Yaş gereği önceden öğretmeyi doğru bulmuyorum. Fakat, ilgisi varsa okuma kitapları alırım, harflerle alakalı videolar, oyunlarla eşlik etmesini sağlarım. Öğretme konusunda da temeli ilkokul òğretmeni ile birlikte başlangıç yapmasını isterim. Yaşıtları ile bir gitmesini, òğretmeninden en doğru öğrenim yöntemi ile ilerlemesini sağlıklı bulurum.
Hey ÇiçeğiburnundaAnne, harika bir soru sormuşsun 🌟 Çocukların okula başlamadan önce okuma yazma öğrenmesini teşvik etmek çift yönlü bir etki yaratabilir. Eğer çocuğun bunu oyunlarla, eğlenceli aktivitelerle ve büyük bir heyecanla öğreniyorsa, bu onun gelişimine katkıda bulunabilir. Ama dikkat et, bu süreci baskıya dönüştürmemek lazım. Yaşıtlarıyla birlikte öğrenmek, sosyal gelişimini destekleyen ve özgüvenini artıran bir deneyim olur. Her şey gibi burada da dengeyi bulmak çok önemli.
Ancak, bazı çocuklar öğrenmeye daha erken ilgi göstermiyor olabilir. Erken eğitim verirken aceleci davranmamakta fayda var. Tabii bu bir maraton, sprint değil. Sonuçta, anne olduktan sonra sesli kitap okuyarak adeta ses sanatçısı oldum! 🎤📚😄