Eğlenceli bir yönteminiz var mı? Şimdi bu alışkanlık edinilmezse ilerleyen yıllarda hiç istemeyebilir.. Bu yüzden ne kadar erken o kadar iyi olacaktır..

Eğlenceli bir yönteminiz var mı? Şimdi bu alışkanlık edinilmezse ilerleyen yıllarda hiç istemeyebilir.. Bu yüzden ne kadar erken o kadar iyi olacaktır..
Ben küçüklükten onlara kitap okumaya başladım, hangi kitabı istediklerini sorup o kitabı okudum istisnasız her akşam, sonra okumaya geçtiklerinde hadi artık bana kitabı sen okuyacaksın dedim ve sonuç seviye olarak çok üst düzel kitaplar okumaya ve kitap okumayı sevmeye küçüklüklerinden başladılar. Şu an elinde kindle ya da kitabı olmadan bir yere gitmiyor. Büyük biraz cıvıtsa da son zamanlarda ikisinde de o alışkanlık var. Ama her şeyden önce ben de kitap okuyorum ve seviyorum sanırım farkında olmadan rol model alıyorlar bunu da...
Ne kadar güzel.. Umarım benimkilerde rol model olarak alırlar beni..
Çocuklarım uyumak için yatağa girdiklerinde her akşam kitap okurum onlara. Çok küçük yaşlarından itibaren böyleydi bu. Bazen kendileri de okur. Bir de çocuklar genelde söylenileni değil gördüklerini uygulamaya meyilli. Ben de okumayı sevdiğim için sanırım artık onlar da severek okuyorlar. Kitapları bittiği zaman kitapçının önüne yığılıyoruz evde ekmek kalmamış gibi.😅
Bu çok güzel bir şey.. Bende her akşam okuyordum o zaman sorun yoktu.. Şimdi kendisi okumayı öğrendiği için kendisinin okumasını istiyorum durum böyle olunca da okumak istemiyoruz bazen.. 😅
Sürekli değil de paslaşarak okunabilir. Okumaya yeni geçtiyse, ela dan lale den henüz kurtulmuş çocuk, biraz müsaade edin😅
Siz sabırla okumaya devam edin derim.
Maşallah, güzel günlere büyüsün evladınız.
Evet çok şükür Ela ve Lale'den kurtulduk.. 😅 Ama okuması hızlanması için pratik yapmamız gerek.. 😅
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.. 🥰
Evvelinden ne güzeldi. Ya da ne kolaydı mı desem? Bize hiçbir alışkanlığı sevdirme güdüsünde olmadı büyüklerimiz. Ödevini yap, kitabını oku, hayt, höt...
Biz de üzerlerine titriyoruz sevsinler diye.
Hakkımızı nasıl ödeyecek bu keratalar bilmem.😅
Aynen öyle kendi halimde ödevlerini yapardım.. Şimdi neden yapmıyorsun dediğimde yanımda sen oturmadın oluyor.. 😅 Yine suçlu ben oluyorum.. 😂
Cevap
11Cevap
onlarla birlikte kitap okuma saatleri yapabilirsin, ayrıca ilgisini çekicek ve seviyesine uygun kitapları tercih etmek okuma alışkanlığı kazandırmayı kolaylaştıracak
Bütün aile kitap okumak gerekir. Aynı anda kitap okuma saati diye bir şey yapılması lazım.
Evet bu benim de aklımda ama eğlenceli onların dikkatini çekecek bir şekilde olması daha iyi olacaktır..
Bundan daha iyi bir yöntem yok bence.
Okuma yarışı da cazibe geldi bana..
Cazip*.. Off klavye yine düzeltme yapmış.. 😅
İşte o sırada okuma yarışması yapılabilir. Bize okuldayken yapıyorlardı okuma yarışması hiç eğlenceli gelmiyordu 😂
Biraz da eğlenceli hale getirmek bizim elimizde.. 😅
En çok okuyana ödül mü vereceksin 😀
Evet.. 😅 Ödülü çocuklar çok severler.. Ucunda bir de oyuncak olursa bak bakalım nasıl bir okuma yarışması oluyor.. 😅
Onun yerine kitaplarınızı bitirdiğinizde bu ödülü hak edeceksiniz de. Daha hızlı bitirmeye gayret ederler.
Oyuncak tabiki kitap bittiğinde olacak.. Diğer türlü ufak tefek çikolata ödülü falan olabilir..
Ooo sen şimdi kıvırdın. Önce okuma yarışması yaptın şimdi kitap bitirmeye geldin 😂
Sen işi bilmiyorsun önce teşvik edeceksin sonra yavaş yavaş kitap bitirmeye geleceksin.. 😅
Ahaha senden iyi siyasetçi olur. Kandırıkçı 🤣
Herhalde yani tabiki.. 😅
Hadi bakalım inşallah başarılı olursun
İnşallah bakalım.. 😅
Küçükken nefret ederdim ama şu an çok seviyorum. Küçük bir çocuğa kitap okutmak zor. Kırmızı balığı okuyunca ne olacak sanki ben olsam sevmem ki zamanında sevmiyordum. Belli bir yaşlara geldiklerinde çok şey anlatan psikoloji, aşk, hayat hakkındaki kitapları okumaya başladıklarında severler zaten. Şu an zor yani. (Sanki evliyim ve çocuğum var gibi boş boş konuştum ama bende böyle oldu kitap okuma alışkanlığı)
Öncelikle siz de kitap okumalısınız biz küçükken babamla kitap okuma yarışı yapardık bunu deneyebilirsiniz halen kitap okumayı çok severim 😂
Yeni kitap okumaya başladığımız için böyle yarışlarımız olmadı.. Olması için elimden geleni yapıyorum.. 😅
Benim de en başta alışkanlığım yoktu bir oyun gibi düşünün ve ben bunu başka çocuklar üzerinden de denedim ilgisini çekebilecek bir kitaplar yarış mutlu ediyor sanırım onları 😂
Kitap okuma saati yapıyoruz ama şimdiye kadar ben okuyordum.. Artık kendileri okuyabiliyorlar.. Bu alışkanlığın olması için eğ eğlenceli bir şekilde aşılamak istiyorum.. ☺️ Bu mantıklı geldi deneyeceğim bunu..
Tamamdır mutlu olurum 🤗 mutlu keyifli okumalar 👋🤗
Teşekkür ederim.. 🥰
6 aylık olduğu günden beri okuyorum, artık kendisi kitabı alıp getiriyor oku diye 😅
Evet küçükken öyle oluyor ama kendi okumayı öğrendi artık kitaplarını kendin okumalısın dediğim günden itibaren çok istekli değilmiş gibi geliyor.. 😅
Çocuklar ailelerine göre şekilleniyor önce sizin kitap okuma alışkanlığı edinmeniz lazım.
Ben kitap okuyorum zaten.. Ben bunu bilmiyordum iyi ki söylediniz.. 😄
çocuklara kitap okumak bence çocukken onlara her gece masal okuyarak uyutun ama aynı zamanda mimiklerinize ve heyecanlı bir şekilde anlatın ayriyetten bu şekilde gide gide kitaba olan ilgisi artacaktır
Bence çocuğu kitapçıya götürüp onun yaşına uygun kitaplar arasından kendi seçtiğini almak ve evde tüm aile bireylerinin de dahil olduğu 10 dakika da olsa kitap okuma etkinliğinin yapılması lazım.
Kulaklarından tutup başlarında beklemeliyiz.
🙄🙄 Bunun yerine bir kitap alıp onlarla birlikte kitap okumak daha mantıklı değil mi?
Sonuç alacağından emin olamadım 😂
Neden.. 🤔
Çocukları telefon vs aletlerden uzak tutmak çok zor çünkü.
Ben izin vermediğim sürece kullanamaz..
Tamam Tatlıkız, bana kızma 😅
Yok yok kızmadım.. 😅
Seninle aramı bozmak gibi niyetim yok:)
Ara bozulacak bir durum söz konusu değil ama zaten sorularda yorumda denk geliyoruz..
Henüz farklı, herkese kitabı sevdirecek bi bakış açısı geliştirmedim. Ama bir gün kitaplardan nefret edenlerin bile kitap mııı deyip okuma hevesiyle dolup taşacağı ana imza atacağım inşaAllah
Çocuk ailede ne görerek büyürse öyle yetişme oranı daha yüksek olur. Dolayısıyla ebeveynler ve varsa büyük kardeşlerinin kitap okuduklarını görerek büyümesi bu alışkanlığı edinmesinde daha etkili olur
Çocuğum yok ama bence çocukların kitabı okuması gerekir sevmeliler bilgi edilirler kitaptan kitap bilgi geliştiriyor galiba
Öncelikle örnek olarak biz okuyarak, sonra bak bunun içinde ne var , burada ne anlatıyor okuyup bana da anlatır mısın diyerek teşvik ederiz.
⭐ Birlikte kitap fuarlarında ve kitapçılarda gezmek, her gece uyku öncesi kitap okumak çok iyi oluyor tavsiye ederim ⭐
Psikolojiyi bozuyor ama Harry Potter serisi ideal. Yanı romanın üslubu açık, anlaşılır ve kolay anlaşılır.
Başta görseldekini yapmak. Cocuklar hikaye ile büyümeli, bürünmeli. İleri ki yıllarda da fazlası icin okuma istegi oluşsun..
Öğretmenin aradi , bilgi istiyor okuduğuna dair 😉😉
Once rol model olarak sonra da ilgi duyacaklari tarzda kitaplarin okumasi saglanarak.
Önce biz okumalıyız bizim öyle bir alışkanlığımız olacak ki, onlar da zaten meraklı ve öğrenmeye açıklar dimi yani bizim bu davranışımızı gördüklerinde aslında zaten kendi kendilerine sevmiş olacaklardır.
Ben dövüyorum.
Nasıl kıyıyorsun ya vicdansız.. 😅
Ödüllerle olacak zamanla inşallah.. 😅 Buna benzer bir şey derler de demeyeyim ben bunu.. 😅
Bunun için ödül koymayı düşünüyorum inşallah severek okuyacaklar..
Teşekkürler.. ☺️
Yanında okumak kitabı
Kaç yaşındalar?
Aileninde kitap okuması gerekir
Çocuklar nasihattan çok örneğe muhtaçtır
Kitap okumayı özendirmek gerekir
Küçük yaştan itibaren onlara kitap okumak
Kitap okumak gerekir