Eşim şu sıra sürekli bebek konusunu açıyor. Bi bebegimiz olsun artık felan diyor ama bende daha erken olduğunu söylüyorum. Rahat kafayla bol bol gezmek eğlenmek vs varken neden simdi çocuk yapayım ki kafasındayım. O yüzden kendimi ne annelige ne de hamilelik sürecine hazır hissetmiyorum. Bazen bu konu tartışma sebebimiz bile oluyor. Kayinvalidem geçenlerde eşimle bana torun bekliyoruz artık sizden felan dedi esimde hem onlarda bekliyor bizden dedi bende istemiyorum işte şu an dedim o da sinirlendi benden soğudun da bahane mi üretiyorsun sevmiyor musun çocuğumu mu taşımak istemiyorsun nedir derdin diye laflar etti acikcasi böyle düşünmesine hem üzüldüm hem sasirdim öyle bisey olmadığını sadece erken olduğunu hazır hissetmediğim söyledim. Cidden ne yapicam bilmiyorum...
Gizli Üye(30-35)1 yılTurk erkekleri israrla bebek ister. Cogu hamilelikte yalniz birakir pek ilgilenmez, ustune aldatani var.(hamilelikte esine yardimci olanlarda var da diger ihtimal maalesef cok daha yuksek)
hamilelikte iyi davransa bebek gibi baksa da lohusalikta ve cocugun bakiminda turk erkekleri ortada cogu zaman olmuyor. Hatta hic olmuyor.
Cocuk olana kadar istiyorlar, söz bende bakarim, bende yardimci olurum diye ikna ediyorlar. Sonra küçücük bir bebekle ortada kalan anne oluyor. Baba kisisi o sözleri hatirlamiyor bile. Ben işe gidiyorum yoruluyorum oluyor.
Israrla bebek isterken bir tek yapma da var cogu erkek. Bakimda, bebegin ya da annenin nazinda, en zorlu zamanlari kadin cekiyor yaninda kimsesi olmuyor.
Buyuklerimiz der ki kadin cocuk yaparsa kendine yapar. Bunu kaldirip kaldiramayacagini bilerek, o cocukla tek olacağını, yalniz olacagini bilerek yap derler. Sende bunu bilerek yap.
Sana da tavsiyem eşine vs guvenme. Turk erkekleri icin cocuk anneye zimmetlidir. Sozler verirler ama tutmazlar. O cocuktan %99 oraninda sen sorumlu olacaksin. Turk erkeginin cocuk yapmaktan anladigi 2 saniyelik bir tohum vermek.
Sonrasindski biyolojik sureci kadin cekiyor, hadi bu mecburen ama cocuk ciktiktan sonra da destek ve yardim goremiyor cogu kadin.
Sen haklisin. Esinin israrlarina boyun egme. Ne zaman ki kendinde ben tek basima bu işin ustesinden gelebilirim, bir cocuk yetistirebilirim diyorsan o zaman yap. Turk erkeklerine guvenipte cocuk yapılmaz.
Turk kadinlari kendine guvenerek cocuk yapmak mecburiyetinde. Burasi avrupa hollanda vs degil. Hollandali erkeklerin cocuk bakiminda vs ne kadar katilimci oldugunu biliyorum ama bizim karsimizdakiler turk erkegi. Bu konularda katilimci degil kostek oluyor büyük cogunlugu.
Turk erkegine guvenerek kuyuya inilmez. Cocugu yapacaksan, bakacaksan, buyuteceksen yalniz olacagini ya da yalniz olma ihtimalini aklindan cikarmayarak yap bu işi.
Kocam destek olur, soz verdi, kayinvalide falan da gelir yardim eder diye dusunerek yapma. Buyuk hayal kırıklığı yaşarsin. Sen dersen ki ben hamilelige, bir bebekle basbasa kaldigimda onun her seyiyle ilgilenecek gucu kendimde buluyorum dedigin zaman yap.
Kadinin iyisi erkegin yokluk zamani belli olur. Erkegin iyisi de hamilelik, lohusalikta ve devamındaki surecte belli olur. Bunu yasamadan cogu kadin anlamaz.
Ilk cocugu yapip esinin tavirlarini gordukten sonra 2. cocuga tovbe eden kadinlar var ya da bosanan kadinlar var. Kadin olarak bu sureci iyi dusunup, kendinize guvenerek adim atmalisiniz.
Evlilik iki kisiliktir, cocugu iki kisi yapar. Ama türkiyede evliligi tasiyan ve cocuklarin bakimini ustlenen tek kisidir. Turkiyede kagit uzerinde evlisinizdir iki kisi gözükürsünüz ama kadin olarak tek kisilik yasarsiniz cogu seyi. Bunu bilerek girisin cogu işe.
92 Yorumla- 1 yıl
100%. Etrafimda bunu hep goruyorum kesinlikle haklisin. Ayrica sirf gonlu Şu an cocuk istiyorsa ve bunun icin ayrilacaksa ayrilsin. Cocuk yapmadan ic yuzunu gormus olur
- 1 yıl
@sama_huseynova çocuk için evliliğini mi bitiriceksin
En İyi Cevaplar
1 yılÖyle düşünmüyor aslında, seni manipüle etmeye çalışıyor. Bence eşin aile kuzusu. Ayrıca bu konu konuşulup karara varilmadan evlenilmez. Bence sen istemediğin sürece olmaması lazım. Erkeğin zaten evlilikte böyle bir bebek beklentisi olmaması gerekiyor. Bana biraz feminen bir duygu ve hareket gibi geliyor. Kadın ister, erkek kabul eder. Bu kadar basit. Kabul etmiyorsa da gider. Çünkü kadının artık anne olma vakti gelmiş demektir. Senin anne olma vaktin gelmeden de kimse seni böyle bir şeye zorlayamaz. Hem bedenen hem zihnen hem de kariyer vb anlamında hazır hissetmen gerekir.
00 Yorumla
Bebeği karnımda ben tașıyacağım, tüm sancıları, acıları, çileyi ben çekeceğim de
Kolaysa sen doğur Allah Allah
Çocuk yapmak için evlendik sanki tey Allahım ya43 Yorumla- 1 yıl
Aynen bunları soyle eşine.. doğru söylediniz efendim..
Soran1 yılAynen öylee👏👏
Seni tebrik ediyorum, kendini hazır hissetmiyorsan sakın yapma.! Bilinçli ebeveyn senin yaptığını yapar, ortalık anne baba dolu ama onlar gerçekten anne baba mı tartışılır.
31 Yorumla
Soran1 yılCidden öyle
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, anladığım kadarıyla kafan oldukça karışık ve bu durum seni gerçekten yoruyor. Eşinle bu konuda anlaşamamak sıkıcı olabilir, ama unutma ki bu çok doğal bir durum. İkinizin de istekleri ve beklentileri farklı olabilir. 💞
Bu durumu çözebilmek için açık ve dürüst bir iletişim şart. Eşine daha derinlemesine anlatmanı tavsiye ederim. Neyden korktuğunu, nelerin seni endişelendirdiğini açıkça ifade ettiğinde o da seni daha iyi anlayabilir. Onun isteklerini ve beklentilerini de anlamaya çalış, belki de ikiniz için orta bir yol bulabilirsiniz.
Bebek sahibi olma fikri büyüleyici olabilir ama aceleye gerek yok. Her iki taraf da gerçekten hazır olduğunda bu kararı vermek en iyisi olacaktır. Bir yandan da eğlenmeye, gezmeye vakit ayırırken hayatınızda neler eksik, bunları da düşünebilirsiniz. 🍼
Unutma ki, bebekler sevgiyle büyür, tartışmayla değil! 😉10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
Seviyorsan diceksinki sen benim hayatımın anlamısın senden bi bebegın olmasını istemesem neden yanımda barındırayım seni hayatta en istediğim seylerden biri sevdiğimle yanı senınle ikimizin bir evladı olsun. şu an kendımı hazır hissetmiyorum birsz daha alışalım evlılıge gezelim eğlenelim de. Buarada cocuklada sehır sehır gezilebiliyor ve sana bir şey dicem asla hazır degılım desende allah o cocugu kucağına verdiğinde sana öyle güç veriyorki. Diyorsun bu ben miyim. Her yeni gün kendi büyümene ve gücüne hayran kalıyorsun. Bazen ben kötü bir annemyim diyorsun bazen bunu nasıl başardım diyorsun. Annelik bu hayattaki en güzel şeylerden biri hatta o duygudan güzeli yok. Karşındaki sana destek verir yardım eder sen bazen dinlen ben bakarım der. Böyle de oldumu cocugun sana yükü azalır korkmana gerek kalmaz
12 Yorumla- 1 yıl
Sen bu işi biliyorsun kanka
Gizli Üye(25-29)1 yılErkekler gerçekten de hiç büyümeyen çocuktur. Şu tavrından belli. Yerlerde de tepiniyor mu bari ben çocuk istiyorum banane diye.
Fizyolojik ve psikolojik olarak tamamen anneye yani sana bağlı bir durum üzerinde bu kadar bencilce kararlar vermesi hoş değil. Evlilik çocuk için yapılmaz. Hem ölmediniz ya sonra yaparsınız ne bu hemen çocuk kime neyi kanıtlamaya çalışıyormuş acaba eşiniz? Büyük ihtimalle annesi dolduruyor. Klasik erkek anneleri ve onların sümsük oğulları.
Hazır değilsen sakın kanıp da bir umut doğurma. Dımdızlak kalırsın hem o lohusa psikolojisi hem büyütmeye çalışırken ki o yalnızlığınla. Hangi türk erkeği hamile karısına kocalık yapmış, hepsi lafta icraate gelince kaçarlar.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılŞu çocukla da gezilir diyenlere go. tunle gelebilirsin, bunun adı gezmek olursa tabii gezdim diyenler bunlar. Sen kesinlikle haklısın 5 yıldan önce çocuk demek başına her konuda bela aldın demek. Vitrindeki alev emoji atan koca sorusunu gördün dimi onlar 3 yıllık evli kadın şimdi ne yapacak çocukla kara kara düşünüyor bu durumlara sadece kadınlar düşüyor bu ülkede al sana Türkiye gerçeği. Çocukla gittiğin bir yemek bile zehir olurken ne gezmesi geçin bunları, ben popo. ımla gülmeye devam halinize daha yakın zamanda çocuklukların istenmediği restoran sorusu vardı onu hatırla, millet haklı yemeğe gitmişim senin çocuğunumu dinleyecek herkes yap sen de yap uy bu akılsız millete. Akıl olsaydi bunlar inadına rte demez ülkeyi uçuruma sürüklemezdi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıleğlenmek gezmek bebekle de yapılabiliyor onu hiç dert etme ama kendini anneliğe hazır hissetmiyorsan sana saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum çünkü sen 9 ay emek emek büyüteceksin karnında sonuçta tekrar ve son kez net bi konuşma yapıp konunun tekrar açılmamasını rica etmelisin bide bu evlilik sizin üzgünüm ama sırf bebek istiyorlar diye bebek yapmak zorunda değilsin kocanın ailesinin ne dediğine kulak asma sadece konuyu eşinle çözmeye odaklan eşinle çözdüğün zaman eşinin ailesi de bi süre sonra susacaktır
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılsöyle eşine doğrusun bi tane😒
Genel olarak bebeğine bakan ilgilenen baba sayısı bir elin parmağını geçmez. taşımasından doğurmasına bütün yükü sende olacak zaten. Hamilelik zamanı senin değişen hormonlarını pekte umursayacak biri gibi de değil sanki eşin...
sonra bebek doğacak. Lohusalık zaman susmayan bi kaynanan olacak belli ki. Oğlu da anasının arkasına gidecek yazdıklarına göre. Evliliğinize annesini sokmuş çünkü.
Iyy ben altını alamam diyecek , iki dakika kucağına alacak sonra "Annesi acıktı bu" diye verecek geri. Geceleri senin uykun bölünecek. Hatta biraz fazla ağlasın bebek "SABAH İŞE GİDİCEM SUSTUR ŞUNU ARTIK" diye çıkışacak. (Senin çalışan bir kadın olup olmaman fark etmiyor burada. Genel olarak gece ayakta olan sen olacaksın. Hafta sonu bile)
10 Yorumla
1 yılevlenmeden önce konuşulacak konular evlendikden sonraya kalınca böyle oluyor maalesef... Hazır değil sen yapma ama keşke evlenmeden bu işi konuşsaydınız zira çocuk evlilik de en önemli etkenlerden biridir. kendini hazır hissetmen gerekir ama şunu da unutma her şey vaktiyle güzeldir
10 Yorumla
1 yılSürekli kadınlar çocuk istiyor gibi algı var ama öyle değil. Anne olduğuma çok mutluyum iyi olmuşum ama ben acelesi yok kafasindaydim eşim aşırı ısrarcıydı. Ama erkekler uyanık evde böyleler dışarıda hiç yansıtmıyor hatta çocuk istemiyormuş gibi yapıyorlar. Bunun sebebinin eğer hemen çocuk olmazsa "bende sorun var sanabilirler" psikolojisi olduğunu düşünüyorum.
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 577 cevap paylaştı. Güçlü Antinatalist olmak varken düşündüğünüze bakın. Bu dünyanın lanet olası iğrenç imtihanına sürükleyen ve Doğum yanlısı Pronatalist'ler yüzünden İnsanlık Suçu işleniyor. (Soykırım ile Binlerce yıldır hatta Armageddon'a engel olan zihniyetlerin suçu evlat sahibi olmak.)
10 Yorumla
1 yılHerkesin üstüne gelmesi senin üzerinde baskı hissetmene sebep olmuş anlaşılan. İlk önce kendi kendine düşün gerçekten mi hazır hissetmiyorsun yoksa sırf onlar inatla istediği için mi böyle diyorsun. Bunun cevabını bulduktan sonra eşinle bir aile terapistine gidebilirsiniz çünkü çocuk meselesi ciddi bir konu. Dunyaya yeni bir can getiriyorsunuz. İstemeyerek çocuk yapıp ona ileriki yaşlarında travma da bırakabilirsiniz. Bilinçli olun lütfen.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 405 cevap paylaştı.
1 yılO zaman eşin doğursun mesele çözülsün😂 pipili olmak valla ayrıcalık ya😂 9 ay taşıyıp eziyet çeken büyüten uykusuz kalan kadınken çocuğun olmasına karar veren erkek 😏 gece ağladığında kalkıp o bakacak ağladığında o susturacak altını o temizleyecek o emzirecekse doğur tabi🤔 günde 1 saat akşamdan akşama çocuk sevecek diye doğuracaksın işte😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılInstagram kullanıyorsan ordaki yorumlar büyük ihtimal "gezmek istiyorsan neden evlendin o zaman , evlenince ister kadın ister erkek tabii ki ister, bekar hayatı yaşasaydın adamı niye umutlandırdın" tarzı yorumlar olurdu. Çoğu insanda gerçek hayatta böyle düşünür. Bu siteye yorum yapan insanlar gerçek hayatta aşırı nadir bulursun.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEğer arada çok bir yaş farkı yani onun yaşının ileriye gitme farkı yoksa biraz anlayışlı olabilir bana düşmez ama erkekte bu durumda haklı çünkü eğer yaşı daha da ilerlerse bazen soğumalar bile başlıyor heyecanı kalmıyor, en azından her erkekte de olmasa da bazı erkekler de bu kaçınılmaz oluyor.
00 Yorumla
1 yılKendi çocuğunla da gezebilirsin ablacım niye öyle düşünüyosun ki. Dünya tatlısı bi bıdık ne kadar kısıtlar ki hayatını. Rabbim hayırlı evlat nasip etsin. Eşinle kendini ğzmene değmez. Allah büyük. O çocukla beraber öğreniceksin anneliği zaten.
010 Yorumla
Soran1 yılÇocuk olunca artık hayatını ona göre sekillendirmen gerekiyor. Benim çocuğu olan arkadaşlarım var ve sürekli onunla ilgileniyor, gitmek istediği yerlere rahatlıkla gidemiyor. Ki ben çok sosyal biriyim şu an çocukla felan uğraşmak istemiyorum
- 1 yıl
9 çocuklu bir ailede büyüdüm. İnan bana hiç eksik hissetmedim. Annem de keza çok mutludur bizimle beraber büyüdüğü için. Çok sosyal bi insan olabilirsin. Ama sadece hayatının 2 senesinde dişini sıkıcaksın. Sonra zaten bıcır bıcır giydirip gezersin. Sen de az fedakar ol ailen kocan için. Cimrilik yapma😄
Soran1 yılEvet bunlar güzel şeyler tabii bende zaten hiç çocuğum olmasın demiyorum ki. Bende istiyorum ama şu an zamanı değil biraz daha beklemek istiyorum
- 1 yıl
Hakkında hayırlısı olsun. Yeni nesil evlilikleri ve düşünceleri yoruyor gerçekten. Bilemedim.
Soran1 yılTeşekkür ederim ama bu konuda erkekten çok kadının hazır hissetmesi ve istemesi daha önemli. Sonuçta taşıyacak doğuracak dogduktan sonra çoğu sorumluluğu alacak olan kadın olacak
- 1 yıl
Ya kurban olurum ablacım. Bak bu kadar ince ve derin düşünen bi kadınsın. O çocuğu güzel büyütmemek gibi bir şey söz konusu olamaz. Çünkü doğmamış çocuğa bu kadar kıymet veren bir annelik iç güdün var. Bi de minicik eli ayağını ısırdığını düşünsene.. yap şu çocuğu korkma. Rabbim verir hikmetini. ☺️🤷🏻😄
Soran1 yılYa evet her detayı düşünüyorum🤦♀️😃
Dediğin gibi biraz da korkuyorum ya bakamazsam ona iyi bir anne olamazsam diye. Yoksa bebek düşüncesi guzel bisey tabii. Evin neşesi olurr- 1 yıl
Çok güzel anne olursun. Korkuya asla gerek yok. Kimse birşeye tecrübe ile donanmış şekilde gelmiyor dünyaya. O yüzden sırtını Allah'a ve eşine yasla. Doğur o çocuğu artık. Bak bi sinir geldi bana😂😂😂
- 1 yıl
Şaka bi yana. Kalbin gibi güzellikle gelsin evladın. Şans getirsin ailene de yuvana da.. ama korkma. 🙏🏻
Soran1 yılTesekkurr ederimm☺️🫠
Bebekleri olan bir aileye misafirliğe gidin orada iki gün kalın ve çocuğu sürekli eşine verin ilgilensin iki gün sonra kısırlaştırma yöntemleri araştırırken bulursun
20 Yorumla
1 yılBence çocuk için erken olduğunu düşünüyorsan asla yapmamalısın. Bu büyük bi oranda kadını etkileyen bir olay, bedenindeki değişimlere, bebek bakımına bu sorumluluğu almaya hazır değilsen sadece seni mutsuz eder
00 YorumlaMaalesef bu ülkede bir birey yetiştirmek çok ama çok büyük bir sorumluluk.
Dilerseniz gerçek imkanlarınızla bunu maddi ve manevi olarak değerlendirip konuşun.
Sonra da ortak bir karar olmadığı takdirde uygulamaya geçmeyin derim.
Sevgiler..00 Yorumla
1 yılKayinvalidelerin söyle zamansız istekleri yok mu anlamış değilim, sen sen ol kendini hazır hissetmediğin zaman da sakın birileri istiyor diye çocuk yapma. Bu ciddi sorumluluk ve bakım gerektiren bir iş, görev.
00 Yorumlasen kendini hazır hissetmiyorsun sonuçta eşin sana anlayış göstermek sorunda. çocuk büyük bir sorumluluk hem sen şu an istemiyorsun ama ilerde isteyebilirsin. herşeyi aceleye getirmek saçma bence. sen iyi olanı yapıyorsun
00 Yorumla
1 yılEşinden gizli bencede yapma tamam senin ozelin sen doguracan ama iki kişinin de kendini buna hazır hissetmesi gerekiyor sonra dogun sonrası ağır psikolojik sorunlar yaşayabilirsin bunu anlayana kadar anlatman lazım cocuk bu
00 Yorumlaseni manipüle etmeye çalışıyor sakın inanma, istemediğin bir şeyi kimse sana zorlayamaz. o bebeği 9 ay taşıyacak olan o değil sensin, istemiyorsan sakın yapma
10 Yorumla
1 yılEsin cok istiyorsa otursun kendi dogursun... baba olmak da bir sey yok babaanne olmakda da iki bebek sevecekler diye butun yükü sen sirtlanacaksin... hazir oldugunda yap bence
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 637 cevap paylaştı.
1 yılBen senin kafadayım. Evliliğin amacı çocuk değildri yaa. Sevdiğin adamla özgürce vakit geçirmektir. Gezip tozmaktır. Çocuk yapıp evde oturwcaksan ne anlamı kalır. Ben de evliyim
10 Yorumla Bakacak olan sensin diretmekte haklısın. Anne istemeden bir çocuk dünyaya gelmemeli sonra o çocuk sevgi ve ilgi açlığı çekiyor. En güzel zamanda nasip olsun🥰
00 Yorumla
1 yılkaynananın gazına gelip saçma sapan konuşmasın kocan adam olsun biraz
ne kadar oldu evleneli yaşlar kaç
03 Yorumla
Soran1 yıl2,5 yıl oldu. Ben 25 eşim 30 yasinda
- 1 yıl
eşin az daha sabretse olur
ama seneye sende ufaktan hazırla kendini eğer
her şey yolundaysa evlilikte yaparsınız çocuk
Soran1 yılBen zaten 1,2 seneye düşünüyorum yapmayı bu süre zarfında da kendimi annelige hazırlamam lazım
doğum kontrolu kadının elinde ki, yani eşin ne yaparsa yapsın sen istemedikten sonra hamile kalmazsın. spiral taktırsan nerden bilecek.
05 Yorumla
Soran1 yılEşimden gizli bisey yapmak istemiyorum. Diyelim ki yaptım ve spiral taktirdim bu seferde hamile kalmıyorum diye bi hastaneye gidelim der. Sorun kimdeyse çözüm yollarına başvuralim diye
Soran1 yılYa iste ben yapamam eşimden gizli bisey..
1 yılBebek mi🤯
Bu sadece benim fikrim:Bu dünyada bir insanın kendine yapabileceği en büyük kötülük çocuk doğurmak..20 Yorumla
1 yılnekadar suredir evlisiniz bilmiyorum. ama hazir hisetmyorsan yapmak zorunda deglsn zaten artik cocuk buyutmek cok zor
00 Yorumla
1 yılVallaha acik şekilde kendini ifade etmişsin. Bundan öte sana ne diyebilirim bilmiyorum. Kendini en iyi şekilde ifade etmişsin işte.
00 Yorumla
1 yılbebek sahibi olma kararı anne adayı olacak hanımefendiye bırakılmalı bunun tek ve savunulabilir sebebi oldukça zorlu bir süreçtir.
erkek ise konuyu ilerleyen süreç için ortak değerlendirebilir.
00 Yorumla
1 yılBu devirde bebek yapmak sıkıntı olduğunu söyle Narine bak de biraz soğut.
10 YorumlaNiye kayinvaliden mi doğuruyor da yorum yapıyor? Eşinin ağzının ortasına şöyle bi çakasım geldi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılManipüle etmeye çalışıyor baştan konuşmadınız mı bunları yerinde olsam ayrılmıştım bu itten şu an
20 Yorumla
1 yılGünün birinde bir evlilik yaparsam, ben de hemen çocuk yapmak istemem. İlk önce gelecekteki eşimle dünyayı gezmek isterim.
00 YorumlaEn başta konuşmak lazımdı, yine konuşup ortak karar almanız lazım.
00 YorumlaSöyleyeceğinizi söylemişsiniz zaten kuruntularını bırakırsa orta yolu bulursunuz
01 YorumlaBence kırmadan şöyle idare et korun hapla falan ona da söyleme olmasın böyle baya 😀😀
00 Yorumla
1 yılSeni manupule ediyor ve sen de ki çocuğuna ne hazırladım da istiyorsun de
00 Yorumla
1 yılböyle düşünüyorsanız hiç çocuk yapmayın çocuğa eziyet olmasın
00 Yorumla
1 yılKeske bunu uzun bir muddet konusup, bir ortak karara vardiktan sonra evlenseydiniz.
00 Yorumla
1 yılİki taraf da hazır hissetmeden her açıdan yapılmamalı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılhaklısın bebek demek hayatını yüzde yüz değiştirmek demektir. vücudun kalıcı şekilde değişecek çatlaklar ya karnın kesilecek ya da o rahim derbeder olacak. çalışma hayatın değişecek. artık hayatında seninle tuvalete bile gelecek bir canlı oolacak
00 YorumlaOrta yolu bulmalısınız, bu karar müşterek verilir.
00 YorumlaO bebeği yapın İlk çocuk geciktirilmesi sizin çocuk olmama riskini artırıyor insanlar milyonlar döküyorlar ameliyatlar oluyorlar bı Bebek için bunu çantada keklik sanma
09 Yorumla
Soran1 yılDaha 25 yaşındayım. Yani bi kac sene daha beklersem de çocuğum olur rahatlıkla. Tabi Allah nasip ederse..
Soran1 yılKadında mi kısırlık oluşuyor yani daha doğrusu kısırlığı güçlendiriyor
Soran1 yılDogum kontrol hapı kullanıyorum ama doktor bi süre hap kullanip birakman gebeliğe engel değil dedi. Ki kadının hamile kalmasi için en verimli olduğu yaşlar 20 li yaşlar. Dönemlerim de düzenli oldugu sıkınti olacağını sanmıyorum
Soran1 yılYa bilmiyorum o kadar arada kaldım ki eşim de biran önce olsun beklemeyelim felan diyor. Sürekli bebegimiz olsun diye imada bulunuyor. Bugün komşumuzun bebegi vardı onu gördük bizimde olsa keşke felan dedi. Cocuklari cok seviyor kendisi. Mesela ilaç içiyorum ya kızıyor bazen. içme artık onları ice içe daha istesekte belki olmayacak. Zararlı diyor🤦♀️
Soran1 yılAnladım bakicam artık bilmiyorum..
Gizli Üye(30-35)1 yılEşin yanlış kişiyle evlenmiş. Evlenmeden konuşmalıydın. Bebek istemediğini
03 Yorumla
Soran1 yılBen bebek istemiyorum demiyorum ki. Bende istiyorum ama şu an değil biraz beklemek istiyorum
Cevap sahibi1 yılBaştan söyleyecektin, eşine bunları. Evlenmeden önce... zamanı var diye.
Soran1 yılEvlenmeden önce konuştum zaten. Ben hemen çocuk yapamam bi kaç sene beklerim diye.
1 yılAh canımm. 8 senelik evliyim 35 yasindayim ve 6 aylık hamileyim. Tam 5 sene boyunca bende istememiştim çocuk ama şu an ki durumum böyle. Hamile olunca haber verirsin
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSen ne kadar sürede olsun istiyorsun kaç yıllık evlisiniz?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBunları ciddiyken evlilik öncesi konuşacaktınız
00 Yorumla
1 yılBizde durumlar tam tersiydi eşimin ısrarları sonucunda çocuk yapmıştık
Pişmanmıyım asla
Bu arada yaşlarınız kaç00 Yorumla
1 yıl30 yaşına kadar yapma gezin dolaşın hatta avrupa yapın sonra 30 a gelince çocuk yapın
03 Yorumla
Soran1 yılEşim ben 30 yaşına gelene kadar beklemez ya bende o kadar onu bekletmek istemem ama 1,2 sene sonra düşünüyorum
- 1 yıl
1 2 sene doya doya gezin sonra yapın o zaman
Soran1 yılBende öyle diyorum zaten ama eşim olsun artık beklemeyelim felan diyorn
1 yılValla hazır hissetmiyorsan sakın yapma bu senin için çekilmez olabilir
00 Yorumla
1 yılAnlayışsız insanla uğraşmak gerçekten çok zor
00 Yorumla
1 yılBunu evlenmeden önce konuşmalıydın, o zaman bu konularda sıkıntı çekmezdiniz.
00 Yorumla
1 yıldoğum kontrol hapıyla korun zaten olmaz eşinde bişey yapamazz
00 Yorumlaçocuk işi masraf abi gerek yok bencede
03 Yorumla
Soran1 yılZaten çocuğu bence ekonomik durumu iyi olanlar yapmalı. Ekonomik olarak çocuk için sıkıntımız yok ama ben şu an istemiyorum sadece
Soran1 yılBende aynı şekilde. İnsanlık bitmiş
1 yılAlışması gerek
04 Yorumla
Soran1 yılEvet ama biz anlasamiyoruz bi türlü
- 1 yıl
Seni neden dikkate almıyor ki gayet makul söylediklerin
Soran1 yılKendisi yeter bu kadar beklediğimiz diyor ama bence benim dediklerim mantıklı
- 1 yıl
Çocuk olunca o gezer sen bakarsın oda bunu biliyo
1 yılSaçmalama. Yapın gitsin.
10 Yorumla50 ye gelince keşke erken yapsaydım dersin
00 Yorumla
1 yılboş ver istemiyosan
00 Yorumla
1 yılEvlenmeden önce bunları konuşmanız lazımdı.
00 Yorumla
1 yılBen de öyle isterdim gezip tozmak varken
00 Yorumla- Devamını Gör (20)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler