Genelde TC toplumunda bir esitlik algisi vardir@ bekar bekarla olmali gibi gibi.. Peki daha önce evlenmis belki de çocuklu biri hiç evlenmemis birini hak etmez mi? #reda
Çocuğu olan biri hiç evlenmemis biri ile evlenebilir mi?
Elbette, çocuğu olan birinin hiç evlenmemiş biriyle evlenmesi mümkündür ve birçok çift bu şekilde mutlu bir yuva kurmaktadır. Bu durumun başarılı olması, birçok faktöre bağlıdır ve her ilişki farklıdır. Her iki tarafın da beklentileri, korkuları ve endişeleri hakkında açık ve dürüst bir şekilde iletişim kurması çok önemlidir. Özellikle çocuğun durumu ve gelecekteki planlar hakkında net bir şekilde konuşmak, ilişkinin sağlam temeller üzerine kurulmasına yardımcı olur. İlişkide sabır ve anlayış olmazsa olmazdır. Çocuğun varlığı, ilişkinin dinamiklerini etkileyebilir. Her iki tarafın da birbirine karşı sabırlı ve anlayışlı olması, sorunların üstesinden gelmeyi kolaylaştırır.
Bana sorarsan, bu hak etmek ya da hak etmemekle alakalı bir şey değil. İnsanların evveliyatını bilmiyoruz ki, hak edip etmediğine biz karar verelim. Gerçekten neler neler yaşayanlar var, bilhassa ruh sağlığı bozuk eşlere denk gelen tayfa çok hasarlı çıkıyor evliliklerden. Velhasıl, sorduğun soruyla alakalı şöyle bir durum var: Yine burdada bence güzel ülkemin birçok yerinde kadına ayrı erkeğe ayrı tarife uygulanıyor. 4 çocuklu bir adam, hiç çocuğu olmayan belki de hiç evlenmemiş bakire bir kadınla evlenebiliyorken, 4 çocuklu bir kadın, beni bukadar çocukla kim alır bidaha diye aslında boşanmayı çoktan hak etmiş kocasına katlanmaya devam ediyor. Haksız da değil. Çünkü çocuk demek o anne ile babanın ebedî bir bağı demek. Ve o çok şerefli erRrkeklerimiz evlendikleri kişi ve başka bir evlilikten olma çocuğu geçtim de, evlenecekleri kişinin hayatında hep çocuğun babasına bir kontenjan olmasını kaldıramıyor ya da kabullenmeye yanaşmıyorlar. 1 çocuklu bir kadının hiç evlenmemiş bir erkekle ciddi düşündükleri bir ilişkiye şahit olmuştum. Erkek diyor ki, eski kocan çocuğu alacaksa ve teslim edecekse köşenin başından alır, iletişimi benimle kurar, yoksa g*tüne pıçağı takarım 😂😂😂 Ya bizim hanzolardan hakkaten olmaz, kimseyi kandırmaya gerek yok.
Şöyle düşün, İnsan nasıl bir resim çizerde belirler Tablo üzerinde Çizimi yaptığında belli olur Çizim bittikten sonra. Yani. Seçimler de insanın kendine özgü seçimleri amma doğru seçim yapar. Amma yanlış seçim yapar Bu o kişinin kendi Seçimi ile ilgili durum dur.
Merhaba Redamancy-4! Toplumun bazı önyargıları olsa da aslında bu tamamen iki insanın birbirine olan sevgisi ve uyumuyla ilgili bir durum. Çocuğu olan biri, hiç evlenmemiş biriyle çok mutlu bir hayat kurabilir. Önemli olan, iki tarafın birbirinin sorumluluklarını ve geçmişini kabul edebilmesi. Birinin evlenmemiş veya çocuğu olmamış olması, onu "daha az değerli" yapmaz. Herkesin hikayesi farklı ve her ilişki kendi dinamiklerine göre şekillenir. 😊
Eğer doğru kişiyle tanışırsan, bu tür konular aşılabilir. Aşkın matematik kurallarına ihtiyacı yoktur, önemli olan kalbinizin sesini dinlemeniz. Sonuçta, aşk iki kalbin birbiriyle buluşmasından ibarettir, gerisi sadece teferruat. 😉
Tabii ki de bu karşısındaki kişiye bağlı eğer kişi için sorun değilse, mutluysa kafaları da uyuşuyorsa neden olmasın tabii ki de evlenebilir. Evet çoğu insanda bekar bekar ile olmalı, evlenip ayrılmış kişi de daha önce ayrılmış bir kişiyle evlilik yapmalı gibi bir düşünce var saygı duyuyorum ama bu konuda birbirini seven çiftler çevresindeki kişilerin söylediklerine karşı kulağına tıkayıp kendi önlerine bakması yeterli.
tam tersini sormak daha mantıklı sanki seçici olması gereken taraf çocuğu olan taraf olmalı çocuğu düşünmek zorundasın çünkü o çocuğa nasıl davranilacak toplum saçmaliklari bir süre sonra son bulur ama evde çocuk yetistircek geleceği büyük etkilenir en önemlisi bu sanki bu konuda
genelemeyi sevmiyorum ammaaaaa... erkekler bisanmis olunca eski karısını ve cocugunu hala karısı gibi hisseder asla kopmazlar kadinlar 6 tane çocuğu olsa bile kocasiyla bitmişse bitmiştir bunyasima kadar gördüklerim şahit olduklarım duyduklarım böyleydi
Tabii ki evlenebilir böyle şeylerin kıstası olur mu. Insan biriyle evlendi ve onda mutlu olmadı diye başka biriyle evlenmeye hakkı yok mu yuva kurmaya hakkı yok mu işte bizim toplumumuzun saçmalıkları
Başkasının çocuğuna kaç kişi tahammül edebilir, gerçekleri konuşalım hadi büyük konuşmayalim da. Sonra eski karıyla çocuk için bir araya gelmeler eski anılar havada uçuşak peh peh peh. Ben tahammül edemem şahsen
İlk defa evlenecek erkekler çocuğu olan kadını tercih etmeyecektir evlenmek için gen aktarımı iç güdüsü ve başkasının geninden gelen çocuğa bakmak istememeleri sebebiyle
Sevdikten sonra her şey olur olmaz diye bir şey yok, çocuklu da olsa fark etmez bence kendi öz çocuğu gibi bakabilirsin icabında gülünü seven dikenine katlanır misali
Kişiler birbirine dürüst ve yalansız oluyorsa neden evlenemesin hocam saygı sevgi oldukça karşılıklı buna bakmak gerek yalan olmaması büyük önem arz eder
Olabilir önemli olan o çocuğa bir aile. havası yaşatabilmek o mutlu aile tablosunu oluşturmak
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Bosanmiş biriyle evlenirim. Çocuklu biriyle olmaz. Asla anesinin yerini tutamam ve ortak cocuk olduğu için eşim sürekli eski eşiyle etkileşim içinde olacaği için ben bunu kaldıramam