Annem beni 40 yaşında doğurmuş ben 18 o 58 yaşında her günüm onla yeterince vakit geçiremeyecegimi düşünmekle geçiyor ben 30 olunca o 70 olacak çocuklarımı görecek mi o bile belli değil kim ona bakacak ilerde görünüşü çok güzel 40 yaşında gibi duruyor ama ruhu işte yaşlandı bu düşünceden nasıl kurtulurum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 455 cevap paylaştı.
1 yılDeğiller. Hayattaki her şey bir amaca bir kadere hizmet eder. Garantici önlemler almadığımız sürece, plan işler. Bence sen düşünce açını değiştirmelisin. Gelecek kaygılarının kimseye bir faydası yok, elimizden gelenin en iyisini yapabilmekten başka bir şey yapamayız. Kendini suçlamaya ya da kaygılanmaya gerek yok. Belki de sen onun bu hayattaki küçük arkadaşısındır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılSağlığın evlenme yaşıyla ters orantılı var 18 yaşında evlenip çocuk yapan bir kadın daha erken yaşlanır 60 yaslarina geldiğinde sağlık sorunları ortaya çıkar çünkü vücut yipranmistir... genelde erken evlenen kadınlar çok çocuk doğurur... ben cerkesim bizde kadınlar 30 35 40 yaşında evlenir az çocuk doğurur ve uzun ömürleri vardır ve herkes olduğundan genç gösterir.. halamlar teyzemler hepsi... o yüzden bence kadın 30 sonra anne olmalı...
00 Yorumla
Erken yaşta çocuk sahibi olan da bilinçsiz olabiliyor. Ayrıca erken ölen annelerde var 30 lu yaşlarda bir tanıdığımız vefat etti kanserden 3 çocuğu anneanne büyüttü. Velhasıl bu işler nasip belli olmaz. Aranizdaki. bağ güzel mi asıl mühim mesele bu..
00 Yorumla
1 yılKadınların çoğu böyle. Hormonlara yenik düşüyorlar, herkes doğurdu, ben de doğurmalıyım, herkesin var benim de olmalı diyorlar. 20 yaşında bir tane doğurup çocuğu tek bırakan bütün yükü o çocuğa yükleyen de bencil değil mi?
03 Yorumla
Soran1 yılÖyle
Soran1 yılBen tek kardeşim bu arada
- 1 yıl
Ben de
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, duygularını paylaşman çok güzel ❤️. Annenle ilgili endişelerin tamamen anlaşılır ve doğal. Ancak unutma ki, bir çok insan çocukları için en doğru zamanı beklemek isteyebiliyor, bu da biraz daha geç yaşlarda ebeveyn olmayı tercih edebiliyor. Annenin seni düşündüğü, sevgi dolu bir aile kurarak senin varlığına karar verdiği bir gerçek.
Her anı en iyi şekilde değerlendirmek önemli 👍. Annenle birlikte yapabileceğin şeylerin listesini yapabilirsin; bu listeyle anı biriktirebilir ve güzel hatıralar yaratabilirsin. Gelecekte annelerinin yaşlanmasından korkan birçok çocuk var, ama aslında önemli olan birlikte geçirilecek kalite zaman.
Biliyor musun, en önemli şey yaş değil, yaşadıklarımızdır. Anneni her gün biraz daha mutlu etmeye çalışarak sen de bu duygusal yükü hafifletebilirsin. Unutma, her annenin yaşının bir hayal gücü olduğunu ve en güzel annelerin renginin mutluluk olduğunu 🍀.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
13Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılYasin çok küçük böyle düşünmen normal annem beni 22 yaşında büyüttü çocukken annem ölürse ben ne yaparım diye ağlardım hep. Arkadaşlıklar edin sağlam dostluklar kur. Dostlar kardeşten daha yakın olabiliyo. Ama baktığın zaman 40 çok yaşlı bir yaş değil. Dedem 94 yaşında babama ilk 30 yaşında baba olmus. Sekiz çocuk bütün torunlarını gördü. Babaannem 78 yaşında en küçüğü 40 yaşında doğurdu bütün torunlarını gördü. Nasip şeyler 20 yaşında doğurup 40 yaşında ölenler var. Kardeşin olmasını istemişsin ama iler ki zamanlar da çokta aramazsin yani evlendiğin de kocan çocukların senin ailen olucak. Bunları düşünerek anca kendini yıpratırsin geçmişe donemezsin. Mesela bir tane kızım var ikincisini 35 de dogurmayi düşünüyorum. Kimse de buna bencillik diyemez.
41 Yorumla
u 1 yılKimin kiminle ne kadar vakit geçirebileceğini Allahtan başka kim bilebilir? Saçma düşünce olduğunun farkındasın. Daha genç yaşta anne olup çocuğuna annelik yapamayan kadınlarla dolu dünya. Bilmiyorum hangisinin hayatı daha ziyan, daha acınası..
30 Yorumla
1 yılSorun annende degil sorun sendedir. Psikolojin bozuk normal olsaydı böyle şeyleri düşünmezdin. İnsanın kendi elinde degildir. Belki dogru insanı bulamadı belki annen gençken çok düşük yaptı? Belki başka problemleri vardı? Bunları düşünmen ve annenin yanında olman gerekiyor. Sen bir kız çocugusun.
11 Yorumlakatılırıyorum o yaşta bir kadın dürtüsel olarak o çocuğu yapar buna baby riases yani bebek krizine giren kadınlar denir Yabancı dilde çok geç olduğu için ilerleyen yaş çocuğu bakmayıda zorlaştırır Çocuğun erken yaşta ona bakmak zorunda kalmasınada neden olur. Muhtemelen gençliğinde bol bol gezip tozmuş berbat ilişkilerde bulunmuş. Sonunda uçan kuşa hallenen yeter ki dişi sinek olsa rağzıyım diyen sünepe erkeğe kalan tiplerdir bunlar.
00 YorumlaBencilikmi hayır buna katılmıyorum belkide sen önce gitceksin erken yaşta anneligin kıymetini bilmeyen nice insan var böyle düşünme annesini kaybetmiş biri olarak söylüyorum her anının kıymetini bil
02 Yorumla
Soran1 yılMuhabbet edebilir miyiz müsait olduğunuz bi zaman
Gizli Üye(25-29)1 yılÖlüm her yaşta gelebilir.
Öte yandan korunma yöntemleri bile %100 korumuyor. Belki korudular da hamile kaldı annen?
Ayrıca annen seni tek başına mı yapmış? Neden sadece annen suçlu gibi konuşuyorsun? Annen hamile kalırken baban ne yapıyormuş?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılInsanlarin en buyuk yanilgisi cogu seyi kendilerinin yaptigini sanmasidir. Her sey Allah'in elinde. Annen cocuk istedigi zaman Allah vermis ama vermeyedebilirdi. Bir sonraki nefes bile bizim elimizde degilken nasil da her seyi kendimiz yapiyor ve elde ediyormus saniyoruz.
Senin o zaman dunyaya gelmen gerekiyordu, takdiri ilahi boyleydi ki boyle olmus. Annen o yasta olacakti. Yillardir cocuk sahibi olamayip 40 yasinda doguran kadinlar da var. Allah o zaman nasip etmis.
00 Yorumla
1 yılAnnem ayni şekilde beni 35 inden sonra doğurdu seni cok iyi bir sekilde anlıyorum küçükken hep arkadaşlarımın annesi ile kendi annemi karşılaştırırdim onlar genc sen neden değilsin diye ağlıyormusum bazı şeylere yetişemiyorlar çünkü evlenirsem torunlarını görecek mi çocuklarım anneannelerini dedelerini tanıyacak mı sorusu beni de üzüyor aniden bir şey olmasından korkuyorum şahsen aramı iyi tutmaya çalışıyorum korktuğum için
018 Yorumla
Soran1 yılBazen muhabbet edelim mi
- 1 yıl
Olur beni takip et bende seni ederim arada konuşalım bana da iyi olur
Soran1 yılEttim
- 1 yıl
@Salisili1 öncelikle annemi cok seviyorum ve ondan utanmıyorum konu utanmak değil cocukken annenizi babanızın dedeniz nineniz sandılar mı hiç ben öyle büyüdüm çünkü bunun hakkında yorum yapabilecek bir kişi olduğunuzu da düşünmüyorum yaşlı ebebeynlerle büyümeyi yaşamayan bilemez yaşlı oldukları için normal ailelerin yaptığı seyleri genelde yapmakta zorlanırlar benim eleştirdiğim nokta burası insanlar aileleri ile güzel güzel aktivite yaparken siz hastayım yorgunum git kendin oyna şeklinde yetişiyorsunuz kimsenin hayatını bilemezsiniz burada bize laf atmak ne kadar kolay değil mi yaşadıklarımızı bilmeden lak lak laf atmak?
- 1 yıl
Ve de benim ailem sağlık sorunlari yasayan insanlar bi gün sonrasının garantisi yok ne yazikki kaybetme korkusu ile büyüdüm ben her an birine bisey mi olacak en ufak tarsismada kafayi yiyerek eleştirmek için eleştirmeyin
- 1 yıl
@Salisili1 ben kimseye hakaret etmedim geç çocukları olabilir ama yaşlı ebebeynlere sahip olmak zordur bunun bilincinde olun lütfen
- 1 yıl
Kusura bakma herkes erken doğurmak zorunda değil sırf bu yüzden yargılanıyorsa o topluma da yazık. Benim de ailem yaşlı bir kere utanmadım onlardan kimseyle kıyaslamadım kendimi. Evet zorlukları da var ama olsun. Onlar genç sen neden değilsin diye ağlaman o ailenin kalbini nasıl kırmıştır haberin var mı senin
- 1 yıl
@Salisili1 öncelikle çocuktum ki annem gülerek anlatır alındığını sanmıyorum ben kimseye erken dogursun demiyorum ama 35 yaşından sonra gebelikler risk taşıyor hem anne hem çocuk açısından biraz incelerseniz görürsünüz toplum beni ilgilendirmiyor sayısız derdimiz varken bi insan ister erken ister geç dogursun beni ilgilendirmez ama çocuklarının yaşayacağı şeyleri de düşünmeleri gerek diye düşünüyorum
- 1 yıl
Bencilsin kusura bakma. 35 değil 40 yaş riskler taşıyor bir kere. Ayrıca senin riskleri dert ettiğini sanmıyorum herkese erken annelik nasip olmuyor diyelim mutsuz evliliği var erken doğurdu kaç yazar. Öylesi daha mı iyi toplumun 25 ine kadar evlen çocuk yap baskısını normalleştiremezsin doğru kişiyi bulamayan ya da çocuğu olamayan kişiler dışlanmayı haketmiyor. Senin erken evlenip anne olacağın ne malum sırf yalım geçmesin erken doğurayım diye önüne gelenle kişiliği ne olursa olsun evlenecek misin bu düşünceye göre.
- 1 yıl
@Salisili1 ne uzattın abi ya banane millet ne yaparsa yapsın öncelikle düzgün okumanı öneririm 25 ine kadar evlen çocuk yap diye ben demedim ki öyle düşünmüyorum zaten
- 1 yıl
@Salisili1 erken anne olmayanları küçümsemiyorum erken anne olunmamalı ama sen hasta hasta sağlık sorunları yaşarken o çocuk kafayı yememeli benim ailem saglık sorunları yaşıyor annem kalp hastası kafayı yiyorum biliyor musun kastettiğim elden ayaktan kesilince gencecik çocuguna muthaç kalma olayı hangi çocuk bunu yaşamalı
- 1 yıl
geç ebebeyn olacaksan kendine iyi bakacak o çocuga güvence vereceksin
- 1 yıl
@Salisili1 gerçekten o kadar söylediklerimden bunu mu anladınız sizinle bu konuşmayı sürdürmeyecegim
1 yılİnsanın doğası bazende şartlar öyle gerektiriyor. Burada 37 yaşında evlenmeyi bekleyen kadınlar var. Onların yaşama sebeplerini ellerinden almaya gerek yok...
10 YorumlaErken doğum yapan anneler de çocuklarını bilgisizliğinden dolayı yıpratabiliyor herkesin kendi hayatı
16 Yorumla
Soran1 yılen azından çocuklar yalnız kalmiyor
Soran1 yılBen çok duygusal biriyim bazı şeylerin üstesinden gelemem
Soran1 yılGerçekler bunlar
- 1 ay
Saçmalamışsın erken anne olan hep aynı yaşta kalmıyor 20 yaşında anne olan çocuğu 10 yaşına geldiğinde 30 yaşında olacak o yaştaki birisi bilgisiz olmaz baya polyannacısın hayat düşündüklerimizi gösteriyorsa neden bu kadar çok hayal kırıklığına uğrayan insan var geç doğum yapan erken çöker bedeni doğum yapmayı kaldıramaz ayrıca bilgisizlik yıpratıcı bir şey değil
1 yılBende tek çocuğum.
Bazen bende bu düşünceye katılır gibi oluyorum.
Velakin olan olduktan sonra sitem etmenin anlamı maalesef yok...04 Yorumla
Soran1 yılBende içimi rahatlatmak için buraya yazıyorum anlatacak kimsem yok
- 1 yıl
Biliyorum o duyguyu abisi.
Sen yine de yılmadan, pes etmeden kendini yetiştirmeyi sürdür.
Gemileri yakıp kendini boşverme.
Soran1 yılHayata erken atilmayi düşünüyorum ondan yalnız kalmamak için 25te evlenirim en geç inşallah
- 1 yıl
Başarılar dilerim
1 yılAyyyy bir derdiniz ananiz , gelmisiniz dünyaya, herkesin zamanı farklı. Sanki fabrikadan bir ayar çıkmak zorundaymisiz gibi.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıltatlım bu düşüncelerin yaşla hiç ilgisi yok. annem beni 20 yaşında doğurdu ama bende aynı şeyleri düşünüp üzülüyorum. alemin yaşlanmasını kaldıramıyorum onları kaybetmekten korkuyorum. yalnız kalmaktan korkuyorum. ama hayat böyle bir şey.
10 Yorumla
1 yılNeden 40 yaşında birinin doğurmaya hakkı yok mu?
18 Yorumla
Soran1 yılOlmamalı
- 1 yıl
Buna sen mi karar veriyorsun sen doğurma o zaman
Soran1 yılBen doğurmam zaten çocuğum geç yaşta tek kalmasındansa hiç olmasın
- 1 yıl
40 yaşına geldiginde görürüm seni bence büyük konuşma
- 1 yıl
Ne için cevap vereceğim beyfendi?
- 1 yıl
Bundan küçümsenecek bir şey yok hayat hiç bir zaman planladigimiz gibi islemiyor
Gizli Üye(25-29)1 yılne alakası varki annesini 60 yaşında kaybedenler de var senin annen belki 78 olacak sen 40a yakın olacaksın zaten ölmesi o kadar etkilememeli çocukların varsa.
03 Yorumla
Soran1 yılNe çocuğu 18im ben
Cevap sahibi1 yıltamam 25de doğursan 38 yaşında çocuğun 13 olacak annen de 78 olacak o yaşa kadar geliyor insanların yarısı belki de yaşayacak yani. ölse bile çocukların olacak yalnız hissetmeyeceksin.
Soran1 yılBöyle düşününce rahatladım teşekkür ederim
35 yaşına kadar doğurmayanlar o yaştan sonra da doğurmasın bi zahmet
07 Yorumla
Soran1 yılDimi
Gizli Üye(30-35)1 yılSen hayata atıl bu düşüncelere vaktin olmayacak. Hem bencilce görüyorsun madem erkenden evlen sen bencil olma, senin mantığına göre. Annen torununu da görür:)
00 Yorumla
1 yılşimdi ki zaman şartları öyle ama senin fırsatın olursa 18 den sonra hemen evlenebilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBenim annemle aynı yastalar ben şu an 27 yım sorun etmiyorum sen daha 18 yaşındasın sorun ediyorsun tek çocuğum üstelik ben sana tavsiyem düşünme ne düşünürsen o gerçek olur
01 Yorumla- 1 ay
Bu saçmalığın kaynağı ne ne düşünürsek o gerçek oluyorsa neden hiçbir şey istediğimiz gibi gitmiyor
Gizli Üye(30-35)1 yılBelki annen 90 kadar yaşar. Herşeyin car bir sebebi
01 Yorumla
Soran1 yılHaklısın teşekkür ederim
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet seni hayata getirdigi ve yasamani sagladigi icin cok bencil. Hic dogmamaliymissin.
13 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@Salisili1 ya kim boyle seyler dusunurki anne bu seni dogurmus mucize bu hayat vermis... tuhaf yaa
aslında 35’ten önce doğuranlar kendine haksızlık yapıyor. gencecik yaşta hayatı yaşamadan çocuk gibi büyük bir sorumluluk almak hayatını karartır insanın.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBenim annem genç anneydi ama hayatta değil.. bu işler belli olmuyor 😔
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSenin herşeyi kendine göre düzenlemen bencillik bence.
00 YorumlaSaçma sapan konuşma o kadar bencilsin ki yazıklar olsun sana
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYaşına veriyorum insan evleneceği kişiyi istediği an bulamıyor ya da istediği an hamile kalamıyor
10 Yorumla
1 yılAnnem de beni 35 yaşında doğurmuş
08 Yorumla
Soran1 yılGeç işte milletin ki 20de doğuruyor
- 1 yıl
Ben en küçüğüm:)
Soran1 yılbu seni 35te doğurduğu gerçeğini değiştirmez
- 1 yıl
Evet o yüzden yalnız büyüdüm
Soran1 yılBen direkt tek çocuğum annem babam olmasa kimse olmayacak
- 1 yıl
Birgün yapayalnız kalacaksın
Soran1 yılSende
- 1 yıl
Öyleyim zaten
Çocuk & Ebeveyn konusunda 789 cevap paylaştı. Psikolojik olarak kurtulman lazım bunlardan
11 Yorumla
Soran1 yılKurtulamıyorum işte Nasıl kurtulucam diye yazıyorum
1 yıl35 den sonra doğuran bir kadın tanımadım hiç
00 Yorumlaerken yaşta anne olmak da iyi degil ki
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBence kadının doğası bencil anaç değil
00 Yorumla
1 yılErgen ergen takintilar sana mı sorcak doğururken
18 Yorumla
Soran1 yılEvet insanın biraz düşünmesini lazım çocuğunu
- 1 yıl
Dusunmese dogurmazdi 20 yaşında da dogursa belki sen bebekken ölecekti
- 1 yıl
Hayatını yaşa bu düşüncelere girme psikolojin bozulur
Soran1 yılgiriyorum ne yapayım
- 1 yıl
Destek al
- 1 yıl
İlgisiz kalmış olabilirsin biraz bence öyle geldi bu yaşlarda normal bu düşüncelerin
Soran1 yılHayır aksine çok ilgili büyütüldüm
- 1 yıl
İlgi üstünde diye bu haldesin zaten ilgi manyağı olmussun neyse büyüyünce geçer aşık ol unutursun Ilgın ona kayar
1 yılYasadigim durum
01 Yorumla
Soran1 yılAnnen kaç yaşında
1 yılNasil yani
03 Yorumla
Soran1 yılNeyi anlamadin
- 1 yıl
Okumadim ki🤣🤣
- 1 yıl
Bende Rıza
1 yılVay senin derdine
10 Yorumla
1 yılBencil değiller.
10 YorumlaNe alaka ya evlilik yaşı zaten oldu 30
00 Yorumla
1 yılİmkansız her Sabah yaşıyor mu diye bakacaksın
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 789 cevap paylaştı.
1 yıldoğru tespit
00 Yorumla Hayat bu alışacaksın
00 YorumlaAy evet ya
00 Yorumla
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?