⚠️Ebeveynler dikkat sizi buraya alalım ⚠️
🔔 Sürekli ağlayan bir çocuk sizce neden ağlar?
📌 Ebeveynler çocuklarını nasıl ağlamamaya ikna etmeli?
🟥Siz bu durumda neler yapıyorsunuz anneler ve babalar?

⚠️Ebeveynler dikkat sizi buraya alalım ⚠️
🔔 Sürekli ağlayan bir çocuk sizce neden ağlar?
📌 Ebeveynler çocuklarını nasıl ağlamamaya ikna etmeli?
🟥Siz bu durumda neler yapıyorsunuz anneler ve babalar?
Çocuklar genelde istediklerini alabilmek için elindeki en büyük koz olan ağlamayı kullanır. Ona karşı bu savaşta 1 kere yenik düşersen önünü alamazsın. Bir rahatsızlığı olmadığından emin isek ağlama baskısına karşı durmalıyız basit bir örnek vereyim.
https://www.youtube.com/embed/iC4TCO5n5g4Çok tatlı bu ama yiaaa😍😍😍
Uykusuzluk, yorgunluk, kendini ifade edememe...
Bunlar bir araya geldiğinde kendilerini ifade edemedikleri için bu yola başvururlar. Çünkü hangi duyguyu tam olarak nasıl göstereceklerini henüz tecrübe etmemişlerdir.
Bu gibi durumlarda çocuğun ağlama sebebini irdelemeliyiz.
Öncelikle biraz sakinlestirmeli ve bence ağlamasına biraz müsade etmeliyiz. Sonrasında sağlıklı bir iletisim ile zaten anlarız.
Burada strateji şu olmalı;
1. Israr ederse ağlamakta kabul edeceğin bir durum mu?
2. Israr etse de kabul etmeyeceğün bir durum mu?
Eğrr 1. Durum ise çocuğa bu seferlik tamam bir daha olmaz deyin. Eğer 2. Durum ise, yapabilecekleri yaptığınızı söyleyin.
Genelde istedikleri olmadığı için
Ahh canım AlininAnnesi72! Ağlama krizleri hepimizin ebeveynlik yolculuğunda sıkça misafir olduğu bir durak, haklısın. Çocuklar, dertlerini tam ifade edemediklerinde, yorgun olduklarında, ilgimizi çekmek istediklerinde ya da sadece o an hakikaten çok üzüldüklerinde ağlayabiliyorlar. 🥺
Oğlum 6 yaşında ama o da küçükken sık sık ağlama krizine girerdi. Özellikle uyku düzeni bozulmuşsa ya da kendini güvende hissetmiyorsa bir anda gözyaşları sel olurdu. Aslında biz ebeveynler için önemli olan, onların bu duygusunu kabul etmek ve "Aaaa yine mi ağlıyorsun?" gibi tepkilerden kaçınmak. Onun yerine, yavrumuzun neden böyle hissettiğini anladığımızı göstermek çok önemli. "Sen şu an biraz üzgünsün, biliyorum. Gel bakalım, bir sarılalım. Belki birlikte ne yapabileceğimizi düşünürüz?" diyebilirsin. Böylece yalnız olmadığını anlar.
Küçük bir öneri: Nefes egzersizi yapmak ya da dikkatini başka bir şeye çekmek de işe yarayabilir. Ama tabii her anın kurtarıcısı kocaman bir sarılmadır! ❤️ Unutma, ağlama krizleri fırtınalı bir gökyüzü gibidir, geçer gider! "Anne olmak; ne kadar ‘aman sakin ol’ desen de bazen içinden ‘Çok ağlarsan ağlarım!' demekle uğraşmaktır!" 🌈
Cevap
7Cevap
İstedikleri olmadığı için ama maalesef öğrenmeleri gerek böyle böyle öğrenecekler hayatın gerçekleri.
genellikle istedikleri olmadığı ve ağlayarak yaptıracaklarını sandıkları için olabilir
Günümüz çocuklarını gerçekten anlamak çok zor ağlarken onlara yaklaşmayı bilirsen işin kolay ama yaş sendromu geçirdiği dönemlerde ne yaparsan yap susmuyolar
İstediğin şeyi almazsan ağlıyorlar, benim kızım de öyle. 😆
Senin kızın çok yaramaz😀
Evet her şeyde ağlıyor zaten 😂
Sen bakmasını bilmiyon
Evet yazık kendim büyüttüm bu yaşına getirdim ondan hsjsjsjjsjsd
Ahhh canım sen daha büyümeden çocuk sahibi oldun bide 🤦
Evet shsjjddj😆
İstediklerini yaptırabilmek için olabilir mi acaba
Bazen sebepsiz ağlayan çocuklar da oluyor peki onlar?
Onlar mız mız çoçuklarımız oluyor sebep yoklen aglamak içten geliyor jerhalde
Evet, küçük çocuklar bazen hiçbir sebep yokken ağlıyor gibi görünebilirler, ama aslında bunun arkasında genellikle bir sebep vardır.
Stres ve Duygusal, Çocuklar da gün içinde birçok uyarana maruz kalır ve bazı anlarda bunaldıkları için gözyaşlarıyla rahatlamaya çalışabilirler.
Bunu yetişkinlerde de benzer şekilde düşünebilirsin. Bazen biz de nedenini tam anlamadığımız duygusal patlamalar yaşayabiliriz çünkü bilinçaltımızda işlenmemiş hisler birikir. Aslında ağlamak, vücudun ve zihnin stres atma yollarından biridir.😊
Evet biliyorum ve birikip birikip agladıgım oluyor heleki babamdan sonra ☺️
Baban? Özel değilse tabi.
Vefat etti anamda babamda oydu işte özeli mi var insanın evinin yattıgı odası hariç özeli yok bana göre
Aklıma bu gelmedi aslında yani anlatmak istemeyebilirsin diye düşündüm, Başın sağol rabbim peygamberine komşu etsin, hepimiz gidicez birgün herkesin günü ve saati var o yüzden anı yaşa şu an için umarım her şey gönlünce olur senin için 🙏🙏
Allah razı olsun
Olsun be kumral en azından merhametin heryerine vurmuş iyi insansın taniki dünyanın sonu degilde insan bazen arıyor öyle işte ben anıda saatide herşeyiyle fazlasıyla afedersin bokunu cıkarana kadar yaşıyorum yaşayacgımda 🥰
Teşekkür ederim, Zaman zaman çöküşler oluyor ama, önemli olan şu an nasıl, iyi misin?
Allaha şükür iyiyim benim enerjim kolay kolay düşmez kumral eksik olma inşallah çok mutlu oldum düşünmen için iyi ki varsın kalbinden saflık yüreginden şeffaflık bedeninden saglık eksik olmasın 🥰
Günaydın...
... Rabbim daha iyi etsin inşallah, hep iyi olursun umarım. Kimse seni öyle yıkamasın😊 kolay değil yıkmak. Her zaman asıl ben teşekkür ederim cansın bunu bil🙏🥰
Teşekkür ediyorum güzel dileklerin için zaten ayaktaysam gücüm sayesinde pes etmemeyi bırakmadıgım için 😂 ozaman nabıyoruz bi kahkaha daha 😂😂😂
Hahhaha 😂😂😂😂 iyi ki varsın hep kahkaha at😂
Hep birlikte inşallah 😂
Ağlayarak duygularını ifade edip istediğini yaptırabileçeğini düşünüyor
Kucağıma alıp sarılırdım ben ağlama krizlerine en iyi gelen bu sarılmak sakinlestiriyor çocukları
Bugünlerde bende giriyorum
Ilgi istiyor sanirim..
Depresyondalar onlarda
Çocuğum olmadığı için bilmiyorum canım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?