6 aylık hamileyim 49 kiloyla Hamile kaldım şu an 57 kiloyum. Dün canım tavuk ekmek çekmişti akşam yemeği için yaptım yiyordum. Eşim biraz dikkat mi etsen yediklerine bayağı kilo aldın dedi. Moralim çok bozuldu. Yarısını bile yemeden bıraktım. Bazen bana hafif sporlar yap kilo verirsin felan diyor. Bu donem zaten beni çok hassaslastirdi gittim ağladım bende. Sürekli aynadan bakıyorum çok mu kilo aldım çirkin mi görünüyorum diye. Yemek bile yemek istemiyorum artık içimden gelmiyor. Çok bozuk Moralim.🥺
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Eşin de kabalık etmiş kusura bakma özür dilemesi lazım çiçeklerle, hediyelerle etrafını donatması lazım bu tür şeyler kilo almalar çok doğal can taşıyorsunuz neticesinde hem de hassas dönemde benim eşim olacak hem de benim çocuğumu taşıyacak ona gözüm gibi bakardım eğer kilondan rahatsızlık duyuyorsan bence diyet yapma bebek gelişimini tamamlayamaz onun yerine sağlıklı beslen, yürüyüş yap ama kendini zorlama, ağırlık kaldırma, ev işlerinden kaçın, kocan yapsın onun da evladı o da fedakarlık yapacak evlilik iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta birbirinizin yanında olacağınıza söz verdiniz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 455 cevap paylaştı.
1 yılGüzelim, şimdi söylediklerimi sorgulamadan al, yolluk yap. Önündeki 3 ay lazım olacak. 49 kilo gibi aşırı aşırı düşük bir kilo ile hamile kalmışsın. Bazı insanlar 60 ile 70 ile kalıyorlar, sonra da aşeriyorum, canım istiyor, çocuk için diye diye +30kg ekliyorlar 9 ay içinde. Ben 90-100kilo doğuran arkadaşlarımı gördüm, Allah esirgesin. Sana neyin kafasını yaşatmaya çalışıyor eşin acaba? 57 kilo gayet doğal bir kilo. Aşırı ya da sağlıksız bir kilon olsa zaten evvela kadın doktorun seni duruma ayıktırmaz mı? Eşinin bu kabalıklarına gerçekten kalbim kırıldı. Hangi kadın kilo almak ister? Aldıysakta veririz yani. Sebebimiz var sonuçta. Geçici bir durum için lokmayı boğazımıza dizmeye değer mi? Kaç para u l a n bi tavuk ekmek? Özgüvenini yükseltebilirsin, hiçbirşeyin yok. Hatta Victoria Secret gibisin. Yapın gereği, daha doğrusu kilon gereği emin ol doğumla birlikte -15kg net verirsin.
Ben 62kilo ile hamile kalmıştım. Normal denecek kadar bi 15kilo aldım ve doğum -10kg dakikasında gitti. Yani demem o ki, sıkma tatlı canını. Eşine de açıkca, böyle şeylere üzüldüğünü, içerlediğini söyle. İhtiyacın olmayan şey gereksiz stres ve üzüntü. Gülümse hamiş kadın, sen çok güzelsin 🤍
02 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim🥹🥹
- 1 yıl
Rica ederim, bi tavuk ekmeği hak ettin ☺️
Eşin gerçekten abartmış üstelik sen hamilesin tabi ki kilo alacaksın ayrıca 57 kilo yine zayıf ben 60 kiloyum fitim memnunum. Sen hamile olmasına rağmen eşin böyle şeyleri söylemesi çok saçma olmuş söylememesi gereken şeyler. Bence üzülmeni hiç değmez sağlığından daha mi önemli, hayır. Bebeğini düşün sağlığın için istediklerini tüketebilirsin.
00 Yorumla
1 yılZaten zayıfsın, üstelik fazla kilonda olsa sana böyle davranamaz. Sen bi can taşıyorsun ne zorluklarla. Eşinin yaptığı çok saygısızca onu takma ve güzelce beslenmene bak. Bebeğini ve kendini düşün..
13 Yorumla
Soran1 yılEvet çok haklısın. Teşekkür ederimm🥹
- 1 yıl
Rica ederim. Sen çok değerlisin en önemlisi bir annesin. Sağlıcakla kucağına alırsın umarim 💐
Soran1 yıl🥹💐
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım ya, öncelikle şunu bilmelisin ki hamilelik dönemi kendine ekstra sevgi ve anlayış göstermeni gerektiren özel bir zaman. İnsanların, özellikle eşinin bu dönemde tüyo ya da tavsiye verirken biraz daha hassas olması gerekir. 🍉 49 kilodan 57 kiloya çıkmak da gayet doğal, unutma ki karnında minik bir mucize taşıyorsun ve bu süreçte kilo almak normal!
Eşinle konuşup kendini nasıl hissettiğini açıkça paylaşmanın faydalı olabileceğini düşünüyorum. Belki de ne kadar kırıldığını fark etmemiştir ve böyle bir konuşma ikiniz için de daha anlayışlı bir dönem başlatabilir.
Ayrıca kendine iyi gelen hafif egzersizler yapabilirsin, ama bu sadece fiziksel değil duygusal olarak da iyi hissetmen için olmalı. Unutma, hamilelik bir kadının bir melek gibi parladığı bir zaman olmalı, sen de öylesin! 🧡 Kadınlar ne zamandır parlamıyorlar ki? Ekstra parlaklık göz alıcı olabilir sadece. 🤗20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
96
Cevap
67Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılEvet oldukça normal böyle şeylerin oldukça sevimli ve tatlı gelmesi lazım gözüne hoş gelmiyorsa bir sıkıntı vardır.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılşu an hem fiziksel hem de duygusal olarak çok hassas bir dönemdesin. Hamilelik zaten başlı başına stresli bir süreç ve bir de eşinin lafı moralini bozmuş, bu kesinlikle hiç hakkı değildi. Bu tür laflar seni kırsa da, asıl önemli olan senin ruh halin ve sağlığın. Kilo meselesi de o kadar basit bir şey değil, hormonlar, vücut değişimi... Yani kimse dışarıdan bakıp "Kilo aldın" diyerek seni bu kadar etkilemesin.
Sana tavsiyem, ilk olarak eşinle bir oturup sakin sakin konuşman. Çünkü o da belki farkında olmadan seni kırmış olabilir. Ama önemli olan, kendini bu konuda yargılamaman. Vücudunun değişmesi gayet normal, her şeyin zamanla yoluna gireceğine inan. Yemeği kendini kötü hissetmeden yiyebilmelisin. Kendini aç bırakmak, seni daha da zorlar. Eğer tavuk ekmek yemek istiyorsan, ye! Ama bu demek değil ki her gün her şeyi fazla fazla yiyeyim. Önemli olan, dengeli bir şekilde hem ruhunu hem bedenini beslemek.
Eğer bir de moralini bozan başka şeyler varsa, onlarla ilgili de bir şeyler yapmaya çalış. Bunu yalnız başına taşıma. Bir psikolog olarak sana şunu söyleyebilirim ki, şu an duygusal olarak zorlanman çok normal. Duygusal dalgalanmalar, bu süreçte çoğumuzun yaşadığı bir şey. Ama dışarıdan gelen yorumlar seni üzmesin. Kendine dikkat et, çünkü sen çok değerlisin.40 YorumlaBöyle dengesiz hareketler ev bark sahibi olmuş, dünyaya gelecek çocuğunun babası olacak bir erkeğe hiç yakışmıyor. Kadın kendi bedeninde canıyla kanıyla dişiyle tırnağıyla bir canlı büyütüyor.
Ye aşkım sen feda olsun, daha başka istediğin bir şey var mı diye soracağına yok onu yedin, yok az ye, kolaysa gel sen çek o sıkıntıyı ondan sonra konuş demek lazım.152 Yorumla
Soran1 yılIste benim de en çok kırıldığım nokta bu. Ben kendi bedenimde ne zorluklarla büyütüyorum bu bebegi. Gerçekten kolay değil bu süreç her anlamda. Bi de eşimin böyle yapması çok üzdü beni kırdı beni.
Zaten 49 kiloydum 57 oldum. Hamile olmama rağmen hala kilolu değilim ki. Ne yesem gözüne batıyor. Ekmek yeme yağlı yeme vs vs başıma diyetisyen kesildi. Yediğim de 2 dilim ekmek sadece. Tıka pasa da yemiyorum ama 2,3 saat bisey yemesem elim ayağım titriyor halsizlesiyorum elimde olan bisey değil. Dün akşam öyle dediği için yemek yemeden yattım gece açlıktan başım döndü uyandım biseyler atistirdim
Aldığın kilo çoğu kadına göre az bile, ayrıca ne bekliyordu hamile bir kadından?
Gerçekten aşırı saçmalamış. Asla kilo almanın anormal olduğunu düşünme, ki kilon kilolu tabirinin yanından bile geçemeyecek kadar düşük. Karnın için diyiyor ise normal olarak büyümek ve şişkin durmak zorunda, orası bebeğinizin şimdiki yuvası.
Doğum yaptıktan sonra bile hemen vermen gereken bir kilo yok, lütfen asla doğumdan sonra asla kilo vermeye kalkışıp yemeni içmeni kesme. Senin bir bebeğin var ve besinini senden alıyor.
Zamanında annem beni emzirirken zayıflatıcı çaylardan içerek hızlıca kilo vermeye çalıştı ve az yedi, sonuç olarak çok kötü hale gelmişim. Sakın o kocanın sözüne bakıp bebeğine kıyma. 🫶20 Yorumla
1 yılFazla kilo almamışsın aslında. Hamilelik kiloları birçoğu ödemden oluşur. Eşin fazla dikkat kesildiği bir döneme girmiş fiziğine. Hem sizden bir armağan taşıyorsun eşinede bunu söyleyebilirsin sevgili anne adayı:)
Ama duygularını saklamadan üzüldüğün, hassaslaştığın duruma. Erkek zihni direkt gördüğünü algılamaya programlıdır. Söylemeyeyim, hareketlerimden üzüldüğümü anlasın diye düşünme demek istediğim. Neye kırıldıysan açık açık söylemelisin.
Umarım sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz🪷🩵
20 Yorumla
1 yılBöyle özürlüleri çok mu arıyorsunuz bilemiyorum. Aldığın kilo çok bi kilo değil çoğu kadın hamile olmadan senin şu an ki olduğun kiloda zaten. Ayrıca anne olacaksın senin çirkin olma ihtimalin yok anneliğin verdiği doğal kutsal bir güzelliğe sahipsin şu an. O gerızekaaalı kocanın aklıyla iş yapma vitaminli proteinli beslen canının çektiği her şeyi ye en önemlisi çocuğunun sağlığı unutma onun dışında kilo falan filan halledilir m@l kocan yüzündende üzülme bebekler her şeyi hisseder. Umarım oda bu m@lca hareketlerinden vazgeçip çocuğuna iyi bir baba sana iyi bir eş olur.
10 YorumlaHamilesin diye eşin sana kilo mu aldin dedi? Senin evlendigin insan çok kaba ve rahatsız edici birisi oldugunu düşünüyorum. Hamilesin tabiki'de kilo alacaksın. dogum'dan sonra kilo verirsin Sende eşine deki sen kendine ayna'da baktın mı? maymuna benziyorsun deseydin. * bak hele , abla kocana gıcık oldum. sen neden böyle düşüncesiz bir ayı ile evlendin yaa tipini hadi ordan malı deseydin a cidden sinirlendim . Abla yol yakınken git bebegini aldır ve o adam'dan boşan bu adam'dan senin çocuguna baba olmaz. Sana'da eş olmaz. Sana seni hak eden bir adam buluruz abla
51 Yorumla
1 yılSenin kocan aptal sadece. Hamilelikte 8 kilo bir çok kadına göre az bile. Şu an için sadece kilon değil hamileliğe bağlı ödemin de oluyor biraz şiş hissetmen normal.
Hamilelikte sağlık için sıkıntı olmayacak derecede yemekten kısma kendini. Hamilelikte yetersiz beslenme hem annede hem bebekte direnç düşüklüğüne sebep olur. Özellikle senin direncinin düşmemesi gerekir.40 YorumlaHamilelikte kilo almak tamamen normaldir; bu süreçte vücudunuz bebeğinizin sağlıklı gelişimi için değişir. Eşinizin bu konuda duyarsız bir yorum yapması sizin kendinizi kırılmış hissetmenize neden olabilir, bu oldukça anlaşılır bir durum. Hamilelik boyunca bedeninizin gösterdiği bu mucizevi değişim takdiri hak eder. Duygularınızı eşinizle paylaşmanız, hissettiklerinizi anlamasına ve daha destekleyici bir tutum sergilemesine yardımcı olabilir.
10 YorumlaŞöyle erkeklere o kadar ayar oluyorum ki, Keyfinden kilo almıyorsun herhalde alsın kendi taşısın o zaman o bebeği karnında... Sana şu dönemde bebek gibi davranması gerekiyor birde kilo almışşın diyor. Kilo al ne olacak vereceksin bir zaman sonra o kiloları.. Sakın kırılma sen şu an dünyanın en güzel anne adayısın.
00 Yorumla
1 yılbunlar nasil adam ben anlamiyorum ya. senin cocugunu aylarca tasiyacak sen de su cumleleri kurabileceksin. bunlar odun da degil cok garip ayi gibi falanlar. ki hamile kalip da kilo almayan hicbir kadin yoktur. kilo hamilelik sonrasi verilir cahil beyefendi hamileyken neyin kilosunu vermeni bekliyor acaba?
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 767 cevap paylaştı.
1 yılÖncelikle hayırlı olsun. Eğer karbonhidrat tüketip kilo almıyorsan sıkıntı yok. Sağlığın için söylüyorsa ayrı ama fiziksel değişim için söylüyorsa doğumdan sonra birlikte kalmayı bir daha düşün derim. Hamilelikte zaten kan damarları, bebeğin suyu eşi vs derken yemesen bile kilo alıyorsun. Çok laf ediyorsa kendi doğursun?
00 Yorumla Anladığım kadarıyla hakaret etmemiş, sağlıklı olman için söylemiş ama sen sanırım hormonlarının etkisiyle biraz ters anlamışsın eşinin söylediği şeyi.
Aslında bu kilo konusunu eşinin de bilebileceği bir şey değil, doktoruna sor, ona göre yediklerini ayarla, eşine de bozulma, söylediğim gibi ortada hakaret tarzı bir şey yok.
01 Yorumla- 1 yıl
Ortada hakaret olmasına gerek yok. Hamilelik döngüsünde 15-20 kilo alınır zaten. Ve duygusall bir dönemdir bir anne için, karnı burnunda bir kadına eşinin destek olması gereken bir dönemdir
1 yılYa sen iyi misin zaten hamilelikte kilo almazsan bu anormal olur. Eşin bunları bilemeyecek kadar cahilse ve öğrenmeye niyet etmeyecek kadar sana saygısı olmayan üstüne bir de laf eden hadsiz biriyse ona en kısa sürede s. ktiri bas derim. Tabii umarım kendi ekonomik özgürlüğün ve arkanda duran bir ailen vardır. Bu kafayla seni aldatabilir çünkü pek çok erkek böyle yapıyor, hatta şimdiden bile aldatıyor olabilir. Gözü dışarıda olmayan erkek seni olduğun gibi görüp kabul eder. Çünkü sevgi budur.
00 Yorumla
1 yılne şerefsiz adamlar var diyecem ama çocuğunun babası böyle adamlarla evlenmek berbat bir şey üzülme desem fayda etmez doğrusu öküzlük kocanın yaptığı denilecek laf değil ama aklından geçmese demez de içi pislik adamın kendileri bir metre göbekle gezerler kadının bir kilosu 100 kilo olur gözlerinde ağzına et o adamın burnundan getir sende sürekli onu eleştir nasıl iğrenç hissettiğini anlasın sende ona kendisini kötü hissettirecek şeyler söyle
01 Yorumla- 1 yıl
@accopower buradan sor
Bunu yerine çözüm de yardim etse fena olmaz.
Herkes söylenir, çok az insan eyleme geçer.
Akşamları 45 dk yürüyüş yapabilirsiniz misal.
ya da eliptik yürüyüş aleti alsın bitane riskli hamilelik değilse günlük birsaat egzersizini yaparsın, olur biter. Bide sen iki kişilik tüketiyorsun haliyle içinde bir canlı insan var sonuçta tabiki yemen normal.00 Yorumlabebegim sen hamilesin cok nirmal kilo degil odem de olur ve emzirme doneminde 2 katini verirsin aldiginin tek yapman gereken bebegini dusunmek o dusuncesiz adami takma sen sen degerlisin bebegin degerli hic uzulme bu gunler gelip gecicek yapilanlar unutulmaz elbette unutma sende 🌹🌹🌹
00 Yorumla
1 yılboş ver sen yemene bak üstelik çok fazla almamissin normalsin ne var bunda eminim kendisi göbekli bir şeydir doğumdan sonra dikkat edersin yavaş yavaş duruma göre salla sen de ona söyle kendine bak önce diye
30 YorumlaNe ne ne nee? Ya afedersin ama bu kocan canım mı? Lan tabiki kilo Alcan, istediğini yiyeceksin hamilesin sen. Ne içiyor abi bunlar ya. Nereden buluyorsunuz bu herifleri vallahi aklım almıyor. Dövesim var şu an kocanı 😡😡
16 Yorumla
Soran1 yılGerçekten ben de anlamıyorum ya zaten 49 kiloydum 57 oldum. Hamile olmama rağmen hala kilolu değilim ki. Ne yesem gözüne batıyor. Ekmek yeme yağlı yeme vs vs başıma diyetisyen kesildi. Yediğim de 2 dilim ekmek sadece. Tıka pasa da yemiyorum ama 2,3 saat bisey yemesem elim ayağım titriyor halsizlesiyorum elimde olan bisey değil. Dün akşam öyle dediği için yemek yemeden yattım gece açlıktan başım döndü uyandım biseyler atistirdim
- 1 yıl
Harbiden bu adam canım ya, kadının en zor zamanında yaptığı şeye bak. Derdi ne bunun. Bu şekilde hasta olsan daha mı iyi. Başım döndü diyorsun Allah muhafaza ayakta iken düşüp bir yerlere başını vursan daha mı iyi. Bacım sen takma onu. Çocuğuna bir şey olsa sonra kendini suçlarsın.. baktın ki halen ısrar ediyor. 1-2 aylığına ailenin evine git. Kalma onunla
Soran1 yılHaklısın en çok zoruma giden şeyde, ben ne zorluklarla taşıyorum bu bebegi her anlamda hamilelik gerçekten çok zormuş. İlk aylar berbat mide bulantilari sonra bebek büyüyor nefes bile zor alıyorsun uyuyamıyorsun düzgünce, haraketlerin kısıtlı, aklın sürekli bebekte, hormonların vucudun alt ust oluyor, Hamile kaldım 1 hafta hastanede yattım vs vs ben bunları yaşarken onun böyle yapması gerçekten çok zoruma gidiyor. Ben onca fedakarlığı gostereyim o da gelsin çok kilo aldın desin, az ye desin Ne diyebilirim ki..
Gizli Üye(30-35)1 yılŞaka mısın acaba? Ben 1.55 boyla 46 kiloyum ve sadece kemikten ibaretim iskelet gibiyim ve hayalim 55 kilo olmak ancak o zaman kemiğim ete doyabilir. Eminm ki sen benden uzunsundur ve hamile halinle 57 kilo isen nasıl şişman görünüyor olabilirsin? Boyun benden uzunsa 57 kiloyla şişman görünmenin imkanı yok. Gözünüz mü bozuk anlamadım?
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 481 cevap paylaştı.
1 yılNasıl yani sadece 10 kilocuk aldın canın vir şeyler istedi yerken seni zorbaladı ve sen de sadece ağladın üzüldün mü? Birazcık carlayıp sana ne demesini öğren aşko. Millet 50 kilo alıyor bir şey olmuyor neyi batmış allah aşkına
10 Yorumla
1 yılEşin gibi bir mağara adami ile birlikteyden ilk olarak ona hamilelikte kilo almanin ve ya bedende yasanan belli degisimlerin olabilecegini en basit ifadeler ile ona anlat. Anladigindan emin ol. Sen bir prensessin ve böyle krolarin kocaman gobekleri ile tiplerine bakmadan seni elestirmesine izin verme asko bebegin de saglikcakla gelsin dünyaya💖
21 Yorumla- 1 yıl
🤣🤣🤣adam belki fittir nerden biliyorsun yani
Kusura bakma ama eşin yontulmamış bi' kereste. Hamilelik bir kadının en güzel gözüktüğü zamandır, bunu onunla konuştun mu?
22 Yorumla
Soran1 yılKonuştum. Hamileyim sonuçta kilo almam normal diye. Fazla kilonun nesi normal diyor. Fazla kilolu değilim ki 49 kiloydum 57 oldum. Çevremdeki bütün kişilerdende hep iltifatlar alıyorum hamilelik ayrı bi güzellik kattı fiziğin çok iyi vs vs diye
Kocanda bayagı abartmıs.. takma kafana bebegin beslenmesi lazim iki kisilik yemelisin.. cahil adam ne olacak..
214 Yorumla
Soran1 yılYani 57 kilonun fazla olduğunu da düşünmüyorum ama o öyle deyince dünden beri kafama taktım. Normalde ben ekmek bile yiyen biri değildim ama hamileyken insanın gerçekten canı istiyor ve daha fazla acıkıyorum artik. Yani 2,3 saat bisey yemeyeyim elim ayağım titriyor, halsizlesiyorum. Bu illa yemek değil tabi. Mesela bi meyve bile yesem geçiyor o titreme, halsizlik felan.. Bende mi sorun var bilmiyorum ki..
Soran1 yılEvet haklısınn
Soran1 yılEliyle beslemeyi gectim, Benim yediklerim onun gözüne çok batıyor. Diyete başla spora başla felan diyor. Mesela ekmek yiyorum akşam akşam fazla ekmek yeme diyor. Yediğim de en fazla 1,2 dilim ekmek. Benim de moralim çok bozuluyor tabi. Yediklerim boğazıma diziliyor resmen. Çok basit bi konu gibi görünebilir ama bazen gerçekten tutamıyorum kendimi ağlıyorum. Zaten çok aşırı da fazla yemiyorum ki, bebek var diye abur cubur bile yemiyorum sağlıklı beslenmeye calisiyorum daha nasıl bi diyet yapabilirim ki
Soran1 yıl🥲🥲
Soran1 yılEvet doğru söylüyorsunn
Soran1 yılGüzel normal sekilde
Soran1 yılBiz ilk aylarda yaşamadık sadece onun dışında devam etti
Kocan ÖKÜZÜ biri eğilsin hamilelik konusunda! Senin 20 kilo alman normal. Ama onun beyni buna basmaz!
Öküzle evlendiğini fark edenler kulübüne hoş geldin merhaba nasılsın canım benim04 Yorumla
Soran1 yılHiç iyi değilim...
Soran1 yılAnlayacagini sanmiyorum. Fazla kilomda yok ki 57 kiloyum 6 aylık hamile olmama rağmen hatta 6,5 aylık ama kendisi sanki 70,80 kiloymusum gibi davraniyor. en çok zoruma giden şeyde, ben ne zorluklarla taşıyorum bu bebegi her anlamda hamilelik gerçekten çok zormuş. İlk aylar berbat mide bulantilari sonra bebek büyüyor nefes bile zor alıyorsun uyuyamıyorsun düzgünce, haraketlerin kısıtlı, aklın sürekli bebekte, hormonların vucudun alt ust oluyor, Hamile kaldım 1 hafta hastanede yattım vs vs ben bunları yaşarken onun böyle yapması gerçekten çok zoruma gidiyor. Ben onca fedakarlığı gostereyim o da gelsin çok kilo aldın desin, az ye desin Ne diyebilirim ki..
8 kilo almışsın ne var bunda? Içinde can taşıyorsun ve bu kilo artışı gayet normal. Sağlıklı beslenip bebeğin gelişimini desteklediğin sürece sorun yok. Eşinin halleri ve sözleri seni kırdığında ona söyle ki kırmadan sevmeyi öğrensin.
01 Yorumla- 1 yıl
Yahu ne saçma bir şey ya senin eşin hamile senin çocuğunu taşıyor karnında öyle bir şey söyleyip moralini neden bozuyorsun he diyelim ki böyle bir şey yok yine söylenmez ki birbirinin kalbini kırmaya değer mi
Senin helalin Allah'ın emaneti
Ve dininin yarısını tamamlama konusunda sana yardımcı olmuş
Böyle davranmak çok ayıp Allah inşallah bu yaptığı yanlışların farkına varmasını ve bir tekrarlanmayı nasip eder inşallah 🤲🤲🤲
1 yılEşin sal. ak mı senin , hamile kadınlar kilo alır zaten , içerde bir bebek oldupunu ve sürekli büyüdüğünü , bebeğin de suyunun oldupunu arada hatırlat ona sen. Üstelik bu dönemde fazlasıyla duygusal olursun. Kilonu takma diyeceği yerde. Tey Allahım
00 Yorumla
1 yılBazı hemcinslerim cümle kurarken, konunun nerelere gideceğini düşünmüyorum. Biliyorum ki amacı kırmak değil ama biraz daha düşünerek konuşmasını beklerdim. Kadınlarımız hamilelik dönemlerinde duygusal ve alıngan olabiliyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEşim 2 hamileliğinde sadece 8 kilo aldı bunun sadece 2,700 - 2,900 bebeklerdi, ama yeme konusunda ısrarlarıma rağmen yemedi. Sözüm şu ki istediğiniz gibi yiyin ama eşinizin sizi üzmeye hakkı yok!
12 Yorumla
Soran1 yılMoralimi gerçekten çok bozuyor. Ekmek yeme yağlı yeme onlar sana kilo yapar sadece vs vs diyor başıma diyetisyen kesildi resmen. Kahvaltı da simit yicektim o da tüm simit bile değil yarım. Zaten hergun simit mi yiyorum sanki. O gün canım çekmişti sadece. Ekmek almaya giderken alir misin dedim. Simit çok sağlıksız kilo yapar bebeğe de bi faydası yok zaten. Gerek yok dedi. Artık o kadar canıma tak etti ki bir gün gerçekten sinir krizi geçiricem evde.
Tavuk ekmek canım çekti yiyorum çok kilo aldın biraz dikkat et yemene diyor yarısını bile yemeden kalktım sofradan gittim ağladım. Belki basit bisey gibi görünebilir ama hamilelik beni çok hassaslastirdi çok kırılıyorum. O gün yemek yemeden yattım gece açlıktan başım döndü kalktım biseyler atistirdim hemen. Sanki 80,90 kiloymusum gibi davranıyor bana. şu an da bile ağlıyorum gerçekten bıktım..
Cevap sahibi1 yılSizi gerçekten iyi anlıyorum ama üzülmeyin lütfen eşinizin biraz daha hassas davranması gerekiyor ama o bunun farkında değil, kilolar alınır verilir burada önemli olan senin sağlığın ve psikolojin
Yemek ye ama biraz ölçülü yersen sorun olmaz. Hamilelikte 13 kilo Alman lazimdi zaten. Kaldı 3 ay şimdilik canın çektiği olduğunda yarısını yersin.
10 YorumlaBende bunu anlamıyorum. Hamile kadın kilo alır. İşin doğası bu. Bebeğin büyümesi gibi. Hemcinslerimi anlayamıyorum bazen
14 Yorumla
Soran1 yılGerçekten ben de anlamıyorum ya zaten 49 kiloydum 57 oldum. Hamile olmama rağmen hala kilolu değilim ki. Ne yesem gözüne batıyor. Ekmek yeme yağlı yeme vs vs başıma diyetisyen kesildi. Yediğim de 2 dilim ekmek sadece. Tıka pasa da yemiyorum ama 2,3 saat bisey yemesem elim ayağım titriyor halsizlesiyorum elimde olan bisey değil. Dün akşam öyle dediği için yemek yemeden yattım gece açlıktan başım döndü uyandım biseyler atistirdim
Soran1 yılAnladım teşekkür ederimm
Madem kilo aldım al birazda sen taşı besle karnında de bı zahmet de sen doğur de nasıl oluyormuş görürsün de... Tövbe Yarabbim ne eşler var yaaa...🤦🏻♀️
10 YorumlaSana bunu nasıl söyler takma kafana gayette zayıfsın sen anne olucaksın içinde bi can taşıyorsun açıkca kırıldıgını söyle ona gidip aglama derim
10 YorumlaGebeliğin fozyolisini anlatmak gerek anlaşılan eşine, kilo almanın gebelikte normal olduğunu, bir anne adayına bu şekilde yaklaşmasının da ne kadar yanlış olduğunu anlatmak gerek sonrasında.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılTengri sabır versin bebek olmasa boşan derdim. Eşine onun bebeğini taşıdığını ve onun için vücudunu deforme ettiğini söyle seni böyle beğenmiyorsa bebek istemeseymiş.
44 Yorumla- 1 yıl
Şukunu verdim
Cevap sahibi1 yıl@Elif2389 neden kaba bir şekilde büyük harflerle yorum yapmak yerine googlea yazmayı denemiyorsunuz?
- 1 yıl
@Elif2389 Tengri, Tanrıdır. Ar*plar bilmez
1 yılBenim anlamadığım ökküzler evleniyor çocuk yapıyor. Okumuş kültürlü insanlar tek takılıyor. Herhalde işin sırrı öküz olmakta. burada şikayet ettiklerine bakmamsk lazım sevmiş evlenmiş sonuçta 😄
00 Yorumla
1 yılEşinin ikinizin parçasını taşırken bu şekilde konuşması yanlış hassas olduğun dönemde ağır gelebilir herkes hayat arkadaşını her haliyle kabul etmeli ben öyle kabul ediyorum
00 Yorumla
1 yılYani eşinizin sizi güzelliğiniz için sevdiğini düşünüyorum. Ona en güzel şeyi vereceksiniz bir evlat bu hassas döneminizde size destek olmalı daha çok ilgi vermeli
00 Yorumla
1 yılşaka mı bu millet hanile kalınca 100 kilo oluyor bence bi nasılım yap baknasıl beğenler gelecek
03 Yorumla
Soran1 yılEtrafimdaki kişiler zaten hep diyor hamilelikten sonra daha da guzellestin fiziğin tam oturdu çok yakıştı diye ama eşim böyle dusunmuyor
- 1 yıl
daha detaylı konuşmak isterim tabi senin için bir mahsuru yoksa
- 1 yıl
bence sana haksızlık etmesin
1 yılEşin bildiğin @küz. Ya da yontulmamış odun. Ama böyle diyen ile bir ömür geçmez. İmkanın varsa şimdiden yolları ayır.
10 Yorumla
1 yılMilletin eşi 80 kilo sen gayet zayıfsın o kendine baksın
21 Yorumla- 1 yıl
Doğumdan sonra verilir zaten o kilolar
1 yılYani dediğiniz gibi bu dönemlerde biraz hassas oluyor kadınlar ve eşlerin de destek olması gerekir bence ama...
00 Yorumla
1 yılÜzülme. Anne olacaksın sen artık. Sen bebişine konsantre ol. Bırak kocan kendi ayıbı ile devam etsin. Bir gün yanlışından döner elbet.
00 YorumlaBence sana takılmış. Ama densizlik etmiş. Normal o kadar kilo Alman. Hatta doğumdan sonra da verme daha iyi göründüğüne eminim. O kilo normal çünkü
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHamile olduğun için bu kadar alınman zaten çok normal. Hormonlar değişiyor ve daha duygusal oluyorsunki hamileyken kilo almak çok doğal. Evet eşin biraz pot kırmış ama bu durumu ona söyle neden kırıldığını falan anlayış göstericektir.
00 Yorumla
s 1 yılBöyle cahilleri nasıl ve nerden buluyorsunuz.
Hamileyken kilo alınır zaten kilo alınmaması anormal.00 YorumlaManyak mı bu aw sıçcan ağzına insan hamile karısına nasıl öyle der senin çocuğunu taşıyor bu kadın yaa
00 YorumlaYaa ne güzel içinde bı bebiş var onun ve senin canından bı parca bunun tadını çıkarmak yerine m@l m@l yorum yapan insanlara ayar oluyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBen de 9 aylık gebeyim doğumuma 2 hafta kaldı 62 kilo ile gebeliğimi öğrendim veee bir buçuk aylık hamileydim şu an ki kilom 85 😂 aksine kocam bebek gibi olmuşsun diyo gülerken gözlerim kayboluyor zaten gidecek bu kilolar hamileliğin tadını çıkar kii hamilelikte alınganlık da fazla😏
10 Yorumla
1 yılYe düzgün beslen
Kimsenin dediğini umursama
O öküz esin dahil
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBak canım benim yorumdaki terbiyesizlere bakma hamileliği kadini erkegi gecgim hocbir insana kilo aldin kilo verdin gibi cumleler soylenmez anne baba dahi olsa söylememeli bu buyuk bir saygisizliktir ki karnimda bkr bebek taşıyorsun tabii ki kilo alacaksın kolaybmi insan dumyaya getirmek
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılhamileyken spor mu yapılır lan, böyle adamları nereden buluyorsunuz anlamıyorum yani bir anda mı böyle rezilleşiyorlar. bunu diyen adam daha öncesinde de belli eder bence kendini
10 Yorumla
1 yılBenimki bAyılıyordu bana her gün yemek getirirdi kendi yediriyordu valla
10 Yorumla
1 yılMerhametsiz itleri nereden buluyorsunuz siz be
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEşin biraz anlayışsız galiba, bu normal bir süreç takilmamalisin, kilo alırsın verirsin bu şekilde konuşması yanlış ona söyle direkt olarak bu tür konuşmalar bana iyi gelmiyor de
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKocanın ağzına sıçacaksın afedersin en nefret ettiğim şeylerden birisi hamile kadınlara yapılan zorbalık üzülmek yerine git ağzına aıç arkandayım.
22 Yorumla
Cevap sahibi1 yılHa bazı hakaretler kufursuz olur birisi hakaret etmemis demis pardonda biz kadinlarda slk degiliz neyin ne icin ne amacla soylendigini biliyoruz hamile kadina bu mu soylenir cidden yaa neyse susuyorum artik
Cevap sahibi1 yılSakın bu adamin dedigi seyler icin ac kalip kendi sagligindan olmuyosun ! ciddi sınırlar koy rahatsizligini dile getir herkes takilmis falan demis duygusal ve alingan demis ama cidden empati nedir bilmiyor bunlar ya duygusal alingan ne alaka ! Daha fazla şımarmadan önüne geç
Gizli Üye(30-35)1 yılZaten zayifmissin. Lokmalarina mi goz dikti m. al
26 Yorumla
Soran1 yılBende anlamıyorum zaten çok bi kilomda yok. Yediklerimonun gözüne çok batıyor. Diyete başla spora başla felan diyor. Mesela ekmek yiyorum akşam akşam fazla ekmek yeme diyor. Yediğim de en fazla 1,2 dilim ekmek. Benim de moralim çok bozuluyor tabi. Yediklerim boğazıma diziliyor resmen...
Cevap sahibi1 yılLan sanaNe mk hamileyim de ya. Mal mi bu
Soran1 yılDiyorum hamileyim normal diye. Ekmek felan yemek bebeğe değil sana kilo aldırıyor protein ağırlıklı ye bol su iç ekmek yeme yağlı yeme vs vs başıma resmen diyetisyen kesildi. Normalde çok sık yemek yiyen biri değildim 49 kiloydum zaten ama hamilelik gerçekten çok farklıymış. 2,3 saat bisey yemeyeyim elim ayağım titriyor halsizlesiyorum. İlla yemek değil bi meyve yesem bile o titreme halsizlik geçiyor. Bunu Diyorum senin ki psikolojik açlık diyor. Dün akşam çok moralimi bozdu yemeğimi yemeden kalktım sofradan yattım. Gece açlıktan uyandım basim döndü. Biseyler hazırlayıp yedim. Gerçekten bunları anlamıyor. Tüm vücudum hormonlarim alt üst oldu. Icimde Bi can geliştiriyorum sonuçta. Bu ne kadar zor bisey. Ben bebegimiz icin herseye katlanırken onun böyle yapması gerçekten çok kırıcı
Cevap sahibi1 yılBenim yerime bir sg ma. l der misin bu geri ze kaya. Bundan sonra verme buna bence. Sen anlamiyosun u isten boyle yapilmiyor filan bamya de.
Soran1 yılYok zaten dediklerini artık dikkate almamaya calisicam, ne kadar moralim bozulsa da yememezlik yapamam bebeğim için. Gece bayılıyordum resmen ya tabi kendinin hiç biseyden haberi yok horul horul yatıyor moralimi bozup.
Cevap sahibi1 yılHayat boyu sabirlar.. okuzle evlisin.
Sana öyle demesi hödüklük sakada olsa söylememesi gerek böyle daha güzelsin demesi gerek akılsız
00 Yorumla
1 yılBu hanzo kocaları çok mu arıyorsunuz yoksa onlar mı sizi buluyor anlayamıyorum...
00 Yorumla
1 yılÇocuğu sen büyüt içinde de senin götü görelim de bitsin ne takıyon kafaya
00 Yorumla- Devamını Gör (103)
Devamını Gör(148)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > 6 aylık hamileyim, eşim çok kilo aldın diyor. Kırılıyorum, normal mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler