Kaç yaşına kadar devam ettirdin ve kurallarını değiştirmeye başladın bu oyunun?

Kaç yaşına kadar devam ettirdin ve kurallarını değiştirmeye başladın bu oyunun?
10 yasina kadar surdu.
10 yasindan sonra cocuk olamazdim, olgun olmak zorundaydim.
Ama o kadar zor olmadi, cunku en basindan beri karakterim yasitlarima gore biraz daha yasliydi. Kimse bana olgun olmak ister misin diye sormadi, ben istemezdim.
Ben o kadar seyi kaldirmayi istemezdim, cok agirdi, birakamazdin ve tasimaya mecburdun.
Her zaman ki gibi itaat etmeliydin :D
Ve ben ettim, ediyorum. Cunku bu cocukluktan daha fazlasiydi.
Kelimeleri birlestirmek cok zor geliyor :D
Yine de mutluyum, bambaska biri olarak dogsaydim, belki de bunlarin hepsi daha zor gelirdi. :))
Bazı sorular hayat kurtarırdı ama asla sorulmadı nedense.. Çocukluğunu noktalamak ister misin, abla anne teyze hala olmak ister misin, büyümeyi mi tercih edersin 10 yaşında kalmayı mı öğrenci olmak mı öğretmen olmak mı senin hayalin gibi sorular sorulsaydı eminim çok daha farklı karakterlere ve hayatlara sahip olurduk
Kesinlikle katılıyorum 😄
Fakat çocuk zaten denir ve geçilir 😄
Kimsenin pek umrumda olmaz, halbuki çocukken oturur bazı şeyler.
Haklısın 💯
Aynen öyle, neyse ki büyüdükçe söz hakkı satın alıyor kendi hayatımızda önemli bir hale geliyoruz da ani çocukluklar eğlenceler yapabiliyoruz ^_^
Öyle elbette...
:))
Ne zaman çocuk oldum, koşup oynadım mahallemin sokaklarında, kapıları çalıp kaçtım, çatılara taş attım, met, yakar, saklambaç oynadım... Hayal gibi geliyor artık hepsi. Gerçekten çocuk oldum mu, ne zaman oldum inan hatırlamıyorum. Çocuk olmaya pek vaktimiz olmasa da, biz de zaten eski olan çok ayakkabı eskittik, pantolonlarımızın dizlerini yırttık cezası akşam ezanıyla kesilecek olan çok hata işledik.
Yaş 13 idi galiba en son sokaklarda koşturduğumuz. Arkadaşlarım bir bir evlenince (evet 13 yaş) biz de büyüdüğümüzü anlayıp el çektik sokaklardan. Büyük kızlar sokaklarda oynamazmış dediler.
Çok güzeldi o günler çok.🌺
Eskinin komşuculuğu, sokaklardaki çocukların cıvıltısı, satıcıların bile dürüstlüğü ve herkesin birbirine karşı saygılı sevgili oluşu.. Bir dönemdi benim içindi yaşarken denk geldiğim ama ölene kadar unutmak istemediğim.. Sanırım o zamanların anahtarıydı saklambaç, bende bu yüzden kopamıyorum
9 yaşında, farkında olmadan son kez saklambaç oynamışım, arkadaşlarıma veda edeceğimi bilmeden..
Cevap
2Cevap
Ben kuzenlerle halı sahalara giderdim
Ben On dört yaşına yakın regl oldum. O zamana dek kendimi çocuk olarak gördüm.
O an mı büyüyor insan? Birisi kırdığında, en sevdiğini kaybettiğinde, ölümle tanıştığında değil de hayız olduğunda mı çocuk adını kaybediyor?
Ondan sonra dini vecibelerini yerine getirmek farz oluyor ve kendini artık çocuk olarak görmüyorsun.
14 yaşına kadar babamın biricik prensesiydim canım babam. Sonra yük bindi maalesef omzumuza
10a kadar. 11 yaşında çalışmaya başladım çünkü eve gelip uyuyordum anca oyuna vakit kalmıyordu
Erkenden çalışmaya başlamak yormuştur seni ama mutlaka kattığı bir şeyler de olmuştur. Erkenden büyümenin güzel yanları da var bence
12 sanırım
Sanırım 13
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?