1 aylık hamileyken boşandık. Şu an ise dogumuma 3 hafta kaldi. Bosanirken hamile olduğumu bile bilmiyordum. Öğrendiğim zaman eşim olacak kişiyi aradım git aldır ne yaparsan yap dedi yüzüme kapattı. şu an kendisi yurt dışında. Ailem zaten yok. Tek başımayım. Kendim üstesinden gelir miyim, doğuma az kaldı korkuyorum ne yapmam gerekiyor bakabilir miyim Tek başıma..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Yaparsın kardeşim korkma. Maddi olarak biraz zorlanırsın ama yaparsın inşallah. Evli olup kocasından bi halt yardım görmeden çocuk büyüten binlerxe anne var inanki. Benim 3 çocuğum var babası var mı var. Bi defa banyo yaptırmamış bi defa tırnaklarını kesmemiş, bi defa saçlarını taramamış, bi defa bez değiştirmemiş. Hatta tek başına misler gibi büyütürsün kafana göre. Erkek olsa zorlanırdın. Ama kızsa inanki hiç korkma. Yoldaşın olur arkadaşın olur. Karışam yok ilgi isteyen yok. Tek düşüncen evladın olur. Pozitif ol. Emin ol herşeyi hissediyor. Mutlu hamileler mutlu bebekler doğurur unutma😘
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)1 yılÖncelikle, yaşadıkların gerçekten zor ve stresli olabilir ama yalnız değilsin. Pek çok kadın benzer süreçlerden geçti ve tek başına güçlü bir şekilde üstesinden geldi. Sen de başarabilirsin.
Şimdi, doğuma 3 hafta kala ve bebeğin doğduktan sonra yapabileceklerine dair birkaç adımı birlikte gözden geçirelim:
1. Doğum Öncesi: Hazırlık Aşaması
• Hastane ve Doktor Süreci: Eğer henüz belirlemediysen, hangi hastanede doğum yapacağını netleştir. Eğer bir devlet hastanesinde doğum yapacaksan, SGK güvencen olup olmadığını kontrol et.
• Doğum Planı Yap: Yanında bir destek olacak biri var mı? Bir arkadaşın, komşun, tanıdığın varsa onlara haber ver. Tek başına da doğum yapabilirsin, sağlık personeli bu konuda destek olacaktır.
• Bebek Eşyalarını Hazırla: En temel ihtiyaçlar:
• Bebek bezi, ıslak mendil
• Zıbın, tulum, battaniye
• Anne için rahat kıyafetler, göğüs pedleri, hijyen malzemeleri
• Biraz para biriktirmeye çalış: Doğum sonrası birkaç ay masrafların olabilir, sosyal yardımları araştırabilirsin (bu konuya aşağıda geleceğim).
2. Doğum Anı: Tek Başına Hastaneye Gitmek Zor Olursa
• 112’yi arayarak ambulans çağırabilirsin. Hastaneye tek başına gidemeyecek durumdaysan bu en iyi seçenek.
• Özel hastaneler pahalı olabilir, devlet hastanelerini tercih et.
• Refakatçin yoksa bile hastane personeli sana destek olur. Birçok anne doğuma tek başına gidiyor ve hastanelerde doğum süreçleri profesyonel bir şekilde yürütülüyor.
3. Doğum Sonrası: Bebeğe Bakar Mıyım?
Evet, bakabilirsin. Tek başına anne olmak zor olabilir ama bunu başaran milyonlarca kadın var. İşte yapabileceklerin:
• Devlet Destekleri ve Yardımlar:
• Doğum yardımı (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı veriyor)
• Emzirme ödeneği (SGK’ya bağlıysan alabilirsin)
• Sosyal destek başvuruları (Belediye ve vakıflar aracılığıyla gıda ve bebek yardımı alabilirsin)
• İŞKUR veya Sosyal Yardımlaşma aracılığıyla maddi destekler
• Bebek Bakımı Konusunda Eğitim Alabilirsin:
• Halk Eğitim Merkezlerinde anne ve bebek sağlığı kursları var.
• YouTube ve internetten bebek bakımı hakkında videolar izleyebilirsin.
• İş ve Geçim Konusu:
• Evden yapılabilecek işler (çeviri, yazı yazma, sosyal medya yönetimi, el işi gibi)
• Çalışmaya başlamak için kreş desteği araştırabilirsin.
• Devletin çalışan annelere kreş desteği veya belediyelerin ücretsiz kreş imkanlarını değerlendirebilirsin.
4. Psikolojik Destek: Kendini Yalnız Hissetmemek İçin
• Anneler için destek gruplarına katılabilirsin. Facebook, WhatsApp veya Telegram’da yalnız anneler için gruplar var.
• Psikolojik destek almak istersen, bazı belediyelerin ücretsiz danışmanlık hizmetleri var.
• Etrafında güvenilir insanlarla iletişimde kalmaya çalış.
5. Baba Konusu: Hukuki Hakların Var
• Baba çocuğu istemese bile hukuken babalık sorumluluğundan kaçamaz. Eğer çocuğun kimliği için babayı resmi olarak kaydettirmek istersen:
• Babalık davası açabilirsin ve çocuğun hukuki haklarını garanti altına alabilirsin (nafaka, miras hakkı gibi).
• Eğer baba ilgilenmiyorsa, tek başına annenin velayetiyle çocuğun tüm haklarını kullanabilirsin.
Sonuç: Bunu Yapabilirsin!
Şu an çok güçlü bir sürece girdin. Tek başına olmak zor olabilir ama şunu unutma: Anne oluyorsun ve bu müthiş bir şey! Şu an en önemli şey kendini güvende hissetmek ve planlı olmak. Adım adım ilerlersen her şey yoluna girer.
Eğer desteğe ihtiyacın olursa, hangi şehirde olduğunu yaz belediye ve devlet yardımlarını araştırayım Senin yanındayım!
36 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYalnız yapamam diye düşünüp bir erkeğe sığınma. Kimin ne olduğu hiç belli olmuyor.
Soran1 yılÇok teşekkür ederim. Çok faydalı oldu yorumunuz 🙏🌸
Cevap sahibi1 yılRica ederim ☺️🥰
Cevap sahibi1 yılÇok teşekkür ederim ☺️
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip eylesin sen çok güçlü bir kadınsın kolayı seçip evladından kurtulmamissin her bebek rızkıyla doğar eminim sen hem anne hemde baba olursun❤️
02 Yorumla
Soran1 yılAmin çok teşekkür ederim🌸🙏
Yani bir baba olarak para göndermesi çocuğuna bakması gerekir ama iyi olmuş bi yandan adama mahkeme olayından kurtulmuş vicdanen bakması gerekir aldırman en doğrusu olurdu tek başına zor babasız büyümesi de iyi bi'şey değil sen bir çocuğu rızası olmadan tamamen kendi kararınla babasız büyümeye itiyorsun ve adamda senden boşanmış aldır demiş boşanmadan önce haberi yokmuş çocuk ömür boyu babasından nefret ederek büyüyecek
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
50
Cevap
52Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılYani zor olacak özellikle üç yaşına falan gelene kadar seni bayağı zorlar
00 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u 1 yılbence zorlanabilirsiniz.
00 Yorumla Gelirsin ama eşinle evliyken 3 /4 kat daha zor olurdu tek başına daha kolay olur ama yinede zorluğu var
Mesela bebeğinle ilgilenirken yemek saatinş kendine göre ayarlayıp atıştırırsın ama anlaylşsız bir eşle olsaydın bu sefer tüm gecenin yorgunluğunun üstüne evi temizlemen ve güzel bir sofra kurman ve aynı zamanda bebeğine yetişmen gerekecek ve kendini sürekli bakımsız hissedeceksin şimdi ise bebeğine ve kendine belli bir yaşa kadar kısıtlıda olsa zaman ayırabilir bir başkasını memnun etmek zorunda kalmadan ne zaman kendini iyi hissedersen o zaman evinle ilgilenebilirsin zamanlama tamamen sana ait ve ekstra baskı kuran kendinş yetersiz hissettiren biri olmayacak
00 YorumlaÜlkemizde bir çok erkeğin yetistirilme tarzından dolayı bebek bakma gibi Bi huyu yok , yani evliykende aynı derece zorlanacaksın. Ama bebeğin için babası ile hep görüştür onu bir kızım var ve boşandım sana sadece bunu öneririm. Ve biz güçlüyüz bunu unutma.
18 Yorumla
Soran1 yılBabası hamilelik sürecim boyunca 1 gün bile aramadi sormadı. Hamileyim dedim git aldır ne halin varsa gör dedi. Ben böyle bir vicdansizi çocuğuma bu senin baban diyemem. Hak etmiyor
Soran1 yılBaban öldü derim daha iyi
- 1 yıl
Uzun zamandır okudugum en objektif ve mantıklı yorum.. Tebrik ederim.
- 1 yıl
Teşekkür, iltifatlara edilir, gerçeklere değil yoda Hanım
Seni zorlayici bir donem bekliyor, gecmisi ozleyecegin belki de pisman olacagin bir donem. Ama ben inaniyorum, sen guclu bir kadinsin ve bunun da altindan kalkacasin. Bir avukatla gorusup bebek icin nafaka vs alip alamayacagini ogrenmelisin, buna hakkin var. Yok oyle oynamiyorum kaciyorum havalari o da gerekeni yapacak. Ben cok inaniyorum, senin de cok mutlu olacagin gunler gelecek, o adamdan bi halt olmaz ayrica, bunu da unutma.
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 842 cevap paylaştı. Bakarsin, Allahin izniyle hersey kolay olmazsada sen üstesinden gelirsin. Zorlandiğinda kendini yalniz hissettiğinde evli olupta sorumluluğunu taşimayan bi babayla veya sana değer göstermeyip ve ilgisiz veya destek yerine daima yük olan eşle beraber olmak ayri zorluklari olucağini ve senin icin hayirlisi bu olucağini düsün. Yüce Rabbim daima yardimcin olsun. Zor anlarinda hep bi ferahlik ve caresiz anda care nasip etsin
00 Yorumla
1 yılYani zaten doguma cok az kalmış. Moral bozucu sekilde yorum yapsak daha kötü olur. Evet zor ama başarabilirsin. Birçok kadın tek başına çocuk yetistiriyor. Maddi anlamda bir zorluk yaşamıyorsan ne mutlu sana. Bebek bakımı konusunda çevrenden destek alabilirsin. Umarım bu konuda bilgili birileri vardır.
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 301 cevap paylaştı. Durumun gerçekten çok zor ve korkutucu olabilir, ama inan ki güçlü bir insansın ve bu süreci tek başına atlatacak güce sahipsin. Kendine güvenmeli ve gerekirse çevrenden destek almalı, hastane ve sağlık profesyonellerinden de yardım isteyebilirsin. Tek başına kalmak zor olsa da, unutma ki ihtiyacın olduğunda yardım alabileceğin insanlar ve kaynaklar var. Kendini zorlamadan, adım adım ilerleyerek bu süreci atlatabilirsin. Yalnız değilsin, bunu başarabileceksin.
00 YorumlaÖncelikle bence bu düşünce için geç kalmış sin 3 hafta var diyorsun... Allah bir şekilde rızkını verir ama bir gelirin var mı yani çalışıyor musun gerçi çalış san bile izin alman gerekecek bir gelirin ve ya Hut birikimin yoksa kusura bakma ama bu zaman da çok zor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇok zor tek başına. Kenarda paran varsa evin varsa ya da gelirin varsa buyutursun ama parasız zor. Çok zor. Soru trol değilse sana üzüldüm. Gerçekten zor. Baba evinde sadece kendi maaşını kazanan insanların yorumlarına bakma. Dışarıda bir kadının kendi ayakları üstünde durması çok zor. 😢
02 Yorumla
Soran1 yılGerçekten o kadar zor ki. Sadece maddi açıdan da değil. Yani hamile kadının tek olması çok zor. Herseyi kendim yapmak zorundayım, herseye kendim yetişmeye çalışıyorum. Yoruldum artık ama sağlıkla kucağıma alayım o yeter bana
Cevap sahibi1 yılÜzgünüm ama yetmeyecek. Acil çözüm bulmalısın.
selam.. öncelikle merhaba.. sanırım burada önemli bir nokta (yaş ortalaman ) sanırım daha çok gençsin ve ve hayatın gerçekleriyle tek başına yüz yüze kalman bu zor bir durum senin için.. aile olarak bir destekcin var mı bu çok önemli. ?
16 Yorumla
Soran1 yıl26 yaşındayım
Destek olacak birileri yok maaleef- 1 yıl
selam.. inan çok üzücü ve içinde bulunduğun durum çok zor ki bir kadın olarak bu hayata ayakta kalabilmek ve çocuk büyüte bilmen ne söylenir inan bilmiyorum. öncelikle yapman gereken bulunduğun il ilçe bağlı oldugun belediye ve buna bağlı bazı kuruluşuşlar var. istersen bir şansını dene derim baş vur bulunduğun durumu anlatırsan emin ol yardımcı olurlar.
Soran1 yılEvet yani ne kadar zorlandigimi ve yoruldugumu anlatamam bile
Teşekkür ederim tavsiyen için..
Soran1 yılEvet yok rahmetli oldular ikisi de. Kardeşim de yoktu zaten evin tek cocuguydum ben
Gizli Üye(18-24)1 yılçok güzel bi şekilde büyütürsün kızın da eminim ilerde ne kadar güçlü bir annem var diyebilecek balım kendini yalnız hissetme gerekirse biz yardımcı oluruz nasıl bakacağın konusunda şimdi stresten uzak durmalısın sadece bebişine kavuşacağın günü düşün gerisine allah yardım eder 🤍
00 Yorumla
1 yılbüyütürsün bazı evlilikler de de erkek olsa bile kadın kendi başına büyütüyor bebeği bazen erkeğin faydası olmuyor🙃 zorlanma konusunda da sen hasta olduğunda o yönden zorlanırsın hasta hasta çocukla ilgilenmek zorlar
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı. yani zor olabilir ama mecbur bir şekilde halledilir. bebeği aldırma şansınız varsa aldırın bence sizin kararınız tabi. bu süreç zor olabilir. maddi durumunuz varsa destek alabilirsiniz. size yardım edecek yakınlarınız yok mu? aileniz falan
00 Yorumla
1 yılTabiki bakabilirsin sanki her koca dogru duzgun babalik gorevini yerine getirebiliyo mu ki? Yine biz kadinlar tek basimiza ustleniyoruz herseyi. Cocugun dogduktan sonra zaten annelik gucu gelir sana emin ol.
00 YorumlaÖzgürüm diyip sizi uyaranları gericilik ve yobazlıkla azarlıyorsunuz ya çocuğuna yalnız bakmak ile de özgürsün ☺️ ( çocuk için üzüldüm Allah onu esirgesin İnşallah )
09 Yorumla- 1 yıl
Sen kadının sorduğu soruyu idrak edebildikten sonra pek kıymetli fikrini belirt
- 1 yıl
Biraz zeka kıpırtısı olsaydı ne dediğimi çok iyi anlardınız çocuğa anlatır gibi anlatayım o zaman bir insan daha bir ay olmadan boşanma aşamasına geliyorsa o insan evliliği süfli ihtiyaçlarını gidermek için yapmıştır böyle insanlar evlenip çocuk sahibi olunca zavallı o çocuklar dışarıda büyüyor potansiyel suçlu oluyorlar uyarınca da aynı şu an sizin dediğiniz gibi aklımız başımızda istediğimizi yaparız diyorsunuz şimdi yapın işte
- 1 yıl
Bebek 1 aylıkken boşanmışlar yalnız evlendikten 1 ay sonra değil. Bazı insanlar gerçek yüzünü hemen göstermezler , başta melek gibilerdir senin de bunu bilmen gerekir sonuçta gelmişsin 40 yaşına :)
- 1 yıl
Evlendikten 1 ay sonra boşanan ben miyim ki 40 yaşına gelmiş anlamıyor diyorsun? Bu kadar basit bir şeyi bile anlamakta zorluk çekiyorsun!!! Çocuk 1 aylıksa evlilikleri en fazla 1 aylıktır çünkü genelde sizin nesil evlenmeden önce ihtiyaç gideriyorlar çünkü amacınıZ aile kurmak değil yokluğu gidermek !
- 1 yıl
Bazı insanların gerçek yüzünü başta göstermediklerini bilmen gerek diyorum da sen laftan anlamazsın boş ver hdjkekfkw
- 1 yıl
Amaç süfli ihtiyaçları gidermek olunca insan hevesli ve aceleci davranır ( z kuşağı gibi ) 2 günlük sevgiliye aşkım canım kocam der bebek yapma girişimlerini bile like uğruna para kazanmak için aleni yaparsınız… yoksa insanlar 7 sinde ne ise 70inde de odur mesele görmek istemek !!!
Soran1 yılEvliliğim 2,5 yıl sürdü. Bu 2,5 yılda neler yaşadığımı bilemezsiniz. Evliliğin kötüyse çocuk yapmasaydınız da dersiniz belki ama benim isteğim dışında oldu. İnsanlar öyle de bir değişiyor ki. Sanki yerine başka bir adam gelmiş gibi.. tabi ki kimsenin başına gelsin istemem böyle şeyler. Allah herkesin gönlüne göre versin. İyi akşamlar 🤚
Soran1 yılAyrıca çocuğumu doğurup sokağa atacak kadar dışarlarda büyütecek kadar bilinçsiz ve vicdansız bir anne değilim. Böyle olsam zaten en başından beri aldırırdim. Rahmetli annem bana çok güzel bir annelik yaptı, bende aynı onun gibi bir anne olurum inşallah. Anne olmak başka annelik yapmak bambaşka..
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 481 cevap paylaştı.
1 yılBir şekilde üstesinden gelirsin ancak kolay olacağını hiç zannetmiyorum. Doğumdan sonra arkadaşların vs sana bakıma yardıma gelecek hiç kimse yoksa muhakkak şimdiden dondurucuya bol bol yemek stokla.
03 Yorumla
Soran1 yılYani doğumdan sonra da yanıma gelecek kimse yok. Aynı şekilde dogumuma da gelecek biri yok. Yemek konusunda da bi kaç bisey yapıp atmıştım ama şu an agirlastim pek biseyde yapamıyorum açıkçası
- 1 yıl
Kolaylıklar diliyorum
Soran1 yılTeşekkür ederim
Şerefsiz azıcık vicdanı bile yok. Hadi senle olmadı da çocuğun ne günahı vardı. O çocuk bir gün büyüyecek ama bunu hiç düşünmüyor.
Tek başına çok zor. Destek olacak birileri mutlaka lazım Bence. Hem mental olarakta çok zorlar.00 Yorumla
1 yılAllah yar ve yardımcınız olsun bacim hiç Mi tanıdıklarınız yok ya İnan Sen Allaha Allah sizinle her şeye yeter illaki baya zor olacak psikolojiniz bozulacak baya fakat kendinizi Cook olgunlastiracaksiniz inanın Allah a sonra kendinize. ALLAH KADİR HER SEYE KERİM!.🥹🤲🏻
00 YorumlaŞimdi; çalışıyor musun, evin var mı, bebeğin ihtiyaçlarını karşılayabilecek misin?
Maneviyat olarak güçlüysen tabii ki büyütebilirsin sabırla, sevgiyle
Ama bi de işin diğer gerçek yönü var çünkü geçimini nasıl sağlayacağın
O yüzden ezbere cevap veremiyorum00 Yorumla
1 yılGelirin yerindeyse, bebeğine güzel bir hayat sunabileceğine inancın varsa en güzelini yaparsın. Emin ol o adam olmadan daha iyi olacaksın, o yüzden herhangi bir endişen olmasın.
00 YorumlaHerşeyi Allah nasip eder. Bebeğiniz olacaksa emin olun Allah izin verdiği için olacaktır. Dua edin gerçekten insanın ruhuna iyi geliyor ve eminim üstesinden gelirsiniz. Bir bebek masum saf bir sevgi onun sevgisiyle eminim hayatınız aydınlanacaktır. fakat sizi hamileyken bu kadar üzen kişi hakkında gerçekten iyi bir şey yazmayacağım :(
00 Yorumla
1 yılNeden büyütemeyesin ki?
Elbette gayet güzel bir şekilde büyütür yetiştirirsin evladını.
Ona bir babanın yokluğunu hissettirmemek de yine senin elinde.00 YorumlaTek bakılır aslında ama maddiyat anlamında sıkıntı olmaması gerekşyor bide hastaneye götürebılmelı bırı sızı
01 Yorumla
Soran1 yılSuanlik hastaneye kendim gidip geliyorum ama doğum anımda yanımda kim olur bilmiyorum. Bir arkadaşımdan rica ettim ama işleri yoğun gelemem büyük ihtimal dedi. burada bir komşumuz var ondan rica edicem
1 yılİnsallah büyüyeceksin, sakın arkana bakma ve dimdik kararlı bir şekilde yolunda ilerle. Herkesin agzı var konuşacaklar hiçkimseyi duyma.
17 Yorumla- 1 yıl
Ver gazı gitsin 😁
- 1 yıl
Neden gaz veriyorum ki doğruyu söylüyorum
- 1 yıl
He gülüm heee
- 1 yıl
Sanane yaa senin gibi tuhaf vaatler etmiyorum yaa bos insan
- 1 yıl
Bi dolu sensin demiiiii. Anca gaz verin zaten
- 1 yıl
Sen gazdan bir çıksan
- 1 yıl
Ehh madem ısrar ediyorsun çıkayım bari. Şu 3 günlük dünyada seni mi kırıcam sanki.
Son derece zorlanırsın. Manevi yönden eksikliğini hissettimezsin o ayrı
01 Yorumla
Soran1 yılZorlanicam o kesin ama bir şekilde halletmeye calisicam
1 yılAllah yardimcin olsun sen güçlü bir Kadınsın yaparsın 🦋✨️ evet zor olur baştan ama sonrası kolay gelir
00 YorumlaÇok zorlanacağın bariz ama o canın da kıymetini bilmek lazım ailen neden yok görüşmüyor musun?
02 Yorumla
Soran1 yılAnnem babam rahmetli oldu benim. Zaten evin tek cocuguydum. O yüzden ailem yok maalesef.
Bu saatten sonra kimseye gönlüme almam. Kızım var o bana yeter
1 yılKorkunun olacaklara faydası yok hele de şu saatten sonra hiç mecbur bir düzen kurup yaşamaya devam edeceksin
00 YorumlaKadın sığınma evine yerleş
Devlete sığın bi süre düzen kurana kadar
Ve çocuk içinde nafaka iste01 YorumlaMaddi durumun iyise bakarsın değilse doğur devlete teslim et çocuğun gunahina girme
05 Yorumla
Soran1 yılOlur mu öyle şey. Dogur teslim et falan. Ben ona her şekilde düzgün annelik yaparım. Eğer doğurup devlete teslim etme gibi düşüncem olsaydı zaten en başından aldırırdım ama o benim yavrum canımın bir parçası
- 1 yıl
Olucak iş var olmicak iş var ama tek başımayım diyosun e parada yoksa Allah için ne yapmayı dusunuyosun kafanda ne var bacım tamam verme kimse vermek istemez ama imkanlar böyleyse açlıktan hastalıktan hicbi ihtiyacını karşılamayarak onu sağlıksız büyütmek tense kendini toparlayana kadar bı sure devlete ver zaten bı düzlüğe çıkınca geri alırsın devlete vermek kötü bişey değil kardeşim
Soran1 yılBakacak maddi durumum var şu an. Doğumdan sonra da iş bulup çalışmaya baslayacagim
Soran1 yılAmin, çok teşekkür ederim 🙏
1 yılBüyütebilirsin tabii ama çok zorlanırsın. Ailen yoksa hiç değilse çocuğun ilk 2 yaşında akrabaların yanında geçirmen mantıklı olur.
036 Yorumla- 1 yıl
Her şeyi çözdün şu an ya valla helal 🫡
- 1 yıl
@Ölenekadarghostuzz eyww tavsiye denince ben biliyorsun
- 1 yıl
Bilmez miyim sayende uygulama aydınlandı falan
- 1 yıl
@Ölenekadarghostuzz gidip dersine çalışsana sen🤨
- 1 yıl
Aytden çıktım şimdi 🥲
- 1 yıl
@Ölenekadarghostuzz ygs mi oluyodu bu lys mi ben yaşlıyım ayt mayete bilmiyorum
- 1 yıl
Ahahaha yaa bu da aynı cinsten bi üç harfli adı yks
- 1 yıl
@Ölenekadarghostuzz zıçmış gibisin doru mu
- 1 yıl
Niye öyle dedin anlamadim
- 1 yıl
@Ölenekadarghostuzz sümüklü emot atmışsın ondan bu arada şu 🥲 emojinin burnu mu akıyor gözü mü
- 1 yıl
Şu an tam o haldeyim evet hsjshd dişciden çıktım ve ağzım uyuşuk en hızlı nasil geçer doktor bey 😂
- 1 yıl
@Ölenekadarghostuzz bırak uyuşuk kalsın uyuşukluk geçince ağrı baslayacak çünkü parol plus andorex gargara yazdır aile hekiminden
- 1 yıl
Hiç uğraşamam ya ben açım yemek yemek istiyorum sadece 😂😂
- 1 yıl
@Ölenekadarghostuzz dolgu ya da kanalsa 2-3 saat bir şey yeme yav söylemediler mi ilk gün de ılık corba içicen sıcak olmasın
- 1 yıl
Yoo demediler hatta az önce poğaça yedim
- 1 yıl
@Ölenekadarghostuzz poğaça mı😂 neyse artık afiyet
- 1 yıl
İçime şüphe düştü be bi şey olmaz herhalde 😂
- 1 yıl
@Ölenekadarghostuzz niye uyuşturdulardı diş çekimi falan mı
- 1 yıl
Sağoll gel beraber olsun çorbayı da içicem😂
- 1 yıl
@Ölenekadarghostuzz gelemem şu an görevdeyim😂
- 1 yıl
Yok kanal tedavisi geçici dolgu yaptı
- 1 yıl
Ne görevi ağlayan anneleri mi teselli ediyorsun😃
- 1 yıl
@Ölenekadarghostuzz geçici dolgu canım bir şey manda boku gibi pütürlü bir şey koyuyorlar. Düzgün bir dişçiye git
- 1 yıl
canım yazdım canıma çevirdi
- 1 yıl
G e r z e k ç e yazdım
- 1 yıl
Ne biçim site aw ya
- 1 yıl
Ah bi de yazabilsen 😂😂
- 1 yıl
Dişcim zaten düzgün ya güveniyorum onlara
- 1 yıl
@Ölenekadarghostuzz geçici dolgu koyan adama güvenmem ben
- 1 yıl
Tamam o zaman hemen değişime gidiyorum
- 1 yıl
@Ölenekadarghostuzz hemen iade
- 1 yıl
degişim nedeni drrfeelgood güvenmiyormuş size
- 1 yıl
@Ölenekadarghostuzz doru gauet geçerli bir neden
- 1 yıl
@Ölenekadarghostuzz kadının sorusunun da içine ettik el birliğiyle hahshahah
- 1 yıl
Senin yüzünden
- 1 yıl
Bansbdnam
1 yılçok zok çocuk büyütmek hele Türkiye de bencil babası resmen kaçmış hem çalış hemde çocuk bakmaz zor Allah seninle olsun işin zor
00 Yorumla
1 yılKolay değil ama yapabilirsin ancak gelir durumun nedir
010 Yorumla
Soran1 yılSuanlik altinlarim vardı onları bozdurdum. Onlarla idare ediyorum. Doğum yaptiktan sonra da iş bulup çalışmaya baslayacagim
- 1 yıl
bu arada evdesin online meslekler konusunda kendini düşün. Sana yayıncı ol demiyorum mesela grafik mesela muhasebe eğitimi olabilir
Soran1 yılBakalım doğumdan sonra düşüncem onları. Evde olsa benim için daha iyi olur tabi ama maalesef ki iş bulmakta zor
- 1 yıl
bunu konuşalım istersen
Soran1 yılYa da markette çalışmayı düşünüyorum
- 1 yıl
markete girme mundar olursun
Soran1 yılEn azından asgari ücretle calisacagim bir iş olur
- 1 yıl
daha efektif düşün
Soran1 yılBilmiyorum, bakalim doğumdan sonra düşüncem bunları
- 1 yıl
doğuma kadar dediğim düşünme ve alt yapıyı kurma olayını yapabilirsin
1 yılÇok zor olur ama üstesinden geləbilirsin. Bencə şimdiden iş bulman gerəkiyor.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 337 cevap paylaştı.
1 yılAllah yardımcınız olsun sen ona kıymamışsın mutlaka bi yardım eden olur inşallah
01 Yorumla
Soran1 yılİnşallah sagolun
1 yılKendine inan ki annelik insana farklı bir güç veriyor..
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 312 cevap paylaştı.
1 yılYapabilirsiniz biraz sıkıntı çekersiniz ama
00 Yorumla
1 yılEvin kira ise hiçbir şekilde geçinemezsin. Kira değilse asgari ücretle bir şekilde geçinirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAy yaa halledersin allahin izniyle merak etme maddi konuda nasılsın bilmiyorum ama yasal olarak o adamda çocuğun ihtiyacını karşılamak zorunda. Tek başına elbet zorluk olacak ama tecrübeli biri olucaksın ve hayatının her anında seninle olucak biri var artık unutma o çocuk senden bir parça ve geçireceğiniz çok güzel günleriniz olucak🫶🏻
00 Yorumla
1 yılEğer maddi gelir iyiyse hiç zorlanmazsın, ama maddi gelirin azsa bu biraz problem olabilir.
00 YorumlaÇok zor tek başına çok çok zor maddi manevi … ne desem bilmiyorum ama paran yoksa aşırı zorlanırsın
00 Yorumla
1 yılBabalık davası aç paşa paşa bakmak zorunda kalacak
00 Yorumla
1 yılVali kaymakam vb yerlerden yardım, destek talep ettiniz mi?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBabasız büyümek istemeyecek çocuğu babasız büyütmek nasıl bir vebal?
03 Yorumla
Soran1 yılAldırmak nasıl bir vebal peki? Söylemesi kolay ama yaşadığım duygulari anlayamazsiniz
Cevap sahibi1 yılAnlayamam. Sende o çocuğun yaşayacağını anlayamayacaksın. Hem de asla anlamayacaksın.
Soran1 yıl😔😢😥
1 yılÜf bı bitmediniz aq ya bı bitmediniz ya bebek olur ya cinsellik olur ne boş soru biraz geliştirin kendinizi, ergen ergen sorular.
12 Yorumla
Soran1 yılBitmediniz derken? Yaşadığım durumla ilgili bir soru sordum. Sorumla ilgili rahatsızlık duyuyorsan cevaplamazsin ve geçersin
1 yılMaddi olark zorlanirsn gerisi bı şekilde halledilio bnde tek başıma büyütüyorum geriye dönüp baknca neleri tek başına atlatmism ya diyorum kendime
04 Yorumla
Soran1 yılUmarım hallederim sagolun
- 1 yıl
Sadece ruhsal olark yipraniyorsun
Soran1 yılÇok yıprandım hemde. Çok zor
- 1 yıl
O kadr iyi anlıyorum ki biraz daha buyuynce rahatliosun biraz ama
Gizli Üye(36-45)1 yılBabalık davası açacaksın ve çocuğun için nafaka alacaksın.
00 Yorumla
1 yılHangi sehirdesiniz acaba?
Her çocuk rizkiyla gelir derdi büyüklerimiz, illa ki olacak ve buyuyecek ha belki zor olacak. Kiyamam sana, Rabbim yardimcin olsun.00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAllah yardımcınız olsun çok zor bi durum gerçekten 🥺
00 YorumlaErkek olarak, benim kini 7 yaşına getirebildiysem sende başarırsın heralde.
01 Yorumla
Soran1 yılİnşallah. Benim doğum sürecim de olacağı için endiseliyim ister istemez
1 yılBakarsın kendine güven ayrıca boşanırken 1 yıl gelmediğinden ötürü çocuğun direk o şahısın soyadını alıcak doğumdan 1 ay sonra kendini topatla dava aç
00 YorumlaAllah yardımcın olsun, maddi yönden destek olabilirim size, hastane masrafları bebek masrafları Gibi
03 Yorumla
Soran1 yılDusunceniz için teşekkür ederim ama suanlik maddi açıdan sıkıntım yok. İdare ediyorum. Doğum yaptıktan sonra da iş bulup çalışmaya baslayacagim zaten
Soran1 yılAmin, sagolun
1 yılHayat senin tercihin senin. Allah başa vermesin kötü şeyler. Bilemem. Büyük konuşamam. Buyur zaaar
00 Yorumla
1 yılBakabilirsin canim.. Allah herkesin rizkini veriyor senin tutunacagin bir dal..
Ailem yok derken?00 YorumlaSıkıntılı bir durum çocuk okuduktan sonra gelirin olması gerekir çalışirsan çocuğa kim bakacak
06 Yorumla
Soran1 yılDogum yapayim 3,4 ay bir geçsin bakıcı tutucam artik
Soran1 yılEvet fazlaca zor ama üstesinden gelirim inşallah
Soran1 yılDüşüncen için teşekkür ederim yine de
Aynı durumdan geçtim. Yine aynı durumdayım. Pes etme.
00 YorumlaZor ama elbet bir şekilde üstesinde gelirsin Allah bir kapı açar mutlaka Allah kolaylık versin
00 Yorumla
1 yılTipik Türk erkeği yurtdışına kaçar yabancı kadın bulur çocuğu umrunda olmaz sahip çıkmaz
04 Yorumla- 1 yıl
Dünyada sadece Türk erkekleri böyle sorumsuz çocuğunu açıkta bırakan uçkrınun peşinden gider
- 1 yıl
Bizim Türk erkeklerinde maalesef yabancı kadını görünce çirkin bile olsa güzel geliyor kendilerini unutuyorlar. Tarih boyunca kadına aç oldular hep
1 yılNe kadar boşansanız bile çocuğunuzun bakımı ve yükümlülüğü 2'inizde
00 Yorumla- Devamını Gör (42)
Devamını Gör(87)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026