💡Hiperaktif çocuk dediğimiz de; akla ilk gelen yerinde duramayan, sürekli kırıp döken bir çocuk, tüm gün yorulmaz ve sürekli yüksek enerjiye sahiptir.
⭐Peki bunun önüne nasıl geçeriz?
⭐Yada nasıl geçtiniz?

💡Hiperaktif çocuk dediğimiz de; akla ilk gelen yerinde duramayan, sürekli kırıp döken bir çocuk, tüm gün yorulmaz ve sürekli yüksek enerjiye sahiptir.
⭐Peki bunun önüne nasıl geçeriz?
⭐Yada nasıl geçtiniz?
Hiperaktif çocuğunuza mini bir masaj yapın. Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu olan çocuklar için dokunma çok önemlidir. Şakaklarına masaj yapmak, omuzlarını ovmak veya parmaklarınızı saçlarının arasında hafifçe gezdirmek çocukları çabucak sakinleştirebilir.
O çocuklar daha çabuk olgunlaşır kırar döker sonuçlarını görür çabuk oturur. Onlar bizim çocuklarımız ne kadar üzmeden canımızın bir parçasıdır. Elbet hata yapıp sonucunu görecek dersini çıkaracak. Belki bizde öyleydik
Takipte etmem bu ayıp hemfe çok
Takibi bırakabilir engelleyebilirsiniz özgürsünüz
Zamanla biter pili 😂
Bu arada ciddiyim. Hiperaktif cocuklar buyuduklerinde cok sakin sessiz oluyolar
Sanmıyorum ama dediğin gibi olsun benim büyük oğlum öyle yorulmak bilmez
Valla benim iki yegenim vardi ikisi oyle oldu.
Benim oglanlardan büyüğü hala öyle ama çok akıllı da söz dinler enerjiligine sadece laf ediyorum bende
Ah AlininAnnesi72, bu enerji bombaları bazen bizi yormuyor değil! 🙈 Oğlum da inanılmaz hareketli bir çocuktu, bu kadarını söyleyeyim. Oyuncaklar kırıldı, duvarlar çizildi, hatta bir keresinde perdelerin arasında saklanırken bir kaza yaşandı! Ama anladım ki bu enerjiye doğru yön vermezsem kontrol etmek imkânsızlaşıyor. 🌀
Yapmam gereken ilk şey enerjisini atabileceği fiziksel aktiviteler bulmak oldu. Park, yüzme, bisiklet gibi aktivitelerle hem enerjisini atmasını sağladım hem de düzenli bir rutine alıştırdım. Ayrıca bir şeyler başardığında mutlaka onu cesaretlendirdim ve iyi anlaştığı aktivitelerle ödüllendirdim. Bu, onun davranışlarında pozitif bir değişim yarattı.
Son olarak, sabırlı olmak ve sevgimizi ona hissettirmek en önemlisi. Kolay değil tabii ama bu günler bir şekilde geçiyor. Anneler sabır kahramanıdır, unutma! 🌟
Çok hoşsun 😘
@miamalkova Mia Malkova ne alaka yav
Cevap
13Cevap
doktora gitmesi gerekiyor genellikle :)
Bir bahçe olması çok işe yarar. Toprak ve tetistirilebilecek şeyler olursa onlarla enerjisini harcar. ya da evcil bir kedi veya köpek olabilir. Mümkünse mutfaktan uzak tutalım🤭 ev dekorasyonunu bile bazen etkileyebiliyor.
Onu kendi haline bırakacaksınız enerjisini boşaltacak yorulacak bir süre sonra kendi duruluyor zaten. Benim çocuklar da öyleydi aynı şey arkadaşımın çocuğunda da vardı. Doktor karışmayın kendi haline bırakın dedi. Büyüdükçe duruluyor.
Çoçuklar genelde enerjisini atamadıkları için aktif olurlar dışarda doğada daha sakin olurlar
Kaçta uçuş
şu an geldim bile
İndin mi hoş geldin sefa geldin
Teşekkür ederim eve geçtim
Eve mi burada da eviniz mi var
Abimin yanındayım şu an abimle beraberim
Hım güzel
Kandil'in mübarek olsun bu arada
Teşekkür ederim seninde kandilin mübarek olsun senin ve ailenin🙏🌸
Ben teşekkür ederim seninde ailenin mübarek olsun
Teşekkürler 🙏
Bir işiniz mi var o yüzden mi geldiniz gezmeye mi
İşim var
Anladım kolay gelsin
Önüne geçemezsin. Sadece yön verebilirsin.
En güzel seçenek de spora teşvik etmek hatta beraber yapmak.
Engellersen daha çok hırçınlaşır..
Geçmedim ben de öyleydim. Önüne geçmek yerine hoşuna gidip tamirat ya da yapma bozmalı oyuncaklar verirseniz daha iyi oluyor. Yoksa sokağa salın orada oynasın😂 annem öyle yapıyordu bunalıca
Enerjisini çıkara bileceyi spor dalına yönlendirmek iyi gele bilir
Maalesef benim kardeşimde öyle bir çözümü yok yaş ilerledikce kendi kendine düzelicek🤣
Sakinleştirici ve meşgul olabileceği bir şeye alıştırmak gerek
Psikolojik destek veya psikiyatrik destek almakta fayda var yoksa ileri yaşta daha zorlanır
Çocuğa sabır göstermek gerekirse bi psikolog eşliğinde ilerlemek gerekiyor. Hiperaktivite ile beraber ilerleyen zamanlarda dikkat dağınıklığı da görülebilir. Kızıp bağırmamak, belli sınırlar koyabilmek gerekiyor
Çoçuklar genelde kıpır kıpır olur kendine zarar vermesini engelleyerek bırakacaksın atsın enerjisini ☺️
Düzeliyormuymuş bende var bir tane erkek 6,5 yaşında öğretmenleri tüketti nasıl düzeliyormuş?
Badana boya yaptırarak perde astırarak..
Büyüdükçe sakinleşirler
Düzelmez bu arada kandilin mübarek olsun
Teşekkür ederim dizinde kandiliniz mübarek olsun inşallah 🙏🙏
Çok teşekkür ederim
Rica ederim
Bişey sorucam hiç hacet namazı kıldın mı
Yok kilmadim
Anladım
2 ve 4 rekat kılınıyor hacet namazı diye niyet ediceksiniz
Yok ben biliyorum da yani yapıp kabulünü hiç gördünüz mü diye sordum
Nasıl anlamadim
Yani kılıp kabulünü gördünüz mü hiç mesela hacet namazı kılıp şunu istedim oldu dediğiniz bişey var mı
Yok kilmadim etrafımdan kilanlardan biliyorum
Ne diyorlar olmuş mu
Düzelmez, uyut bol bol jsjdjd
Sopayla dövmek lazım
Sanmıyorum
Çok zor
Emzir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?