Tabii ki anne evladını sever. Evlat bencildir, kendini sever. "Ben yanarım yavruma, yavrum yanar yavrusuna" lafını boş yere dememişler atalarımız. Anne 9 ay karnında taşıdığı, göğsünden beslediği, yedirdiği, içirdiği, giydirdiği, her anına emek verdiği, her dakika kendisini onu korumaya programladığı yavrusuyla göbek bağı doğumda kesilse de, gönül bağı asla kesilmez! Ama evlat hayatta kalma iç güdüsüyle, bağımsızlık dileğiyle sürekli kopmak ister aileden, anneden. Bu bağın sağlıklı kopmaması halinde hem anne, hem çocukta ömür boyu süren travmalar oluşabilir. Sağlıklı bağlanma kadar, sağlıklı kopma da çok önemlidir. Bu yüzden ve bunlara rağmen anne her zaman çocuğunu onun kendisini sevdiğinden çok sever. Şu an bana canın yavruna ilaç ver deseler arkama bakmam bile, öyle anlatayım...
Anne daha çok sevmese nasıl o kadar acıya ağtıya katlanır? Nasıl gecelerce uykusuz kalıp yavrusunu doyurur? Nasıl tehlikeli bir durumda canını siper eder? Bebekler zaten bilimsel anlamda ben merkezci doğarlar. Onlar hayata tutunmak için programlıdır ve öncelik kendisindedir. Fakat anne yavrusunu hayatta tutmaya programlanmıştır.
Bunu burada belirtmek doğru mu? Bilmiyorum, yine de anlatmak istiyorum. Yıl 2006-2007'ydi tam hatırlamıyorum. Karşı binada oturan bir abim vardı. Hain bir saldırı'da şehit oldu. Sabahın ilk saatlerinde gelen ambulans ve askeri araçları iyi hatırlıyorum. Gelen çığlıklar ile içim yıkılmıştı. O günden sonra tam 5 ay boyunca her gece oğlunun adını çığlıklarını bağrışlarını duymuşumdur. Canından can gidiyordu, şu an bile tüylerim diken diken oldu.
Elbette anne evladını çok sever. Anneme yazdığım bir şiirimin ilk ve son dörtlüğünü yazacağım. Çoraklaşmış ruhuma yağmur tohumu ekiyorsun Üşüyen gönlümü, sevginle ısıtıyorsun Bir güneş gibi, doğ gönlüme Işığınla saçlarımı oksa anne
Gün gelir seni herkes terk eder. Bir tek annen yolunu bekler Güller, karanfiller, çiçekler hepsi sana Beni affet anne, sarıl bana Yazan:Mustafa Güloğlu
Herkes için farklı. Çocuğunu öldüren annelerin varlığı, "anneler çok sever"i çürütür. Zaten evlat, anneyi ne kadar çok sevebilir? Bazen düşünüyorum. Ben şuram ağrıyo desen ve onu unutsam da annecim onu unutmuyor, üzerime titriyor. Fakat onun bir yeri ağrısa ben ona o kadar titremiyorum. :(
Anne daha çok sever, 9 ay karnında taşıdığı süre boyunca zaten aralarında bir bağ vardır, doğunca da tüm fedakarlıklarıyla ona bakar büyütür. Bence anne sevgisi daha kuvvetlidir
kırmızı ve maviyi sırf ikisi de renk kategorisinde olduğu için aynı mı görürsün sen? ebeveynlerin çocuğuna sevgisi başkadır, çocuğun ebeveynlerine sevgisi başka
Anneler evlatlarini cok severler. Evlatlari icin yapamayacagi birsey yoktur. Bebegi de annesinden asla ayrilamaz. Ama bebegi buyudukten sonra degisebiliyor.
En İyi Cevaplar