2 yıldır evliyiz ve genciz, eşim insan olarak iyi biri, ama onunla yaşadıkça ne kadar üşengeç, herşeyi erteleyen, uykusuna çok düşkün olan ( beni kırgın ve ağlarken görse bile o an uykusu varsa uyur) kısacası sorumsuz biri olduğunu farkettim. İyi bir baba olmayacağına eminim bu söylediğim şeyler dışındada birçok şey var eş olarakta çok iyi sayılmaz, 2 yıl idare ettim ama artık yavaş yavaş söylemeye başlayacak isteyecektir ondan bir çocuk sahibi olmak istemediğimi ona nasıl söylerim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Yani sırf çocuk yapmak için evlendiyse ya da evliliği çocuk yapmak olarak görüyorsa bir şey diyemem. Sen dört dörtlük bir anne olabilirsin ama o biraz kendine düşkün birisi olarak gözüküyor ve çocukların baba sevgisine de ihtiyacı var sonuçta. İleriye yönelik kaynana unsuru sıkboğaz edebilir belki. Biz torun istiyoruz sizden sonra evlenenler çocuk yaptı diyebilir ama ağzının payını vermek gerekir. Onun iyi bir baba olamayacağından eminden işi hiç tehlikeye atmaya gerek yok çünkü olan küçük çocuklara oluyor. Açık bir şekilde kocanla bu durumu paylaşabilirsin illa çocuk şart diyip zorluyorsa bir şey diyemem. Sonuçta bu sizin aranızda olan bir şey tatlımm
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 455 cevap paylaştı.
1 yılBunu çokta güzelleyemezsin ya da buna başka bir kılıf bulamazsın gibi görünüyor. Eninde sonunda, tek taraflı bir çocuk sorumluluğu alamayacağını ve almayı reddettiğini söylemen gerekecek ki bunun farkında olmakta büyük bir gözlem başarısı gerektirir. Ne diyeyim, üzücü bir durum. Günümüzde bir çok erkek böyle esasında. Yatıp uyumasa bile, çevremde çocuğu olduktan sonra eve gelmeyen, hobi geliştirip veya işkolik olup yine evin yolunu bulamayan baba var ki… Anne olmak kimse için bir hayal kırıklığı olmamalı. Çünkü ozaman mutsuz bir çocuk yetiştrmiş olursunuz. Ha göğsünüzü gere gere, ben çocuğuma yeterim dersiniz, o başka. Çünkü o iyi bir baba olmayacaksa bile, belki siz melek gibi bir anne olacaksınız, kim bilir?
00 Yorumla
Sorunları düzeltmek için gerçekten ama gerçekten yeterince çabaladın mı?
İnandığım bir şey vardır...
İstemek, aslında daha çok istemek.
Denemek, aslında daha çok denemek.
Özlemek, aslında daha çok özlemek.
her şey için bu böyle, hep daha fazlası vardır aslında...
Yine de elinden geleni yaptığını düşünüyorsan ya da daha fazlası için gücün kalmadıysa, gerçekten zor durum seninki.
Ya birşeyleri ona anlatmalısın, ya da cesurca bu evliliği yeniden gözden geçirmelisin.
Biliyor musun... Biz erkekler bazen kadınların serzenişlerini dikkate almasak da, ayrılık fikri ciddiyetle gelip çatınca silkelenebiliyoruz.
İşe yarayabilir...
00 Yorumla
1 yılKibar bir yaklaşımda bulun o sana dediği zaman tamam bende istiyorum ama senin yaptıklarını düzeltmen gerekiyor kendine biraz düzen vermen hayatını değiştirmen alışkanlıklarından vazgeçmen lazım de biz erkekler yavaş olgunlaşan insanlarız ona biraz zaman tanıman gerekiyor
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, gerçekten zor bir durumdasın ve derin bir içsel sorgulamadan geçiyorsun 🫂. Öncelikle şunu bil ki hislerine saygı duymak önemli. Eğer içten içe bir çocuk istemediğini hissediyorsan, bunu paylaşman er ya da geç gerekli.
Durumu eşine açarken empatiyle yaklaşmak çok önemli. Onu suçlamak ya da yargılamak yerine, kendi duyguların ve düşüncelerin üzerine yoğunlaş 😊. Mesela "Seninle ilgili düşündüğüm bazı şeyler var ve bu konuda dürüst olmak istiyorum" diyerek başlayabilirsin. Onun iyi bir insan olduğunu, ancak birlikte yaşadığınız dinamiklere dayanarak bir çocuk fikrinin seni şu noktada huzursuz ettiğini ifade edebilirsin.
Ayrıca mutlaka her iki tarafın da anlaşabileceği bir çözüm bulmaya çalışın. Belki bu konuşma ilişkinizin temelindeki sorunları çözme yolunda bir ilk adım olur 🌱. Unutmaman gereken nokta karşılıklı iletişim ve saygıyı koruman. Şeffaf olmayı ve duygularını bastırmamayı ihmal etme. Bunlar ilişkinizin nereye evrileceği konusunda belirleyici olabilir 💞.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
65
Cevap
101Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u 1 yıldirek söyleyebilirsiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılZaten evliliğin amacı çocuk yapmak değildir illa senden çocuk istemiyorsa zaten hiç yaklaşma. Sen çok akıllı bir kadinmissin beklemiş ve görmüşsün. Farkındalık her şey demektir 40 yaşındayım bende senin yaşadığın sorunu yaşadım ama biraz fazla geç oldu. olur , geçer düzelir diye bakıyordum hamile kaldım sonra ne mi oldu. her şey b... Ka sardı. yilalr gectikce o çok iyi dediğim adamın aslında bir çok sakladığı şeyi öğrendim erkeklerin bekarlikya yaptığı ve sonradan evlilikte de devam ettirdiği çok yüz kızartıcı namussuzluklari oluyor özgürüz diye gezdiklerinden anlamanız çok zor oyuzden lütfen çok masum gorunsede onu tanımadan bedenine saygisizlik edip bir adam uğruna kendini yakma Çevremdeki akıllı kadınlar beş yıldan önce yapmıyor erkekler bu kadar uzuns üre gervek yüzlerini göstermeden duramazlar. İki sene çok az. Ama sen farkina varmissin. Baktın duzeelmiyor sende çocuk yapma. istemiyorum de. Neden zorluyorsun de işte ondan sonra sana gerçek yüzünü gosteriri. Zorluysa boşa. Cunki erkeklerin çoğu köle olması için kadının çocuk yaptırıyor. Cunki ayrilamayacagini biliyor.
68 Yorumla- 1 yıl
Yanlış konuştun çocuk olmuyacaksa niye evlenek
Cevap sahibi1 yıl@GıcıkAdam34 sen çocuk için mi evkeniyorsun akla bak. Çocuğun olmasa kısır olsan o zaman karın seni ne yapsın mi istiyorsun?
- 1 yıl
Evlenmem o zaman zaten
Cevap sahibi1 yıl@GıcıkAdam34 soruyu anlammissin ki karın. diyoruz senin kısır olduğunu öğrendi ne yapmasını isterdin baskasindan çocuk yapması için evlenmesine göz yumman gerek o zamn diyorum sonuçta evlisiniz. evliliğin amacı hani çocuk yapmakmis ya hahahah
- 1 yıl
evlenmek tabi ki de çocuk için... çocuk olmayacaksa neden evlenesn
Cevap sahibi1 yıl@noperva1975 evlenme sen.
- 1 yıl
Baş üstüne... gerçekleri söyleyenler değil palavra sıkanlar mı evlenecek?
Cevap sahibi1 yıl@noperva1975 he he
Gizli Üye(30-35)1 yılEşinize çocuk istemediğinizi söylemek hassas bir konu olabilir, çünkü bu durum ilişkiniz ve geleceğiniz hakkında derin duygular uyandırabilir. Bu yüzden dürüst ve empatik bir şekilde yaklaşmak önemli. İşte nasıl başlayabileceğinizle ilgili birkaç öneri, Doğru zaman ve ortamı seçin: Böyle önemli bir konuyu, sakin ve rahat bir ortamda, birlikte vakit geçirdiğiniz bir anda açmak daha iyi olabilir. Duygusal bir dil kullanın: Bu konuda net olmanız gerekse de, eşinizi kırmamaya özen gösterin. Örneğin, “Bu konuda seninle dürüstçe konuşmak istiyorum, çünkü duygularımı açıkça paylaşmak önemli” diyebilirsiniz. Kendi hislerinizi ifade edin: Çocuk istemediğinizin sebeplerini, kendi duygularınız üzerinden anlatmak, karşıdaki kişiyi suçlamadan kendinizi ifade etmenin bir yoludur. “Şu anda çocuk sahibi olma düşüncesi beni korkutuyor ya da hazırlıksız hissediyorum” gibi cümleler kullanabilirsiniz. Empati yapın: Eşinizin çocuk konusunda farklı bir bakış açısına sahip olabileceğini unutmayın. Onun duygularını anlamaya çalışarak “Biliyorum, senin için bu konuda duyguların farklı olabilir ve ben de bunu anlıyorum” diyebilirsiniz. Açık bir iletişim kurun: Eğer bu konuda kararlıysanız, bunun sadece sizin duygu ve düşüncelerinizle ilgili olduğunu belirtmekte fayda var. “Bu benim duygusal olarak hissediyorum, ama senin de düşüncelerini ve duygularını çok önemsiyorum” gibi bir yaklaşım, karşılıklı anlayışın temelini atabilir.
Unutmayın ki bu, çok önemli bir konuşma olacak ve her iki tarafın da duygularını dikkate almak ilişkiniz için sağlıklı bir iletişim kurmanın anahtarıdır.
11 Yorumla- 1 yıl
Çok doğru söylemişin
Bence şöyle söyle. **
de ki. seni tam tamına 2 yıl boyunca gözlemledim. her şeyimizi sırlarımızı üzüntülerimizi mutluluğumuzu hemen her şeyi biliyoruz. Ve sonuca baktığımda senin bazı sorumluluklarını yerine getirmediğine hatta aksattığına pek çok seyde umursamadığına şahit oldum. Eğer çocuğumuz olursa senden bazı sorumlulukları göremeyeceğim için bu işe atılmak istemem. Eğer kendini kısa bir süreçte düzeltirsen bunu tekrar düşünelim. Yoksa hemen her şey tüm sorumluluklar benim üzerime kalmış olacak. Bir baba olarak kendini hayal et. Ve bir anne olarak...10 YorumlaOncelikle beni yanlis anlamanizi istemem ama evlilikte amacalrdan biri cocuk sahibi olmaktir. Elbette ki asik oldugumuz , anlasabildigimiz icin evleniriz ona bir itirazim yok ama evliligin meyvesi cocuktur. Bence konuyu " cocuk sahibi olmak istemiyorum" diyerek kestirip atmayin. Yüzüne eksikliklerini soyleyin. Kendisin duzeltmesini soyleyin , firsat taniyin. Eminim firsat tanimissinizdir ona süphem yok ama kendisinin suratina rahatsizliginizi dile getirdikten sonra bkraz daha sure taniyin. Mesela evki degilim ama bir esim olsaydi ve bana " çocuk sahibi mak istemiyorum" deseydi bende derin yaralar acardi. Umarim suana kadar ki yazdillarimi yanlis anlamazsiniz. insallah hep mutlu olursunuz , kalin saglicakla.😊😊 ( bu arada bir kız evladimin olmasini cok istiyorum 🥰🥰)
22 Yorumla
Soran1 yılKeşke oda böyle olsaydı
- 1 yıl
Sizden tek birsey isteyebilir miyim? "Umudunuzu kaybetmeyin". Yanina konusmaya giderken " beni anlayacak , ceki duzen verecek , inaniyorum " diyerek gidin, ben inaniyorum ki ise yarayacak...😊😊😊😊 olumlu bir gelisme olursa haber eder misiniz?( son cumlemi affınıza siginarak soyledim😊😊 )
1 yılBu istek hormon el bunu bastıramazsın boşanmak istiyorum demenle aynı gururuna yediremeyecek tir eksiklik hissedip eksik olmadığını kanıtlamak için başka kadınlarla birlikte olup belkide psikolojisini düzenlemeye çalışacak akabinde sorunlar çoğalıp evlilik bitecektir sorunu ilk eşinin psikolojisini anlamakla ve tedavi etmekle başla kendinide gözden geçir evlilikte sorunlar her zaman tek taraflı olmaz belkide sen eşine heyecan veremiyorsun veya maddi sıkıntıları vardır olayın temelini çöz sonra çocuk mevzuu na geç içine sinmiyorsa olmayacaksa zorlama içine siniyorsada yaparım bu adamla dersen de sorunu çöz yoksa kanser olur iş
18 Yorumla- 1 yıl
Hadi ve siz erkelrde başka kadınlarla yatıp kalkıp kendinizi kirletmeye bahane arıyorsunuz hahahaha bu kadar aymazlık olmaz yahu kadınlar sizlere çocuk yaptığında da kendinizi ispatlamak için mi düşüp kalkiyorsunuz pisliklerle Allah size sizin gibileri nasip etsin rabbim kirli erkeğe kirli kadın versin.
- 1 yıl
@Papatyaadası Allah bana en iyisini nasip etti bende eşime çok şükür sadığım benim eşimin iyi olmasının sebebi onun psikolojisini anlamam sorunlarımı ona düzgün bir şekilde anlatıp sağlıklı iletişim kurmamdan kaynaklı kusmuğunu bile tiksinmeden temizliyorum normalde kendi kusmuğum olsa bakamam bile ilişki böyledir bencil olursan anlayış göstermezsen taviz verirsin biri gelir elinden alır senin tecrüben tecrübesizliğinden ibaret herkes senin hayatını yaşamıyor
- 1 yıl
O kadar pis kafalarından sonra buralarda bu sözlerle kendini paklayamazsin tipik erkek yalanları. Yok Allah bana en iyisini nasip etti.:))) Hepsi sendenmis he dostum. he senin ne olduğunu gördük yazılarında.
- 1 yıl
@Papatyaadası seninde psikolojini anlıyorum hatta yaşadıklarını tahmin ediyorum bu sözlerin bana sökmez ön yargıgı acını git başkalarına maal et beni kimse aldatmadı kandırmadı çok şükür sizler aynı kaderi yaşamak zorundasınız psikolojiniz tanıdık acıyı güvenli bulur bu yüzden farklı karakteri riske alıp seçemezsin Allah yardım etsin
- 1 yıl
Sen ne demek istiyorsun adam
- 1 yıl
Yani biz kadınlar p*lik erkekleri bile isteye mi seçiyoruz? ?
- 1 yıl
@Sude-Han02 boş ver boş boş konuşmuş Abu adam o secilmemesi gerekilen erkek tayfasindan zaten kendiside biliyordurds. Atıyor işte ben en iyisi zart zurtuna sahibim diye hahahah bı cesit manipüle yapıyor
- 1 yıl
@Sude-Han02 bilmeyerek seçiyorsunuz eğitimsiz siniz cahilsiniz paraya pula bakıyorsunuz dış görünüşe bakıyorsunuz akıla ahlağa tebiyeye bakmıyorsunuz daha beter olun sizi kandırmaya sahtekar dır o yüzden hep aynı hep aynı hemcinslerimi tebrik ederim 🤣🤣
Gizli Üye(30-35)1 yılHer erkek baba olmayı hak eder ama her erkek baba olamaz. Baba olmak erkek olmak demek değildir. Bir anne ya da bir kadın baba gibi de davranabilir. Bu yüzden seçimlerimizi tercihlerimizi iyi yapmamız gerek evliliklerde. Bu kadar sorun ve sıkıntın varken aynı yastığa baş koyduğun adama babalık yapamayacak diye güvenmiyorsan ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin...
50 YorumlaDirek çocuk sahibi olmak istemiyorum diyerek kestirip atarsan suçlu taraf sen olursun eşinin gözünde. Ona eksiklerini söyle sana nasıl davrandığını ne kadar umursamaz biri olduğunu anlat sağlıklı bi iletişimde sorun çıkabileceğini sanmıyorum. Daha sonrasında kendini toparlarsa çocuk sahibi olmayı düşünebilirsin.
21 Yorumla- 1 yıl
İt's most beatiful comment ever İ see until now 👌
1 yılDiğer dertlerini dile getirmen doğru olan. Sonuçta sen dile getirmeden hatalı olduğunu ya da eksik hissettirdiğini bilemez... Ama bunu suçlarca değil anlayışlı şekilde konuş tabi...
Geçen bir uzmanın makalesinde erkeklerin olgunluk ile ergenlik arasında bir noktada sıkıştığını okumuştum, bulursam eklerim buraya... maalesef biz kadınların bu tarz durumlarda bir tık daha olgun yaklaşması gerekiyor.
Severek evlendiğin insandan bu kadar kolay vazgeçme derim 🙃10 YorumlaBence söyleme aşırı kırıcı olur çocuk istemezsen yapmazsın bence nedir o sipralmidir ne bktur ondan tak gittiği yere kadar gitsin olmuyor sansın ne zaman uygun görürsen ozaman yaparsın baktın yürümüyor başanırsın bide çocuk ayağına dolanmasın
50 Yorumla
1 yılO nasıl biri bilmiyorum da evliliğinden bu kadar detaysız ve üsturuplu bahseden birini ilk kez görüyorum. Çok güzel bi karakterin var belli ki takdir edilesi bu, anne olmayan baba olmayan insanları anne baba yapmak hata olur fakat sana tavsiye vererek vebal almak istemiyorum umarım düzelir.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılOnun için uğraş çabala değişir diyenlere inanıp da hayatını mahvetme. Kimse asla değişmez. İnanırsin sözler verir ama değişen hiçbir şey olmadığını gördüğünde çocukla yılları heba edersin. Bir yorumda susuyorum demişsin ama nereye kadar, bu kendine yaptığın zulüm. Çocuk istemiyorum demeye bile gerek yok ilk fırsatta onu aldığın yere bırak, kendine bu iyiliği yap
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBenimde eşim öyle uykusuna düşkün , herseyi yarına bırakıyor.. rahatına düşünün kendisi. 3 haftadır evdeydi izinli, bir işi hallet diyorum. tamam deyip erteliyor 🙄 haftaya yine ise başlayınca bana bırakacak biliyorum … bende yeni evlendim ama bizim yaşımız var maalesef şöyle bir kaç sene beklim diyemiyorum 😳 …
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılUykusu konusu.. mesela çalışıp yorulduğu içinmi uyuyor? Erteleme, üşengeçliğe gelince İnsanları önce insan olarak kabul etmeli. Hiçkimse mükemmel değildir. Eş olarak iyi sayılmaz diyosan, demekki iyi yanlarıda var. Yani bekara koca boşamak kolay derler 😃 evlilere sor kocasından veya karısından 100% memnun olan varmıdır? Çok nadir
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAçıkça düzelmezse onunla bir çocuk işine girmeyeceğini söyle. O kadar çok çocuk istiyorsa kendini düzeltmeye çalışır. Zaten o kadar istemiyorsa aynı devam eder. Açık açık konuş ki anlasın durumu. Erkekler ima yapınca pek anlamıyor düz düşünüyorlar o yüzden çat diye söyle
00 Yorumla3 seçenek var..
1 sen herseyi burada olduğu gibi anlat ona ya kabullenir çocuksuz devam edersiniz
2 dewam etmez boşanirsiniz
3 o kendini duzeltirse çocuk yaparsiniz20 Yorumla
1 yılOzaman neden evli kalıyorsun ki sorumsuzsa ne olur biliyor musun bir metresten. Çocuk yapar sonra seni bosar ve üstüne o kadar sorumlu olur ki sonradan pişman olursun sorumluluk yüklemeyi denedin mi hiç
00 YorumlaBu konuyu çocuk üzerinden götürmek yerine, duygularından eminsen, evlilik üzerine bir konuşma yapmak gerek, çocuk konusu asla bu durumda, ömür boyu seni o eleştirdiğin kişiye bir şekilde bağlar, dikkat et
00 Yorumla
1 yılYap gitsin millet doğurup sokağa atiyor baktın bakamıyorsun sende aynisini yaparsin nolcak ben evlensem 20 tane cocuk yapar 20sinede bakmam sor niye benmi yarattim arkedeş yaratan bakar artık hepsine 🤭🤭
00 YorumlaBende de ayni sorun esimle kavga ederken cok kirici, birseyi anlamiyor, ben sgliyorsam umursamiyo yatip uyuyor falan aynisi bende bu durumda cocuk dusunmuyorum
10 Yorumla
1 yılay canım gençsin herhalde ancak insanlar birbirini tanımalı önce zira birini tanımadan evlendiğinde böyle olabiliyor, benim eşimle 3 sene nişanlılığımız oldu insanların birbirlerini tanımaları için gerekli bir süre, ayrıca eşine istemiyorum diyeceksin ya da bir ilişki terapistine gideceksin karşında insan var sonuçta konuşarak anlaşacaksın :)
00 Yorumla
1 yılBende ayni sekilde durumlarimiz benim de karim cocuk deyio duruyor lakin ben hic istemiyorum bi kac sefer soyledim kulak arkasi etti son seferinde aklinca tehdit etti bosarim seni diye
Ama yapacagim bi sey yok zira cocuk sirf evliligi yurutmek bi aracmiscasina yapmaktansa tekrsr bekar olmayi tercih ederim00 YorumlaMerhaba x bey eşim bak sınırsız ve fütursuz sekse varım ama çocuk istemiyorum cunku ikimizde yeni evlendik hem evliliğimiz genç hem yaşlarımız genç hayatımiz kisitlanmasin onun için ilerleyen zamanlarda düşünelim olur mu dersin (ilerdede devam ederse bu iyi kötü baba sorunu o zaman aciklarsin)
00 Yorumla
1 yılO istedikçe sen kaç, o istedikçe sen istemediğini daha erken dierek geçiştir dur, baktım içine mi boşaldı, ella al şahsen böyle yapardım senin yerinde olsam
00 YorumlaEşimle ikimizinde ikinci evliliği ve ilk evliliklerimizden çocuklarımız var. Eşim çocuk istediğini söyledi ve benim istemememe çok şaşırdı, bu aramızda çözülemeyen bir soruna dönüştü, bende sizin gibi eşim ne kadar iyi bir insanda olsa da bu yaştan sonra sorumsuzluk sebebiyle sıkıntı yaşayacağımızı düşündüm ve şu an ayrıyız 😅
00 Yorumla
1 yılOturun düzgünce konuşun. Yaptığı hataları söyle. (Konuşulmadan anlaşılmaz.) Baktın olmuyor biraz mesafe koy. O da olmadı boşan. Yapacak başka bir şey kalmaz
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılEvli biriyim Bu kadar sorumsuz bir erkekten neden çocuk istersin Hala da anlamış değilim Hem Mutsuzsun Üstüne bir de ayrı mutsuzluklar katmak istiyorsun
03 Yorumla- 1 yıl
👍🏻👍🏻👍🏻
1 yılSenin aslında gelmek istediğin nokta , ayrılmayı söylemenin başlangıcı. Esasen ayrılmayı düşünüyorsun değil mi?
05 Yorumla
Soran1 yılDaha önce ayrılmayı söyledim kendini düzelt dedim hatta beni üzüyorsun ben bu evde bile kalmak istemiyorum diyorum ama gidemeyeceğimden emin çünkü bir ailem yok gidecek dersini nasıl verebilirim bilmiyorum
- 1 yıl
Yaa durumunuza üzüldüm. Peki onun bir ailesi var mı? Bir de , madde kullanıyor mu?
Soran1 yılHayr sigara alkol hiçbiri yok onun aileis var
- 1 yıl
Zararlı alışkanlık olmaması güzel. Yazdıkların arasında , ağlarken görse uykusu varsa uyur yazmışsın , bunu anlamanın çok zor olduğunu biliyorum ama bu insanın doğasıdır herkesin yapısı bir olmaz. Uyumamak için ayakta bekle desen ve buna mecbur kalsa emin ol ayakta bi şekilde uyur. Bu sebepten uyku meselesini düzeltmek zor lakin en azından kontrollü hâle gelebilir , hareketsizlik , üşenme , ve ilişki olarak da beklentilerin seviyesinde değil. Bu Kişinin öncelikle bence biyolojik değerleri muhtemelen aşırı düşük. Önce bu durumu ele almanızı önemle tavsiye ederim
- 1 yıl
Bir de onun ailesinin gözlemlediği negatif durumlar var mı eşinin üzerinde
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılzor bi durum oturup ozaman buraya yazdıklarını kağıda dök özellikle okut konuş empati yaptır belki biraz düzelir bu söylediklerin ozaman çocuk yaparım falan de
00 Yorumla
1 yılCocuk istemiyorum de ne olacak ama sorumsuz ben bir kadın göz yaşlarına dayanamam çaresizlik tir güçsüz dur
03 Yorumla
Soran1 yılÖnemli hiç bir günümüzü kutlamiyor bir kuru çiçek bile almiyordu bir gün akşama kadar bekledim ama o uyudu bende o uyurken ağladım uyandim suratima bakti arkasini döndü biraz uyanik kaldi ama ne bir döndü sarildi sordu sonra geri uyudu beni kirdiğini söyledim ama umrunda olmuyor sürekli ağlayan biride değilim kendi yapamasığı şeyler için beni suçluyor sürekli
- 1 yıl
Kıyamam yaa🌹
- 1 yıl
🌹⚘️🌹⚘️🌹⚘️🌹⚘️🌹⚘️🌹⚘️🌹⚘️🌹⚘️🌺🌻🌼 bir bayana çiçek alın maz mi al ama böyle olmadı hepsi sana gelsin ❤️❤️❤️❤️❤️❣️❣️❤️
1 yılBuraya yazdığın gibi yaz erkek adama bu lar söylenince kafası boş dank der ama bir kaç ay sonra yine eskiye döner 😁
02 Yorumla
Soran1 yılNe olur ne olur?
- 1 yıl
Bu konu hassas bir konu ben babalığı kaldıracağına inanmıyorum çünkü diyip sana yaptıkları ve yapmadıklarını yüzüne vur bir bir bunları ben uydurmuyor senin bana gösterdiklerini sana söylüyorum de ben söze bana değil özde baba istiyorum zaten bana karşı da ilgili değilsin orada elim kolum kalkmıyor benimle ilgileneceğine tutmuş uyumaya gidiyorsun sıfır sorumluluk de ben seni ne zaman hazır görürsem ancak o zaman olur bu iş de bitsin iş
Gizli Üye(30-35)1 yılBoşan gerçekten hayatını mahvetme gerçekten çocuk istettirebilecek biriyle ol. Bende evlendiğime cok pişmanım bi cok sebep ver sevgim kalmadı.4 aylık oldu. Üzüyor hiç mutlu değilim. Sen beden bu kadar bekledin?
10 YorumlaBence çocuk istemiyorum demek yerine boşanmak istiyorum demeniz daha mantıklı
12 Yorumla
Soran1 yılOnu aöylediğimde hayır diyor ama düzelmiyor ben ne zaman mutluysan bana karşı iyi eğer mutsuz ve hüzünlüysem benle konuşmuyor surat yapiyor
Gizli Üye(30-35)1 yılİyi düşün iyi karar ver benden üçüncüyü istiyor ben eşime guvenmedigim için yapmıyorum çok vurdum duymaz dışarıya iyi benimle fazla ilgilenmez hep gözü telefonda kızlarla sohbet etmeyi seviyor bende çok sıkıntılıyim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılbu saydıklarınla hala evli kalmandaki amaç ne? böyle gördüğün ve çocuk bile istemediğin kişiyle niye evli kalıyorsun? sadaka niyetine mi? eğer boşanmıyorsan o çocuk isyemek o adamın hakkı hiç kusura bakma gülüm.
10 Yorumla
1 yılŞimdi bu kadar olumsuz düşüncelere sahipsen evli kalmanın da bir anlamı yok bence
20 Yorumla
1 yılO zaman. çocuk. yapma. inceldigi derde. kopsun boş ver. Adam hayatı ve dünyayı. Şeyine takmıyor. Surumsuz. gittiği yere gitisin. Sonra bitir
00 Yorumla
1 yılduısardakı erkekler mükemmel senin esin cok kötü heralde yahu cogu erkek böledir degilse bile baska eksıklerı yanlısları vardır
00 YorumlaEşiniz illaki çocuk isticek ama cümleleriniz içinde sanki sizde bıkmışlık hissettim güveninizide zedelenmiş sanki
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılYat altına girince boşalsın içine bilmiyorum da hani ben seninle yazsam ayırırım bacakları içini boş ara versin Tamam zaten o zevke geldi mi Seni s******* bırakır Sen kendini döl manyağı yapabilirsin ya
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 481 cevap paylaştı.
1 yılSen baba olmaya hazır mısın ki diyip bu özelliklerini onunla da paylaşıp bana güven vermiyorsun diyebilirsin
00 Yorumla Boşan daha iyi
Bari çocuk isteyen bir kadınla evlensin10 Yorumla
1 yılAkıllı kizmisin senin kadar bilinçli ve akıllı değil çoğu kız burcun ne merak ettim
10 YorumlaPeki sen eşine ne kadarını hayatının verebiliyorsun da eşine eleştiriyorsun
10 Yorumla
1 yılSiz evlenirken ne yasıyorsunuz
İnsan azcık tanır bilir.
Bence vakit kaybetmeden söyleyin.
Hatta boşanmayı tercih edin.
10 YorumlaSorunun sadece çocuk olmadığını da söylemelisin bence ^^
00 Yorumla
1 yılAçık açık konuşup hayatın en güzel yıllarını boşa harcamayı derim.
00 Yorumlabence direk boşan gitsin belliki çok da istemiyorsun artık bazı huylarını gördükçe
00 Yorumla
1 yılInsanlar değişmez hareketlerini sevmiyorsan doğru kararı ver çocuk yapma
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 375 cevap paylaştı.
1 yılBence bunları konuş saklama. Çocuk yapmasan bile konuş, kendini düzeltmesi şart.
00 Yorumla Böyle şeyleri varsa boşanmak daha mantıklı değil mi?
00 YorumlaNet iletişim en güzeli... Maske takmadan... Yalan söylemeden...
00 YorumlaBaşkasından mı istiyorsun? Soylenicek şey mi boşanıyorum de daha iyi
00 YorumlaSöyleyin gitsin bu tarz bir adamdan baba olmaz zaten siz yorulursunuz. Tabii cocuk istemiyorsanız
00 Yorumladiyeceğim tek şey içine sinmiyorsa düşün
doğmamış çocuğuna iyi baba seçmek seçmen lazım.00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 333 cevap paylaştı.
1 yılÇocuk sahibi olmak iki kişinin kararı 👍 taraflardan biri istemiyorsa olmaz.
00 Yorumla
1 yılsence de boşanman gereken bir konu var gibi durmuyor mu?
00 YorumlaŞakayla karışık ona daha kendinizin çocuk gibi olduğunu hazır olmadığınızı söyle
00 YorumlaHiç mi istemiyorsun
yoksa bu aralar mı düşünmüyorsun
02 Yorumla
Soran1 yılOndan istemiyorum çünkü evli ve bekar bir anne olurum o zamab
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 676 cevap paylaştı.
s 1 yılAyrılmak ve baba olma hakkını elinden almamak en mantıklısı olur
00 Yorumla - Devamını Gör (106)
Devamını Gör(151)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği