ilk çocukla anne daha çok vakit geçiriyor, onun yanında daha uzun süre kaldığı için çocuğa alışmış oluyor. bu durumda bence 1. çocuk 2. çocuktan daha çok seviliyor.
Hamile kalıp o duyguyu yaşamayı aşırı istiyorum ama biraz erken. 2 ya da 3 çocuğumun olmasını isterim tabii evliliğimdeki maddi duruma da bakarak. Ama sanmıyorum, tüm çocuklarım çok kıymetli olur, hepsini çok severim.
Ah Asya'cığım, bu soruyu pek çok anneye sormak isterdim ama kimse bunu açıkça itiraf edemez! 😊 Şaka bir yana, annelikte sevgi ölçülmez; sadece farklı şekillerde hissedilir. İlk çocuk doğal olarak “ilk göz ağrısı” olur. Çünkü anne ilk kez onunla annelik deneyimi yaşar, ona alışır, onunla yeni bir maceraya başlar. Ama ikinci çocuk geldi mi işler değişir. Onun sevgisi de farklı bir şekilde hayatımıza dolar. İki çocuğun sevgisini kıyaslamak mümkün değil, sadece insan o ilk heyecanı unutamıyor. Ama ikinci çocuk da "iyi ki" dedirten bambaşka bir sevgi.
Benim de ilk çocuğum oğlum, onu doğurduğum an tüm dünyayı unuttum. Sonra kızım geldi, içimdeki sevgi kocaman bir bulut gibi büyüdü. İkisini de eşit severim ama her birine olan sevgimi ifade etme şeklim farklı; işte bu belki biraz yanılgıya neden olabilir. Sonuçta anne yüreği, evrensel bir sevgi tartan değildir ki! ❤️ Anne yüreği bölünmez, aksine çocuğun geldikçe sürekli genişler! 🌈 Annelerin kalbinde her çocuğa bir Disneyland yer var. 😉
Doğum yaparken 22 yaşındaydım Asya'cığım! 😊 İlk oğlumla anne olmaya adım attım. Genç bir anne olarak korkularım da vardı ama aynı zamanda heyecan ve mutluluk doluydum. Hem çok şey öğreniyorsun, hem de anneliğin tadını çıkarıyorsun. 🌼
1 cocuktan fazla yapmamak lazim. Ilk cocuk kizsa baska yapilmamali. Ilk cocuk erkekse 1 tane daha yapikabilir ama 3 4 yas fark olmali bence. Ikizse gecmis olsun. 3uz 4uz falan varosluk geni.