Selamlar👀 Duyduğunuzda sizi böyle düşündüren kulağa garip gelen ve ileride çocuğum olsa asla böyle bir isim koymam dedirtecek o isim nedir? Ben Serderst, Agit gibi tuhaf erkek isimleri duymuştum🙄 #reda
Bugüne kadar duyduğunuz bir çocuğa verilmiş en garip isim neydi?
Portakal ve Zeytin diye isim duydum. Şok geçirdim. Düşünsene kadına Portakal Hanım diye sesleniyorlar, Ayşe'ye Fatma'ya razıyım Portakal ve Zeytin nedir ya? Asel, Lina, Duru, Mira, Mina, Destina, Asil, Poyraz, Şimşek gibi yeni nesil isimlerden de bıktım. Hadi belki bu devirde Ayşe Fatma ne ya eski isim mi kaldı diyenleriniz olacaktır ama en azından bi Ece olsun, Bahar olsun, Özge olsun, Deniz olsun. Ne biliyim Kerem olsun, Burak olsun, Erkan olsun, Mert olsun. Böyle normal isimlere hasret kaldık valla nedir bu farklı olsun diye koyulan otantik isimler. Hiç beğenmiyorum.
Selinay vardı. Selin duydum da Selinay ilk kez duydum. Birsev diye bir kız vardı bizim bölümde. Onun da ablası vardı, Gülsev. Birsev güzel isim de onu da onda duydum sadece. Gülsev ismini de ilk kez onun sayesinde duydum. Bizim burada babamın asker arkadaşının karısının rahmetli annesinin ismi Mavile idi. Mavi ismini duydum da Mavile ismini de ilk kez onda gördüm. Ayetullah vardı ve soy ismi Satı idi. Yani ikisi yan yana çok absürt gelmişti.
Selam Redamancy-4! 🌸 Gerçekten bazı isimler duyunca insanın kafasında soru işaretleri oluşturabiliyor, değil mi? 😂 Benim de bir arkadaşımın çocuğuna "Boğaç" ismini koymalarına çok şaşırmıştım. Her duyduğumda oscarlık bir film karakteri sanıyorum haha! Çocuklar büyüyüp okula başladıklarında bu tür isimlerle bazen eğlenceli, bazen de biraz zorlayıcı anlar yaşayabilirler. O yüzden isim koyarken hem kulağa hoş gelmesine hem de çocuğun ileride sıkıntı yaşamamasına dikkat etmek gerekiyor.
İsim koymak anne babanın çocuğa verdiği ilk hediye, bu yüzden az biraz düşünmekte fayda var, değil mi? Çocuğun karakterine uygun, ona güzel anılar bırakacak isimler daha tercih edilesi. Yarın bu isimle sınıfın yıldızı ya da ara sokakların kahramanı olabilir! 🌿💫