8 aylık gebeyim maalesef ki evlenmeden hamile kaldım babası çok istediği için aldırmadım kıyamadım da evlenecektik ama aramızda sorunlar var ilki kendini tutamadığı için hamile kalmam bu doğru olabilir mi sizce? Bir diğeri ise Bebeğimi yalnız büyütmeyi düşünüyorum maddi durumum var zamanla bebeğe iki tarafta alıştı her ne kadar babasının ailesi istemese de dünyaya gelecek yalnız başıma büyütsem üstesinden gelebilir miyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılCok zor. Ben cocugun yerine koyuyorum kendimi. Evlilik yok. Babamla annemin iletişimi zayif. Üzülürdüm. Neden boyle bir aileye geldim ki derdim. Sen cocugunda diyecektir buyuyunce. Sen baba eksikligini hissettirmeyecegim de istedigin kadar hissediliyor. Bir yanin eksik kalıyor. Bir cocuk ne annesiz ne de babasiz olmalı. Ölüm yoksa. Onun dışında o bebek ikinizin ve beraber yaptınız. Sen anneliğini o da babaligini yapacak. Ekonomik özgürlüğün olabilir. Ama dogumdan sonra izin almak zoeundasin o zaman elinde para olacak mi? Normal dogum olursa kolay toparlanir işe dönersin ama sezeryan da oyle olmaz. 1 yılın bile gidebilir. Hem iyilesmek hemde bebege bakmak için bunca zaman gerekebilir. Turkiyede hicbir kurum ucretli bir yil izin vermez. 6 ay bile vermez. Ucretsiz izne ayrılmak zorunda kalabilirsin. O zamanda paran yatmayacak, bebek bezi, maması, ihtiyaclarini nasil karsilayacaksin. babasiyla iletişimi kesme derim. Gerekirse cocuguna para verecek. Bezini, kiyafetini belli bir yerde babasi alacak. Her yere yetişemezsin. Cocuk 2-3 yasina gelene kadar cok zorlanirsin. Heleki ilk aylar. Kocasi yaninda olan kadinlar bile cok zor atlatiyor dogumdan sonraki süreci. Kiminin kocasi yardımcı oluyor bu sürece. Tek başına cok zorlanirsin. Simdiki psikoloji yaparim diye dusundurtuyor sana. Ama lohusalik haliyle oturup agladigin neden bu cocugu dogurdunu, o adamdan hamile kaldigini cok sorgularsin. Tavsiyem yalniz kalmaman. En azindan bir sure cocuk belli bir yasa gelene kadar babaya ihtiyacınız var ikinizinde. Cocugu da babasiz birakma. Sizin hatanizi Şu an hicbir seyden haberi olmayan o yavrucuk ödemek zorunda degil.
132 Yorumla
Soran+1 yılBabasından yardım isteyemem elimden gelse hamileliğimi de söylemezdim ona
En İyi Cevaplar
+1 yılSen istedikten sonra elbette her şeyin üstesinden gelebilirsin.
Bu kolay olmayacak, zorlanacaksın, alışman zaman alacak. Ama öğreneceksin. Bebeğin ile beraber büyüyeceksin.
Zamanla bir düzen oturtup ona göre yaşayacaksın.
Sen istedikten sonra başaramayacağın şey yok.
Babası da eğer çok istediyse üstüne düştüğü kadar yardımını yapsın.
Ama hayatınıza müdahale etmeye hiç kimsenin hakkı yok..27 Yorumla
Soran+1 yılYardım ediyor ona kalsa evleniriz hemen ama içimde şüpheler var. Bebeğim için göz yummayı düşünüyorum ara ara ama korkuyorum.
- +1 yıl
İçinde en ufak bir şüphe varsa, asıl bebeğin için buna göz yumma. 🙏🏼
- +1 yıl
kesinlikle bebeğim için deyip asla onu mutsuz bir evliliğin meyvesi pozisyonuna düşürme
Soran+1 yıl@Papatyagibiyimmm bebeğime en iyi hayatı vermeye çalışıyorum ve onu mutsuz bir evlilikte büyütmiycem
- +1 yıl
En iyisini yaparsın annesini mutsuz görmektense babasını annesini ayrı görmek daha iyi olabilir
- +1 yıl
Şuna emin olabilirsin ki; mutsuz evliliklerde büyüyen çocuklara çok şahit oldum. Halâ da mevcut çevremde.
Bu şekilde yetişip büyümesindense, ebeveynlerin ayrı olması daha iyi..
Toplumsal tabularını aşamamıs, ilkel zihniyetlerin söylentilerini hayatınıza dahil etmeyin..
Çocuğun anne babasız olmayacak, yalnızca anne babası ayrı olacaklar.
Soran+1 yılOna en iyi şekilde bakıp büyütmeye çalışıyorum babasından ayırmıyorum babası istediği zaman görebilir onunla vakit geçirebilir
+1 yılBir cana kıymaktan ziyade sahiplenmiş mücadeleye girişmişsiniz. Anne değilim ama bebek rahime düştükten sonra analık başlar derler.. maddi durumunuz yerinde madem ben eminim çok güçlü bir anne olarak bakacaksınız. Babası destek olmasa bile siz onu ailenizle güzelce büyütürsünüz.
25 Yorumla
Soran+1 yılBabası destek oluyor ama yaşadıklarımız onun suratını bile görmek istememe neden oluyor. Korkuyorum doğumda özellikle yalnız olucam
Soran+1 yılÖzelden konuşmuyorum maalesef kusura bakmayın burdan yazsanız
- +1 yıl
Elbette tercih sizin. Allah yardımcınız olsun..
Soran+1 yılÇocuğunuz var mı acaba sorması ayıp bir şey sorsam?
- +1 yıl
Çocuğum yok
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılElbette bakabilirsin maddi durumun yerinde ise. Sevgi ile çocuğunu güzelce büyütürsün, koruyup kollarsın. Ona hem annelik hem de babalık yaparsın. Ama ilerleyen süreçte çocuk babasının kim olduğunu merak edebilir, bu duruma hazırlıklı olmanda fayda var.
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
102
Cevap
102Cevap
Çocuk & Ebeveyn konusunda 4,5b cevap paylaştı. Çocuğunu tek başına büyüten birçok kişi var. Tabi bu uzun süreç zor ve meşakatlidir. Hayatından çok fazla fedakarlık yapman gerekir. Hem annelik hem babalık yapmak yıpratıcı bir süreç olur.
00 Yorumla
+1 yılTMK Madde 28- Kişilik, çocuğun sağ olarak tamamıyla doğduğu anda başlar ve ölümle sona erer. Çocuk hak ehliyetini, sağ doğmak koşuluyla, ana rahmine düştüğü andan başlayarak elde eder. ...
Aldırmamakta iyi etmişsin lakin su var o adam sana sıkıntı çıkabilir çünkü doğan çocuk la senin aranda otomatikman annesi annelik karinesi ortaya çıkar lakin baba icin aynı durum çünkü evlilik içinde olsaydi veya ayrıldıktan 300 gün sonra olsaydi babası sayılırdı ama evlilik dışı olduğu icin söz konusu değildir TMK 337 söyle der : Madde 337- Ana ve baba evli değilse velâyet anaya aittir.
Ana küçük, kısıtlı veya ölmüş ya da velâyet kendisinden alınmışsa hâkim, çocuğun menfaatine göre, vasi atar veya velâyeti babaya verir. Ve bir başka madde de ise çocuğun soy adı taşıması konusunda Tmk 321 Çocuk, ana ve baba evli ise ailenin; (...) (3) soyadını taşır. Ancak, ana önceki evliliğinden dolayı taşıyorsa çocuk onun bekarlık soyadını alır ve adamın hakları babalik iddası vs İKİNCİ KISIM HISIMLIK BİRİNCİ BÖLÜM SOYBAĞININ KURULMASI BİRİNCİ AYIRIM GENEL HÜKÜMLE başligi altinda 282 maddeden 363 maddeye kadar ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır
Merak ediyorsanız açıp okuyabilirsiniz
Ve umarım çocuğunuz sağlıklı bir şekilde doğar kucağınıza alırsınız...00 YorumlaBak yorumların çoğunu gördüm bir çocuk bir insan dünyaya getiriyorsun zaten 8 aylık olmuş bundan sonra geri dönüş yok bence o çocuğa hem anne hem baba olman lazım bilirim bende bir yakınımız vardı böyle olan ben şu an aşırı sinirlendim adamlık değil bu bir sen o çocuğu kendi başına yapmadın sorumluluğunu alamıycak ve tüm suçu sana atcak kadar korkak bir insan o iğrenç biri nalet olsun onun gibi birine ilerde çocuğu kabullense bile lütfen rica ediyorum kabul etme yaptığı bir işten korkan birinden baba olamaz! korkmana gerek olduğunu düşünmüyorum birçok insan babasızlığın çok zor olduğunu söylemiş ama bu doğcak çocuğun böyle bir babası olmaktansa hiç olmasın kendini göstermesin ha diyelim baba oldu nalet herif maddi değerden başka bişey veremez daha doğmamış bir bebeğin sorumluluğunu alamamış o çocuk illaki diycektik anne biz niye diğer ailelerin olduğu gibi ailemiz yok büyüdüğü zaman seni anlıycaktır senin ona hem anne hem baba olduğunu görecek sana saygı duyacak çocuğunu lütfen rica ediyorum haksız olmadıktan sonra dövme benim fikirlerim bu yönde teşekkür ediyorum allah kolaylık versin abla bu arada.
00 YorumlaMeraba benim soyle hir sorunum var sevidigim bir cocuk var ayni iste 2 sene calistik cok yakin arkafastik iyi anlaşan sonra askere gitti suanda askerde virusden dolayi uzadi askerligi 1 ayi geciyo sevili olali ailesine soylemis benimle konustugunu aileside demis ondan ayril engelle gorusme diye evlendim ayrildim ben diyo evlendiini biliyomusn galiba eski eşimi taniyo evlilik iside ailem sevgilim var diye okuldan kaydimi almisti bende okumsk icin habersiz evlenmistim beni seven biriyle snra kavga siddet falan ayrildim 3 sene oldu ailemle yasiyorum konustugum erkek arkdsim ailesine seviyorum demis aileside demis sana kizmi yok 30 yasina kdr bekle bu arada 22 yasindayiz evlilik icin cok erken tabiki ama konu ailesi beni tanimiyor ama konusmamizi istemiyormus biz Şu an knsyrz tabi erkek arkdsm dedi askerden geleyim yuz yuze konusup ikna etmeye calisicam dedi ama ailemi karsima alamam dedi bu durum beni korkutuyor herseyin hayirlisi nasip kismet ama onu kaybetmek istemiyorum ailesini nasıl ilna edebilir bir yardimci olun lutfen
00 Yorumla
+1 yılElbette zor bı hata yapmışsın bu şüphesiz inkar edilemez nefsinize uymussunuz gelmiş geçmiş bu saatte sonra babasından hiç bir şey bekleme sana tavsiyem kendine güveniyorsan bebeğini asla bırakma o bebeğin yaşama hakkını elinden lütfen alma ki 8 aylık biyolojik bir sorun olmazsa Allah'ın izniyle bebeğini doğurmaya bak. Bunun vebalini düşün belki senin hayatını bu bebek degistirecek. Ayrıca hadi babası sahip çıkmıyor karaktersiz şerefsiz yaparken canım tatlım hayatım kendini niye tutamiyor nasıl kiyiyor genç bı kadının hayatına hadi yaptı diyelim peki ya ailesi seni hiç mi düşünmüyor bu nasıl bı aile nasıl bı zihniyet oğullarına iyi bı terviye iyi bı ahlak ogretselermisde ne seni ne kendini ne de o masum bebeği ortada koymasaymis Allah'ım sinir oldum neyse doğurmaya ve yeni hayatını bebeğine adamaya bak dua et bol bol bebeğini yarım bırakma istedikte sonra anada babada olursun
04 Yorumla
Soran+1 yılÇocuğuma adadım kendimi
Soran+1 yılYarı yolda bırakmıycam tabi ki en iyi hayatı vermeye çalışıcam bebeğime
- +1 yıl
senin dünyan o bebek artık senin yaşama sebebin olacak
Soran+1 yılÖyle evet her şeyim o
Evlenmek zorunda değilsin. Çevre baskılarını anlayabiliyorum ama kolay olucsğım kimse söylememiş ki. Kadınsın sen artık bir annesin de hem babası da bu konuda sana destek verir bence. Sadece duygularını içinde tutma seni rahatsız eden durumları konuş bebeğinin babasıyla
128 Yorumla
Soran+1 yılArtık onunla konuşamam onu istemiyorum yanımda
Soran+1 yılBilerek tutmadığını düşünüyorum kendini üstelik evliymiş
Soran+1 yılBilmiyorum olsa boşanırdı bence
Soran+1 yılHer ne olursa olsun babası çocuğundan ayıramam bebeğimin sağlığı için. Olan oldu diyorlar biraz kabullendiler
- +1 yıl
Tamam bu iyi birşey en azından ortalığı yıkmıyorlar. Geriye en büyük sorun olarak o it kalıyor. Eğer seni bireylere zorlarsa ya da ailesi zorlarsa ilk yapıcağın şey polisi aramak ikincisi de karısına ulaşmak olsun ama şöyle bir tehlike var eğer kadın gururluysa boşanır o da başına kalır. Bunları da düşünmek gerekir
Soran+1 yılEşiyle araları hep kötüymüş mantık evliliği yapmışlar. Her ne olursa olsun ayrılmayı kabul edecek bir kadın değilmiş çok uğraşmış boşanmaya belki söyledi gebe olduğumu ama ayrılmıyor. Her şeyi gidip kendim anlatmak çok istedim ama korktum
Soran+1 yılKadını bulursam ne derim bilmiyorum korkuyorum. 2.5 haftam kaldı sağolun umarım tek odak noktam o
- +1 yıl
Eğer kadını bulursan sakın çekinme sen o adamın evli olduğunu bir ailesi olduğunu bilmiyordun suç onda sen de değil kadına düşman gibi yaklaşma ya da kendini ezdirme. Kocasını istemediğini de dile getirebilirsin. Son olarak bebeğini büyütürken sakın onu dünyaya getirdiğin için pişman olma o senin bir parçan.
Soran+1 yılHiç pişman olurmuyum hayatımın anlamı o. Babası destek olmak istiyor doğumda özellikle yalnız olucam gelmek son günler benimle kalmak istiyor ama izin vermiyorum
Soran+1 yılBir iki arkadaşıma söyledim haber bekliyorum. En son çare babasına söylerim. Doğum stresi var üzerimde 2.5 haftam kaldı
Soran+1 yılArıyorum tabi ama salgından dolayı kimse pek yanaşmıyor üstelik bebeğimi riske atamam
Soran+1 yılBulucam bir çaresini. Kapıma gelip yalvarıyor sürekli ama nafile. Üstelik yalnızım diye bu halde evlenmek istersen evlenirim diyenler vs de sinirimi bozuyor
Soran+1 yılDoğumu bekliyorum artık bakalım
Soran+1 yılAffedemem zaten ondan hamileyim ama bu gerçek değişmeyecek. Bilmiyorum ne yaparım karısına anlatır mıyım ama ailesine söyleyecek her şeyi onlar muhtemelen istemeyecekler
Soran+1 yılEvet zaman ne gösterecek bilmiyorum şimdilik doğumu bekliyorum
Soran+1 yılHerhalde nişanım geldi
Eğer ki ayrıldıysanız çocuk büyüyene kadar en azından görüşmeye devam edin (çocuk için.) Onun babası olduğunu elinizden geldiğince hatırlatın. Eksiklik çok çekmesin. Onun dışında bence büyütebilirsin tek başına. Zor olacaktır, yardıma ihtiyacın da olacaktır ama illa ki arkadaşların, kardeşin, annen sana yardım eder. Hiç yoktan çok zorlandığın olursa o çocuğun bir de babası var. Yardım istemekten çekinmemelisin ikinizin de çocuğu.
11 Yorumla
Soran+1 yılOndan hiç yardım istemek istemiyorum. Doğumda ve sonrasında bir süre tek olucam sanırım
+1 yılYaptığınız her ne kadar da bir hata olsada bu senin hayatın kardeşim maddi durumun varsa ailen arkandaysa büyütürsün hiiiçç telaşlanma karaktersiz bir babayla büyüteceğine güzelce kendin yetiştir. Yaparsın sabret hiçbirşey boşa yaşanmıyor. Fazla strese girip bebişinide üzme. Allah yardımcın olsun inşaAllah dik dur
113 Yorumla
Soran+1 yılYalnızım biraz aslında özellikle doğumda yalnız olucam korkuyorum bu yüzden
- +1 yıl
Canım teredütlüsün yaşayacağın şeyler kolay değil ama birgün arkana dönüp bakıp hepsi geçti dersin inan dersin tamam doğumda yalnız olacaksın ama seni dışarıda bekleyen bir ailen olacak sonuçta ailen arkandaysa sıkıntı yok
Soran+1 yılGelemeyecekler doğuma maalesef. Stresliyim doğum sancılarım tutarsa nasıl olur hastaneye nasıl giderim ya yetişemezsem vs diye korkuyorum
- +1 yıl
Ve yalnız bile olsan doğumu yaptıktan sonra bebeğini yanına verecekler ya oooo hiiç birşeyi o çektiğin sancıları bile duymazsın sabret dua et ki kolay geçsin. Ben yaşamadım ama çevremde anlatılanlara göre konuşyrm. Allah isteyen herkese tattırsın
Soran+1 yılOna iyi bir gelecek vermek için elimden geleni yapıyorum ama korkuyorum
- +1 yıl
Yakın bir arkadaşınız var mı son 1 ayda yanınızda kalacak birisi
Soran+1 yılMaalesef yok aynı şehirde değilim.
- +1 yıl
Şimdi son bşr ayda bütün ihtimalleri düşünmeniz gerek erken doğum doğum suyunun geldiğini anlamamnız gibi vs. Yani yanınızda birsi kalma ihtimali varsa yani yakın arkadaşınız bile değilse de rica etseniz çünkü öyle durumda hadi diyelim suyunuz sancıyla beraber geldi siz kendinizi mi hazırlayavaksınız eşyalarınızı mı alacaksınız tabii kide kötü düşünmememk gerek ama ihtimaller
- +1 yıl
Ailenden birisi seyehat izni falan alıp gelse bir şekilde çaresini bulsanız iyi olur
Soran+1 yılSancılarım ara ara geliyor artık. 1-2 arkadaşıma söyliycem belki yardımcı olurlar 1-2 hafta en azından 37. Haftam zaten
Soran+1 yılGelemezler maalesef uçuşlar yasak
- +1 yıl
Allah yardımcınız olsun inşaAllah doğumunuz kolay olur 😊 çok stresde yapmayın bebişe zararlı
Soran+1 yılSağolun :)
+1 yılSen biliyor muydun adamın evli olduğunu? Eğer bunu bile bile kaldıysan neden sen önlem almadin ( adam bilerek yapmış seni kendisine mecbur bırakmak icin) Karşından boşanmaz sende metres olursun çocukta p. c damgası yerYa da sen çocuğu yaptıktan sonra çocuğu alir (karşından cocugu yoksa sen taşıyıcı anne olmussundur) Eğer çocuğu alırsa senden sen de git karısına anlat ama ondan önce da testi yaptir
07 Yorumla
Soran+1 yılHayır haberim yoktu
Soran+1 yılBoşanır mı boşanmaz mı bilmiyorum onunla artık sadece beneğimizden dolayı bağımız var doğuma da az bir sürem kaldı düşünmek istemiyorum onu artık
- +1 yıl
O zaman karısına soyle
Soran+1 yılDoğumdan sonra anlatmayı planlıyorum
- +1 yıl
Doğumdan önce söyle
Soran+1 yıl2.5 haftam var
- +1 yıl
Anlat karısına
Kendini tutamadığı ne ya? gerçi çekme korunma yöntemi değil ki günü gelmişse sızan zevk suyu bile seni hamile bırakabilir. Dediğini yapan kadınlar dolu bu dünya. Ama babasızlık bir çocuk için ne kadar zor? Ama bunu da başarmış kadınlar var. Arkadaşım vardı oğlu dedesini babası biliyor okul çağına geldi. Babadan haber yok. Bakalım ne olacak? Bir abi olarak ben sana yardımcı olurum
04 Yorumla
Soran+1 yılEvliymiş bunca zaman sakladı benden. Üstelik bilerek hamile bıraktığını düşünüyorum
Soran+1 yılNe hali varsa görsün benden uzak dursun yeter
İlk defa mı ilişkiye giriyor bilmiyor mu nasıl olduğunu da kendini tutamamış ya da çok hararetliyse belki bir ihtimal. Maddi durumun varsa çocuğu büyütürken çok zorlanmazsın ama çocuk büyürken çok zorlanacaktır. Çocuğuna hem anne hem baba olman gerekli buda seni çok yıpratacaktır buna hazırlıklı olman gerekiyor.
0163 Yorumla
Soran+1 yılBelki de beni kendine bağlamak için yaptı
- +1 yıl
Doğum stresi için profesyonel bir yardım almayı denemelisin bence ailen yanında olabilecek olsa bunu atlatabilirdin ama tek başına olman psikolojini zora sokuyor. Bu zamanları atlattıktan sonra herşey düzelecek korkma. Allah yardımcın olsun yalnız olmakta zor bunun üstesinden gelmekte ama başaracağına inanıyorum.
Soran+1 yılDoğumda yalnız olabilirim bu beni strese sokuyor biraz. Aslında babası yardım etmek istiyor ama onun yardımını istemiyorum
Soran+1 yılŞimdi sahipleniyor çok da istedi bebeği ama ben onun yardımını istemiyorum
Soran+1 yıl2.5 haftam kaldı bekliyorum kötü bir döneme denk geldi maalesef
Soran+1 yılOnu yanımda isteyemem onun bir ailesi var aramızdaki ilişki her şeyi itiraf ettiğinde bitti
Soran+1 yıl40. Haftam o zamanlara denk geliyor bilmiyorum her an gelebilir
Soran+1 yılEvet evli
Soran+1 yılÖzelden konuşmuyorum maalesef kusura bakmayın
Soran+1 yılYok yanlış anlamadım ama konuşmuyorum burdan da söyleyebilirsiniz
Soran+1 yılO kadına haksızlık zaten hamileyim karnım burnumda üstüne bir de onu yanımda isteyemem
Soran+1 yılMaalesef 1-2 arkadaşıma söyledim ama haber bekliyorum. Korunuyordum ben aslında ama ilacın günlerini şaşırdım ve unuttum o da o güne denk geldi tutamadım deyince iş işten geçti
Soran+1 yılSağolun şu an zaten salgın var yanlış anlamayın tanımadığım insanlar da doğumda yardım etsin pek güvenemem
Soran+1 yılEvet ama bana evli olduğunu söylemedi ve bilerek yaptığını düşünüyorum ilk ilişkimiz değildi
Soran+1 yılÜstelik bu galde laf atanlar yalnızım ve çocuğum var diye evlenmek isteyenlerle de baş etmek zorunda kalıyorum
Soran+1 yılÇok sevdiğini söylerdi hep yalan söyleyemem çok güzel bir ilişkimiz vardı. Hep derdi senden bir çocuğum olsa diye
Soran+1 yılHamileyim sonuç olarak. Bebeğini babası çok istedi zaten bir dönem aldırsam mı dedim izin vermedi. Şimdi tek büyütücem bebeğimi. Doğum bekliyorum son zamanlar birinin destek olmayışı biraz zor oluyor ama bebeğim için dayanıyorum
Soran+1 yılHer an gelebilir 2.5 hafta sonra 40 haftalık oluyoruz. Çok korkuyorum normal bekliyorum. Babası doğumda yanımda olmak istiyor son günler geliyim seninle kalayım diyor ama istemiyorum
Soran+1 yılTekim evet en son çare onu ararım
Soran+1 yılBir şekilde halletmeye çalışıcam
Soran+1 yılBirkaç isim düşündüm ama karar vermedim daha
Soran+1 yılEstağfirullah Mert olabilir dedim belki Can olabilir belki
Soran+1 yılSağolun bakalım bir gelsin
Soran+1 yılSağolun
Soran+1 yılAnladım sağolun
Soran+1 yılDoğumla ilgiliydi nişanım gelmiş olabilir
Soran+1 yılDoktor takip et dedi henüz sancım yok suyum gelmedi hareket de ediyor oğlum
Soran+1 yıl37+4 günlük daha biraz erken gibi
Soran+1 yılÖyle tabi de yine de biraz korkuyorum 1 hafta önden gidiyor gelişimi
Soran+1 yıl1-2 saat sonra gidicem hastaneye doktor gel dedi içim rahat o zaman şimdilik bir belirti yok
Soran+1 yılÖzelden konuşmuyorum maalesef kusura bakmayın. Umarım bir şey çıkmaz
Soran+1 yılTakip isteği atsam yine gelmez ki
Soran+1 yılEvet aynı kişi
Soran+1 yılGizli kalsam daha iyi kusura bakmayın zaten yeteri kadar damga yedim genel olarak
Soran+1 yılEvet korkuyorum biraz son günlerde tansiyonum çok düşüyor
Soran+1 yılHoş karşılanmıyor genel olarak yapacak bir şey yok maalesef
Soran+1 yılAlışverişe ya da ekmek almaya filan giderken yürüyorum onun dışında riskli salgın var şu an
Soran+1 yılNST ye giricem bakalım belki hissetmiyor olabilesin dedi doktor
Soran+1 yılBiliyorum ama malum şartlar
Soran+1 yılBakalım dikkat ediyorum
Soran+1 yılPaylaşırım tabi sağolun
Soran+1 yılSezeryan olabilirmiş sanırım onun dışında problem yok gözüküyor
Soran+1 yılHayır daha da kilo alırsa olabilir dedi tam 4000 gram
Soran+1 yılDaha vakti var evet. Başım çok dönüyor ona bir şey diyemedi zor geldim bugün hastaneden
Soran+1 yılÇok uzak değil taksiyle gidiyorum
Soran+1 yılUyuyamıyorum maalesef
Soran+1 yılPek zannetmiyorum buna bağlı olduğunu. Beslenmeme dikkat ediyorum doktorumun önerdiği birkaç bir şey var tüketmeye çalışıyorum
Soran+1 yılHaklısınız. Aslında biraz uyusam ben artık müsadenizle
Soran+1 yılYorum sınırlaması var bu arada sanırım
Soran+1 yılSağolun iyi geceler sizede
Soran+1 yılPeki
Soran+1 yılBabası çok sinirimi bozuyor
Soran+1 yılÇok müdahale ediyor kontrole gidicem 2 gün sonra yine ben götüreyim birlikte gidelim ya da çocuk odası ile ilgili bir kaç sorun var kurulması gereken ben gelip kurayım filan üstelik doktorum arkadaşımız o da tanıyordu konuşup bilgi alabildiği için başım çok dönüyor vs demiştim öğreniyor daraltıyor beni yalnız kalmamı istemiyor vs vs
Soran+1 yılUzak kalmamız gerekiyor ama ağlıycam artık o kadar yoruldum ki
Soran+1 yılBen bebeğimden pişman değilim ki. Babası evet
Soran+1 yılNe yapıcam ki bu durumda evli sonuçta
Soran+1 yılBilmiyorum o işler nasıl oluyor
Soran+1 yılAnnenin söylediği isim yazılıyormuş. Babası nüfusuna almaz sanırım
Soran+1 yılEvet. 2 gün önce aslında gelip istedi ben artık ayrılıcam ve çocuğumu nüfusuma almak istiyorum diye ama ben dağılsın istemem o yuva
Soran+1 yılÇok başım dönmeye başladı artık
Soran+1 yılBaktırdım bir şey çıkmıyor genelde beyin cerrahisine gitmem gerek ona da gidemem şu an
Soran+1 yılÇok düşüyor hamileliğimden beri
Soran+1 yılMide bulantısı eşlik ediyor tansiyon değil muhtemelen
Soran+1 yılBaşka bir sorun yok gözüküyor en son bir beyin cerrahına artık gitmem gerek onunla bağlantılı çünkü. Bu arada yorumlar sanırım bitecek
Soran+1 yılDoğumdan sonra attık devam ederse giderim
Soran+1 yılİsmine karar veremedim
Soran+1 yılHayır genel olarak
Soran+1 yılÇınar güzelmiş 😊
Soran+1 yılKarar veremedim çok sakin bir bebek sankinliğine yakışan bir şey olsun diye düşünüyorum 😊
Soran+1 yılÇınar güzelmiş mesela. Bu konuda babasına söz hakkı vermeli miyim?
Soran+1 yılSancım var biraz sanki
Soran+1 yılAz düzensiz geliyor
Soran+1 yılHayır sadece karnım
Soran+1 yıl160-170 arası bitiyor sanırım
Soran+1 yılBiraz daha iyiyim
Soran+1 yılKeyfi yerinde onun 😊 Bu arada başka bir soruma yorum yaparsanız ordan devam edebiliriz aklıma bu geldi
Soran+1 yılŞimdi sorarım anne bebek üzerine soruyu söylersem bulabilirsiniz
Soran+1 yılBebeğin ismiyle ilgili soracaktım zaten şimdi soruyorum bulabilirsiniz
+1 yılO işler parayla pulla olmuyor. Çocuk AİLE istiyor. Anne babası ile beraber kahvaltı yapmak okul toplantıları bayramlar sahurlar iftarlar ilk karne mesela babasından güveni öğreniyor bir çocuğun hayatında baba fiğürü yoksa hayata 2-0 geride başlıyor. Olan çocuklara oluyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen parayla pulla hallederim demedim ki biliyorum bende bunları ve bunu hissetmemesinin için babasından ayırmıyorum ona hissettirmemek için elimden geleni yapıcam
Bakarsın canım niye de bakamayasın ama bakıcı değil güvendiğin annene kardeşlerine ablana bırak iyice koru onu etraf insan kılığına girmiş pislik mahlukat kaynıyor dikkatli ol. Hiç bir erkeği kadını evıne alma asla. Hayatınada alırken dikkat et aılenden ve yavrundan uzak tut.
10 Yorumla
+1 yılBunu düşünüyor olman bile seni çok güçlü bir anne adayı yapar. Keşke olmasaydı yok evlenseydiniz at bunları çöpe. Sonuca odaklanıp bebeişimizi sevmeye başlayalım bence😊 bebeğin en büyük destekçin olacak 😊 karnını sıvazla ve güzel hayallerin peşine düş tatlım 😊
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel yazmışsınız sağolun içim daha rahatladı 😊
- +1 yıl
Sende sağol anne adayı 😊
+1 yılKendini tutamadığı için mi? Madem maddi durumun iyi 3 kuruş verip ertesi gün hap alsaydın. Tek başına bir çocuk değil 5 çocuk da büyür ama kimse o çocukların yarım büyümeyeceğini iddia edemez. Onun yüzünden hamile kalmamışsın kendi arzunla hamileliğini sürdürmüşsün. O korunmadıysa sen korunsaydın. Kimse bir babanın yerini tutamaz, aile, yuva gibi olguları bir çocuğa tek başına tattıramazsın.
10 Yorumla
+1 yılBende aynı senin durumundaydım bebeğim 9 hafta 3 gündü aldırdığımda sevgilimle sorunlar yaşadım ailesi de beni istemiyor. Ben yurt dışına çıkıcam çalışmaya dedi ben başınızda olamam sahip çıkamam size benimde aile durumlarım kötü beni de reddederlerdi bana sahip çıkmazlardı... aldırdım bende ama o kadar çok pişmanım ki onun canına kıydığım için kahrımdan ölecem az kaldı. Ama onu ömrümün sonuna kadar affetmicem. bir cana kıymama sebep olduğu için... maddi durumun yerindeyse eğer bebeğini bağrına basarak büyüt. O nereye giderse sende oraya git hiç bir zaman yalnız bırakma onu ve kötü şeyler hissetmesine bile izin verme. Eminim ki çok güzel anne olacaksın... Allah sağlık sıhhat versin yavruna rabbim onu belalardan esirgesin...
10 YorumlaSenin ailen da kabullendiyse üstesinden gelirsin. Bunları düşünüp yorma kendini. Kucağına alacağın evladının o mis kokusunu içine çekeceğin günü düşün. Kaygıları boş ver. Bir evlilik kurumu içinde doğan çocuklar da gerek boşanma gerek ölüm sebebiyle yalnız büyütülebiliyor ve bu plansız oluyor. Sen kararlı olduktan sonra rahatlıkla bakarsın evladına.
08 Yorumla
Soran+1 yılBabasıyla çok konuşmuyoruz artık başka destek olan da yok bu durumda bana doğumda yalnız olucam biraz ilk zamanlar korkutuyor beni
Soran+1 yılKorkuyorum biraz bakalım doğum yaklaştıkça stresim artıyor
Soran+1 yılGüçlü durmaya çalışıyorum
Soran+1 yılSağolun
1 yılBende bebeğim 20 günlükte ayrıldık, evet çok zordu, zor günler yaşadım, şimdi bebeğim 5 aylıkta ve babası 2 ay bebeğimi hiç aramadı, gormeye gelmedi, ve bu bana çok buyuk bir yara izi biraktı, babasının profil resimlerine bakıyorum faceboktan, adam eğleniyor, geziyor başka kadınlarla görüşüyor, ve ben cocuğumla annemin evinde bir umut bekliyorum arasın bebeğini sorsun diye hah ama anladım ki gereksizmiş, çok ağladım her akşam her sabah uyanınca Allaha havaleettim herkesi. Ve çok ihtiyacım vardı desteğe, desteği de kimse vermedi ben kendi kendime destek verdim kendime soyledim iç sesimle, her şey geçiçek sen güçlu sun hem ağlıyorum hem yavrumu seviyorum, bir baba her hafta ya da her gün bebeğini sorursa gormek istiyorsa demek ilgileniyor yardımcı olmak istiyor, ama aramıyorsa sil herkesi sil onun ailesinden herkesi sil bebeğine bak. Zaman iyileştiriyor ama kalbinde yara izi hiç yok olmaz. Bebeğini çok sev onu ilgisiz bırakma.
00 Yorumla
+1 yılBazı yorumları okudumda şöyle bir durum var? Eğer çok istiyorsan ki annelik duygusu çok baskındır kolay kolay bir anne çocuğundan vazgeçemez ki bu sonradan pişman edebilir, zaten imkanın da varmış bakman okadar zor olmayacaktır, ama her çocuk bir babasının olmasını ister tabiki eğer o durumdada ben bakabilirim hem anne hem baba olurum diyebiliyorsan üstesinden gelebileceğine inanıyorum. Saygılar^^
00 YorumlaYazılcak sey varda 8 aylık olmusun artık hersey boş. Olan çocuga olacak. Madem kazayla oldu bunun tedbırlerı ve çözumlerı vardı madem babası aldırmayı ıstemedı sahıp cıkacak ama ben ıkınızdede o sorumlugun oldugunu dusunmuyorum zaten adam olsa senınle evlenmesı lazım evlenmıyorsada bız ona tıpık uckurcan dıyoruz haytta senı cok zor yılalr beklıyor allah yardımcın olsun başkada bısı demıycem
00 YorumlaKadın her zaman güçlüdür. Babası duyarsız ise bu senin suçun değil tabiki herşeyin üstesinden gelebilirsin yeter ki iste. Hem anne hem baba hem arkadaş herşey olursun çocuğuna inanıyorum ben. Sende kendine inan.. Umarım sağlıkla gelir dünyaya.. Şimdiden başarılar 👏
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence sen çocuğu doğurup adamın boşanmasını bekliyorsun. Yorumlardan okuduğum kadarıyla niyetin bu. Evli olan birinden çocuk yaptın ama aldırman daha doğru. Ki bana kalırsa her şey baştan yanlış ama bir kere hata yapmışsn. Dini olarak da günah mı aldırman bilmiyorm. Bence bilen birine danış. Günahı yoksa aldır adamın snele evlenmesinide bekleme yuva yıkanın yuvası olmaz. Ve biriyle ilişkiye girmeden önce biraz araştırı kızlar
111 Yorumla
Soran+1 yılBen onunla evlenmeyi istemiyorum onunla ilişkimiz bitti ben çocuğuma adadım kendimi
Cevap sahibi+1 yılYa o zaman görüştürme ve gidip adamın eşine de söyle oda bilsin gerçeği. Kimbilir adam ona neler çektirip senle eğlenmiş. Ve doğum kısmına gelirsek polis jandarma felan ara onlar yardım ediyor.
Soran+1 yılGörüşmüyorum ama bebek için peşimde onun da çocuğu hiç bir zaman göremezsin diyemem ki. Eşine söylemeyi düşünüyorum ama ne zaman söyliycem bilmiyorum doğuma 2.5 hafta vat
Cevap sahibi+1 yılDoğumdan sonra söyle strese girersin
Cevap sahibi+1 yılMadem maddi imkanın var. Eşine söyle.
Cevap sahibi+1 yılAdam ne iş yapıyor
Soran+1 yılKendi işi var
Cevap sahibi+1 yılBence uzak durmalısn. Ve bebeğimin babası felan tabirler öok da doğru değil eşini aldatmış biri o. Snaa yalan söylemiş
Soran+1 yılNe demeliyim peki? Gerçek bu bana yakan söyledi üstelik bilerek kendini tutamadığını düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılUzak dur çocuk öyle birini bilmesede olur. Biraz daha maneviyata yönelmelisin bence. Tamam bir günah işledin ama allah tövbe edenleri affeder. Çocuğun için iyi biri olmalısın. Namaza başla sürekli dua et kuran dinle. Sohbetleri dinle allah var ve yalnız değilsn. Madwm çocuk bu şartlarda dünyaya gelcke her şey para değil maneviyat önemli. Ona güzel ahlak ı öğret. Bence pişman olmazsn. Ve allah senin için hayırlısını nasip eder. Sne iti olursan karşına iyileri çıkar
Soran+1 yılHaklısınız. Sizin çocuğunuz var mıydı?
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabii ki gelebilirsin. Babası hayırsızın teki olduğu için ben de boşandım ve ailemde kalıyorum. Bebeğimi ailemle beraber büyütüyoruz. Üstelik maddi durumum da yok. Bunların hiçbir önemi yok. Önemli olan o sağlıklı olsun ve onu lütfen 2 yaşına kadar yalnız bırakma.. İnan doğduğunda çok değişeceksin annesi :) hayırlı olsun.
010 Yorumla
Soran+1 yılSize bir şey sorsam doğumla ilgili
Soran+1 yılNişanım gelmiş olabilir
Soran+1 yıl@asuuumm doktorumla konuştum sancın yoksa bekle dedi
Cevap sahibi+1 yılTatlım açıkçası benim nişanım gelmedi. Direkt suyum patladı acilen hastaneye yetiştik. Doktorun varsa ne güzel karşılıklı bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz, o seni yönlendirecektir. 8. Ayda kan gelmesi kendini çok yorduğunu gösterir bana göre. Ayakta çok durma. Yorulmamaya çalış. Dinlen.
Soran+1 yılSancım yok suyum da gelmedi acaba normal bir kanama mı bilmiyorum doktor sakin kal takip et dedi ama tedirgin oldum
Soran+1 yıl37+4 üm şu an
Cevap sahibi+1 yılBende 37de doğurmuştum. Hareket ediyor mu?
Soran+1 yılEdiyor biraz
Gizli Üye(30-35)+1 yılO bebeğin suçu yok.
O bebek için gururunu ayaklar altına almalısın çünkü hem acı bir günahtır zina hemde o bebeğin psikolojisinin yele bir olması an meselesidir..
Ne olursa olsun en azından dini nikahınızı kıyın, o çocuğa bunu yapmayın.. Tevbe edin.. Nasuh tevbesi..021 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDini kıy kardeşim sonra irtibatını kurma istersen ama nikahını kıy, böyle durma 😭
Soran+1 yılBana yaptıklarından sonra dini nikah kıysak bile sonrasında ayrılmaz benden
Cevap sahibi+1 yılKardeşim dini olarak vebalinden korkmalısın. Bak Ramazanı şerif geldi. Sevmesen de nefrette etsen dinen nikahınız olsun ki bir meşrutiyeti olsun. Çocuk bilirse birgün bunun için üzülür. O çocuğun hayırlı bir evlat olması için bir sebep olur. Lütfen ama lütfen sdni tanımıgorum ama bunu yap lütfen.. Kendini yakma kardeşim.. Sonra bir şekilde koparısn kendinden ama bu artık olması mecburi bir şeydir..
Cevap sahibi+1 yılBir müslüman olarak belki dinen nikah olursa tevbe edersen Allahın affı büyüktür.
Cevap sahibi+1 yılNe zaman ölümün geleceği belli değildir kardeşim. Ya bu günahla gidersen?
Soran+1 yılBabası kıymak ister mi bilmiyorum üstelik zor bizim için evlilik
Cevap sahibi+1 yılSen benşm anlattığım gibi anlat en azından kendisine deki dini nikahımız olsun o bunu yapar inş. Bir. Kasın isterse her şey olur inşaAllah
- +1 yıl
Kardeşim çocuğun babası evliymiş dini nikah kıyarsa affolur mu hiç? Kuma getirdiği için daha çok mahvedilir ilk kadın ve daha günah olur hem nikah için karısının izni gerekiyor. Kız zaten bitirdim diyor en iyisi yol yakınken bu bataktan kurtulmak. Dini nikah olsa da adı metres olucak çocuk böyle bir evde büyümek ister mi zannediyosun kumanın çocuğu diye anılmak ister mi
Cevap sahibi+1 yıl@NefesDicle dini bilginiz yoksa konışmanız fikir beyan etmeniz doğru değildir. Dini nikah için eşin izni gerekli değildir. Etik konusu ayrı bir konudur. Bu şekilde zinayls mı kalsın? Ümit ederiz ki dinen kıyarsa ve tevbe ederse Allah affer, siz niye merhameti sınırlıyorsunuz?
Ama böyle bırakılmamalı..- +1 yıl
Allah merhamet etmeyene merhamet etmez. Kadını aldatmış bir de üstüne kuma getirse bu nasıl bir merhametsizlik olur? Dini nikah için elbette eşten izin alınmalıdır nikah helal olsa bile vicdanen bir insana zarar vermek kişiye günah olarak yeter. Ayrıca imam nikahının geçerlilik şartı herkese duyrulmasıdır. Evli birinin zina etmesi ancak Allah'a tövbe etmesi ve eşinden özür dilemesi ile affedilebilir üstüne bir de aldattığı kişiyle evlenmek nasıl o günahın affolmasına sebep olsun akıl var mantık var biz de insanız kadınız bir düiün Allah korusun kocan seni aldattı ve üstüne o kadına dini nikah kıydı sen buna günahı temizlemek diyebilir misin? Bu olsa olsa daha da adiliktir. Kadın zaten zinayla kalsın demiyor kadın ilişkimi bitirdim diyor sen neden iki kadının da hayatını mahvedecek bir şekilde yeniden başlamasını istiyorsun evlense bu kadını da aldatmayacak mı adamın karakterinde var en iyi ihtimal zaten eşiyle yaşaması da aldatmak oluyor.
Cevap sahibi+1 yıl@nefesdicle adamın haysiyetsizliğine sözüm yoktur. Allah birinci eşinin yardımcısı olsun bunu hiçbir şey diyemeyiz. Bu kadın bir daha bir araya gelmeyeceğini ifade ediyor. Dinen evlenip diler iseler boşanırlar. Burada sadece bizden bir tavsiye vardır fetva vardır. Ortada bir vaka var, ve zina gğnahını yğklenen insanlar var peki senin dini nikahın önünü de kapatırsan bu insanın psikolojisini, günahsız çocuğunun psikolojisini düşünmez misin?
Kişi elbette o eşinden de izin alması vicdanidir ama alması farz değildir. Kendi kafanıza göre konuşmayın lütfen. Burada istisna bir durym söz konusur, kişinin çocuğu olmak üzeredir. Bu keyfi evlilik değildir. Ayrıca nikahta duyurulma bir mezhebin fetvasıdır. Başka bir mezhepte şahitler ve kişilerın rızası ve Diğer bazı şartlar olmasıylada nikah olmaktadır. Biz yuva yıksın demiyoruz, zaten yuva yıkanın yuvadı olmaz, ama istisna durumdan dolayı nikahı muta olmayacak şekilde zamanı geldiğinde isterlerse boşanırlar.
Eğer nikahın olmayacaksa bile tevbeni her daim yapmanı tavsiye ederim. Ama çocuk için nikahlı en azından doğsa daha iyi olurdu. Allah yardımcı olsun kardeşim..
Cevap sahibi+1 yıl*fetva yoktur.
- +1 yıl
https://youtu.be/pByg1Oyxt4Q
Ben eşinden izin alması farzdır demedim ama dinen gerekir dedim bunu hocalar da söylüyor İslam ki birinin arkasından boyu uzun diyen Hz. Aişe'nin onun etini yemiş gibi olduğunu söylemiştir böyle bir kötülüğe nasıl günah yazmasın? Evet dini nikahın duyrulması hanefi mezhebine göre ve ülkemizin büyük çoğunluğu hanefi muhtemelen bu kardeşimiz de öyle. Duyrulmazsa geçersizdir. Kadıncağız işim var diyor muhtemelen okumuş etmiş birisi onu ailesi birinin arada uğradığı bir yatak olsun diye mi yetiştirdi? Okumuş birine kumalık yakışır mı? Bebek için görüşeceğiz ama ilişki olmayacak diyor kadın zaten bundan bir kaç yıl sonra illa ki genç iş güç sahibi bir kadının hayatına zaten biri girecektir anıyla şanıyla bir evlilik yapabilir. Şimdi bu adama kuma gitse birkaç sene sonra bu adam yeni birini bulur ayrıca ilk eşi de durur çocuk nasıl bir rezillik içinde olur sen düşün. Yalnız bir annenin çocuğu olmaktan kimse utanmaz ama böyle bir evde olmaktan herkes utanır.
Soran+1 yılBizim ilişkimiz bitti ve sadece çocuk için bir araya gelirsek gelicez hepsi bu lütfen daha fazla bu konuyu tartışmayın
Cevap sahibi+1 yıl@NefesDicle genelleyici bir tutumla bir yere varılmaz hanımefendi. Yakınımda akrabalarımda kuma içerisinse yetişen çocuğun psikolojisinin meşrutiyeti, nikahsızın gayrı meşru tutumundan çok öndedir.
Siz farz dediniz dedim mi :) farz demesenşz dahi farzmış gibi lanse etmek doğru olmaz. Gıybetin bu konuyla çok bir ilgilisi yoktur emin olun. Ki Bayan zaten görüşmeyeceklerini ifade ediyor, isterlerse o kişiden boşanabilirler. En azından böyle bir psikolojinin ağırlığını taşımamış olur.
Allahın helal gördüğü nikahı ve onun merhameti sizin ölçülerinize göre de değildir bunu unutmayın ve nikahın sadece sanki
bir mezhebe göre geçerlilik şaetlarının olduğunu gösterecek şekilde konuşmamanızı tavsiye ederim.
Kimsenin düşüncesini değiştiremezniz. Benim fikrim bu bayanın dini nikahını kıyması isterlerse muta nikahı olmayacak şekilde, kendi rızaların doğrultusunda süreç belirtmeden boşanmalarıdır.
İstisna durumlarda keyfi yorum yapılmaz. Biz 1. eşine haksızlığı savunmuyoruz. Şerrin içinden en iyisini seçmeye bunu tavsiyenetmeye çalılıyoruz. Zaten tevbesini her daim yapmalı bu görev hepimiz içinde geçerlidir. Bağışlanıp bağışlanmadığımız Allahın bileceği iştir. Yeter ki bir adım atalım.
Soran+1 yılZaten şu an doğum stresidir sancılardan bunlarla uğraşırken en son düşüneceğim şey babasıyla evlilik bu ilişki bitti
- +1 yıl
Attığım videoyu izler misiniz lütfen işin ehilleri ne diyor o önemli olan. Eşine yapılan haksızlığı savunmuyoruz diyosunuz ama haksızlığın bir adım daha atlamasını sağlayan bir öneride bulunuyosunuz. Allah hangi şartlarda helal görmüş bir araşturın derim içinde bulunduğumuz çağa göre bir düşünün derim. Gıybetin de bu konuyla ilgisi kul hakkıdır birinin arkasından boyu uzun demek bile onun çiğ etini yemek gibiyse canını kanatarak kocasıyla yaşamak nedir?
Bu kadının da hanefi olduğuna eminim. Zaten kuma görmüş bir çevrede yetişmişsen doğrularına şaşmamalı.
Benim doğrum değil savunduklarım tüm toplumun ayrıca tartışmayalım din büyüklerinin dediği burda https://youtu.be/f8521n473JY - +1 yıl
Soran+1 yıl@NefesDicle artık kasılmalar da yavaş yavaş geliyor ve doğuma 2-3 haftam bile olmaya bilir şu durumdayken evlilik vs düşünecek halde değilim. Bebeğim doğduktan sonra babası onu görebilir ama aramızda her şey bitti sadece çocuğumuz var o kadar. Sağolun içim çok tedirginken herkesin evlen demesini kaldıramıyorum artık. Şu an önemli olan evlilik değil doğum ve bebeğim. Ama sürekli evlen böyle olmaz denmesi artık sinirimi bozar halde
Cevap sahibi+1 yılHafız kızı olmanız sizi etketinizce doğruluk abidesi yapmaz kardeşim.
Soran kardeşim sizlere de Allah yardımcı olsun. Biz sizin sinirinizi bozmak için için değil, hem uhrevi hem dünyevi sıkıntıların çözümü için imkanları öneriyoruz, siz bilirsiniz elbette..
Soran+1 yılSağolun ben düşünürüm doğrusunun
Gizli Üye(25-29)+1 yılMadem babası çok istedi çocuk için babasıyla iletişim halinde ol. Doğuma mutlaka gelsin mesela ilk günden oluştur bağınk. İnsanlar nasıl eski eşlerle görüşüyor çocuk için bir bilsen metres tutan, yerlerde tekmeleyerek döven bunlarla bile konuşuyolar çocukları için geçmişte yaşanamları bir kenara bırakıp. Bu arada cinsiyeti ne
011 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl*bağını
Soran+1 yılBabası evli ama. Erkek cinsiyeti
Cevap sahibi+1 yılO zaman çocuğu tek başına büyütmen daha doğru olur. Diğer türlü çocuk için görüşsen bile ben olsam içim rahat etmezdi. Ayrıca görüştüğün sürece senden faydalanacaktır sonunda bir evine kapatması yapar. Ne karaktersiz adammış bu ya hem boşanmıyor hem de seninle çocuk da istiyor.
Soran+1 yılİlişkimiz bitti artık sadece çocuğumuz için görüşebiliriz o kadar. Boşanmaya ayrılmaya uğraşıyorum ama eşim sorun çıkarıyor diyor. Benimle evlenmek istiyormuş ama daha olmaz böyle bir şey
Soran+1 yılDoğuma 3 hafta var başka yardım edenim yok ona biraz muhtaç gibiyim ama bir kaç arkadaşıma mesaj atıcam belki benimle kalırlar
Cevap sahibi+1 yılBunu bütün evli olup ilişkisi olan adamlar söylüyor hiç şaşmaz ama daha sonra yıllarca karısıyla yaşıyolar evine girsen normal aile hayatı var. Sen sevgililik gibi görüp ilişkimiz bitti diyosun ama evli adam açık kapı bulmuş kendine görüştüğünde işi bu tarafa kaydıracaktır yüzde yüz. Bu onun gözünde bir sevgililik olamaz. Adamın doğumdan sonra boşanırım gibi bir vaadi bile yok ki o zamana karısını aldatalı kaç sene geçmiş olacak. Umarım karşı karşıya geldiğinizde ciddi davranabilirsin çünkü sen çocuğumun babası vs diye seviyorsun büyük ihtimal. bir erkek çocuğu için annesinin arada bir uğranan 2. kapı olmasındansa tek başına onu alnının akıyla büyüten biri olması daha iyidir. Hem ilerde başkasıyla da evlenebilirsin. Bu kirli hayattan kurtar kendini.
Soran+1 yılAlıp başımı gitsem çocuk var bırakmaz peşimi aralarının kötü olduğuna bende inanmadım ilk yakandır her evli erkek yapıyor dedim ama bir arkadaşıyla konuştum gerçekten kötü olduğunu öğrendim. Yediremiyorum aylardır da kapıma gelip yalvarıyor ama bitti sadece çocuğumuz için onunla görüşürüm. Ayrılmaya uğraşıyormuş ama bilmiyorum eşine her şeyi anlatmayı düşündüm ama o kadının hayatını da mahvetmek istemiyorum. Hiç haber vermemeyi düşündüm ilk zamanlar hamileliğimi ama babasıdır dedim söyledim
Cevap sahibi+1 yılSen ciddi durursan bir şey yapamaz. Araları kötü olsa da hala bir aradalar hem aralarının kötü olması bir şeyi değiştirmiyor ki Allah katında da kanuna göre de toplum ahlakınca da, evliyse. bir de hangi erkek boşanmak için karısından izin alır sence? Sana da üzüldüm inan ki ama bebeğinle tek başına olmak seni üzmesin çünkü babası olsa da aile olmayacaktı o adam çünkü zaten bir ailesi var hem de ihanet ettiği bir ailesi. Çocuğun için illa görüşeceksen de ayağını kaydırmaya çalışacaktır senin tavrın net olsun. Ama oğlunu bu adamın 2. evinde büyütme onurluca yaşa ve yaşat. Emin ol o çocukta büyüyünce bunu tercih ederdi.
Soran+1 yılBende böyle düşünüyorum onun 2. Eviymiş gibi gidip gelmesine misinde etmiycem bebeğimiz için görüşücez onun da çocuğu
Cevap sahibi+1 yılMerhaba, neye karar verdin?
Cevap sahibi+1 yılBir şey sorucam merak ettim, bebeğini kucağına aldın mı?
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer nenkadar maddi durumun olsa da parayla cozemeyecegin şeyler var. O çocuk sana babasını soracak o çocuk sana neden herkesin annesi babası gibi hep beraber yaşamıyorsunuz diyecek. Ayrıca ilki kendini tutamadigi icin hamile kalmam kısmında neyi kastettin onu anlamadim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜstesinden gelmek bu sana bağlı bir şey seni tanımıyorum ama gelebilirsin tabi istedikten sonra neden olmasın. Keşke korunsaydınız arkadaşım korunun ya bu can can yazık günah ve bir çocuk için babasız büyümek çok zor onun yerini hiç kimse dolduramaz
00 Yorumlabeliki ilk çocuğun zor olucak ama bence çocuğu tek büyütmen daha iyi olur çünkü hem sana düşkün olur hemde aile kavgasından uzak durur ama bana kalırsan babası olusun bu devirde geçim zor hele yeni bebek ile para çok sıkıntı olur sana
03 Yorumla
Soran+1 yılBabasından destek beklemiyorum bu saatten sonra
Soran+1 yıl8 aylık artık
+1 yılEvli bir adamdan hamile kalmışsın anladığım kadarıyla.. Yani evlenmek istememen ona güvenmemen mi?
Babasız çocuk zor o eksikliği hisseder çok sıkıntılı bir durum yaratmışsınız bana kalırsa baba faktörü hep hayatınızda olsun02 Yorumla
Soran+1 yılEvet ona güvenmiyorum çünkü haberim yoktu kendimi kötü de hissediyorum. O çocuğunu çok istiyor bende öyle ama bilmiyorum aklım çok karışık
Soran+1 yılDoğuma çok da az kaldı
+1 yılMaddi durumun iyiyse buyutursun neden buyutemiyeceksin. Cokta guzel buyur eger anlasamiyorsan dengesiz bir iliskin olacaksa evlendiginde asil o ortam sagliksiz bir cocuk icin. Dogumda yanina gelecek hicmi arkadasin yok?
03 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef pek yok. Karşı tarafın istemesiyle hamile kaldım aslında ama yapacak bir şey yok bebek geliyor artık maddi açıdan bakabilecek gücüm var tek yaşıyorum zaten ama çok baskı var üzerimde karnım büyüdüğü için de artık belli oluyor soruyor özellikle komşular
- +1 yıl
Hadi ya bence ordan tasin yeni gittigin yerede kendini imam nikahli evliydim vs diye tanit bosandik dersin. Allah yardimcin olsun cok uzuldum dogum zordur. Ben seni taniyaydim gelirdim yanina cok uzuldum acikcasi
Soran+1 yılBabası istiyor ama evliymiş ben hamile kaldıktan sonra öğrendim o ara boşanma aşamasındalarmış. Kendimi çok kötü hissediyorum bebeğe de kıyamadım. Şu an taşınmam imkansız hem karnım burnumda
+1 yılBirazcık maddi durumun varsa hiç bir zorluğu yok , evlenmeyi düşünmediği için sadece çocuk sahibi olmak için ilişki yaşayan kadınlar var mis gibi büyütüyorlar çocuklarını yeterki istek olsun... Sen önce kendi psikolojini sağlam tut
010 Yorumla
Soran+1 yılBiraz korkuyorum nasıl üstesinden gelirim diye ama evlenmek sanırım istemiyorum ve bebeğimi tek büyütmek istiyorum
- +1 yıl
Konuşalım istersen , bu konuda bildiklerim var konuşabilmek sana da iyi gelir
Soran+1 yılSağolun ama konuşmuyorum özelden
- +1 yıl
Sorun değil tercih sizindir tabiki
Soran+1 yılBabasıyla evlenmek istemiyorum bebek planımızda yoktu biraz bilerek yaptı gibi
- +1 yıl
Demekki seni kendine mecbur bırakmayı düşünmüş çok banel bir düşünce zayıf görmüş seni , ama Özelden konuşmak daha güzel olur burada çok detay konusulmuyor
Soran+1 yılMaalesef konuşmuyorum
- +1 yıl
Tercih sizin tabiki Ama mahsuru ne olabilir onu bilemedim , rahatca konuşabilmek dertlesmek güzeldir
Soran+1 yılKusura bakmayın
- +1 yıl
Kusura bakmak ne haddime 🙄🙄
maddi gucun varsa buyutursun ama sonucta onun da bir babasi var babaya da sorumluluklar dusuyor tum yuku ustune alma ayrica cocuk da yarin bir gun baba isteyecek hayata 1-0 yenik doguyor resmen
11 Yorumla
Soran+1 yılBabasıyla görüşmek ister babası zaten istiyor ama birleşmemiz çok zor olamaz
Gelebilirsiniz. Bu süreç kolay olmayacak, sonuç olarak bir birey yetiştirecekseniz ancak emin olun dengesiz bir ilişki içinde büyütmektense tek başınıza büyütmek çok daha kolay olacak. 💪🏿
11 Yorumla
Soran+1 yılİlk zamanlardan biraz korkuyorum ya duramazsam neye ihtiyacı var anlayamazsam vs diye
+1 yılkusura bakmada babasi senden daha vijdanli cikmis yaptiginiz yanlışın bedelini neden o bebekten cikarsin ki ayrica iki tarafta kabul etmis babada var ve istiyor canim maddiyatla bebek buyutulmez anne baba yeter bu ne oz guven boyle
16 Yorumla- +1 yıl
@asuuumm oyle bisey yazmiyor ki canim soruda
- +1 yıl
@asuuumm yok onemli değil de ben kendimi yerine koyamam başıma gelmeden yorum yapmam dogru olmaz biz ve o farkli durumdayiz belkide simdi kucagina aldi babasi görüyor
- +1 yıl
@asuuumm önemli değil
+1 yılEvlilik öncesi ilişki yaşamak ve gebe kalmak çok acı bir durum ilerde bunu çocuğunuza nasıl anlatıcaksınız ya o da sizin gibi yaparsa? Büyütebilirsin elbette ama o çocuğun psikoloji ve gelişimi hep birazda olsa yarım kalır
00 YorumlaEvliliksiz çocuk ! Olmuş buyutursun babasiyla anlaşıp evlenseymişin çocuk için bir aile olmaniz guzel olurdu! Olmuş buyutebilirsin sen annesin her turlu korursun... ama ben boyle kopuk bir aileye sahip olmak istemezdim çok şansliyim
00 Yorumlababasının ailesinin istememesi ne demek. babası istiyorsa zaten yanında olur. kendi başına yapmadın ya üstesinden gelirsin ama babasıyla beraber olsa daha iyi olur.
04 Yorumla
Soran+1 yılOlamayız tekrar babasıyla
Soran+1 yılEvliymiş. Üstelik bilerek tutmadı kendini
Maddi durumunda varsa ablacım yapabilirsin ve yapmalısında. Benim annemde babamdan boşandılar küçüklükten beri iki çocuk büyüttü. Ben babamla görüşüyorum şu an babamda kalıyorum hatta virüs bitene kadar buradayım. Kimseye ihtiyacın yok. Sadee çocuk ileride aile bakımından baba açısından yani eksiklik hissedebilir sevgisizlik hissedebilir ben çok hissettim. Büyütürken maddiyattan çok sevginizi verin
04 Yorumla
Soran+1 yılBabası görüşmek hep destek olmak istiyor çocuğuyla her zaman görülebilir buna hiç bir şey demiyorum ama aramızdaki bağlar sonsuza kadar koptu
- +1 yıl
Tamam babasıyla görüşür gidip kalır gelir ikinizde ona herşeyden çok sevginizi verin. Desteğini al ve özellikle çocuk önünde kavga etmeyin çok etkiliyor benim gözümün önünde birbirlerini boğazlıyolardı. Aranızdaki bağlar tamamen kopabilir ama yinede mecbur kaldıgınızda çocugunuz için bir araya gelmesini bilin. İki medeni insan gibi çocugunuz hakkında aorun oldugunda konuşmayı bilin
Soran+1 yılÖylem yapıcaz ama bakalım belki sonradan istemez bilmiyorum şimdilik yanımda
Kimseye muhtaç hissetme kendini, değilsin. Maddi gelirin de varsa kendin büyüt lakin çocuk büyüdükçe artık bişerleri idrak etmeye başladıkça babasını da yanına görmek isteyecektir, ama sen bilirisn yine de tabii
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet idrak etmeye başlayacak bundan korkuyorum çünkü babasının durumu biraz farklı
+1 yıltabii gelirsin ama bir para kaynağı lazım bebeği birine de birakamzsin o yüzden çalışmalı veya ailenden maddi yardım almalisin malum bebek masraflari fazla
06 Yorumla
Soran+1 yılŞimdilik gelirim var izinden sonra bakıcıyla devam etmeyi düşünüyorum
- +1 yıl
çok acımasızsın.
- +1 yıl
Gerçekleri soylüyorum acımasız değilim
- +1 yıl
ben bunu babasız büyüt yazan biri vardı ona yazmıştım ya :) senin yazdıkların gayet normal :) babasından da esirgemesin bebeğini. ben hamile olduğumu bile söylemeyecektim demiş soran hanım
- +1 yıl
Anladım pardon
- +1 yıl
yok ben yanlış yere yazmışım özür dilerim :)
+1 yılEvlenmenizde sakınca yoksa evlen bence. Zor olur, çocuğun psikolojisi bozulur. Bu durumu bilenler sana da küfreder, çocuğa da. Artık aldıramazsın ama evlen bence...
11 YorumlaCanım 8. Aydan sonra mı söylüyorsun bunu mecbur dogurucaksın. sahip çıkacaksın
Yaparken iyi bakarken kötü mü13 Yorumla
Soran+1 yılZaten doğurmaya ve bakmaya karar vereli çok oldu ben sadece kaygılarımı ve korkularımı sormuştum tecrübeli annelerden tavsiye almak için
Soran+1 yılHaberleri var ama doğumda ve sonrasında bir süre tek olucam sanırım gelemiyorlar
+1 yılEvlenmeden hamile kalman kötü olmuş ama elbette büyütebilirsin tek başına zor olsada. Güçlü bir kadınsan üstesinden gelirsin merak etme
15 Yorumla
Soran+1 yılİlk zamanlar yalnız olucam ondan korkuyorum sadece
- +1 yıl
Zor olacaktır mutlaka ama güçlü olup üstesinden gelebilirsin. Tek başına çocuk büyüten bir çok kadın var sende yapabilirsin bence
Soran+1 yılUmarım korkuyorum ama bakalım
- +1 yıl
Korkma hiç sevginle büyüt bebeğini
Soran+1 yılEvet en iyi şekilde büyütücem onu
Çok üzüldüm canım yaşadığın duruma ailen ne diyor bu duruma
36 Yorumla
Soran+1 yılOlan oldu diyorlar
Soran+1 yılSağolun
+1 yılNeden gelemeyesin ona sevgi versen o seni on kat sever kuzenim 17 yaşında anne oldu istenmeyen ilişkiydi ama çocuk şu an annesine aşık resmen onun gözleri gülüşü yeter
10 Yorumla
+1 yılBen boşandım bebeğime tek bakiyorum yapabilirsin problem yok
210 Yorumla
Soran+1 yılBabası evli ben desteğini ve yardımını istemiyorum sadece bebeğimiz için manevi olarak destek olsun yeter
- +1 yıl
👍 anladım umarım olur
Soran+1 yılHer şeyi karısına anlatsam peki?
- +1 yıl
Anlatma eline bir şey geçmez
Soran+1 yılNe yapıcam illa ki ortaya çıkacak
- +1 yıl
Ortaya çıkmasını bekle sen bir şey deme
Soran+1 yılDoğurucam bugün yarın
- +1 yıl
tamam ona bir şey deme sakla çocuğu
Soran+1 yılOrtaya çıkacak illa ki
- +1 yıl
Çıkana kadar sakla
+1 yılAile kavramına saygısı olmayan evliyken başka bir kadına dokunabilecek kadar Allah korkusu ve terbiyesi olmayan bir insanla çocuğun da olsa aile kurulamaz. Onunla büyütçeğine yalnız büyütmen daha iyidir hem sen hem çocuk için, tabiki de kendin büyütebilirsin o seni kuma alacağına onurunla kendi çocuğunu kendi paranla büyütürsün. Sen ne düşünüyosun onunla olmak istiyo musun?
00 Yorumla
+1 yılMaddi durumlar için işte çalışman gerekmeyecekse tabii ki bakabilirsin, çalışman gerekirse de bakıcı tutarsın. İlgini ve sevgini eksik etmediğin sürece babasının yokluğunu hissetmez diye düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılKendini tutamadığı icin hamile kaldim derken?
Kendi bedeninle ilgili, tamamen seni etkileyecek kararlari partnerlerinin kontrolüne mi bırakıyorsun?00 Yorumlasenin için sorun olmayabilir ama o çocuk babasızlığa alışabilecek mi sence birine baba demek istemeyecek mi? Onun boşluğunu nasıl dolduracaksın?
02 Yorumla
Soran+1 yılTabi ki düşünüyorum çocuğumu babasından ayırmıyorum ama onunla birleşmemiz artık imkansız
Allah yardımcınız olsun. Keşke evlenmeden bu hataya düşmeseydimiz. Bu sorunu okuyan genç kızlar bu yaşadığınız olaydan çok dersler çıkaracaklarından eminim.
00 Yorumla
+1 yılAilen ne diyor bu duruma çok zor tek başına büyütmek hastalığı var gece uykusuz kalacaksın çokca ve illaki bir zaman sonra büyüyünce babasını isteyecek babası da büyük ihtimalle görmek isteyecek
00 YorumlaTabii ki de üstesinden gelebilirsin sen kadınsın güçlüsün ben ve 2 kardeşm babasız büyüdük ve baba tarafında ki anne tarafında ki kimse anneme yardım etmediler ve annem sadece kendisi calisarak bizi buyuttu ve hatta boyle bir sey yaparsan cocuğun seni cok sever ve seni hiç üzmez
00 YorumlaGelirin canım. Zaman su gibi akıp gidecek. Maden maddi yönden sıkıntın yok büyütürsün. Sana yoldaş olur. Korkma
03 Yorumla
Soran+1 yılKorkmamak elde değil
Soran+1 yılÖyle tabi ama bilmiyorum ilk çocuğun tecrübesizim
Babası olacak adamla aran nasıl ki? Ayrıca bebek büyüyene kadar zaten evli olsan bile tek başına büyütüyorsun sorun yok
012 Yorumla
Soran+1 yılAramız kötü
Soran+1 yılKendi başıma bakıcam evet
Soran+1 yılBebeğime adadım kendimi artık evlenmeyi düşünmüyorum
Soran+1 yılArtık kimseye güvenim kalmadı
Soran+1 yılBilmiyorum
Soran+1 yılŞu an tek düşündüğüm sağlıklı doğması
+1 yılBenim teyzemin 6 yaşında kız çocuğu var ve 1 yaşından beri babasız büyüdü babanın nasıl bir etken olduğunu bile görmedi zavallı şimdi cıvıl cıvıl konuşan çok tatlı bir çocuk oldu okula da gidiyor. Herşey annenin elinde olan bir şeydir bunu unutmayın 😊
00 YorumlaÜstesinden gelir misin bilemem ama babası istiyormuş. Şans vermeyi deneyebilirsin. Fedakar olabilirsin
06 Yorumla
Soran+1 yılBAbasına şans veremem
Soran+1 yılEvli
Soran+1 yılAraları çok kötü olduğu için ayrılmaya uğraşıyormuş
Büyütürsün illa ki, belki çocuğun yüzüne bile bakmayacaklar ama yıllar sonra hak iddia edecekler. Gel de uğraş...
01 Yorumla
Soran+1 yılBiraz evet o karakterdeler
Bana sorarsan yapma elinden gelirse babasıyla büyüt bu senin için olmasa bile çocuk için hep karşısına çıkacak kendimden biliyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılBabası istediği zaman görebilir bebeğini ona destek elbette ki olabilir ama biz birleşemeyiz
+1 yılBenide annem büyüttü ne var baba çok mu babalık yapıyor sanki anca eline para bırakır gider sende çalışıyormuşsun yani
01 Yorumla
Soran+1 yılYalnız olucam ondan tedirginim doğumda vs
- Devamını Gör (144)
Devamını Gör(189)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri