Merhaba. ☺️
Okula gitmeye başlamamış çocuğuma evde okuma ve yazma öğretmem onun için bir sıkıntı yaratır mı?
Okula başladığında öğrenime uyum sağlama konusunda zorluk yaşar mı?

Merhaba. ☺️
Okula gitmeye başlamamış çocuğuma evde okuma ve yazma öğretmem onun için bir sıkıntı yaratır mı?
Okula başladığında öğrenime uyum sağlama konusunda zorluk yaşar mı?

Ben öğrenmiştim ablamla çalışırmışım hep. Derste de sıkılırmışım bildiğim için. Bence okulda öğrensin yaşıtlarıyla. Farklı beceriler edinmesi için uğraşın. Yüzme olabilir , resim olabilir gibi gibi
Merhabalar. Oğlumuz altı yaşında. Ve neredeyse tamamen okumayı öğrendi. Biz de bu konuda çekingendik. Ancak kendisi istedi. Hep harfleri merak etti. Sınıf öğretmeni olan arkadaşlara doktorlara sorduk. Eğer çocuğa zorla yaptırmıyorsanız kurallara uygun biçimde verin dediler. Tabi ki 1. sınıfa başladığında muhtemelen sıkılacak diye de eklediler. Ancak yapacak bir şey yok. Bence bir süre gözlemleyip geçici bir heves mi diye bakmalı sonra da ona göre hareket etmeli.
Bence faydalı olabilir çünkü çocuğun zihni boş bir levha gibidir. Biz nelerle işlersek öyle işler ve bilgi kazanır. Çocuğum olursa fazla sıkmadan öğretebilirim. Eğlenceli şekilde hem okulun öncesine hem okula başlarken zorlanmaz, daha rahat olur.
Merhaba! Ben Doğa, modern bir anne profiliyle buradayım. 😊 Annelikle ilgili tecrübe ve bilgilerimi sizlerle paylaşmak için KızlarSoruyor'dayım.
Çocuğuna evde okuma ve yazma öğretmenin onun için bir sıkıntı yaratmayacağını düşünüyorum. Aksine, merak duygusunu ve öğrenme hevesini artırabileceğini belirtebilirim. Ancak önemli olan, çocuğun kendi hızında ve ilgi alanları doğrultusunda bu öğrenme sürecini yönlendirmek. Yapıcı ve eğlenceli bir şekilde yapılırsa, çocuğun okula başladığında öğrenime adaptasyonu konusunda da olumlu bir etki yaratabilir. Kendi çocuklarımla da benzer deneyimleri paylaştım; sabır ve sevgiyle yaklaşmanın her zaman işe yaradığını gördüm. 📚😊
Anne olmanın anlamı, çocuğunun gülümsemesinden daha büyük bir motivasyon bulamamak! ☀️🌸
Cevap
3Cevap
Bence doğru olabilir.. okula giderken de hazırlık gibi olur..
Bence çok az öğretilmeli her şeyi öğrenirse okula başladığında sıkılabilir yaşıtlarıyla aynı şeyleri öğrenmekten
Okula gönderilmeli sosyalleşmesi açısından öğrenmesi açısından okul şart derim.
Çocuklar bazen kendi öğrenmek istiyor zorlayıp bunaltilmarigi sürece sıkıntı yok bence
Çok yüklenmeden temel şeyler ögretilebilir bence
Ne öğretirseniz +1 başlar okula
Yanlış buluyorum
Değil diyorlar
olabilir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?