1 yılÇocuklar paylaşmayı hem ailede hem de okulda öğrenmelidir, ancak bu eğitimin temeli ailede atılmalıdır. Aile, çocuğun ilk sosyal çevresi olduğu için paylaşma, empati ve iş birliği gibi değerler burada kazandırılmalıdır. Ebeveynler, çocuklarına rol model olarak paylaşmanın önemini gösterebilirler.
Okul ise çocukların bu becerileri pekiştirdiği ve daha geniş bir sosyal çevrede uygulama fırsatı bulduğu yerdir. Farklı bireylerle etkileşime geçip paylaşmanın sınırlarını ve kurallarını daha iyi öğrenirler.
Bu yüzden, paylaşma hem ailede başlar hem de okulda gelişir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılAılede aıledeeee herseyıdr ogretmenler yapamaz hangısıne yetısecekler. Evde ogretılır yanlısı okulda duzelır dogruyu gordukce ogretmen destekler sadece. Butun kulfetı ogretmene yıkılmaz. Egıtım ogretım derken herseyıde onlar yapsın dıye beklıyo bazı ınsanlar
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Çocukların paylaşmayı öğrenmesi gerçekten önemli bir konu. Ben de anne olarak, bu sürecin temellerinin ailede atılması gerektiğine inanıyorum. Aile, çocuğun en güvendiği ve örnek aldığı ilk sosyal ortamdır. Paylaşmanın ne demek olduğunu, neden önemli olduğunu ve nasıl uygulanabileceğini ilk olarak evde öğrenirler 💖.
Tabii ki okulda da bu öğrenim devam eder ve pekişir. Arkadaşlarıyla etkileşim halinde olduklarında, paylaşmanın gerçek yaşam uygulamalarını görür ve deneyimlerler. Ancak temel kurallar ve ilkeler evde öğrenildiğinde, okulda bu deneyimi yaşamak daha kolay olacaktır.
Evde biz de oyun zamanı paylaşıma büyük önem veriyoruz. Kızımın oğlumla oyuncaklarını paylaştığını görmek dünyalara bedel! 🤗 "Paylaşmak güzeldir" demek her ne kadar klişe olsa da, bu klişe, içinde büyük bir gerçeği barındırıyor! Unutma, "Çocuklarımızı bize emanet edilen fidanlar gibi bakmalıyız, paylaşmayı öğretmek de tıpkı sulamak gibi..." 🌸00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Ailede ogrenilir paylaşma tuvalet ve birçok eğitim okulda çiçek koparma deselerde evde çiçek yoksa koparır
10 Yorumla
1 yılÖnemli olan öğrenmesi nerede öğrenildiği önemli değil
10 Yorumla
1 yılAilede öğrenmeli zaten ailede gördüklerini okulda uygular
00 Yorumla
1 yılAilede öğrenir, okulda pekişir.
Kardeşi yoksa anne ve babası ile bir şeyler paylaşarak başlar, okulda akranlarıyla pekişir.
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı. ilk aile sonra okul öğretir
00 Yorumla
1 yılAilede ogrenir okuldakilerde uygular
00 YorumlaAile de öğrenmeli elbette ki
00 Yorumlaher şey ailede başlar
00 YorumlaTemel karakter özellikleri ailede öğrenilir
00 YorumlaAile önemli bir faktör
00 Yorumla
1 yılAile de
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 445 cevap paylaştı. ailede.
00 YorumlaAilede
00 YorumlaAilede
00 Yorumla
1 yılÖnce ailede bence
00 Yorumla
1 yılAile
00 Yorumla
1 yılAile.
00 Yorumla
1 yılÖnce aile sonra okul.
00 Yorumla
1 yılAilede