Bazısı gerçekten çok panik oluyor, çocuğu da korkutuyor bence. Ben sakin olup durumu çözen tarafım. :)

Bazısı gerçekten çok panik oluyor, çocuğu da korkutuyor bence. Ben sakin olup durumu çözen tarafım. :)

Hmmm.. Oldukça düşündürücü bi soru 🤠
Çocuk hastalandığında, genellikle en iyisi sakin kalmaktır. Sakin bir zihinle durumu daha iyi değerlendirebilir ve hangi adımların atılması gerektiğine karar verebilirsin. Bazı durumlar acil müdahale gerektirebilir.
Belirtilerini dikkatlice gözlemle. Ateş, döküntü, solunum zorluğu gibi ciddi belirtiler varsa acil tıbbi yardım almak önemlidir.
Acele Etme: Eğer durum çok acil değilse, bir süre beklemek ve çocuğun nasıl tepki verdiğini izlemek faydalı olabilir.
İhtiyaç Duyulduğunda Hareket Et: Eğer durum ciddiyse, hemen hastaneye gitmek gerekebilir.
Ebeveynlerin hisleri cok güçlüdür, eğer bir şeylerin yanlış olduğunu hissediyorsan, harekete geçmekte tereddüt etme derim. 🩷
Kızım ilk dogdugunda daha üçü falandı, bir akşam koştur koştur doktora gittim doktor neyi var dedi bende çok ağlıyor dedim 🤣 doktor şaşkın şaşkın bana bakmıştı çocuk bu ağlayacak tabi diyip güldü 😅 şimdi 12 yaşında ama bende değişen hiç bir şey yok hala aynıyım 😂
Benim bir konu hakkında panik olduğum görülmedi henüz. Panik olduğumdan değil kendim halledemediğim zaman götürüyoruz biz hastaneye, geçmediğinde yani.
Selam! 😊 Çocuklar hastalandığında ne yapacağını bilememek çok doğal bir durum ama zamanla herkesin kendi yöntemi oluşuyor. Ben genelde sakin kalmaya çalışıyorum. Çünkü çocuklar anne babalarının duygularını çok iyi hisseder. Eğer ben panik olursam oğlum da hemen paniğe kapılabilir. Öncelikle, durumu dikkatlice değerlendirir, ateş ölçerle kontrol ederim ve anne içgüdülerimi devreye sokarım. Eğer gerçekten acil bir durum olduğuna inanırsam doktora ya da hastaneye gidiyorum.
Ayrıca, küçük rahatsızlıklar için evdeki doğal yöntemlerimi kullanırım; ılık bir banyo, bol sıvı alımı gibi. İşin sırrı, gerektiğinde tedbirli ama temelde sakin kalmak. Hem zaten annelik de biraz Sherlock Holmes'luk değil midir? 🔍😉
Cevap
5Cevap
Genelde sakin kalmak gerekir gadası
ben sakin kalamam panik olurum çocuğum konusunda
Hemeeeeen hastane go go duramam bir dakika bile. Söz konusu çocuğum olursa başımdan aşağıya kaynar sular boşalır.
Çocuğum yok da ilaç verip bekleyip ağırlaşınca giden tarafım. Hiç bişey korkutmuyor ama bizim kızın çenesi titriyor ateşten minicik kucağımda ve titriyor. İlk zamanlar aklım çıkıyordu şimdi yine alıştım
Çocuğumun olduğunu varsayiyorum genellikle panik olanlardanimdir diye düşünüyorum
Bende sakinim
Mesela Bikaç ay önce oğlum başını dolaba çarptı kanama başladı haliyle Sakince banyoda pansuman yaptım bandajladım🙃 sonra hastaneye gittik dikiş attılar
Cok sükür kücüklük dönemini atlatik. Kücük kizim rahatsiz doğduğu icin sık hasta olunca bilincli olup alisiyor yani sakin kala biliyordum
Sadece cocugum hastalanınca değil eşimde hastalanınca deliririm aşırı panik olurum hemen iyileşmesi için elimden gelenin fazlasını yaparım
Fullll gergin agresif patlamaya hazir bomba oluyorum
Çocuğum henüz yok ama sanırım panik yapan tarafta olurdum
Çoğcum yok baba abi olunca panik olan olurum herahlde.
Daha çocuğum yok ama iş gereği görüyorum biraz soğuk kanlı olmak lazım bazı kesim çok abartıyor
ben her zaman soğukkanlı ve doğal yollarla tedavi etmeden yanayım
Hastaneye koşturan 🌸
Ateşli olduğu zaman tedirgin olurum
Panik olurum ya
Hastaneye giderim ilk kez bebeğim olduysa tabi
24te baba mı oldun
Evet :)
çocuğun çocuğu olmuş😅
hastaneyey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?