1 yılİlk 40 gün loğusalıkta kadının başka bir kadın destekçiye ihtiyacı var. Deneyimli yaşça büyük biri olsa çok iyi olur. Kadınların ilk çocuğu olsa bile annelik içgüdüsü ile bebeğe bakım verme konusunda erkeklerden daha yetenekliler. Senin psikolojinin ve vücudunun bu sürece hızlı adapte olması için yanında gerçekten kadın destekçiye ihtiyacın olacak uzun süre: bu ister senin annen olsun, ister onun annesi. Ayrıca eşin annem yapar diyerek hem seni hem kendini psikolojik olarak rahatlatmaya çalışıyor. Bir konuda da sana katılıyorum. Erkek de destek olmalı, gerekince altını da değiştirmeli , mamasını da yedirmeli, ilgilenmeli de. Ama sana ilk 40 gün faydası olacak kişi eşin değil başka bir kadın olmalı
09 Yorumla
Soran1 yılhastaneden bahsediyorum, kayınvalidem birkaç ay kalacak bizde zaten
- 1 yıl
Hastahane de de etrafımda ne kadar doğum yapan varsa hep kadınlar kaldı. O gün de önemli. Normal doğumda olsan sezeryan de olsan hem senin hem bebeğin bakıma ihtiyacı var. Sen duymak istediklerini söyleyen birilerini arıyorsun sanırım. Doğruları söylüyorum ben.
Soran1 yılvalla benim de çevremde ne kadar doğum yapan kadın varsa karı koca kaldılar. anneler geldi gitti. kanamam olacak orada destek gerekecek kayınvalidem mi tutacak elimden ben depend değiştirirken
- 1 yıl
Bu senin hayatın, ne istiyorsan yap. Ama sen ped değiştirirken yanında olan adam bir süre sonra seni kutsal görüp cinsel olarak uzaklaşmaya başlarsa da şaşırma
Soran1 yıl:D
- 1 yıl
Niye gülüyorsun? Kadın erkek ilişki dinamiği ile ilgili zerre fikrin yok demi
Soran1 yılaynen kadın erkek dinamikleri hakkında bi sizin bilginiz var ben mağaramdan yeni çıktım. doğum yapmışım, bu yüzden soğuyan erkek ötede soğuyup istediği gibi gidebilir. bunu da normalleştirmeniz yeni çıktı
- 1 yıl
Normalleştiren ya da erkek doğasını yaratan ben değilim. Umarım kötü şeyleri öğrenmek için tecrübe etmen gerekmez. Allah çocuğunu da sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin, tek derdin de bu olsun. Daha fazla konuyu uzatıp senle yüz göz olmak istemiyorum.
Soran1 yılamin
En İyi Cevaplar
1 yılÖncelikle tebrik ederim. Bebeğin sağlıklı doğması dileğiyle... :)
Senin bu durumu fazla bulman gayet anlaşılır. İlk bebeğiniz ve doğal olarak senin de süreç üzerinde bir söz hakkın var. Eşinin annesinin yardımını istemesi anlaşılır olabilir ama bu, senin kişisel alanına ve sürece dair isteklerine saygı gösterilmesi gerektiği gerçeğini değiştirmez. Özellikle hastanede doğum sonrası seninle kalacak kişinin, seni en rahat hissettiren kişi olması önemli. Eğer eşin annesiyle beraber sana yardım etmek istiyorsa, bu yardımı dozunda tutarak ve senin ihtiyaçlarına göre yönlendirmek en sağlıklısı olur. Bunu nazik bir şekilde eşine ifade edebilir, annesinin yardımını bir süre kabul ettikten sonra kendi başına da devam etmek istediğini açıklayabilirsin.
00 Yorumla
1 yılBenim ailem sadece 10 gün yanımda durmuslardi ve ben tek cocugum hiç bebek bakmadım 10 günlük bebeğimle bas basa kaldım ve ona baktım annelik içgüdüyle kimsenin dokunmasını bile istemezdim kendim baktım ailemin erken gitmesine üzüldüm ama alıştım gül gibi baktım lohusaligin ilk günleri bebek cok sık uyanir seni yatırmaz zordur bir süre sana yemek bebek falan yardim etsin sonra kendin çocuğuna bakmak istediğini gerek olmadığını söylersin oda evine gider ömür boyu senle kalamaz zaten
08 Yorumla
Soran1 yılya evet ben de kaldığı sürede temel şeyleri göstersin istiyorum, sonra ben bebeğe bakayım o bana baksın yemek konusunda vs destek olsun yeter. ama eltimin çocuğuna 3 sene baktı, eşit olsun diye sizinkine de bakıcam diyor
- 1 yıl
Nasıl yani 3 sene eltinle beraber mi yaşadı öyleyse bile sen kabul etmek zorunda değilsin bu senin hayatın kendi çocuğunu kendin yanliz büyütmek istemek senin özgür hakkın
Soran1 yılevet 3 sene beraber yaşadılar
- 1 yıl
Tövbe tövbe bunlar nereli tam olarak neyin kafası bu karı kocanın yanında kaynanin ne işi var 3 yıl kadin kendi bir çocuğuna kendi bakamıyor muydu
Soran1 yılkayınvalidemde değildi sorun ya, eltim hiç oralı olmadı. kadın mesela memleketine dönüyordu arıyordu ben nasıl mama yapıcam diye. kadın dönene kadar çocuk yıkamadılar mesela
- 1 yıl
O zaman elti hatalı bana kaynanam yaşlı oldugu için büyük eltin gelip yıkasın dediklerinde ben yok ben kendim yıkarım biz eşimle yıkarız diyip istememiştim
reddetmiştim ayrıca maması için bile arıcaksan niye doğurdun elti deli mi sjsjs
Soran1 yılanlamıyorlar yorumlarda beni gerçekten üzüldüm. birinin yardım etmesi demek onda söz hakkı sahibi olması demek. benim eltimin bebeği 4 aylıkken tavuk yiyordu mesela çünkü eskiden öyle yapılırmış, eltim doğrusunun o olmadığını bilse bile bi şey diyemez çünkü tüm bakın kayınvalidemin üstünde. hoş mu yani bu
- 1 yıl
Tabi canım söz hakkı sahibi olması demek oluyor bensevmem ne zaman altını değiştireceğim ne yedirecegime ne şekilde uyutacagima biri karışsın sevmem
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 405 cevap paylaştı.
1 yılHormanlardan fazla duygusalsın gereksiz tepki veriyosun çünkü romantik düşünüyosun, eşin mantıklı düşündüğü için annem kalsın diyor eşin ne yapabilir maksimum? Her şeyi sen yönlendireceksin şunu şöyle böyle yap diye çünkü erkek napıcanı bilemeyecek o halde bunla mı uğraşmak istiyosun yoksa senin halinden anlayan her şeyi çekip çeviren birinimi?
08 Yorumla
Soran1 yılbaba bebek bağını kursun istiyorum. her şeyin çekip çevrilmesine gerek yok hastanedeyiz zaten kimsesi olmayana hemşireler de yardım ediyor
- 1 yıl
Yaw herşeye de bi cevabın var maşallah ne desek antitez üreteceksin zaten. ara kaynananı gelme istemiyorum de kaç yaşında kadın sizlemi uğraşacak doğduktan sonra sevmeye gelir ağlayınca kucağına geri verir evine gider oh mis
Soran1 yılher şeye cevabım var boş yapıyosunuz çünkü. ben kayınvalidem gelmesin mi diyorum hastanede 1 gece yatıcaz o gece kayınvalidemin olmasına gerek yok diyorum
Soran1 yılhiç mi hastaneye işiniz düşmedi ya :D gerçekten sistem bilginiz yok herhalde, tabii ki doğumda hemşireler yardım ediyor jshakfjhafkjha yok artık
- 1 yıl
Çocuk babasına çeker dedim neyini sildin 😂 kocana benzemesi zoruna mı gitti çocuğun 😂
Soran1 yılben silmedim, şikayet ettim hakaret ettiğin için, hakaret etmişsin gerçekten ki silindi. hala da devam ediyorsun
- 1 yıl
Gerçekleri söylüyorum ve dua ediyorum hakaret değil dua😂 çocuk inşallah babasına çeker 😂
Soran1 yılinşallah çok isterim teşekkürler iyi dileklerin için <3
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Öncelikle, tebrik ederim anne olacaksın, harika bir yolculuğa çıkıyorsun! 😊 Ebeveynlerin desteği genellikle çok değerli, özellikle doğum sonrası dönemde. Yani, kayınvalidenin tecrübesinden faydalanmak güzel bir fikir olabilir. Ancak, bu yolculukta da işin en öncelikli kısmı, senin rahat ve huzurlu olman. ❤️
Hastanede eşinle birlikte kalmak istediğin de gayet normal, bu an özel ve ikinizin ortak bir anısı olarak kalmalı. Kendini ifade ederek eşine bu durumu anlatabilirsin. Dengeli bir şekilde kayınvalidenin yardımını kabul etmekle birlikte, kendinize de alan tanımak önemli.
Her anne ilk başta acemi hisseder ama zamanla bu süreç daha kolaylaşır. "Bebeği aldım, nasıl pişiriyorsunuz?" sorusunu hala cevapsız bırakabilirim ama işin püf noktası, bolca sevgi! 🍼💕02 Yorumla
Soran1 yılişte nasıl anlatıcam eşime bunu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
1 yılAnnesi daha tecrübe sahibi gadası o bakımdan iyi olur
11 Yorumla
1 yılAyip etmis. Cocuk ikinizin cocugu esinin kalmasi gerekir. Kayinvalideni ne kadar sevsense o ilk gunler insan esini ister yaninda. Ne kendi annesini ne kardesini ne bi baskasini cunku ztn yogun bir hormon donemi oluyor dogum zamani daha cok hayatini paylastigin kisiden destek bekliyosun. Bunu yasamis birisi olarak net bir sekilde esinin yaninda kalmasini ve anlayisli olup destek olmasini iste. Cunku beklentilerin olacak ister istemez karsilanmazsada sonu dogum sonrasi depresyon olur. Ben kizimi dogurdugumda gozum bi tek kocami aradi. O olsun yanimda istedim. Sagolsun kendi annem surekli geldi ama ayni yolda yurudugun kisinin destegi daha farkli.
Bu hayati biz paylasiyoruz ve hastanede sen benim yanimda kal istiyorum. Umarim anlayis gosterirsin ve sirf rahatin icin kalmam demezsin de.02 Yorumla
Soran1 yılteşekkür ederim anlayışın için. ben zaten kayınvalidemm kalmasın istemiyorum evde yine kalacak. ama hastanede eşim kalmalı bana göre. ben hastanedeyim çocuk hastanede eşim evde mi oturacak ayıptır yani
- 1 yıl
Bende oyle dusunuyorum. Ve evet haklisin. Bence guzelce konustugun zaman anlayis gosterecektir. Ki gostermesi gerekir. O ilk gunlerde baba, anne ve cocuk arasindaki bag icin cok onemli bir etken birlikte olmak…
1 yılYabancı ülkelerde hiç böyle kaynana ya da anne gelip bakmıyor çocuğa , kadın doğum yapıyor ayaklanana kadar kocası bakıp yardımcı oluyor. Biz de erkek kavramı komik şekilde yanlış anlaşılıyor. Bir baba bebeğinin altını degişebilmeli , gazını çıkarabilmeli.. vs bunlar sırf anneye mahsus görevler olamaz
Bizde babalık sadece ihtiyacını maddi yönde karşılamak demek 🤦🏻♀️
42 Yorumla
Soran1 yılteşekkürler güzel kadın
- 1 yıl
🌸🙏🏻
ilk annelikte kadın da bir şey bilmiyor ama yapa yapa öğreniyor aynı şey erkek için de geçerli , hiç bir şeye el sürdürmüyorlar sonra da erkek anlamaz deniliyor bu kafadan bir an evvel çıkmak lazım çünkü annenin o an en çok eşine ihtiyacı oluyor bu anneye manevi güç veriyor bir anne olarak bunu çok iyi biliyorum
Sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğini 🧿
Valla sana annesi eşinden iyi bakar söylüyüm hastanede. Evdede ama bak sana bakmak yerine yük olursa olmaz sadece söyle 20 gün kalsın gitsin cidden yardımcı oluyorlar ve cok yükün azalıyor yemek yapcak halin olmuyorki. 20 günden sonra sen yetiştirecek sen bakacaksın senin kuralların olacak her şeye karıştırma
013 Yorumla
Soran1 yılbirkaç ay kalacak zaten, evde kalsın ben de istiyorum kalmasını, eşimin izni 10 gün mü oluyor devlette hatırlamıyorum 10 gün çok yetersiz o yüzden 1 kişinin daha yardımı çok gerekir bence de
Soran1 yılona kalsa 3 sene bakacak :D kalsın birkaç ay o da rahat etsin ben de düzeni oturtayım iyice
Soran1 yıl34 haftalığım 38'de planlı sezaryen olacak
Soran1 yılevet evet biliyorum, yani okudum ettim ama işin içine girince nasıl olur görücez :D başka önerilerin varsa alırım <3
- 1 yıl
Başka yok valla aklıma gelmedi en soru hıhım görünüyor ama sen planlı sabırla gidersen de en kolayı istedgın yerde örtünle emzirirsin süt sagarsın dışarı cıkacaksan biberonla verirler ama ben 3 ay yanından ayrılmadım3 ay önemli biberona alıştıgı vakit cidden anne memesinde zorlanıyorlar buradan yazdım bunları ama mecburum. Yani süt biberonden hızlı gelir bebek o hızlılıga alışır anneden süt yavaş gelir bebek ugrasmak istemez anneyi az emip bu sefer biberon ister veya tamamen emmeyi bırakır anneyi o yüzden ben cok dıkkst ettim dışarı hep yanımda götürdüm alısverıs merkezıne falan gittim orada emzirme odalarına🥰🥰
Soran1 yılpeki emzik verdin mi doğunca? bazıları hastane çantasına koy hemen ver diyor bazıları verme diyor en kararsız kaldığım konu o galiba
- 1 yıl
Ben emzigı 10. Gün verdim 10. Gün vermekte risk cok zor alıştırdım emziğe bagımlı olmadı. İlk gün hastanede vermene gerek yok cunku cocuk emmek ıstedıgı her an senı istiyor kokunu istiyor emziği istemiyor bu sefer onunla bag kurucak süreklı emzikle gezen cocuklar gibi. Cocuk anne karnında uzun yoldan gelmiş sonucta okadar özlemiş seni kokunu istiyor tanımak korktugunda üşüdüğünde emmek isticem sadece açken degıl ona emzirmek yerine emzik vermek bı sacmalık. 3. Gün belkı verebılırsın eve gidince emzir doydumu tamam emziği tak agzına uyusun emzikle uyuması avantaj 5 6 aylıkken uyandıgında karnı toksa bıle emziği emer uyur dışarda susturmak içinde avantaj. İşte bunun oranını ayarlıcaksın ben bilmeden güzel ayarlamışım😂😂 sadece cok emzik bagımlısı olmadıgından 8. Ay bıraktı o aydan sonra da gece hep emmek istedi öyle uyumak istedi yani 3,4 gün ver gene öyle de alışır. Emzirme danısmanları anne memesine alışmadan hemen emzik vermeyin diyor meme ucu karmaşası yaşıyor cocuk kafası karışıyor emzik ucu farklı senin ki farklı bi önce sana alışsın sonra emzik ver bence.
- 1 yıl
Ben bu bilgiler uzmanından dinledim birine anlatırsamda biberonla verme emzik geç ver diye yargılamam güzelce sebebini anlatırım sebeplerini bil gerisi sana kalmış. Ilk haftalar bebek arandıgında acıkmıs demektir ama 2. 3 . Ay bebek aranıyor kafa sağ sola cevırıyor meme istiyor ya o hep açlık degıl senı istiyor yani temas istiyor hep aç bu cocuk diyene de bakma sakın gene de sen her istediğinde emzir bol bol. Göğüs yarası olursa da emzir öyle bebek emdikce de yara geçiyormuş cok zor bi süreç yara insallah sana olmaz bana hiç olmadı.
Soran1 yılçok teşekkür ederim <3
1 yılEn sevmediğim konular.
ne annemi alırım ne onun annesinibizim bebeğimiz biz yaptık öğreneceğiz.
ve eski usul yorumlara da kapalıyım.muhtemel kavga çıkacağı için eş desteği mutlak şart.
Metin ol 💅🏻00 YorumlaYapıcı ise kayinvalide , anlasiyosan kalsın hastanede takılma baba da destek olur yine duramaz o da heyecanlanır.. Tecrübeli biri olmasi artidir kafan rahat olur..
04 Yorumla
Soran1 yılgece 2 kişi kalınıyor mu ki
Soran1 yılözelde ameliyatım olmuştu bi kere 1 tane koltuk vardı bizde 1 kişi kalabilmişti annem dönmüştü hatta, aynı yerde doğum yapacağım ben ondan hep 1 kişi diye kodladım
Sonrasında pişman olmak istiyorsan buyur eşin kalsın doğum yapacaksın anne olacaksın biraz olgun düşün çocuk gibi bide tepin istersen ya eşinin ne işi var yanında kaynanan geldiği için şükür edip teşekkür etmelisin benim annem uzaktaydı ablamla kaynanam geldi biri bebekle diğeri benimle ilgilendi hayatımda benim kadar rahat geçiren yoktur gliba lohusalıgı emzirmene dikişlerine süt vermene çocugun bakımına eşin ne anlasın adamıda strese sokacaksın yeter bırakın bu şımarıklığı ya
03 Yorumla
Soran1 yıleşimin ne își mi var yanımda :D ben yanımda kalmasın demiyorum, hastanede gece kalsın istemiyorum. sensin şımarık düzgün konuşun bi düzgün konuşma yetiniz gelişmedi herhalde
Soran1 yılüff :D
Evet eşinle birlikte bakmak istiyorsun bu çok doğal ama kaynan sana çok faydası olur, özellikle bebeği yıkamak hem bir de 40 gün kanama göreceksin doğumdan sonra o sancı ile bir de çocuğuna bakmak iyice yorar seni kessinlikle senin için kolaylık olur bence sen de şanslısın bu konuda ama kendine güveniyorsan eşine söyle istemiyorum de güzel bir dille anlat
04 Yorumla
Soran1 yılben kalsın istiyorum zaten hiç kalmasın istemiyorum ki, benim derdim çok uzun süre kalması ve hastanede gece kalması
Soran1 yıleltimin çocuğuna 3 sene baktı, eşit olsun sizinkine de o kadar bakarım diyor
1 yılOlurda kaynanan kalmaz ise , ancak o zaman anlarsın meseleyi. Erkek yapamaz unsuru değil konu. Materyalist yaklaşıyorsun.
05 Yorumla
Soran1 yılhastanede ben kalayım çocuk kalsın eşim evde mışıl mışıl uyusun bu daha mı mantıklı
- 1 yıl
Eşiniz konusunda bu şekilde düşünmeniz sizi de eşinizide bir tek doğum esnasında değil , hayat boyu sizleri çok ama çok yoracaktır. Sizi anlamadığımızı düşünmeyin lütfen. İlk bebeğiniz, anne baba çocuk birlikteğinin ilk saniyelerinden itibaren ilk saatlerinde ilk gününde , ilk günlerinde üçünüzün bir arada oluşunuzun duygusallığı , mutluluğu ve sorumluluklarını sadece üçünüz olarak yaşamak istiyorsunuz. Özellikle ilk gece hem çocuğun hemde sizin gereksinimlerini kocanızın gidermesi gerektiğini düşünüyorsunuz. Bunları yaşamanın güzel hayalleri içindesiniz. Ayrıca sizde kendinizi belki kaynananızın yanında tam rahat hissedemeyecek olduğunuz için kocanızın kalmasını daha da çok istiyor olabilirsiniz. Bunların hepsini belki daha fazlasını anlayabiliyorum.
- 1 yıl
Peki doğumun hangi gün hangi saatte gerçekleşeceğini biliyor musunuz? Doğumhanede kaç saat kalacağınızı biliyor musunuz? Anlık olarak temin edilmesi gereken ihtiyaçlar neler olacak biliyor musunuz? Siz hastanede ve kaynana ile birlikteyken eşinizin evde mışıl mışıl uyuyacak düşüncesine nasıl kesinlik koyabiliyorsunuz? Bunları çok nazik bir üslu içinde soruyorum. Sorgulama yargılama gibi cahilce yaklaşımlarla iletişim kurmayı sevmem. Yanlış anlamamanız için belirtmek istedim. O güne kadar neler olur biter hiç birimiz bilemeyiz. Bu gün hepimiz için en önemli konu nedir biliyor musunuz? Bebeğinizin sağlıklı olarak dünyaya gelmesi ve sizinde bu süreci sağlıklı olarak atlatabilmeniz. Bütün herşeyi hesap eder tamam dersiniz. Gün gelir saat gelir hiç bir hesap tutmaz. Sizin yanınızda eşinizin dışında mutlaka biri olmalı ki , bunun için en uygun kişiler anneanne , babaanne veya ablalarınızın olması en mantıklı olandır. Diyelim her şey düşündüğünüz gibi oldu. Doğum gün içinde oldu gece hastanede kalacaksınız. Siz zannediyor musunuz ki , kaynananız yanınızda kalınca eşiniz eve gidebilecek? Eve gitmeye fırsatı bile olmayacak. Gitmekte istemez zaten. Bence bu hesaplarla kendinizi yormayın. Eşinizin annem yapar demeside, sizin kaygılardan uzak olup rahat bir psikoloji ile bu süreci geçirmeniz içindir. İçinde bulunduğunuz durum gereği vücut değerlerinizdeki değişimlerin farkında olarak yazdım. Siz lütfen bu düşüncelerde olmayın. Bırakın onlar üzerlerine düşeni yapsınlar.
Soran1 yıldoğumun hangi gün hangi saat olacağını biliyorum.
gerekenleri biliyorum doğum çantası denen mereti zaten aylar öncesinden hazırlıyoruz.
ben geceden, KALMADAN bahsediyorum. Gün içinde zaten kayınvalidem de annem de kayınpederim de yanımda olacak zaten. Gece 1 kişi kalınırken kayınvalidem kalırsa kocam kapıda yatmayacağı için evinde uyuyor olacak, bu sebeple kesinlik koyabiliyorum.
Sizin bunların aksini düşünmenize neden olan fikirlerinizi de dinlemek isterim- 1 yıl
Merhaba, bir süredir yoktum. Muhtemelen bebeğiniz gelmiştir. Böylelikle bu dosya sizin için kapanmış olmalı diye düşünüyorum. Umarım geride güzel hatıralarınız kalmıştır
Böyle insanlar niye bu kadar şanslı hiç anlamam, gelsin işte sanki dersen hastane de yıllık kalacaksın 1-2 güne evde olacaksın zaten 🤷♂️
02 Yorumla
Soran1 yılevde beklesinler işte, hastanede ne işi var kayınvalidenin
Gizli Üye(25-29)1 yılNe var gelsin işte benim de arkadaşım doğum yaptı kaynanası yanında kıza bakıyor oda diyor ben kendim yapabiliyorum ama misafir gelince ilgilenemiyorum diyor gelsin yardım etsin işte takılma fazla
04 Yorumla
Soran1 yılhastaneden bahsediyorum
Cevap sahibi1 yılEşin çok fazla istediği için belki de bu kadar geliyor ediyor bence sorunun en baş kaynağı eşin düzgünce kendini anlatırsan problem çözülür anne hiç zahmet etme gelmene gerek yok şu anlık eşimle hallediyorum iyiyiz vs demende bir sakınca olmaz eğer alınıyorsa senin için art niyetli düşünüyordur
Soran1 yılYok ya kadında bi sorun yok zaten sağ olsun derdi yardımcı olmak, benimkinde sorun var korkudan ödü kopuyor
Cevap sahibi1 yılEvet onu anladım zaten o yüzden eşinle konuş aklına gir sorun çözülür
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 574 cevap paylaştı.
1 yılDeğil doğumunu yap anlarsın eşinin yardımcı olamayacağı şeyler var o an senin yanında doğum yapmış bir kadının olması başka bir şey tecrübeli bir el.
01 Yorumla
Soran1 yılne mesela?
Gizli Üye(30-35)1 yılYani 15 gün kalsın taamam çok iyi bir şey hatta 1 ay kalsın lohusa döneminde çok iyi olur hatta anneniz varsa o da gelebilir ama 1 aydan sonra da kendin yapabilirsin.. normal düzene girmeniz daha sağlıklı olur sizin için
00 Yorumlasabırlı olmanı tavsiye ederim. kalsın bişey olmaz. 1 ay dediğin n eki gecer gider
01 Yorumla
Soran1 yıl1 ay kalsın zaten birkaç ay kalabilir sıkıntı yok
1 yılMerak ettim de senin annen kalsa daha iyi olmaz mı daha rahat edersin
02 Yorumla
Soran1 yılannem hasta gelip gidecek
- 1 yıl
Geçmiş olsun. Kayınvalide ne kadar iyi olsa da lohusa iken özellikle hastanede pek rahat edemeyebilirsin.
Lohusa zamanı birinin sana destek olması gerekir sonuçta kolay bir süreç değil.
02 Yorumla
Soran1 yılben kalsın istiyorum zaten hiç kalmasın istemiyorum ki, benim derdim çok uzun süre kalması ve hastanede gece kalması
Çocuk & Ebeveyn konusunda 323 cevap paylaştı. Sana yardıma geliyorsa bırak ne kadar katkı sunabiliyorsa. Belki de hoşuna gidecek
06 Yorumla
Soran1 yılişte eşim bebeği kaldırıp indiremicek mi?
Soran1 yılhastaneden bahsediyorum
Eşin aklınca kurnazlık yapıyor. Kendisine sorumluluk verilmesin diye hemen annesini öne atıyor
00 Yorumla
1 yılSakin ol hanım teyze her şey olacağına varır Sakin Ol
00 Yorumla
1 yılNeden fazla olsun ki. Sonuçta belli bir süre kalır
00 Yorumla
1 yılStres anne için sağlıklı değil direkt fikrini söyle
00 Yorumla
1 yılSezaryen dogumsa çok doğru söylemiş kalsın işin çok zor olucak çünkü
00 YorumlaFazla ama
ben senin düşündüğünü yaptım yine yaranamadım00 YorumlaEşin klasik erkek tavrı çocuğu yaptı görevi bitti sanıyor😅
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılErkek ne anlasın çocuğa bakmaktan iyimisin sen. Dua et öyle bir kaynanan var şükür et
01 Yorumla
Soran1 yılböyle düşündüğünüz için anlamıyorlar :D
Gizli Üye(25-29)1 yılErkekler yapamaz , bebek tutmayı bile bilmezler ki eşin çok haklı.
01 Yorumla
Soran1 yılbiz anamızın karnında öğrenmiyoruz bebek tutmayı. ben de bilmiyorum şu an bebek tutmayı tutmadım hiç çünkü. hemşireler, emzirme danışmanları, ebeler o bu şu öğretiyolar zaten
Gizli Üye(30-35)1 yılGelse bir türlü gelmese bir türlü her şey sorun sizde bıktık be
02 Yorumla
Soran1 yıloff
Cevap sahibi1 yılYeter la bizene git doğur çocuğunu alla alla
Gizli Üye(25-29)1 yılSende o zaman benim annem kalsın de anlasın bu ısrar nasıl hissettiriyro
06 Yorumla
Soran1 yılannem kalabilecek olsa da ona da okey olur ki o, kendi annesi değil derdi aslında ben nasıl bez değiştircem bilmiyorum ki diyor sanki ben 10 çocuk büyüttüm :D hastanedeyiz hemşireler var gösterecekler diyorum yok
Cevap sahibi1 yılOhoo abla kocan çocuğu yapıp bırakan erkeklerden çıkmış valla allah yardimcin olsun ben yapamam diye tek birşeye elini sürmez
Soran1 yılevde öyle değil aslında, yani bulaşık da dizer yıkar ev de süpürür temizlik de yapar, bunların hiçbirini yapmıyordu anne evinde ama mecbur yani ben de çalışıyorum çünkü. o yüzden alışırsa yapacağını biliyorum ama alıştırmanın yolu bi yerden başlatmak. annesine atarsa topu hiç yapmaz
Cevap sahibi1 yılŞimdiden kendine bunu stres yapma annesini sevdiğini söylemişsin onunla konusursan belki yardım eder ben birkaç gün anca kalırım isim gücüm var falan desin o birkaç günde oğluna ogretsin birseyleri
Soran1 yılannesini gerçekten çok seviyorum, asla sorunum yok, gelmesini de çok isterim ama işte bi yere kadar isterim bunun sebebi de kayınvalide olduğu için değil, kendi annem ben bakcam deseydi onu da istemezdim.
Cevap sahibi1 yılSeni anlıyorum gerçekten çünkü annem de kardeşim doğduğunda böyle yaptı ananem sadece 2 gün kaldı o da yemeğe ve temizliğe yardım etmek için hep öyle olmuş... sanırım kadınlar bebekleriyle ve onların herşeyiyle kendileri ve eşleri ilgilenmek istediği için böyle yapıyor anlayış lazım
Gizli Üye(30-35)1 yılKizin annesi onceliklintercih sebebidir.. mecburiyette kayinvalide olur
00 YorumlaÇocuğu kayın validemi yaptı anlamadım yani eşim benim bebeğimi doğucak ben de evde fosur fosur uyuyacağım olur mu öyle iş.
01 Yorumla
Soran1 yılheh teşekkür ederim. zaten destek olacak kayınvalide, hastaneye hiç gelmesinler demişyorumm ki ama akşam da bi zahmet eşim kalsın. ben hastanede bebek hastanede eş evde mi uyuyacak oh ne güzel iş
Gizli Üye(25-29)1 yılBence normal yaa belli ki o da heyecanlı yanlış bişey yaparım diye korkuyor olmalı ilk çocuk sonuçta böyle ufak tefek şeyler için birbirinizi üzmeyin idare edin gün gelir o da seni idare eder yürür gider. Bu arada hayırlı olsun
07 Yorumla
Soran1 yılben de korkuyorum ben de bırakayım o zaman kim bakıyorsa baksın, olur mu öyle şey, bakarak öğrenilecek bu çocuk
Cevap sahibi1 yılHayır öyle demek istemedim sonuçta bir iki gün sonra evinize döneceksiniz iki gün için bişey olmaz demek istedim.
Soran1 yıl2 gün kayınvalideyle dur hastanede çocuğu ondan yapmışsın gibi diyosunuz, mantıklı
Cevap sahibi1 yılNe alakası var bence siz bu işi abartmayın iki gün için girdiğiniz saçma sapan tripler
Soran1 yılhastanede anne baba çocuk kalır. diğerleri eldir kendi annem de dahil olmak üzere. siz de pozitif olacağız diye cılkını çıkarıyorsunuz bazı şeylerin
Cevap sahibi1 yılBence siz abartıyorsunuz büyükleri hepten yok sayarak
Soran1 yılkim yok sayıyor? evde olacaklar, hastanede de olacaklar akşam gitsinler istiyorum sadece
1 yılKendi annen olsa neyse onun annesi ne alaka
12 Yorumla
Soran1 yılkendi annem de alakasız ki, zaten hepsi evde olacak hastanede anne olur baba olur bence
- 1 yıl
Genelde kendi annesinin yanında rahat eder ya insan ondan dedm
Emin ol sana büyük kolaylık sağlayacaktır
01 Yorumla
1 yılÇok büyük derdin varmış
01 Yorumla
Soran1 yılaynen
1 yılKendisi doğuracaksa kalsın.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 788 cevap paylaştı.
1 yıleşinde kalsın, bir kadın da olsun ama yanınızda
00 Yorumla
1 yılpeki sizin anneniz yokmu hnmefendi
08 Yorumla
Soran1 yılhasta annem gelip gidecek
- 1 yıl
agır bir hastalıkmı peki
Soran1 yılevet
- 1 yıl
hnmefendi o zaman kayınvalidenizin bebk ve sizinle ilgilenmesine sabırla ve hoşgörü ile müsade edeceksiniz zira beyefendi gayet makul ve şık bir teklif yapmış genelde çevremde gözlemledigim kadarıyla bu tip durumlarda anneanne ilgileniyor ve annenizin durumu ortada eşinizide bu konuda tebrik ediyorum
Soran1 yılben kayınvalidemin ilgilenmesinden gelmesinden memnunum ben de istedim zaten gelmesini. istemiyorum gelmesin dediğim bi yer mi var
- 1 yıl
hnmefendi sodugunuz sorunun detay kısmını dikkatlice okuyunuz
Soran1 yıldetayı ben yazdım beyefendi okumama gerek yok. "Bi süre bana öğretsin sonra bıraksın istiyorum" demişim zaten. bi süreden kastımın 10 dakika olduğunu falan mı sanıyosunuz
- 1 yıl
peki.
Gizli Üye(30-35)1 yılBu tarz konulardan evliyim icjne edildi
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEşin can sıkıcı tabiki o kalacak
00 YorumlaAbartıyorsun sanki
04 Yorumla
Soran1 yılneden peki
Soran1 yılhastaneye kendi annem de gelecek zaten tek başıma doğurup eve gelmicem ki, kalmaktan bahsediyorum ben. gece
1 yılSana yardımcı olur işte ne guzel
03 Yorumla
- 1 yıl
Eeee ne yapmayı düşünüyorsunuz
Soran1 yılonu soruyorum işte :))
Tabii ki fazla
03 Yorumla- 1 yıl
Aşkım anne olmama rağmen bende refakat ettim ablam doğum yaptığında ve kimse bişey yapmadı herkes yattı bebekle ben ilgilendim gitmesiydi gelmesiydi ağlamasıydı annesi ara ara emzirdi sezeryan hemen süt gelmiyor
Baba diğer çocuklarla kaldı diğer çocuklar korkmasın gerilmesin diye. Yoksa eşin kendisini biraz zahmete sokup sana refakat edebilir asla yapılamayacak bişey değil. Bebek babasıyla bağ kursun demişsin o kadar haklısın ki çok iyi anlıyorum seni yanlış düşündüğün bişey yok kendinden şüphe ettin muhtemelen yorumlardan sonra jsnxjsn
Soran1 yılay şüphe de etmedim, bebeği kaldıramaz diyen birinin lafı beni şüpheye düşürmez :D Ki ben kimse gelmesin demiyorum kayınvalidem en azından birkaç ay kalacak, ben hastane gecesi kalsın istemiyorum
Senin annen kalmalı
03 Yorumla
Soran1 yıleşim kalmalı, kimsenin annesiyle yapmadım çocuğu
Soran1 yılet et devam et
Çok büyük bir sorun
00 YorumlaSen kiminle rahat edeceksen onunla kalmalısın.
00 Yorumla
1 yılAynen ye kocan kalsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılNe güzel işte destek oluyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHaklisin ya
00 Yorumla
1 yılÇok ararsın ama
08 Yorumla
Soran1 yılhastanede niye kayınvalidemi arayayım
- 1 yıl
Evde ararsın