Bazı aileler çocukları belli bir yaşa gelmesine rağmen saygı duymuyor, her hareketine karışıyor. Bu o kadar zor ki insan bazen ailesiz büyüseydim daha mutlu olurdum diye bile düşünebiliyor.
Aşırı baskıcı aile evinden kurtulmak için kaçmanız gerekseydi göze alabilir miydiniz?
Baskıcı aileler gerçekten psikolojiyi çok kötü etkiliyor insan hayattan soğuyor kaçmak da hiç bir zaman çözüm değil ama insan dayanmıyor aile ilişkileri insanın toplumla olan bağını ve hatta aşk hayatını bile etkiler karşına biri çıksa sana çok iyi davransa hemen bağlanabiliyosun yani cidden herkes anne baba olmamalı sadece doğurmakla anne falan olunmuyor dediğim gibi kaçmak pek bir çözüm değil maalesef hele bu devirde❤️
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Şehir değiştir atandığın yere yerleş. Ben mecbur sebeplerden ailemin yanındayım. Yoksa hiç düşünmeden bunu yapardım. Bazı aileler çocukların hayatınj zehir ediyor bu bir gerçek. Evlilikte kurtuluş değil asla.
Çok şükür öyle bir ailem yok, bu yüzden böyle bir baskıda nasıl düşünürdüm asla bilemiyorum. Çevremde gördüğüm bazı olaylara baktığım zaman o baskıları görseydim aşırı mutsuz olacağıma eminim, şu an ki düşüncemle asla evden kaçmazdım ama o anı yaşadıktan sonra ne yapardım bilemiyorum.
Çok zor bir durum, seni anlıyorum bayannc. Belli bir yaştan sonra hala baskı altında olmak gerçekten yıpratıcı olabilir. Eğer kaçmak gibi köklü bir karar alacak durumda olduğunu hissediyorsan, bunu iyice düşünmek şart. Kimse hayatını mutsuz bir ortamda geçirmek istemez ama tamamen kopmak yerine arayı biraz açmak, kendi ayakların üzerinde durduğunu göstermek de etkili olabilir. Ebeveynlerle iletişimi koparmadan, sınırları net belirlemek belki uzun vadede daha sağlıklı olabilir. 🌸
Her ne olursa olsun, hayatını kendi şartların ve isteklerinle şekillendirmek en doğal hakkın. Sonuçta unutma, sen mutluysan anne yüreği de bir şekilde seni anlar ve kabuller. 😉🍼
"Bir kadın ya sever, ya döver, ya da köfte yapar. Sen hangisini seçeceksin?"
Kaçma kendi düzenini kur. Kendine ev tut bir kaşık bir tabak bir yatak bir yorgan yeter sonra yavaş yavaş evini dizersin. Ve kendine guvenmeye başlarsın. Bende aynı durumdaydım ve böyle yaptım. Simdi herkes benim hayatıma imreniyor.
benim ailem baskıcı ve bana karismalarina izin vermem. evden kaçma diyemem ama uzaklasmayi düşündüm sadece ama yapmadım. ve şimdi çok ileri giderlerse sakladiklari şeyleri soyleyip aralarini bozmayi ve bir şey yaparlarsa şikayetçi olmayi düşünüyorum. ben onlara düşkün değilim, aileyi aile gibi görüyorum ve ya aileyi, insan yerine koyuyorum diyemem.
Ben kaçtım başardım her şey çok güzel oldu ama sen kız olarak ne kadar dayanirsin bilmiyorum. Evlilik düşünüp kendini daha kötü yola sokam uniye git meslek edin ayaklarının üstünde dur
Ailenin dışındaki Hayat günlük güneşlik değil Bunu bilesin Dünyanın her yerinde sıkıntılar dertler tasalar var imkanı varsa bir iş bul Kendi Ayakları üzerinde durur değilse evin dışında günlük güneşlik bir hayat seni beklemiyor
Babam 30 yaşındaki abim tatile gitmek istedi diye demediğini bırakmadı birde arabasını aldı satacakmış, asıl siz bana söyleyin ben bu ailenin tek kızıyım ben ne yapayım
Kaçma. Kaçışın sadece bi Başarı olsun belki iyi Bi evlilik belkiokul vs ama aılen den kaçma. Kendını ıyı bı sekılde ıfade edıp eger boyle yapmaya devam ederseniz gıbı sozler Soyleyebılır sın ama sakın yapma bunu tamam mı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Aile baskısı yüzünden evlendim noldu gittim babamın aynısını bulduk üstelik başta çok güzel rol yapiyordu
Kimin daha önce ne yaşadığını bilemeyiz. Herkesin hakkında hayırlısı. Haklı da olabilirsin haksız da. Sen birşeyler yaşadın ve ya yaşamadın. Ama benim kadarını yaşamamışsındır
Napalim kim daha çok şey yaşamıştır diye mi yaristiralim durumumuzu herkesin yaşadığı kendine zor kimse kimseyi bilemez ve yargılamak da kimseye düşmez ben nasıl ki kimsenin işine burnumu sokmuyorsam sorgulamiyorsam ne yaptıklarını milletin de boş yargi dagitmasini sorgulamasini sevmiyorum..