kadin icin cok zor, cok mesakkatli demisti.
Gercekten hakli. Beni de evlilik cocuktan vazgecirem evlilik degil. Ulkemizdeki evlilik anlayisi. Cogu erkegin yemek temizlik yapsin diye evlenmesi kadini hizmetci yerine koymasi. Bizzat ben yemek bilmem annem hicbir seye el vurdurmadi ama denerim yapamazsam belki sen yaparsin vs dedigimde o zaman niye sana masraf edipte evleneyim diyen biri oldu. Bu kafa yapisi da uzaklaştırıyor kadinlari artik.
Surekli veren tarafta olmakta zor. Calisiyorsun parani veriyorsun. Eve geliyorsun hizmetini veriyorsun. Adam bekar olsa ya kendisi yapacak ya da parayla hizmet alacak. Parayla yemek yiyecek, parayla temizlik yaptiracak. Parayla cocuklarla ilgilenecek bakici tutacak, parayla cocugu okuldan sonra dersine calistiran, ogretmenlik yapan birini yapacak vs
Kadinlar evdeki is gucunun hepsini bedayava yapiyor evlilik adi altinda. Evlilikte yapmasa disarda yapsa para kazanacağı isleri evlilikte bedavaya yapiyor. Gorunmez ve bir degeri olmuyor birden bire bu isler. Ne yapiyorsun ki evde bos oturuyorsun oluyor.
Bizim erkekler sende sorumluluk al desen ya da kendisi bunu dusunupte kaci sorumluluk alir? Bu kadinda benim gibi calisti yoruldu geldi. Ben yerimden kalkamiyorum bu kadin 2 tabak yemek cikaracagim diye mutfakta ugrasiyor. Ben yoruldum da o yorulmadi mi sanki, gideyimde bende iki isin ucundan tutayim diye kaci dusunupte yapiyor?
Ya da kadin calismasa dahi hanim buralari yeni temizlemis duzgunce tiras olayim, bulasiklar makinede kalmis 15 dk da sunlari yerilerine yerlestireyim. Hanim yikanacak camasirlari buraya ayirmis. Dur bunlari makineye atayimda deterjan koyup bir tuşa basayım vs gibi kucuk isleri dahi kaci dusunupte yapiyor.
Kadin erkek isi yapiyor, calisiyor eve para getiriyor da kadina destek olan erkek sayisi % de kactir?
Oteden beri bu boyle. Eskiden de kadinlar tarlada calisirdi bedava is gucu. Sonra gelir evde cocuk büyütür, ev islerini yapar bir de oyle calisir yipranirdi.
Yillardan beri geldigi kadinin geldigi nokta calistiginin karsiligini para olarak alabilmesi. Bu da bazilarinin dahi zoruna gidiyor. Geldigimiz noktada erkekler hala sadece calisma sorumlulugu aliyor. Kadinlar yine hem evde hem iste çalışıyor, annelik yapmaya çalışıyor.
Eskiden tarlaya golge bir yere birakirlarmis ya da genis aile yasadigi icin teyze, nene, hala, yenge vs bakarmis. Simdi de degisen bir sey yok. Disarda calisan kadinin cocuguna ya bakici, ya kres ya da anneanne babanne falan bakiyor. Geldigimiz noktada ki tek fark kadinin para kazanmasi. Onca yilda ancak bu elde edildi. Onu da erkekler kullaniyor yine.
Kadinlar diyor ki ben sana evde bedava is gucu sagliyorum. Neredeyse aylik 50 bin liralik iş yapiyorum, senin cebinde bu kadar ve hatta daha fazla para kaliyor. Bekar olsan sen bunlara para harcayacaksin belki ama ben senin ekonomine katkida bulunuyorum diyor. Ama peki erkeklere yetiyor mu, evdeki is gucunu ve bedavaya yapildigini farkindalar mi hayir. Kadinin evdeki is gucunu gormeyio bir de disarda calisip eve para getirmesini bekliyorlar.
Kadin hem aylik 50-60 bin liralik erkege bedava evde is yaptigi icin, cocuklara baktigi icin, ascilik, ogretmenlik, hemsirelik vs gibi gorevlerle bedava katki sagliyor kadin eve. Yetmiyor ustune bir de 50-60 bin kazanip eve getiriyor. Kadindan ancak bu kadar faydalanabilirdiniz zaten.
Kadindan beklenen surekli vermesi. Evlilikte de oyle. Sonra yipranan kadinlar, bosanmak isteyen dolu kadin. Evliligi biz dogru anlamadik ki hicbir zaman. Kadini bedava is gucu olarak gorduk, gunumuzde de kadini maasli isci gibi gördüklerinden dolayi sıkıntı çıkıyor.
Avrupa erkekleri bu konuda bir tik daha ilerde. Ev icinde islere katilma oranlari daha yuksek. Belki tam karsilamiyorlar hala ama en azindan ev ve cocuk islerinde daha katilimcilar. Bizde bu noktaya ne zaman gelinir bilinmez. Ama bosanmalarin pik yapmasi tum her seyin birikmisliklerin bir sonucu ve bu bir erkeklerin pekte anlayamadigi bir gecis donemi.
Bu calkantili donemde evlenmek kadina daha cok zulum gibi gozukuyor. Calismasan koca parasi yiyor diyecekler. Calissan cocuklari ihmal ediyor diyecekler. Evlilikte calissan kadin olarak sen yipranacaksin desteksiz götüreceksin her seyi. Bu gecis doneminde buna kalkismask kadin icin daha zor.
50 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılErkekler diyor aile kurulabilecek kadın yok, kadınlar diyor aile kurulabilecek erkek yok. Ne kadınlar anne olmayı biliyor ve umursuyor ne erkekler baba olmayı. İlk faktör ekonomik koşullar, bunula beraber ben hiç duymadım ki Türkiye'nin sosyetesi 10 tane çocuk yapmış , bir taneyi zor yapıyorlar o kadar varlığın içinde o kadar varlığın içinde büyütene kadar canları çıkıyor. Her koşulda mutlu olmayı da bilmiyoruz. Herkes mutluluğu birşeye bağlıyor kimi mala mülke kimi başka birşeye. Aile olmayı unutmuş insanlar , sorun aile olmak bilincinin yok olması. İnsanlarin bireyselleşmesi. Her devirde evlenilir çocuk yapılır , aklı başında bir adam bulmussan evlen yap çocuk.
20 Yorumla
1 yıldoğru seçimler olduğu sürece problem yok. Anne olmak tarifsiz bir duygu onun bi gülümsemesi insana her şeyi üzüntüyü kederi unutturur. yanlış seçimler olursa asıl o an sıkıntı zaman geri gelmiyor. İyi düşünmek lazım. birde evet toplumda genel olarak her şey kadına bakıyor. Geçmiş olsun ziyaretleri misafirlikler alınacak hediyeler yapılan telefon görüşmeleri plan program meseleleri çözmek fikir bulmak evi çekip çevirmek ksıır döngü. Ben dahil kadınların buhran geçirmediğine şükür. 😂😅🤣
00 Yorumla
1 yılDoğru insanı olmak çok zor. ne kadar seviyorum diye biriyle bir yola çıksanız da ileride o insanın değişme riski her türlü var. Halaylarla başlayan düğünden sonra boşanmalar da bu yüzden oluyor. Yaş küçükken yeni evliliklerde gençlerin zamanla değişmesi ve birbirleriyle zıt karakterlere doğru gitmesi de mümkün. Çocuk için en az 2 yıl evliliklerde insanlar birbirlerini denemeli ve görmeli... çünkü çocuk olunca her şey daha zor olur ayrılmalar zorlaşır, sorumluluklar büyür. Direk her gördüğünüzü seviyorum deyip evlenmeye kalkmayın iyi düşünün iyi tartın. Iyi evlilikler Şu zamanda büyük şans diyorum ve herkese bol şans diliyorum.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, evlilik ve çocuk yapmak asla yanlış değil! Evlilik dünyanın en güzel beraberliklerinden biri olabilir, doğru insanla karşılaştığında tabii. 🥰 Çocuk yapmak ise kocaman bir sevgi yatırımına dönüşebilir ama bu kararı verirken hayatta önceliklerinin ne olduğunu, olanaklarını ve hayallerini göz önünde bulundurmak çok önemli. Kesinlikle "devir" meselesi değil bu, tamamen hayatına anlam katmak isteyen birinin vereceği özel bir karar. 😊
Mesela ben anne olmak hayalini hep kurardım ama bir gün gerçekten o bebeklerin yüzüne baktığında "İyi ki" diyebiliyorsan her şey yerli yerine oturur. Senin hayatındaki amacın, yönelimlerin neyi gerektiriyorsa o doğru. Zaman, dönem, devir fark etmez. 💖 Unutma, hayatı en güzel haliyle kucakladığında çevren de hep iyi hislerle dolacak.
Evlilik ve annelik de çikolatalı pasta gibidir, seversen tarifsiz bir mutluluk verir ama kalbini sindiremeyecek biriyle yersen indigoda boğulursun 😅00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
80Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılİkisi de çok riskli olaylar dünya gittikçe iğrenç bir hal alıyor çocuk yapmak zaten mantıksız doğru kişiyi bulup doğru evlilik yapmak gerçekten zor imkansıza yakın yanlış değil ama gerçekten zor şeyler
10 Yorumla Günümüzde çocuk yetişme de çok büyük hatalar yapılıyor maalesef. Ve bunu günümüzde de gözümüzle de görüyoruz.
Özellikle de Annelere çok büyük görevler düşüyor. Hemen yanlış anlamayın sadece çocukları Anneler büyütmez ama başlangıç Anne' den başlar.
Çocuğun ilk mürşidi annesidir. Her şeyi ondan öğrenir.
Çocuklarımızı Gerçekten İyi Eğitebiliyor ve Onları Anlayabiliyor Muyuz?
O yüzden bir Anne ne kadar donanımlı ise çocukta o kadar donanım sahibi olur. Yani bu donanımların içinde eğitim, kültür, lisan, kariyer, iş hayatı ve yaşamındaki zorluklar, güzellikler, badireler. İnsanı olgunlaştıran hadiseler bile çocuğun nasıl şekilleneceğini belirler.
Annelerin günümüzdeki en büyük hataları da;
- Dur, yapma, etme,
- Her şeye karışma,
- Akıllı ol,
- Sende aynısını yap,
- Kimseye verme, gösterme, paylaşma,
- Sen de vur,
- Acıma, uyanık ol, canım olma, canım mısın?
- Sus, konuşma,
- Anneye cevap verilmez,
- Git başımdan, sonra gel, işim var sonra bakarız...
12 Yorumla- 1 yıl
Diye diye çocuklarımızı Hipodromdaki Atlar gibi yarıştırır hale getirdik. Duygusuz, narsist, bencil birer bireyler olarak hayata adım attırıyoruz.
Çocukları ta o zaman pısırık ya da bencil olarak yetiştiriyoruz. Çocuklar iler ki yaşlarında paylaşmayı bilmeyen, pısırık, güvenden yoksun , arkadaşlık kuramayan, çıkar ilişkisi içinde bireyler olarak yetiştiriyoruz.
En büyük hata da onları dinlememek. Çocuk her ne olursa olsun dinleyeceksiniz.
Sonuna kadar. O anlatacak siz dinleyeceksiniz. Yanlış da olsa o çocuk konuşmalı. O konuştukça zamanla kendini düzeltecek. Ve o zaman doğuyu yanlışı öğreteceksiniz.
Bu şekilde çocuk kendini geliştirir. Özgüveni olur, sosyalleşebilir. Toplumda kendini ifade edebilir. Toplumda kendine pozisyon belirler ve kendini değerli hisseder. Zorlukların üstesinden gelir. Hayatı hep sorgular. Çünkü çocukluğunda hiç susmadığı gibi.
- 1 yıl
Ama siz o çocuğa sus derseniz idamlık sehpasına oturursunuz
O çok pısırık olur. Toplumdan kaçar. Kendini ifade edemez. Kendini ezik görür. Sosyalleşemez. Kendini toplumun bir parçası olarak görmez. Hep bir korku ile yaşar. Başkalarından emir alır. Kendi işini yapamaz. Çünkü talimat almaya alışmıştır.
Çocuk yetiştirmek sanat değil sadece anlayabilme marifetidir. Paraya ihtiyaç değil, Anlayışa ihtiyaç vardır. Bırakın çocuklar konuşsun. Kendini değerli hissetsinler.
Evvela çocuk belli bir yaşa kadar Anne’ den temel eğitimi alır. Konuşmayı, güzel ahlakı, merhameti, vicdanı, saygıyı, özverili olmayı, duyguları öğrenir.
Çocuk gelişim çağından itibaren Babadan da rol kapar. Babalar sessiz olsalar da Çınar Ağacı gibidir. Çocuk bunu görür onda.
Ondan vakurlu olmayı, sadâkatli olmayı, merhameti, adaleti, hoşgörüyü, sabrı, azmi, mütevazi olmayı, ağır başlı olmayı, merhametli, güvenilir olmayı, hayata tek başına tutunabilmeyi, başkasına muhtaç olmamayı, hayat mücadelesini, zorlukların nasıl aşılacağını, aile şerefini ondan öğrenir.
Çocuklar söz dinler yeter ki onları ilk önce biz dinleyelim Azizim...
Rabb' im herkese hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.
Gizli Üye(25-29)1 yılElbette yanlış, eğer böyle bi hayalin varsa da yurt dışına çık yabancı bi erkek bul (yakışıklı veya orta yakışıklı çünkü çirkinleri hiç yok onların) ondan sonra çoluğa çocuğa karış. Aksi takdirde çocuğa çirkin bi genetik, gelecek kaygısı bol bi hayat bırakmış olursun. Çocuğun gelecekteki zorlu yaşamını (çirkin dış görünüş, bitakım genetik rahatsızlıklar&hastalıklar, önünü görememe kaygısı, beğenilmeyen çirkin dış görünüşün getirdiği bunalım, anksiyete ve depresyon, yani çocuğa yazık olur kısaca) düşünerek ülkendeki yerli bi erkekle birlikte olma.
00 Yorumla
1 yılKişiliğine ve kaliteli bağlı. Kendini yetiştirebilmiş potansiyeline ulaşmış biriysen evleneceğin insanı da ona göre seçer bilinçli çocuklar yetişirirsin. Devirme dönemle alakası yok bunun. Cehalet ne kadar halinde insana o da o kadar anlamsız yaşar
10 YorumlaBu devirde bir şey yok ki. Dur daha ileride neler neler olacak. Deccali var, Yecüc mecüc var. insanlar imansız olacak, Kuranın yüzünü kimse açıp bakmayacak.
pislik işlerde insanlar iyice azıtacak. Bunlarda bişey yok ki.. Gelecekte daha nice kötü şeyler olacak ve o zaman da insanlar olacak. Sen ister evlen ister evlenme.00 YorumlaBu devirde evlenmek çocuk yapmak yanlış değil ama bakımı ve ilgilenmesi , özellikle de ilgilenmesi çok zor , dis tehditlerden korumak çok zor ama muhtemelen anne olmak baba olmak bambaşka tadılması gerekilen bir duygudur , bence denemeye değer...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılŞöyle bir ülkede nasıl çocuk dünyaya getireceksin ki. Gelmesine sebep oldun diyelim. Temel ihtiyaçlarını karşılaman zor. Temel ihtiyaçlarını geçtim can güvenliğini bile sağlaman zor. Evden çıkarmasan bile magandanın biri havaya ateş edip evdeki çocuğunu vurma ihtimali yüksek. Hadi ordan demeyin sayısız haber koyarım önünüze
40 Yorumla
1 yılBu zamanda bakabilecegine, büyütebilecegine ve okutabilecegine eminsen ya da böyle bir imkanın varsa yanlış değil ama kimse böyle bir sorumluluğu almak istemez..
30 Yorumla
1 yılBu zaman kötü bir zaman. Bu devir kötü bir devir. Çocukların ve liseli ergenlerin hali ortada. Sigara , alkol ve uyuşturucuya özenip kullanıyorlar. İnternette daha çocuk denebilecek yaş da + 18 video izliyorlar. Gel de evlen çocuk sahibi ol.
10 Yorumla
1 yıl80-100 sene önce de yanlıştı, hatta daha da yanlıştı. Savaşlar, yokluklar. Ama hangi millet olursa olsun fütursuzca üredi. Ama özellikle son 50 yılın büyük savaşlar olmadan geçmesi insanları rahatlığa alıştırdı.
10 YorumlaBence harika bir his sen şu evlilik karşiti herseye karşi salklara kanma. Bir amacin olsun dogamiz geregi biz buyuz. Sorumluluk yaşam için bir enejidir. Bizi hayatta tutar. Gulersin mutlu olursun aglarsin bunlar guzel duygular.
17 Yorumla- 1 yıl
Çok doğru sana çok katılıyorum
- 1 yıl
Yok aldanmıyorum zaten çok saçma sapan kişiler var farkındayım. Aklı başında yorum yapanlar görünce seviniyorum
- 1 yıl
Konuşabiliriz istersen
- 1 yıl
Normal sohbet yani yanlış anlama
1 yılMaalesef biraz zor ve zahmetli olabiliyor evet;
Fakat her iki tarafın da gayretleri bu konuda etken.
İsteklerinin boyutu, sonraki gelişmeler çocuk konusu da eşlerin birbirini daha da iyi tanımasına bağlı diye düşünüyorum00 Yorumla
1 yılSorumluluk almak herkesin harcı değil desek daha doğru Evlenirken 100 kere değil bin kere düşünün ki hayatınıza sevgiyle aşkla aldığınız insanı ışık hızıyla göndermek istemeyesiniz evlilik zor bir müessese
00 YorumlaBurada kilit nokta hayat arkadaşı dengini buldun mu ufak kusurlarda olsa dünyada cenneti yaşamış oluyorsun evlilikmiş çocukmuş yormuyor , haa biz cehennemi yaşamış kadar olduk orası ayrı da. Cenneti yaşayanlara selam olsun
00 YorumlaRuhsa fiziksel ve parasal boyutu var işin. Birinden birine yetemeyecekseniz evlenmek neyse ama çocuk sahibi olmak kısmı biraz düşündürüyor. Bunu bebeği olan biri olarak söylüyorum. Çok katmanlı bir şey bu
00 Yorumla
1 yılYani neye göre yanlışmı ekonomi açısındanmı çocukların eğitimi ve yaşam tarzı açısındamı yoksa genel bi yanlışlıkmı bunları tartıp biçerek evlenilir ve çocuk yapılır benim nazarımda
10 YorumlaDoğru kişiyi bulunca evlenilir, elbette çocuk sahibi de olunur.
Ekonomik zorluklar aileleri etkilese de kişiler birbirine karşı anlayışla yaklaşırsa mutlu yuva kurulur.10 Yorumla
1 yılBu devirde çocuk yapmak yanlış bir tercih. Çünki ben bile şu an Z kuşaği denilen içinde bulunduğum dangalakların olduğu devirden utanıyorum. Onlar adına gerçekten utanıyorum. Edep ahlak haya denen hiçbir şey yok. Bu devir böyleyken ben bide kalkıp çocukmu yapıyım. Ne kadar korkunç bir şey olacağını tahmin bile edemezsiniz.
10 YorumlaNeden kötü ya da yanlış olsun sen yapmazsan ben yapmazsam kim çocuk yapacak dünyanın sonumu gelicek ortalıkta zaten yeterımce evlilik dışı çocuk olaylarını göruyoruz
10 Yorumla
1 yılKesin olmamakla birlikte yanlış. Çünkü insanlar kendilerini eğitmeden, hayatı anlamadan evliliği seçiyorlar. Zaten evleniyorsan üremek de şart gibi bişi oluyor. Birbirine anlayışı olmayan, birbirlerinin ihtiyaçlarına karşılık vermeyen, saygıyı anlamayan, sayamadığım bir sürü şey... Her şey çok kolay hale geldi evlilik de kolay olarak düşünülüyor. Evlenmek isteyen ilk önce kendiyle evlensin, geçirebiliyor mu?
00 Yorumla
1 yılEvet çünkü erkek adam gibi adam kalmadı resmen bu yüzden tüm iş pardon yük kadının omzunda yani bu asırda evlenen tüm kadınların akıl sağlığından şüphe ediyorum sadece
00 Yorumla
1 yılTürkiye'de yaşıyorsan evet.
Büyütüp türlü emeklerle 7 yaşında getirdiğin çocuk, okula giderken Bengal kaplanı kadar sokak iti tarafından paramparça edilecek ya da tofaşçı kıro sarhoş bir kuzum çocuğu 2 günlük manitasından ayrılıp Arabesk dinleye dinleye yanlarken çocuğuna çarpacak.
Üstelik ekonomik olarak da yük. Maalesef ki.01 Yorumla- 1 yıl
yorumu nasıl silerim bilmiyorum ama o çocuğu yazacaktım algoritma kuzum yapmış
1 yılFeodal emperyalist dünyaya çocuk getireceksin. O çocuk büyüdüğünde beni böyle b. tan bir dünyaya neden getirdin dediğinde verebileceğin bir cevap varsa yap bence.
00 YorumlaDoğru kararlandıysa değil.
Bu işin ekonomik, ruhsal sağlık ve yeterlilik açısı var. Hepsi tamam ise neden olmasın?10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılyapmak değil plansız çoğalmak aptallık maddi durumunu bileğitimi bile sadece yapamk ile olmaz
10 Yorumla
1 yılEvliliğe gerek kalmadı ki zaten,
Herkes bireysel yaşamayı tercih ediyor artık,
Kimse kimseden sorumlu olmak istemiyor
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılYanlış değil, ama tabii evlenebilirsen..
Aslında nikah dairesine gidip " Biz evlenmek istiyoruz" demek kadar sade bir olay evlenmek...
Ancak maalesef ülkemizde imkansız hale getiren aile çok...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılDoğru insanı bulduğun an evlen yoksa yaş ilerledikçe insan evlenmediği için çok pişman oluyor. benden sana bi tavsiye,
Zamanında aynısını bana dediler onları dinlemedim şu an çok pişmanım keşke dinleseydim evlenseydim diyorum şu an113 Yorumla- 1 yıl
Sen doğru insanı buldun mu
Cevap sahibi1 yılAslında buldum ama o benim yanımda durmadığı için ayrıldım
- 1 yıl
Yanında durmadigina göre doğru insan degilmis demek ki
Cevap sahibi1 yılAma sevdiğini söylüyor ayrıldığım halde peşimi bırakmıyor
- 1 yıl
Yanında durmadigi konu nedir
Cevap sahibi1 yılUzun hikaye ya
Ama annesi ben Kürttüm diye istemedi kaçalım dedim kaçmam dedi olay bu- 1 yıl
Kız haklı. Neden kaçsın? Yanında durmak böyle bisey değil. İnsan sevdiği birini ailesinden koparacak kadar zalim olmamalı. Eğer onu gerçekten sevseydin kaçalım demek yerine kendini ailesine kabul ettirmeye çalışırdın
Cevap sahibi1 yılDenemedim mi sanıyorsun acaba bilip bilmeden beni yargılıyorsun.
Ben 1 yıl sabrettim onun için ama değişen hiçbir şey olmadı
O zaman bi insan kızını sevdiği adamdan ayıracak kadar da zalim olmamalı- 1 yıl
O konuda da haklısın ama kaçmak cozum değil
Cevap sahibi1 yılTm bak tabikide kaçmak çözüm değil ama ben ona dedim ki bak ben her şeyin güzellikle olmasını istiyorum ama annen ikna olmuyor bizimkilerde beni sıkıştırroypr artık bi karar vermemiz lazım dedim Eee ikna olmuyor ben napayım dedi kaçalım tek seçenek bu kaldı başka şansımız yok dedim yok bn kaçmam dedi o zaman boşuna birbrimzii oyalamamızın anlamı yok deyip ayrıldım
- 1 yıl
E tamam ayrildiysaniz yapacak bişey yok. Kimse kimseyi suçlayamaz bu durumda
Cevap sahibi1 yılHayır dedin ya doğru kişiyi buldun mu diye evet o doğru kişiydi ama yanımda durmadı anlatmak istedim sadece
- 1 yıl
Tamam anladım
1 yılDevir ile ne alaka? Bana bir tarih verki insanlarin hayati harika olsun olum veya kotuluk olmamis olsun?
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 401 cevap paylaştı.
1 yılÇocuk yapmak gereksiz üremesin kimse daha fazla. Ben ortada sorumlu ebeveyn çok çok az görüyorum sırf kısır demesinler diye ürüyo millet
00 Yorumla Yanlış değil ama büyük sorumluluk, İnce dusünmeli , bilinçli ebeveyn olmalı maddi. manevi yetebileceğin kadar yapmalı..
00 Yorumla
1 yılDegil ama cok doğru karar vermek lazım
Cocuk bir insan yetiştirmek Maalesef gunumuz turkiyesi çok enteresan bir noktaya geldi. Cocuga her acıdan bakmak yetiştirmek sahip çıkmak gerek
00 Yorumla
1 yılCocuk yapmak bana göre yanlış Türkiye hali ortada çocuklara bile tecavüz ediliyor koruyamamakran korkarım ben çocuğumu
00 Yorumla
1 yılÖyle gözüküyor ne kadar çocuğunu iy büyütürsen büyüt bir lavuk öldürdüğü zaman yok olup gidiyor maalesef böyle ölen çok genç veya çocuk oldu
00 YorumlaDoğru kişi ile yapılan evlilik ve adım atılan ebeveynlik yolu çok güzel bir yolda iki beden bir ruh misali olmaktır.
00 Yorumla
1 yılVallahi asıl bu devirde evlenmek şart haramın kol gezdiği bir yerde en azından evlenip helalinle her şeyi yapmak çok güzel bir şey.
00 Yorumla
1 yılDurumun çok iyi değilse kötü evet. Bir de böyle bir dönemde bu ülkede doğurmak, çocuğa kötülük etmek de olabilir bilmiyorum.
00 Yorumla
1 yılDoğru kişiyle evlenmek ve çocuk yapmak yanlış değil. Önemli olan sizin nasıl ebeveynin olacağınız. Ve nasıl evliliği sürdüreceğini.
00 Yorumla
1 yılHangi çağda olursak olalım evlenmek ya da çocuk yapmak kötü değil. Yanlış zamanda yanlış biriyle bu eylemleri gerçekleştirmek kötü bence.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılDoğru kişi doğru ekonomiye sahipseniz neden olmasın
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılevet yanlış... şu dünyaya bi bak... her şey kötüye gidiyor... gelecekte daha da kötü olacak... sence böyle bir dünyaya çocuk getirilir mi?
10 Yorumla
1 yılEvliliği çok büyütüyorsunuz iki seven ve inanan insan için evlilik çocuk oyuncağıdır.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 342 cevap paylaştı.
1 yılEvlenmek de çocuk yapmak da yanlış diyemeyiz. Her ikisininde muhteşem yanları var.
10 Yorumla
1 yılDoğru kişi ile evlilik bence çok doğru bir karar olur
10 Yorumla
1 yılBu gelirin ile alakalı evin araban var ise 60K da gelirin var ise evlenmekte sorun yok
10 Yorumla
1 yılKendini bildikten kendinden emin olduktan sonra maddi olarak iyiysen neden kötü olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKadınlar cinsel olarak çoğu erkekten aktif. Artık sadece bakir erkekler cinsellik yaşayabilmek için geçmişi dolu kadınlarla evlenmek zorunda kalıyor. Bu da çok adaletsiz bir şey.
01 Yorumla- 1 yıl
Evet
1 yılNeden yanlıs olsun? bence dünyanın en güzel olayı
00 YorumlaDeğil tabiki ama bu fotoğraftaki mormon aile gibi de tavşan gibi üremeye gerek yok.
00 Yorumla
1 yıldevirle alakası yok evlenmek ve çocuk yapmanın
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 729 cevap paylaştı.
u 1 yılHer devirde uygun değildi ki.. babamın zamaninda da değil şimdi de değil ..
00 Yorumla
1 yılİyi biriyle evlenip çocuğunuzu düzgün iyi şekilde yetiştirecek sen yanlış değil
00 Yorumla
1 yılHızlı karar vermek kötü bence baya iyi gözlem yapmak lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKesinlikle yanlış, evlilik çocuk kadın için kölelik erkek için rahatlık, devire bak bk gibi. Ne evliliği ne çocuğu, insanlar aklını kaybetmiş olmalı
00 YorumlaÇocuk yapmakta değil sorun çocuğu yapacak adamda düzgün adam yokki...
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 488 cevap paylaştı. Evlenmek iyide. Çocuk yapmak en büyük suçtur bu dünyada
04 Yorumla- 1 yıl
Neden
- 1 yıl
@Bilmemmkii12 çünkü dünya acı verici trajik bir yer
- 1 yıl
Dünya hep öyleydi zaten. Napalim hepimiz ölelim mi bu yuzden
- 1 yıl
@Bilmemmkii12 Demek istediğim doğumu duraksatmak. Aklı olan doğumu duraksatmaya çabalar
https://www.worldometers.info/
Gizli Üye(30-35)1 yılEvli olan sakın evlenme dünyayı gez diyor ama ben kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum doğal ve güzel bir şey doğru kişiyle
10 Yorumla
1 yılHangi devirde doğru? Her devrin zor tarafları var. Çocuk her devirde yapılır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılİyi bir anne olacaksan ve iyi eğitim vereceksen çocuk sahibi olmak gerekir. Kötü insanlar artmasın iyi ve eğitimli insanlar artsın.
00 Yorumla
1 yılKaç tane yapacağına bağlı gidipte 10 15 tane yaparsan yanlış değil büyünce hepsini bir köşeye koysan dilenseler günlük max cirosu 10 15 bin olsa adam. bası yani Aylık 30 milyon a tekabül eder yani neden yanlış olsun evlen yap. bence fjnfjfjf
00 Yorumla- Devamını Gör (95)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat