Özellikle bebek sahibi olanlara sormak istiyorum. Bu zamanda evet bebek sahibi olmak maddi olarak çok zor. Kendimizi geçindirecek kadar bi gelirimiz var çok kötü değil durumumuz zaten ben de ara ara geçici işlerde çalışıyorum. Ama ya ileride çocuğum bir şey almak istediğinde alamazsam ya da güzel bir ürün çıktığında atıyorum çok kullanışlı faydalı bi oyuncak eğitici bir kitap vs çıktığında alamazsam diye kaygılanıyorum. Ben çocuğuma her şeyin en iyisini almak istiyorum. Hem de kendim için de pratik olsun istiyorum çünkü bebek bakarken ev işi de yapmak zor. En basitinden elekteonik ana kucağı çıkmış çocuk kendisi sallanıyor bu anne için de çok kullanışlı bir şey birazcı pahalı olmasıyla beraber. Eşimle konuştuğumda her şeyin en iyisini alcaz diye bir şey yok diyip benimle asla aynı fikirde değil. Ben zamanında kendime iyi şeyler almışken çocuğumu mahrum edemem kendim de mahrum olmak istemem. İçimde alamadığım şeylerin uktesi kalsın da istemem. Bu konuda nasıl uzlaşabiliyorsunuz.
Gizli Üye(30-35)1 yılMaddi kaygiyi kadin olarak siz yasiyorsaniz eşiniz bu konuda sizi rahatlatmiyor anladigim kadariyla. Erkek ailesine maddi konuda guvenli bir liman olmali. Kadin boyle seyleri cok fazla dusunmemeli. Erkek bu konuda kurdugu aileyi rahatlatacak durumda olmali.
Bunlarda stres oluşturuyor ve sonra her sey normalken stresten bebek olmuyor. Bebek düşünüyorsanız agir, stresli islerde calismayin derim. Günümüzde kadinin fitratini bozdular. Her yere her seye yetismeye çalışıyor. Kadinda calissin deniyor ama arkadaki stresi, kaygiyi, dogurganligi dusunen kimse yok.
Ablam ne zaman işi birakti. Kendini strese sokan kaynana vs de araya mesafe koydu. Şak diye hamile kaldi ama baya da denediler. Doktora gittiler ikisinde de bir sey yok, sagliklilar. Artik doktorlarda stres vs yaptiginiz seyler varsa yapmamaya calisin diye.
Maddiyat senin degil erkegin dusunmesi gereken bir sey. Bunu da kadin olarak ustlenmeyiverin. Hamilelikte, lohusalikta falan bebek kucukken zaten calisamazsin, destek olamazsin. Esin dusunsun bunlari. Gerekiyorsa yapabiliyorsa ek iş yapsin.
Adam olan kurdugu aileyi, cocuk cocugunu en iyi sekilde yasatir, yasatmasi gerekir. Eskiler boyle dusunurdu. Kurdugum aileyi rahat gecindireyim diye okurdu mesela cogu.
Ama bu devirde hicbir sey erkeklerin umrunda bile degil. Her seyi kadin yapsın derdindeler. Ben bu kadar yetebiliyorum baska da bir sey yapamam yetmiyorsa sende calisirsin diyorlar... kadinin yetmedigi yerlerde erkegi gorebiliyor muyuz peki?
Cocuga bakarken anne yetemiyor belki babalari cocuk bakiminda ne kadar aktif goruyoruz. Ya da anne cocuga bakmaktan ortaligi toplayamiyor, yemek yapamıyor, gidip dus alamiyor. Erkekler kadinin yetemedigi bu konularda ne kadar destekci oluyorlar? Varsa yoksa kadin bana destek olsun, maddiyat yukumu de alsin... erkeklerin destegi nerede? Kadinin yukunu kim alacak?
Teyzemin eşi şofördü. Cocuk olunca gecinememeye baslamislar. Teyzeme sen gitte calis dememis. Enistem hem çalismis hem okumus. Aciktan 2 yil bitirmis. Onuda 1-1.5 yilda falan bitirmis galiba. Bitirince de kpss çalışmış bir yandan. 86 ile muhasebeci olarak atanmis zamaninda.
Cocuk olmasa belki memur olamazdim der enistem. Gercekten rizkiyle geliyormus cocuk demisti. O azim bende yoktu, sirf onu rahat yasatmak icin biraz da onunla vakit gecirebilmek icin iyi ki bu işe girismisim der. Haftasonu var, bayram tatili vs var. 30 gunluk izni var. Eskiden yoktu. Bayramlarda bile milleti ordan oraya taşıyordu.
Maddiyati bunlari erkek dusunmeli. Erkek caresine bakmali. Kizlarda evlenecegi erkegin maddi durumunu bosuna onemsemiyor yani. Ben calismasigim durumda erkekte yetebilmeli, ailesine bakabilecek maddi gucte olmali, beni en zor halimle calismaya mecbur birakmamali diye dusunuyorlar.
Erkek bu gecim isini de tek basina ustlenemeyecekse erkek olarak, es olarak baba olarak baska ne yapacak? Aileye baska nasil bir katki saglayacak? Erkekten maddiyat sorumlulugunu da cikar, baska ne kalacak yapacağı?
34 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@Emre_2 annenin sorumluluklarina bakarsan anlarsin. Ama bu soruyu sorduguna gore annen iyi annelik yapamamış. Yoksa en basta anneni bir kadin olarak düşünerek cevap verebilirdin.
Yemek, temizlik, utu vs baban mi yaptı. Seni baban mi emzirdi, buyuttu? Hastalandiginda basinda baban mi vardi? Okulda egitiminle vs velin baban miydi? Eve 3 ogun yemek hazırlayan baban miydi? Kahrini, nazini baban mi çekti?
Basta anneni dusunursen kadinlarin hem kadin olarak ev icinde (ve artik disarda) hemde anne olarak sorumluluklari nedir farkedebilirsin diye dusunuyorum.
Tabi seni leyleklerin dunyaya getirip, leyleklerin bu yaşa getirmedigini dusunebiliyorsan...
Soran1 yılKismen haklisin. Calisan kadin dogum izninde bir sure iskurdan para alabiliyor. Sonrasında ben de cocuga bakmak icin 2 yil çalışmayı dusunmuyorum. Gecinemeyiz demiyorum zaten ama daha iyi sartlarda cocuk buyutmek benim derdim
En İyi Cevaplar
1 yıl'Her şeyin en iyisini alacağız diye bir şey yok' diyen eşinize katılmakla beraber sizi de anlıyorum. Çocuk sahibi olmak için öncelikle eşinizle nasıl bir çocuk yetiştirmek istediğiniz konusunda müşterek bir fikre sahip olmalısınız. alışveriş konusunda ortak bir paydada buluşamamışsınız, bu gerçekten ileride büyük sıkıntı oluyor.
Çocuk kısmetiyle gelir diyenlere biraz gülüp geçerdim ama hakikaten kısmeti oluyor. Mesela ben kızıma çok az kıyafet aldım, çünkü hiç ummadığım kişilerden kıyafet geldi. Kendi zevkime göre giyinsin istiyorum ama bu konuda her beğendiğimi alamayacağımın da farkındayım. Gebeyken özel hastaneye gitmek hatta orada doğurmak zorunda kalabilirsiniz. Arabanız var mı, yoksa yenidoğan olunca bir yerlere gitmeniz gerektiğinde taksi ile gidebilirsiniz, bez, mama az masraf değil ve fiyatlar her geçen gün arşa çıkıyor.
Eğer sosyal medyadaki gibi bir hayat (cinsiyet partisi, konseptli doğum günleri vb gereksiz masraf içeren aktiviteler) yaşamak istiyorsanız maddi gücünüz buna el vermez, sürekli borçlanırsınız ve içinizde ukte kalır.
Yenidoğan bir bebeğiniz varmışçasına online aliş veriş sepeti hazırlayın, bu tutarın ortalaması sizin aylık giderleriniz olur, buradan kıyaslama yapabilirsiniz.
10 Yorumla
Çocuğa istediğini almayı düşünmektense çocuğun geleceğini garanti altına almayı düşünmen daha doğru olabilir. Yani çocuk yapmaya karar verirken ben bu çocuğa en az 18 yıl çocuktan bir şey beklemeden bakabilecek miyim, işim maaşım buna yetiyor mu, babası bir şekilde hayatımızdan çıksa tek başıma bu çocuğu kimseye muhtaç etmeden büyütebilecek miyim, eğitim masrafını üstlenebilecek miyim, kurslara gönderebilecek miyim, hobi edinmesi için gerekli desteği sağlayabilecek miyim diye düşünmek gerekiyor. Sadece çocuğun bebeklik halini, elektronik ana kucağını düşünerek çocuk yapılmamalı. Evli değilim ama evlenirsem ben önce bu yazdıklarımı değerlendirir sonra karar verirdim. Çocuk istiyorum, çocuk seviyorum diye çocuk yapılmaması gerektiğine inanıyorum. Büyük bir sorumluluk. Her açıdan değerlendirilmeli. Zor bir karar, iyi düşünmelisin. Şans ve güzellikler yanında olsun💗
00 Yorumla
1 yılMerhaba. Bebek sahibi olma isteğinizin yanı sıra maddi kaygılarınızı da anlıyorum. Bu, birçok ebeveynin yaşadığı ortak bir endişedir. Her şeyin en iyisini sağlamak istemeniz çok doğal, çünkü her anne-baba çocukları için en iyisini arzular.
Ancak, mükemmeliyetçilik yerine dengeyi bulmak önemli olabilir. Çocuğunuzun ihtiyaçlarını karşılamak elbette önemli, fakat her zaman en pahalı ve en yeni ürünler gerekmeyebilir. Çoğu zaman, sevgi, ilgi ve zaman, maddi şeylerden daha değerlidir.
Eşinizin bakış açısını da anlamak önemli. Belki, birlikte oturup bütçenizi gözden geçirerek, öncelikli ihtiyaçlar ve istekler için bir plan yapabilirsiniz. Örneğin, bazı ürünler ve oyuncaklar konusunda alternatif seçenekler bulunabilir veya belirli bir zaman diliminde birikim yaparak almak isteyebilirsiniz.
Ayrıca, bazı şeyleri ikinci el olarak satın almayı veya bebek ürünleri takas gruplarına katılmayı düşünebilirsiniz. Böylece, hem maliyeti düşürmüş olur hem de gereksiz harcamalardan kaçınabilirsiniz.
Sonuç olarak, önemli olan çocuğunuza sevgi dolu ve destekleyici bir ortam sağlamak. Maddi kaygılarınızı hafifletecek adımlar atarken, onunla geçirdiğiniz kaliteli zamanın ve verdiğiniz sevginin yerini hiçbir şeyin tutamayacağını unutmayın.22 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba 🌸,
Bebek sahibi olma isteğin çok güzel, bu tür endişelerin oldukça doğal. Maddi kaygılar hepimizin aklını kurcalar, ama çocuk büyütmek sadece eşyalarla ilgili değil. 🌟 Bazen en pahalı oyuncaklar bile çocuklarımızın eğitimine, mutluluğuna çok az katkı sağlar. Önemli olan onların yanında olup, beraber zaman geçirmek.
Eşinle bu konuyu daha yapıcı bir şekilde konuşmaya çalışabilirsin. Maddi imkanları olduğu kadarıyla, önceliklerini belirlemekte fayda var. Her şeyin en iyisini almak zorunda değilsin, ama kaliteli ve kullanışlı şeylere yatırım yapmak da mantıklı olabilir. Örneğin, elektronik ana kucakları çok kullanışlı olsa da, ikinci el veya daha uygun fiyatlı alternatiflerini de değerlendirebilirsiniz.
Emin ol, çocuklarımıza en iyi hediyeyi zaman ve sevgi vererek sunuyoruz. Maddi imkanlar el verdiği sürece, her şey yoluna girer. Kısacası, sen stres yapma, eşinle plan yaparak ilerleyin ve unutma ki annelik bir maraton, sprint değil. 🏃♀️💕
"Anne olmak demek, kalbinin geri kalanını dışarıda bırakmak demektir."11 Yorumla
Soran1 yılTeşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u 1 yılMaddi kaygılarınız varsa bebek sahibi olmamalısınız.
20 Yorumla Şimdi herkes rızkıyla gelir demiş ama durum öyle değil. Ben öğretmenim, ergenlerle çok vakit geçiriyorum. Bu öyle aza kıt kanaat geçirme devri değil. Çocukların ne kadar acımasız olduğunu her gün gözlerimle görüyorum. Maddi olarak rahat ettiremeyeceğiniz çocuğu dünyaya getirmeyiniz lütfen. Öyle böyle bir şekilde büyür çok şükür Allah’a ama, zaman o zaman değil. Yoktan durdan anlayan komşunun çocuğunun yoksa paylaşan çocuklardık biz. Ama şimdiki çocukları görgüsüz yetiştiriyor bizim neslimiz. Çocukların aile arabasının markasıyla birbirini ezdiği, kıyafetinin logosuyla dalga geçtiği bir devirdeyiz. Önce maddiyatınızı arttırmaya çalışın lütfen. Allah elbette rızkını verecektir, ama o çocukların psikolojisini nasıl düzelteceğiz? İnanın hayatından mutsuz olduğu için oyun bağımlılığı olan çocukların gerçeklerden nasıl koptuğunu görüp düzeltmek için çabalıyoruz öğretmenler olarak. Güzellik algısı sebebiyle kendini aç bırakan anoreksik çocukların öğlen iki lokma yiyip yemediğini nöbetleşe izlediğimizi bilirim. Arkadaşlarına kötü davranıyorlar mı zorbalık yapıyorlar mı diye zorba çocukları takip ettiğimiz çoktur. Bu bahsettiğim çocukların hepsi maddi sorunlarla alakalı sıkıntı çektiği için bu haldeydi. Biliyorum şimdi beni linçleyenler ayıplayanlar olacak ama herkes yaşadığını bilir. Kıt kanaat yetiştirilen son nesil bizdik. Bunu öncelikle kabul edin. Her gün bu tarz sorunlarla yüz yüze gelen biriyim, neden bahsettiğim hakkında muhtemelen hiç bir fikriniz yok. Ona göre saygılı yorum yapın
12 Yorumla
Soran1 yılCocuk ilkokula baslayana kadar kimsenin basina ne gelicek bilemeyiz bugun iyisindir o zaman kotu olursun sizinki cok uçk. bir ornek. Ona bakarsan ileride 3. Dunya savasi cikacak cocuklarimiz belki savasi gorecek o zaman cocuk yapmayalim
Çocuk & Ebeveyn konusunda 842 cevap paylaştı. Cocuklarin beklentisi o kadar büyük değil aslinda...
Yani 6 yasinda kizim bi oyuncak istiyordu ve ben gittim o oyuncağin saray seklini aldim daha büyük ve pahali. Kizim doğum gününde hayal kirikliğina uğradini asla unutmayip bana güzelde hayat dersi Verdi... o daha büyük ve müzikli oyuncak kizimin hayali değil kendi hayalimdi sanirim... yani gittim diğer oyuncaği alip uzun süre cok severek oynadi...
Yani daha iyisi vs konusuna animi anlatmiş oldum... Allah hayirli evlat ve bizleri hayirli iyi ve evlatlarimizi anlaya bilecek Anne ve baba olmamizi nasip etsin!!
10 YorumlaMerhaba, çocuk sahibi olmak bu dünyadaki en güzel duygu. Özellikle annelik.. Her insan çocuğu için herşeyin en iyisini ister, en güzelini almak, iyi şekilde yaşamını sürdürmesini, en iyi okullarda eğitim görmesini sağlamak her ebeveynin istediği bir şey. Ancak gücünün yettiği imkanı el verdigi kadar olur bu. Eşin bir noktada haklı, herşeyin en iyisini alacaksiniz diye bir şey yok. Bu dusunceyle çocuğunun gelişimine de zarar verirsin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHayat bu insan her zaman en iyisini ister ama durum neye musaitse o alinir. En iyisi alamam diye cocuk yapmamak bence dogru degil. Bugun paraniz olmaz 10 sene sonra olur iyi ki yapmisiz dersin. Biz alabildiklerimizi aliyoruz, en iyi denen seyin sonu yok ki
21 Yorumla- 1 yıl
👏👏Güzel yorum
Bence saçma bir kaygı. Önemli olan çocuğunuza vereceğiniz eğitim. Zaten maddiyattan kaygılanan insanlar genelde çocuklarına eğitimi veremeyen insanlar. 30 yıl önce aşırı fakirlikte ailelerimiz bizleri büyüttü sonuç olarak. Çocuğun zaten her istediğini almak da doğru değil. Çocuk zorluk görmeli biraz. Şimdi presesler givi yetiştirilen çocuklara bakma büyüklüklerinde tam bir vasıfsız oluyorlar. EĞİTİM EĞİTİM EĞİTİM.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYani şöyle bişi var istersen kendinden sürekli kısıp taksitle bisiler alabilirsin ama bebeğin kendiliğinden sallanan besiklere bilmem nelere ihtiyacı çok yok ona en çok ilgi lazım annen haklı bu konuda lüks oyuncaklara gerek yoktur sen eğer yaptırmak istersen uygun fiyatlı evde olan eşyalarla aktivite yapabilirsiniz ilerde hem çocuk az esyayla yetinmeyi öğrenir hemde zekası daha çok gelişir ama ona verebileceğin en güzel şey ilgi
10 Yorumla
1 yılAblacığım sosyal medyada maddi durumun kötüyse neden çocuk yapıyorsun diyenlere aldırış etme bence benim babam asgari maaş ile çalışıyor annem de ev hanımı tahmin edersinki durumumuz öyle aman aman iyi değil çok şükür geçiniyoruz ama öyle evimiz arabamız lüks takılarımız yok şu an 17 yaşındayım ailemi de çok seviyorum çünkü her şey para değil ailem beni her zaman sevgiyle büyüttü ne annem ne de babam cahil insanlar değillerdi benim dedem annemi okutmamış maalesef ama annem kendi çabalarıyla hep kendini geliştiren biri oldu ben tek çocuğum maddi durumumuzdan dolayı annem tek çocuktan fazlasını yapmadı bence en iyisimi düşünmüşler yeri geldiği zaman annem kendinden kıstı babam kendinden kıstı ama istediğim hiç bir şeyden mahrum bırakılmadım en önemlisi sevgiyle neşeyle büyütüldüm yani demek istediğim her şey maddiyat değil çocuğuna gerekli sevgiyi özeni saygıyı verirsen çocuğun hiç bir zaman maddi durumunuzdan dolayı sizden sıkılmayacaktır 💖💖
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHerşeyin en iyisinden kastınız nedir en pahalı olan şeyler mi? eğer böyle takıntılarınız varsa çocuk yokken de maddi açıdan mutlu olamazsınız zaten. insanlar asgari ücretle 3-4 çocuk yetiştiriyorlar mesela ama yaşam kaliteleri yerlerde oluyor çoğunun. 1 tane çocuk acı tatlı büyür gider. Sizi zorlayacaktır evet, çünkü ekonominin durumu ortada ama aç açıkta da kalmazsınız diye düşünüyorum. Çocuk sayısı arttıkça ekonomik zorluklar da artıyor bence 1 çocuk iyidir, yeterlidir.
00 YorumlaAllah herkesin rızkını verir ama siz yinede belirli ihtiyaçları karşılayacak duruma gelince çocuk düşünün çünkü onun ihtiyaçlarını karşılamak bebek istemekten daha önemli diye düşünüyorum.. önüne gelen çocuk yapmasın
00 YorumlaKaygıları bir kenara bırakmak lazım aslında
Hayat geçiyor bir şekilde
Bende evlilik kaygım vardı ama artık aştım
Çünkü aşamadığında bu kaygı daha da artıyor
Kararımı verdim
Ciddi bir ilişki ve çok uzatmadan evlilik istiyorum00 Yorumla
1 yılSağlıklı yaşasın yeter herşeyin en iyisini alman şart değil ki. Fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı ahlaklı yetişse yeter elektronik bilmem neyi ne yapacaksın
10 Yorumla
1 yılHiç korkma kafaya bir şey takma çocuk sahibi olacaksınız önce iyi bir anne baba olurmuyuz diye sorun kendinize bunda da sorun yoksa çocuk yapın derim. Her çocuğun rızkını Allah verir.
10 Yorumla
1 yılBereketi ve riskiyla geir asla oyle bjr kaygiya dusme
10 Yorumla
1 yılrp tabanl0ı llm yapay zeka kullan ya da hali hazırda ablanın abinin çocuğu varsa onla ilgilen :) ben yeğenimle ilgilenince duygusal ihtiyacım gidiyor tavsiyem
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBende 3 yillik evliyim ve yasim olmus 41 hala maddiyat yuzunden korkuyorum ama keske hic beklemeseydim inan kapilar acilir sen yap bebegini.
117 Yorumla- 1 yıl
Babam ben doğunca 50 yaşındaydı korkma
Cevap sahibi1 yıl@tugce082000 senle bikac yil once konusyuk sanirim koyde mi yasiyordun?
- 1 yıl
Evet
Cevap sahibi1 yıl@tugce082000 bi sure oonusmustuk senle
- 1 yıl
2022 den beri burdayım ne zaman acaba
Cevap sahibi1 yıl@tugce082000 tugceydi ve yine boyle rakamlar vardi
- 1 yıl
Heee evet
Cevap sahibi1 yıl@tugce082000 ne evett 😄
- 1 yıl
Doğrudur yani
Cevap sahibi1 yıl@tugce082000 napiyosun bakalim
- 1 yıl
Hiç evdeyim sen
Cevap sahibi1 yıl@tugce082000 bende 😅
- 1 yıl
Öyle işte yap bir bebek
Cevap sahibi1 yıl@tugce082000 o nerden cikti 😅
Cevap sahibi1 yıl@tugce082000 soruyu soran kizacak isgl ediyoruz
- 1 yıl
Doğru bence de kızar
Cevap sahibi1 yıl@tugce082000 takip atcam sana
1 yılYa sana bir dörtlük yazdım aslın da hediyeee.
Doğum günü sorun kaldırılmış, Doğum günün kutlu olsun, nice senelere00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYani bebegin senden 5 yasinda birseyler isteyecek ihtiyac disinda.4-5 seneye kadar o maddi imkama ulasirsin. İstesigini alirsin. Birde bebek giren eve bereket girer. Şu an kendi kendine bakabiliyorsan bebeğinede bakabilirsin.
00 Yorumla
1 yılYaşlar kaç.. bu soruya mantıklı cevap bulursan bana da bildirsene 😂
02 Yorumla
Soran1 yıl31 27
- 1 yıl
27 sen misin
1 yılAylık kazanç ne kadar? Annelik yapabilecek misin? Eşin babalık yapabilecek mi?
04 Yorumla
Soran1 yılEşim biz cocukken hicbir şeyimiz yoktu oyle buyuduk kafasinda ama karakter olarak cok iyidir merhametlidir
- 1 yıl
Gelir ne kadar?
Soran1 yıl30 bin
- 1 yıl
Allah yardımcın olsun
1 yılBen çocul sahibi olmak istiyorum ama eş kaygılarım var
00 Yorumla
1 yılİyice zorlanırsınız bez mama derken çok sıkışırsınız
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 676 cevap paylaştı.
s 1 yılBence beklemelisin biraz. Şimdiden bu kadar kaygı iyi değil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEsin gayet mantikli konusmus. Sen ise konu komsuyu catlatma derdine dusmussun. Cocuklari bu islere alet etmeyin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılMaddiyat ile çocuk konusunun birbiri ile alakası yok.
günümüzde bu çok yaygın bir bakış açısı olmasa bunlar birbirinden bağımsız konular
00 Yorumla
1 yılMaddi kaygından kurtul. Önce bebeğini rahat ettirecek maddi duruma eriş ondan sonra. Maddi durumun kötüyse zaten hiç dogurmayin bebeğe kötü bir hayat sunmaya hakkınız yok
10 YorumlaÇoçuk rızkı ile gelir 🙏 sen tevekkül et Allah'a bırak
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKenarda çocuğunun 10 yıllık masraflarını karşılayabilecek minimum paran yoksa çocuk yapma
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılbende çok istiyorum bebeklere ölüyorum adeta.. bil bakalım ne eksik?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİyi bir ekonominiz yoksa çocuk yapmayın bence
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 377 cevap paylaştı.
1 yılSizin ailenizin durumu iyi
Eşinin ailesinin durumu normal mi?00 Yorumla
1 yılOncelikle neyin gervekten ihtiyac neyin ihtiyac olmadigini fark etmelidin
10 Yorumla
1 yılHer çocuk rizki ile gelir.
İlk cocuk ise maddiyat çok düşünmeyin hersey olur zamanla
00 Yorumla
1 yılOlma emin ol Suriyeliler yetiyor zorluktan başka bir şey değil
00 Yorumla
1 yılMaddi durumunuz düzgün değilse ilk önce onu düzeltmeye çalışın. Çoçuk soranın işi zaten kaçmıyor
00 Yorumla
1 yılbir şey söylemek istiyorum bu konuyla alakalı dönüş yapabilir misin
00 Yorumla
1 yılBol bol doğum kontrol hapı kullanın. Daha ileri gitmeyin.
00 Yorumla
1 yılMaddi geliriniz yoksa yapmayın.
01 Yorumla
Soran1 yılGelirimiz var
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 413 cevap paylaştı.
1 yılRızkı veren Allah öyle düşünme
12 Yorumla- 1 yıl
Tebrik ediyorum👏👏👏
- 1 yıl
Allah kullarına kullansın diye akıl da vermiş Bunu da unutma
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yıl1 evladım var. Maddi durumum iyi bir çocuk yeter
06 Yorumla- 1 yıl
Kız erkek
- 1 yıl
Erkek sizin
- 1 yıl
24 yaşındayım evli bile değilim 🤣 Allah bağışlasın abi
- 1 yıl
Allah gönlüne göre versin o zaman kardeşim
- 1 yıl
Amin 10 sene sonra evlenir yaparım bir tane
- 1 yıl
Hımmm inşallah olur.
1 yılAllah rızka kefildir.
00 Yorumla
1 yılRızk a Allah kefildir, sen kafana takma
05 Yorumla- 1 yıl
Afrikalı çocuklarda aynı öyle diyordu
- 1 yıl
@Tehlikeliİnsanlar seninle bu mecrada tartışmam, sana bişeyşeri anlatmam çok zor
- 1 yıl
haksız olduğunu bildiğin için
- 1 yıl
@Tehlikeliİnsanlar haklı olduğuma eminim
- 1 yıl
bende örnekleri gözler önüne seriyorum
1 yılHelen her insan nasibi ile gelirmiş
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılCoxuksuz bir ev bos bisey ya :)
00 Yorumla
1 yılewlimsnz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılMaddi olarak zorlamıyor
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAsgari ücretle çalışıyorum kiradayım
Gizli Üye(18-24)1 yılPara kazanmanı 💰
00 Yorumladevlt desteğini açıklayacak
00 YorumlaYapma bence
00 Yorumla
1 yılOlma.