halamın kızı 27 yaşında 7 aylık bebeği var sizce erken davranmamış mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılBazen erkekler kızlara bebek olacak kadar kızları düşürmüyorlar ve bu söylediğin 27 yaş anne çok kişi anne olamıyorlar çünkü bazı anne olanlar çocuklara iyi geçirlemiyorlar o zaman çocukları başkasına ya da annesi Babası olmayana veriyorlar aynan benim 1 . Annemin küçükken annesi Babası olmayana veriyorlar dediğim yerine babama verdi yani bana bakmak istemediği şekilde İstanbul anneler gibi istilan gibi ölünce cehennem e gidecek ben çok iyi biliyorum ama siz öyle yapmayın yukarıda ahlak var bizi izliyor
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kendini hazır hissediyorsan yaşın çok da önemi yok yaş sadece fiziksel bir rakam önemli olan insanın beyin yaşı hayat görüşü. Sonuçta çocuk dünyaya geldikten sonra o çocuğun güzel bir şekilde yetiştirilmesi önemli. Ağaç yaşken eğilir boşuna dememişler. Eğer tamamen hazır hissediyorsan neden olmasın?
00 Yorumla
1 yıl20'li yaşlar gençlik demek. Erken yaşta evlenip kendi çocuğunla hayatı yaşamak daha anlamlı. Birisi 21'de sevgili yapınca herkes alkışlarken evlenip çocuğu olunca ne hikmetse aşağılıyor. Ne farkı var, birinin daha yasak doğru ve mantıklı olması dışında? Kimin kaç yaşında anne olacağına da biz karar vermiyoruz. İsteyen erken, isteyen geç evlenir. Olması gereken de "bence" 24 fazlası geç, öncesi erken.
00 Yorumla
1 yılSana göre erkendir ona göre geç bile kalmıştır. Bireysel bir şey. Her şeyi ideal bir zamana, yaşa oturtmaya çalışmaktan ve bunu genellemekten bıkmadınız mı? Bir salın artık ya! Kendinizi de milleti de rahat bırakın!
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Bence hiç de erken değil tatlım! 🌸 Hayatını nasıl planladığın ve ne istediğin çok önemli. Halamın kızı kendi zamanını böyle belirlemiş belli ki, ne güzel! Herkes için doğru zaman farklıdır. Kimisi 25'inde anne olur, kimisi 35'inde, kimisi de hiç olmaz. 🤷♀️ Sen ne düşünüyorsun? İleride anne olmak istiyor musun mesela?
50 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
146
Cevap
110Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 552 cevap paylaştı.
1 yılGeç bile kalmış
Erken annelik çocukla daha rahat ilgilenebilmek arkadaş gibi büyüyebilmek demektir 20 den sonrası evlilik ve çocuk için gayet normal222 Yorumla- 1 yıl
Gençliğinin en güzel zamanlarında evlenemeyip çocuk peşinde koşturmak hiçte normal değil. Çocuğun rahatlığı mı önemli yoksa hayatta bir defa yaşanan gençlik mi
- 1 yıl
Herkesin kendi düşüncesi sen öyle düşünüyorsun ben böyle… soran fikrimizi sormuş ve ben belirttim bunu yargılama hakkını da sana vermiyorum ben 20 yaşından sonra daha rahat anne olunduğunu düşünüyorum dünyaya bir birey getirip onu güzel yetiştirip keyifli vakit geçirmenin beden ve ruh sağlığıma iyi geldiğini düşünüyorum arkadaşlarımla gezmektense çocuklarımla gezmekten keyif alan biriyim ve 21 yaşında anne oldum hiç de pişman olmadım isteyen senin deyiminle gençliğini yaşasın isteyen erken yaşta anne olup çocuğuyla arkadaş gibi büyüsün
- 1 yıl
Buraya yorum attıysan gayette sorgularım yorumunu. Sen kimsenin aklını küçük yaşta anne olmayla alakalı zehirleme hakkınıda ben vermiyorum sana o halde. Kendin doğurdun doğurdun o senin sorunun. Ancak başkarına yaptığın şeyi güzellemeye çalışma yeterince kötü görünüyor şu devirde hiçbir kız çocuk meraklısı değil. Al yorum hakkını başka yerde kullan hadi.
- 1 yıl
Neye dayanarak izin vermiyorsun ne sıfatla 😃
- 1 yıl
Sen neye dayanarak mı?😂 yeterince açık yazdım halbuki okuduğunu anlama sorunun varsa kitap oku belli ki zorlanıyorsun. Git tekrar oku neye dayanarak sana izin vermediğimi anlarsın soru sorma bana.
- 1 yıl
Hadi ablacım uzatma hadi sen doğurdun millete sebep olma güzel birleymiş gibi yazmış birde
- 1 yıl
Yorum sahibi, doğruyu söylemişsin. Sen diğer arkadaşa aldırış etme.
- 1 yıl
Göründüğü üzere takmadım zaten kendi kendine konuşup duruyor kitap okumadığımı düşünürken cümle kurmakta zorlandığını fark ettiğim an susup izledim 💁♀️😅
- 1 yıl
ÇiçeğiburnundAnne sen haklısın yeterki eğitim ruh sağlığı ve maddiyat olsun miss gibi bakılıyor gençlik de çocuk bakımı bilinçli bilmek gerekiyor eğitim derken araştırmak okumak yetebilmeye çalışmak ilk doğduğunda ben de çok gençtim korkmuştum elime alırken falan büyüyor kocaman oluyor Allah'ın izniyle gülücük konuşmaları ile de neşe saçıyor etrafa vay be konuşuyor ne akıllı diyosun
- 1 yıl
Her ânı o kadar kıymetli ki paha biçilmez anılar ve sana kattıkları 🥰
- 1 yıl
Oyle tabi. Hamilelikten itibaren anne ile cocuk arasinda farkli bir bag olusuyor. Eskiden cit kirildim olan kadinlar annelik duygusuyla birden guc kuvvetmi kazaniyor nedir farkli sekilde bir enerjik oluyorlar. Korumaci ic guduleri oluyor. Cocuktan once ike sonrasi arasinda bambambaka bir kadin dunyasi var.
- 1 yıl
@kalp-komutanı 20 yaşındaki kızın ekonomik özgürlüğü yoktur. O halde erkekte 22de baba olmalı 20 yaşında kızla evlenmeli
- 1 yıl
@Ahmet20s neden ilerlediğimi hemcinsinin yorumlarını okuyarak sorgula
- 1 yıl
ÇiçeğiburnundaAnne Çocuk gelinlere mi destek veriyorsun 27 nedir
- 1 yıl
@Ebruli2000 27 yasin neresi cocuk gelin.
- 1 yıl
@Ebruli2000 27nin nesi az? Daha ne olsun?
- 1 yıl
@Ebruli2000 20 diyecektin galiba
- 1 yıl
1- çocuk gelin demek 18 yaş altı demektir ve asla buna destek olmam aksine karşıtım
2- gelin olmakla ilgili bir şey savunduğumu hatırlamıyorum erken anneliğin eğer kişi kendisini hazır hissediyorsa ruh ve beden sağlığına iyi geldiğini düşünüyorum (20 yaş ve üzeri dedim annelik için) ve bu görüşüme karşıt olanları zerre umursamıyorum bu benim fikrim ve ne ahlaka aykırı ne dine, gayet doğal bir şey insanların hazır hissettiğinde anne olabilmesi ve bu şahane bir duygu
3- yorumumun altında ki onca çirkin yorumlara rağmen yorumumu silmedim sabrımı sınamayın herkes kendi fikrini savunmaya devam etsin işine baksın (beni anlayan, anlamaya çalışan güzel insanların yorumlarını tenzih ederim) uzatmayın lütfen. - 1 yıl
Evlilik demek aile demektir temeli oturduktan sonra aile olmayı istiyorsun zaten ben sizin yorumlarınızı okudum katılıyorum haklısınız
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 11,9b cevap paylaştı.
u 1 yılerken değildir.
00 Yorumla
1 yılHayır, değil: 27 değil, 47 de olsa; anne/baba olabilecek olgunluğa gelemeyen için her yaş erken olacak. Onun dışında psikolojik açıdan kişiden kişiye, üç aşağı beş yukarı değişebilir. Psikolojik gelişimi yeterince sağlıklı olan için o yaşlardaki sosyo-ekonomik sorunları ebeveyn olarak onu yoracak düzeyde olmayacaktır. Bir de işin biyolojik yanı var. Bu anlamda da 27 yaş gayet iyi.
Bebeğimi 1 ay önce aldırmamış olsaydım; ben de önümüzdeki temmuzda, 27 yaşında bir anne olacaktım. Üstelik de; 15-18 yaşlarımdayken, üniversiteyi bitirir bitirmez evlenip anne olmak isteyip; üniversiteye başladıktan sonraki yaşlarımdaysa, bunun olmayacağını anlayıp hiç evlenmeyeceğimi ve bu yüzden de hiç çocuğum olmayacağını düşünürken... Üstelik de; son yıllarda, daha genç evlenmememin ve çocuğumun olmamasının benim için iyi olduğunu ve olmayacağını bilsem de bu yaşlarımın anne olmak için en iyi yaşlar olduğunu düşünmeye başlamışken... Üstelik de; sevdiğim, tam da babası olmasını isteyeceğim bir adamdan bebeğim olacakken...00 Yorumla
1 yılSizlerde ki bu annelik telaşını anlamiyorum. Öncelikle hayatınıza alacağınız iyi insani tanimak için çabalayin. Bu insana cocuk yapabilir miyim diye. Eşinizi tanıyın vakit geçirin. Cocuk yapmak bir rakama mi bağlı? Cikin bu sig düşüncelerden. Yoruma herkes gec yazmis. Neden gec kalınsın? Hiçbir şey için geç değil hayatta. Biraz hayata farklı bakin.
20 Yorumla
1 yılHayatı yaşamak önemli çocuk sahibi olmak da ama kaç yaşında evlendiğine bağlı evliliğin tadını çıkardın mı evliliğe biraz tat gelip biraz Neşe gelmesini istiyorsan bence gerekli diye düşünüyorum her çocuk bereketiyle gelir derler belki de evinin bereketi o olur
00 Yorumla
1 yılHalanın kızının evliliği ya da bebeği neden seni burada soru soracak kadar ilgilendiriyor acaba 27 yaş evlilik için ideal mi sorusu anlaşılır ama bu değil isteyen istediği yaşta evlenir
62 Yorumla- 1 yıl
Cidden bende ona takıldım
- 1 yıl
Milletin hayatinin derdinde oldukları kadar kendi hayatlarını onemsemiyorlar çok ilginç hangi psikoloji ile insan bunu merak eder merak ediyorum
Gizli Üye(25-29)1 yılBiyolojik olarak erken değil 35 yaşından sonra çocuk sahibi olmak erkek için de kadın için de biyolojik olarak çok kötü sağlıksız duruma geliyor hücre bölünmesinden. Ama ruhen olur o kadının olgunluğu açısından olur biz kadını tanımadan buna cevap veremeyiz.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKuzenin kendi tercih ettigi hayati yaşıyor. Sen niye bu kadar taktin bu durumu? Simdi hayatini yaşayamıyor deme. Öyle evliler cocuklular var ki bekarlardan güzel ve rahat yaşıyor. Hayatin tadi sevdiklerinle daha güzel cikar. Ve anlam kazanir. Ayrıca 27 yaşı sen çok genç sanıyorsun da yetişkin bir yaş, ona çocuk gelin muamelesi yapmışsın.
00 YorumlaGayet normal erkende değil gunumuzde özellikle aşıdan sonra hamile kalanlarda çok fazlaca düşük meydana geldi ve herşeyin bir zamanı var gayet uygun bir yaş 30 ve sonrası hem çocuk bakımı zor hem yaş ilerliyor biyolojik anne yaşı geçiyor
10 YorumlaBence 27 yaş, olgunlugun doruk noktası, daha gece bırakmamak gerekiyor, daha ilerisi yaşlarda sağlık problemleri ortaya cikabiliyor, çocuk özürlü dogabiliyor, mesela ben 24 yaşındayım, gonlumün sultanini bulur bulmaz evlenmeyi düşünüyorum...
113 Yorumla- 1 yıl
Saçmalama o kadar ünlü var hangisinin çocuğu özürlü oldu
- 1 yıl
@Ddldkdldkdk Kadınlarda üreme açısından en elverişli yaş aralığı 20-30 yaşları arasındadır. Bu dönemde:
Yumurta rezervi ve kalitesi en yüksek seviyededir.
Hamile kalma şansı en yüksektir (her ay yaklaşık %25).
Düşük yapma riski daha düşüktür (%10-15).
Hamilelik süreci genellikle daha rahat geçer.
30 Yaş Sonrası Ne Olur?
30-35 yaş arasında doğurganlık yavaş yavaş azalmaya başlar.
35 yaşından sonra yumurta rezervi ve kalitesi hızla düşer.
40 yaş sonrası hamile kalma ihtimali %5-10’a kadar iner.
Düşük yapma ve genetik hastalık riski artar.
Eğer ileri yaşlarda çocuk sahibi olmayı düşünüyorsan, yumurta dondurma gibi seçenekler değerlendirilebilir. Ancak sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve sigara-alkolden uzak durmak doğurganlığı korumaya yardımcı olabilir. - 1 yıl
35 yaşından sonra hızla düşmez. Yumurta sayısı azalır. Ancak menepoza kadar devam eder. Kadın yumurtalarını dondurup 70 yaşında bile çocuk doğurabilir burada önemli olan yumurta sayısıdır. Ancak erkeklerde öyle bir şana yok 40 yaşından sonra sprem kalitesizliği başlar 50 yaşında artık çocuk sahibi olması düşüktür 65te ise erkeklerin çocuk yapma şansı kalmamıştır.
- 1 yıl
@Ddldkdldkdk doğru diyorsunuz, 70 inde de doğurabilir, bazı kadınlar sizin gibi 150 yaşına kadar yasayabilecegini saniyorsa, 70 yaşında da deneyebilirler , ama unutmadan söyleyeyim dünya da en fazla yaşamış olan kadın 122 yaşında öldü, en fazla yasamis erkek ize 116 yasinda öldü... Çocuk dogurmak kadar onu buyutebilmek te ayrı bir mesele , gencken cocugumuzla hem daha fazla hem de daha kaliteli vakit geçirebilmek mümkün, haberlerde gördüğümüz iğrenç olayların temelinde sevgisizlik, sevgisizligin temelinde ise ilgisizlik var, 35-40 yasinda Çocuk sahibi olan bir anne ve babanın çocuğuyla 20-30 yaşlarında ki bir çiftin ilgilenmesi gibi ilgilenebilmesi pek olası değil... Yani olaya sadece biyolojik tarafıyla değil, manevi tarafıyla da bakmak lazım, benim bir önceki mesajimda yapmış olduğum açıklama işin sadece " biyolojik " kismiydi...
- 1 yıl
Bak kendinde diyorsun günümüzde erkekler 35 40ta çocuk düşünüyor 20 25 yaşında kızlardan iyi de çocuk büyüyünce bu baba emekli olacak emekli maaşları normal maaşlardan daha düşük nasıl yetecek bu baba yetişkin çocuklara hadi genç kızdan sağlıklı çocuk oldu e baba çok geç çocuk yaptı nasıl yetecek o çocuklara? Erkekler hiç boşuna 30dan 35ten sonra evlenmeye heveslenmesin çocuğu okutup evlendirmeye parası yetmez. Genç baba olmalı 25 30 arasında olmalı ki çocuğa yetebilsin 30a kadar karı kıza takılıpta 30dan sonra çocuk sahibi olması hem çocuğa hem karısına zarar.
- 1 yıl
Kadınlar 35ten sonra çocuk yapma ihtimali düşer ancak yinede çocuğu olabilir
- 1 yıl
@Ddldkdldkdk Elbette çocukları olabilir, ben çocuk yapamazlar demedim, ilk cümlemde " 27 yaş , olgunlugun doruk noktası " dedim , bu cumlem "bir kadın 28 ine girer girmez çocuğu olmaz ya da %100 özürlü doğurur " anlamına gelmiyor , ama risk artıyor, bence olaya biraz" feminist" taraftan yaklasiyorsunuz, ben kadınlara hakaret etmeye çalışmıyorum, belki de öyle anladınız, kadınlar bizim baş tacimizdir, cennet annelerimizin ayaklarının altindadir, ben biyolojik gerçekleri söylüyorum, benzer şeyler erkekler içinde geçerli, mesela ben ilk metnimde " gonlumün sultanini bulur bulmaz evlenmeyi düşünüyorum." Dedim , çünkü artık belli bir olgunluğa eriştim...
- 1 yıl
Özürlü çocuk çok ayrı mesele. Toplumda yaşı ilerlemiş kadınların çocukları sağlıklıdır hemen hemen. Dediğin durum sigara alkol varsa olur, aktif hayatı varsa olur. Aksi halde dediğin durum olur
- 1 yıl
150 demiyorum. 70 yaşında da çocuğu olur diyorum hani erkekler diyor ya 30dan sonra olmaz diye olur.
- 1 yıl
@Ddldkdldkdk ben olaya çok geniş bir açıyla bakıyorum, 30 yaşında da cocuk olur, 40 yaşında da olur ama bir de çocuk tarafından bakalım olaya , mesela anne 40 yaşında doğurdu diyelim, çocuk 30 yasinda geldiğinde anne 70 yaşında olacak , çocuk 40 yaşına geldiğinde anne (tabi yaşarsa) 80 yaşında olacak ,(muhtemelen babası daha da yaşlı olacak çünkü toplumumuzda genel de çiftlerde erkeğin yaşı büyük oluyor.) O çocuk henüz 35-40 yaslarindayken anne ve babasını kaybetmiş olacak, genç yaşta anne baba sini kaybetmenin acısını yaşayacak, şimdi diyeceksin ki " anne babasını hiç görememiş çocuklar var ya da çok küçük yaşlarda anne ve babasını kaybetmiş insanlar var " , doğru var ama istisnalar kaideyi bozmaz...
- 1 yıl
Evet dediğin doğru ancak 25 35 yaş yaş arası doğum daha ideal bu çocuk sayısına göre değişir ilk çocuk 27de olsa ikincisi 30 33 35te olur iki çocuk zaten ülke ekonomisinde anca yeter. Yani kadın için 27 gayet ideal bir yaş 5 tane çocuk yapmayacaksa
Valla benim çevremde hep kadınlar 30 dan sonra doğurdu yani bi şekilde 30 u devırdıler 2-3 tane çocukları oldu kadınlar 40 a kadar doğurganlık özelliğini kaybetmıyor sanırım ama 27 de yaş olarak normal bence
01 Yorumla- 1 yıl
Ayna ben de sizi fikirleri düşürüyorum ama Bazen anlatılabilir ama kızlar işine gelmeden erkeklere dinlemez Türkiye deki kızlara öyle ben bütün kızlara bakıyor ki güzelliğine değil nasıl davlaşları nasıl benimle sevgili olacak eğer benimle evlence beni bırakıp gider mi diye kontrol ediyorum
1 yılen doğrusunu yapıyor. 30’dan sonra çocuk yapıp çocuğu ergenliğe girince 45-50’li yaşlarda oluyor.
sonra ergen şikayet edip duruyor. ayrıca 30 yaşından önce anneyi kaybetme olasılığı var. bu yüzden mantıklı.00 YorumlaErken bile, insanın kişiliği ve tecrübesi 35ten sonra oturmaya başlıyor. Bu olgunlukla çocuk büyütmek, çocuğun gelişimi ve geleceği için çok daha sağlıklı
10 Yorumla
1 yıl29um evli değilim ve evlenmeninde çocuk yapmanında geç veya erken olduğunu düşünmüyorum yeter ki tam doğru zamanda olsun kısaca erken değil hayatını yaşa kendini bul sonra evlen
10 YorumlaDegil ideal yaslar belli bir yastan sonra bebek bakmak hic kolay olmasa gerek
30 Yorumla
1 yılÇok erken davranmış. İnsan 40 ina kadar bekler. Dimi sanane lan o karidan sen kendi işine bak. Milleti yargılamak sana mı düştü.
10 Yorumla
1 yılBence hayır, yani ne zaman hazır hissediyorsan ve ekonomik olarak'ta iyiysen o zaman başlamak daha mantıklı geliyor bana.
20 Yorumla
m 1 yılKanka 35 yaşından sonra bütün doktorlar çocuk sakattır deyip almaya çalışıyor. Din kitap pek takmadıkları için. Çocuk istiyorsanız erkenden yapın babasına güvenirsenis. Benden söylemesi
00 Yorumla
1 yılBence ideal bir yaş. Genel olarak birçok özelliği oturmus ve belli bir olgunluga geldiği için annelik duygusunu da kolay kavrar ve yaşar. Sorumluluklarını alwbilir
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 674 cevap paylaştı.
s 1 yılUfalsın da cebime girsin, bizim bi tanıdık 25 yaşında 3 çocuğu var biri ilkokula gidiyor. Yani bunun doğru olduğunu savunmuyorum ancak 27 yaş da erken değil
00 Yorumla
1 yılSanane banane , istemiş çocuğu olmuş başka derdin mi yok..
30 Yorumla
1 yılHayatını yaşamamış, kariyeri olmayan kişiler için erken maalesef
30 YorumlaFiziksel ve duygusal olarak anneliğe hazır olma yaşı kişiden kişiye göre değişir. Bence ideal bir yaş.
10 Yorumla30 yasindan sonra genetik hastaliklar artiyor zaten bence en uygun yasinda yapmis yaslandikca cocuk bakmak da zorlaşıyor
10 Yorumla
1 yılBiyolojik olarak en sağlıklı yaş aralığı 20-29’dur. 30’dan önce anne olmak normal olanken neden anormal görüyorsunuz anlamıyorum.
00 YorumlaHayır doğru zamanda davranmış, 30 yaşına geçmeden çocuk sahibi olmasını sağlanmasıdır. 30 yaşından sonra her kadın anne olmuyorlar.
00 Yorumla
1 yılbenim annem abimi o yaşta doğurdu üniyi falan bitirip iş sahibi olmuştu falan 3 yıl sonra ablamı 5 yıl sonrada beni doğurdu
00 Yorumla
1 yılGec bile cunku cocuk icin ne kadar genc olursan okadar iyi. Cok kusak farki oldumu anlamakta zorluk cekersin
04 Yorumla- 1 yıl
Annem 36 yaşında beni dünyaya getirdi gayet de iyiyiz
- 1 yıl
Olsun bu istisna bnce. Hem iyi sanq gore. Bide annene sormali 😂 sorsam belki bihtihh bihtihhh diyecek 😂
- 1 yıl
Zor bir çocuk değildim bebekken bile ağlamazdım
- 1 yıl
@flawsome25 kiyamam saka yaptim oylesindir
Çocuk & Ebeveyn konusunda 520 cevap paylaştı. Ondan önceki nesildeki kadınlar daha da erken yaşlarda evlenip anne oluyorlardı yani ne fazla geç ne de fazla erken bana göre
00 YorumlaYok be ya Ne erkene 18 ne 19'unda ne olacaksın tak tak tak Ondan sonra kızınla oğlunu arkadaş gibi yiyeceksin
03 Yorumla- 1 yıl
Ne yapacaksın arkadaş gibi çocuğu hayatı yaşamalı gençlik bir defa oluyor.
- 1 yıl
Gençken hiç bakmaz oraya buraya bırakır gezer tozar hayattan tadını almışken anneliğe olgunlukla yapar
1 yıl27 de evlenmek bile erken artık ama Türkiye hala bir Afrika ülkesi gibi zihniyette olduğu için normal derler
00 Yorumla
1 yılAslında sağlık açısından geç bile kalmış. 24-25 yaşından sonra kadınların üreme hücreleri daha kalitesiz hâle geliyor.
014 Yorumla- 1 yıl
Ufak atta civcivler yesin utanmasanız 18inden sonra üreyemez dersiniz. 35e kadar kadın gayet sağlıklı çocuk yapar.
- 1 yıl
Kişiliğiniz de kullanıcı adınız gibi Hanımefendi. Teşekkürler
- 1 yıl
Diyecek cevap bulamayınca böyle boş yaparsın kakdldmddkdm
- 1 yıl
Hayır, kaba konuştuğunuz için tepki gösterdim sadece ki hâlâ kaba davranmaktasınız.
- 1 yıl
Yazdığın şeye sen bile inanmıyorsun gayet düzgün yazıldı.
- 1 yıl
Ben kadın hakları savunucusuyum. Hakaret etmeden önce profilime bakma zahmetinde bulunsaydınız keşke. Size özelden açıklayacaktım mesajlarınız da kapalı.
- 1 yıl
Kadın hakları savunucusuna bak kadınların üreme yaşının 35ten sonra azaldığını bilmiyor hiçbir kaynakta yazmaz 25ten sonra üreme kaybettiğini
- 1 yıl
Peki, teşekkür ederim kendimi geliştirme fırsatı sunduğunuz için
- 1 yıl
Geliştiğini sanmıyorum ama neyse
- 1 yıl
Geliştiğimi iddia etmedim aslında size bilgilendirme için teşekkür ettim. Hep böyle gergin misiniz?
- 1 yıl
Peki, teşekkür ederim kendimi geliştirme fırsatı sunduğunuz için
Geliştiğini nasıl iddia etmedin neden çelişiyorsun kendinle - 1 yıl
Kadınları hedef alıp küçülten herşeyi beni sinirlendirir. Asılsız şeyler yazmışsın
- 1 yıl
Çelişki yok aslında. Kendimi geliştirdim demedim. Siz öyle bir fırsat verdiniz sadece onu ifade ettim. Zaten hayat boyu kendimizi geliştirmemiz lazım. Ayrıca kadınları hedef almadım. Belli bir yaşta üreme hücreleri kalitesi düşer. Mesela siz de 35'ten sonra düşer demişsiniz sizinki de mi hakaret oluyor?
- 1 yıl
25te düşer demişsin kadınları hedef aldın? Ve evet 35ten sonra düşüyor bu demek değil ki çocuk doğuramasın
1 yılne erkeni 40 yaşında mı anne olacaktı gayet ideal 17 değil 27 30 a bir şey kalmamış hem çocuk olsun deyince olabilen bir şey değil
00 Yorumla
1 yılEken değil, aslında ideal bir yaş olarak kabul ediliyor. Herkesin yaşam planı farklı olabilir, önemli olan kendini hazır hissetmek.
00 Yorumla
1 yılyahu insanlar 16 17 de hamile kalıp cocuk bakıyodu daha kacta olsun
10 Yorumla
1 yılNormal geç bile. Çocuk için yaş en geç 19 20 olmalı.
10 Yorumla
1 yılBence tam ideal. 30u gecince de evde kaldik sayiyorlar cunku 😅
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 745 cevap paylaştı.
1 yılhayır erken bi yaş değil. keyfi öyle istemiş. vaktidir.
00 Yorumla
1 yılBende tam yaşlar. Ben eşimin küçük olmasını isterdim benden.
00 Yorumla16 yaşında anne olanlar çok var. 27 geç bile diyeceğim neredeyse :)
00 Yorumla
1 yılTabi ya 60 a gelmeden cocukmu yapilir çok erken davranmis 27 daha ergenlik çağı
00 Yorumla
1 yılÇocuğu 18 yaşına geldiğinde o 45 olacak. Geç bile sayılabilir ama artık ortalama bu yaşlarda.
00 Yorumla
1 yılErken değil gayet iyi bi yaş, de seni neden ilgilendiriyor ki halanın kızı ve bebeği
00 Yorumla
1 yılYoo hiç de değil bı tık tık geç bile.
35 yaşından sonra risk faktörleri artıyor genellikle00 Yorumla
1 yıloha ne erkeni, ben erkek olarak en geç 25de baba olacagim allah izin verirse
00 Yorumla
u 1 yılHayır tam olması gereken yaş dilimi. Erken de geç de sayılmaz. 🌼
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 347 cevap paylaştı.
1 yılDoğum da 28 yaş demek. İdeal bence. Ama ikinci çocuk için risk faktörleri var
00 Yorumla
1 yıl27 yaşında benimde bir bebeğim vardı. Ama erken mi dersen, gerçekten erkenmiş 👍
00 Yorumla
1 yılBelki de hazır hissediyordur kendini. Erken değil hem
00 Yorumla
1 yıl25-40 yaş aralığı gayet normal 25ten önce olmuşsa erken, 40tan sonra olmuşsa geç kalmış olur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen 27 yaşındayım evli bile değilim biri çıkacakta birbirimizi begenicez de anlasicaz da evlenip bide çocuk yapacağız bla bla bla çok uzak bir ihtimal bana. Bende istiyorum da umudum yok maalesef 😒
01 Yorumla- 1 yıl
Bende ayni 26 yaşındayım ve hala bekarım ama ne kadar erken evlenirseler o kadar iyi olur aile olarak
1 yılBen ilk çocuğumu 30 doğurdum ikincisini de inş 38 de doğurucam 27 yaş iyidir
00 Yorumla
1 yılPeki ne kadar evli kaldılar.
Hemen mi hamile kaldı yoksa 😱😱07 Yorumla- 1 yıl
Ne var bunda
- 1 yıl
Bunda bir şey yok tabiki. Ama evlendiği kişiyi iyice tanımadan çocuk yapmak kumar oynamak gibi bir şey.
- 1 yıl
25te evlense 27de doğurur
- 1 yıl
Evet doğurur tabiki.
- 1 yıl
Ben diyorum ki, ideal bir baba olduğunu anlamak için denemek lazım.
Ahlak yapısını, karakterini, anlayışını vb şeyleri dikkat edip anne veya baba olmayı karar vermek daha sağlıklı olur. - 1 yıl
Günümüzde erkekler özellikle 28+ üstü 25 altı kızla evlenmeye çalışıyor ahlaka karaktere bakmıyor pek.
- 1 yıl
Ahlak , karakter , anlayışlı olmak önemli.
Güzellik geçici anlayışlı olmak kalıcıdır.
İdeal gibi duruyor.
Gerçi şu dönemde neyin ideal olduğu bir muamma.00 Yorumla
1 yıl1 haftalık maaşla alınacak telefona 1 sene çalışınca , zaman kavramıda bozuluyor demekki 😅
00 Yorumla
1 yılEvet fazlasıyla erken ve maalesef bu cehalet yüzünden ülke insanı olduğu yerde sayıyor. çocuk gelinler gitgide çoğalıyor.. Çocuk sahibi olma yaşı minimum 35 tir ki bu bile erken bir kadın için...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHayır erken değil ben 24 yaşında anne oldum şimdi 30 yaşındayım 6 yaşında bir kızım 1 yaşındada bir oğlum var
10 Yorumla
1 yılValla bence geç bile ben 26 yaşındayım 4 aylik bebegim var bazen tahammül edemiyorum eski yasantimi arıyorum yas gittikçe tahammül azalıyor özgürlüğüne engel olacak bir şeyler olsun istemiyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSizin gibi bi baltaya sap olamamış bi düzen kuramamışlar da böyle insanların normallerini eleştirir durur işte.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTam ideal yaş, 25-35 yaş arasında çocuk yapmayan sonrasında zaten zor yapar
10 Yorumla- Devamını Gör (196)
Devamını Gör(241)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem