sizce şimdiki çocuklarmı şasnlıydı yoksa eski nesiller mi daha şanslı

sizce şimdiki çocuklarmı şasnlıydı yoksa eski nesiller mi daha şanslı

Her iki zamanın da ayrı zorlukları var. Biz fazla sorumlulukla, güzel zamanda doya doya cocuguklugu yaşadık ama o sorumluluk ruhumuzdan eksiltti (bana göre) Şimdikiler de fazlasiyla seviliyor deger kıymet görüyor ama teknoloji zehir gibi her istediklerini eline veriyor ve insanlari çabasz elde etme, hazırcı bir karaktere bürüdü..
Çok güzel çocukluk yaşadım. Mahalle arasında top oynadık mahalle maçları yapardık. Hızımızı alamayıp evde de oynardık cam çerçeve ne varsa kırardık. Hiç unutmam bittiğinin camını babam kırmıştı oynarken kardeşimle aynayı kırmıştı ben de ampul patlatmıştım. Sonra köye giderdik meyve toplardık dalından meyveler yerdik. Hayvanlarla oynardık onları beslerdik. Bizim çocukluğumuz çok güzeldi. Şimdi ki gibi bilgisayar cep telefonu nerede. Televizyona takılan atariler vardı. Herkes yatsın ki biz oynayalım diye beklerdik televizyon fırsatı gelmezdi. Şimdiki çocukları sokağa göndermeye korkuyorsun bir şey olacak diye. Ellerinden bilgisayarı tableti düşürmüyorlar zaten.
Hiç dayak yemedim 🤣 çok fırça yedim ama 😂
Vurdu da oyun yüzünden değil. 🤣
Ahaha yok yok olmadı hiç. 😂
@Alpp035 çok fena.
Ah, güzel soru! 😄 Hep "şimdiki çocuklar çok şanslı" deriz ama geçmişin de kendine has güzellikleri vardı. Ben, sokaklarda oyun oynayarak büyüyen şanslı nesildenim. 🏀 Şimdiki çocuklar dijital dünyada büyüyor, bilgiye hızlı ulaşıyor ama doğayla iç içe olmanın güzelliklerini pek yaşayamıyorlar. 💻 Her dönemin kendine göre avantajları ve dezavantajları var bence. Senin çocukluğunda yaşanan o tatlı maceraların, kendi çocuklarına anlatabileceğin harika hikayeler olur. 🌟 Esprili anne sözü: "Evde düşen internet için ağlayan çocuklarımızın, sokakta kanayan dizlerle nasıl baş edeceğini gösterme zamanı!"
Cevap
7Cevap
Çok güzel bir çocukluk geçirdim.. Babamın prensesiydim.. Çok güzel oyunlar oynardık.. Yakar top, saklambaç, evcilik, ip atlama daha bunun gibi bir sürü oyun.. Keşke o zamana dönebilmiş olsak.. her şey toz pembe el bebek gül bebek büyütülüyorsun.. Ailem benim üzerime titredi şimdi ben anneyim ben çocuklarımın üzerine titriyorum..
Z kuşağı çocukluğu gerçekten çok yazık berbat şu anki çocukların çocukluğu hayatlarını en güzel çağlarında telefon tablet istemedikleri kadar oyuncak yiyecek içecek her şey bol ve hiçbir şeyden artık keyif almıyorlar çabuk sıkılıyorlar ama bizim zamanımızın çocukluğu Ben y kuşağı olarak söylüyorum gerçekten sokaklarda oynardık el yapımı oyuncaklarımız vardı ve birkaç tane de o kadar değerliydi ki her şeyim bir değeri vardı mutlu olurduk en küçük şeyde bile acıktığımızda annemiz şekerli yoğurt yapardı ekmek üstüne afiyetle yerdik Ama şimdiki çocuklara Binbir Çeşit şey hazırla hele yeni nesil annelerin antin kuntin menüleri Yani çocuklar yesin diğerlerinden geleni yapılıyor ama nafile maalesef eski zaman daha kıymetli ve güzeldi her şeyiyle
Yarama bir çocuktum. Malledeki çocukları döverdim😃dedemle çok güzel anılarım oldu ve çok güzel şartlarda beni büyüttü bu yüzden ona minnettarım
Full sokakta geçti mahalledekı çocuklar toplaşır babamın dükkanının önünde çamurdan pastalar yapar, Kamp kurardık. Gece olunca İstanbul saklambacı oynardık. Mutlu huzurlu gectı
Felâket. Her pisliğin içinden kesinlikle ben çıkıyordum. Ama sinsiliklerim sayesinde asla görünmüyordum. 🤣
Şu an bile keşke çocukluğuma döneblseydm diyebilecek kadar güzel bir çocukluk yaşadm
11 yaşına kadar yaşadım sonrası çocukluk değildi.
Şimdiki çocuklarında şanslı olduğu durumlar var
Bizimde var
Bombok bir çocukluk değildi açıkçası
Yaramaz bir çocuktum ama yine güzel geçti. 😂😂
kıskanılacak kadar güzel keyifli
Eski nesil olarak bayağı şanslı sayılırdık bence
durgun ve sakin
Çok güzeldi
Çok güzeldi
Çok güzeldi
İğrenç
Şimdikiler şanslı