Gizli Üye(18-24)1 yılBilmiyorum ama bende kendimden örnek vermek istiyorum, ailemi seviyorum değer veriyorum ama onlar bana karşı hiç öyle düşünmüyor hep aşağılıyorlar bi ara kaşlarimı biraz yamuk almıştım hemen laf ettiler o kaş ne öyle dediler ve güldüler durmadan annem ve babam açık giyinmeme izin vermiyor açık giyinmeyi ya dine bağlıyorlar ya da akrabalara biraz açık giyindigimde annem, peygamber efendimizin açıklar için söylediği sözlere bak ne diyor cehennemde yanacaksın sende kapan artık diyor babam ise, sen bilmem kimin kızını gördün mü nasıl kapanmış tertemiz sende kapan bilmem kim gibi düzgün şeyler giy, annem denize mayo ile girmemi istemiyor git kendine haşema mi ne onu al giy diyor o da olmazsa tayt giy üstüne de tshirt giy diyor, denize giriyorum gezmeye çıkmıyorum yani, ablamda açık git bir tane it bul evlen artık o zaman açık giyiniyorsan giyinirsin artık diyor valla yeter ya bazen arkadaşlarımı görüyorum keşke onlar gibi olsaydım diyorum onlar yüzünden bende artık utanıyorum açık giymeye 😔
11 Yorumla- 1 yıl
Ailenin tavrı ve yaklaşımı, seni başkalarıyla kıyaslama içine girmesi vs. bunlar yanlış şeyler. Ama en yanlış olanı da dini anlatırken yanacaksın, cehenneme gideceksin tarzında söylemlerle iyiye teşvik edici değil, daha çok korkutucu şekilde yaklaşıyorlar. Kendilerince doğru davranışın bu olduğunu sanıyorlar ama aslında doğru olan bir şeyi yanlış şekilde öğütlüyorlar. Ailenin niyeti kötü değil elbette. Sadece bilgisizlikten dolayı yanlış davranıyorlar. Sana zarar verdiklerinin farkında değiller. Onları suçlama o yüzden. Kendi fikrimi belirtecek olursam inan bana açık giyinmek marifet değil. Açık giyinip daha gösterişli takılınca daha değerli olmuyorsun inan bana. Elde ettiğin tek şey üzülerek söylüyorum ama yüzüne bile bakmaya tenezzül etmeyip açık olan yerlerini inceleyen abaza topluluğun ilgisini çekersin bu şekilde. Başka da bir işe yaramaz. Değerli olan şeyler her zaman daha gizlidir. Herkesin ulaşamayacağı, göremeyeceği şeylerdir bunu unutma
En İyi Cevaplar
şimdi şöyle düşünelim. her gün kavga gürültü, hakaret, aşağılama ve saygısızlık olan bir ortamda büyüyen çocuk buun bir süre sonra kanıksayacaktır. zihninde bunlara yerler açacak rol model olan kişilerin birbirine böyle davranmasının, en küçük bir hatada dahi bu tarz yanlış davranışların gayet doğal olduğunu düşünecektir. ancak bu neden sonra oluşacak, yıllarca bunları görüp izleyerek korku ve endişe safhasını atlattıktan sonra. özellikle erkek çocukları bahsettiğim şekile yakın bir ruh haline sahip olurken, kız çocukları bunun tam tersine ömür boyu kapanmayacak derin yaralara ve izlere sahip olacaklardır.
12 Yorumla- 1 yıl
Gerçekten öyle oluyor erkekler daha kendince küstah olmaya başlıyorlar ama kadın kısmı daha çok yapıcı olmaya çalışıyor anadolu da böyle kadınların acısıyla büyüyor yüzbinlerce insan…
Böyle olmanın en büyük faktörü aile
ve herkes ailesinin yarasını taşır kiminin ailesi kapatır yarayı kimilerinde de tuz basılır deşilir… - 1 yıl
Bence bunun en büyük sebebi erkeğin babayı, kız çocuğunun ise anneyi rol model alması. Baba küstah, erkek çocuk küstahlığı rol alıyor ve yetişkinlikte bunu uyguluyor. Anne ezilen taraf, kız çocuğu ezilen rolü model alıyor ve içselleştiriyor.
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili Nightwalk35,
Her çocuk farklıdır ve her aile dinamiği de öyle. Sorunlu bir ailede yetişen her çocuğun sorunlu olacağı kesin değil. Bazı çocuklar bu zorluklarla başa çıkarak inanılmaz güçlü ve dirençli bireyler haline gelebilirler. Önemli olan çocuğun etrafında onu destekleyen, sevgisini ve güvenini hissettiren bireylerin bulunması. Eğer sen de hayatında böyle desteklere sahipsen, hangi zor durumda olursan ol başarılı ve mutlu bir birey olman mümkün. 🌟
"Anne olmak, bazen her şeyi bilmek değil, her şeyi hissetmektir." 😊
Sevgiyle,
Doğa 💕00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
72Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u 1 yılSorunlu olmaz ama değişir duruma göre.
10 Yorumla
1 yılBu kişilik ve karakterle alakalı
46. yasindayim ve bekarım annemle babam akraba halasının oğlunu almış annem Babami mide kanaması sonucu yitirdim 91 de Erzincan depreminde 92 de enkazdan çıkmış bir insanim babamın vefatı sonrası annem kısa süreli bir evlilik yapıp ayrıldı ben ve kardeşim rahmetli buyukbabam ve nenemin yanında kaldık annemle uzun bir süre sonra bir araya geldim babam da alkol sigara uyuşturucu madde hersey vardi 40. yasindaydi öldüğünde Uzun süre psikolojik tedavi gören bir insandı mitolojik zumruduanka kuşu gibi küllerinden doğan bir geçmişten gelen bir insanım
Kötü bir rol. modele rağmen alkol sigara uyuşturucu madde ve kahvehane kültürüm yok
Annem hem anne hem baba oldu
Allah yokluğunu göstermesin
Bizde ona evlat olduk ne başımızı öne egdirecek bir şey yaptık nede annemin
Bu tamamen değer duruş bakış ve anlamakla alakali21 Yorumla- 1 yıl
Başınız sağ olsun ve çok geçmiş olsun öncelikle. Neyse ki anneniz sizin en büyük destekçiniz olmuş. İnsan tutunacak hiçbir dalı olmadığında bu daha kötü sonuçlara yol açıyor. Sizin tutunacak bir dalınız olmuş her zaman. Bunun da iyi olmanızda etkisi vardır diye düşünüyorum
Bu sorunuzun cevabı şu yönde olabilir. Doğa da her varlık "endemik" yaşadığı bölge ve çevre şartları ile etkileşim hakinde olur. insan da bulunduğu ortam ve şartlarından etkilenir. Bu Olumsuz şartlara göre de yaşamını sürdürmede de belirli konular da direnç kazanır. Dolayısı ile bu insan' ın doğduğu çorafya ve kullandığı konuşma dili, tarzı gibi psikolojik olarak ta etkilidir. Bir insan yaşamı nı sıklık ile nasıl bir ortam içerisin de geçiriyor ise o konular da etkilenmesin en kaynaklı yatkınlık gelişir.
11 Yorumla- 1 yıl
Elbette
Bundan hiç korkmanıza gerek yok. Korkmanız boşa olur. Asıl korkmanız gereken şey sizden sonra dışardan öğrenecekleri.. Küfür etmeyen, serhoşluk kavga bilemeyen taze çiçeklerdik hepimiz. Annemizin o güzel hislerinde büyümedik mi? Peki ya şimdi !!! küfürbaz veya içen veya ağlatan ve bunun gibi daha ne çok şey olduk biz... İnsanlar kopyalardır, Kopyalamak için görürler duyarlar, Ama bunu ne zaman ve kimden alacağı tamamen kendi tercihleridir. Onlar seçer siz değil. Siz sadece yön verirsiniz ama gidip gitmemek onların seçimi...
11 Yorumla- 1 yıl
İnsanın ilk öğrenim yeri, geliştiği İlk yerdir aile. Bilinçli bir aile o çocuğu doğru yetiştirirse olumsuz dış etkenlerden çok daha az etkilenir. İleride tercih tabiki kendi seçimidir ama insan seçimlerini bile ögrendilerine, yaşadıklarına, gördüğü ahlak anlayışına göre yapıyor çoğunlukla. Bunu da unutmamak lazım
1 yılAile, çocuklar için çok önemlidir çünkü bir çocuğun aile içinde aldığı eğitim, toplum içindeki yerini belirler. Okul dönemindeki tutumları da genellikle ailede öğrendikleriyle şekillenir. Bu yüzden, "okula gitmeden eğitim ve geleneklerle" başlaması gerektiği söylenir çünkü aile, bir çocuğun karakterini tamamlar ve hayatının temel değerlerini öğretir. Eğer bir aile, doğruyu yanlışı, haramı helali doğru bir şekilde öğretmezse, çocuklar bu kavramları doğru bir biçimde anlamayabilirler.
12 Yorumla- 1 yıl
Evet bence de
- 1 yıl
🙂🙂
Gizli Üye(18-24)1 yılBenim ailem çok eleştirel aile. Sırf yardım olsun diye ev işleri bile yapıyorum ama bir gün kendimi iyi hissetmedim diye yapmadım, hemen hayırsız evlat damgası vurdular. Kardeşlerim hiçbir şey yapmaz ama onlara gıkları çıkmıyor. Acaba ben mi fazla yüz verdim diye düşünmüyor değilim. Bugün daha saçma bir şey oldu, ses tonuma laf ettiler. La bir insanın ses tonu eleştirilir mi? Sanki ben isteyerek seçtim bu ses tonunu.. ben bir şey diyince de hayırsız evlat oluyorum. Milletin çocuğu bir sofranın kaldırılmasına yardım etse, bak milletin çocuğuna ne kadar iyi, ne kadar akıllı diyorlar ama ben her gün ev işi yapıyorum bir aferin bile yok, hala onlarla kıyaslıyorlar. Kafayı yemek üzereyim. Hayır bir şey diyince birde ağlamaları var çocuk gibi... Allah'a her gün al canımı diye yalvarıyorum yoksa ya k*til olacağım ya da int*har edip kendimi öld*receğim...
39 Yorumla- 1 yıl
Hep söylüyorum çocuk yetiştirmeyi bilmeyecek kadar cahil insanların ebeveyn olmaması gerekiyor. Çocuk değil enkaz yetiştiriyorlar. Ama siz de artık çocuk değilsiniz. Tavrınızı koyup kendinizi ifade edebilirsiniz. İster kabullenirler, ister kabullenmezler. Siz bu hayatı birilerine yaranmak için değil kendiniz için yaşayacaksınız. Herkese de yaranamazsınız zaten. Bazı insanların gereksiz düşüncelerini umursamamanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Bu aileniz de olsa, başkası da olsa değişmez
Cevap sahibi1 yılÇok güzel tavsiyeler veriyorsun ama anlamıyorlar. Düzgün konuşuyorum yok, bağırıyorum zaten yok. Ben ne anlatsam kendi derdini anlatıp acındırıyor. Susuyorum, muhatap olmayayım diyorum bu seferde niye bizi ciddiye almıyorsun sen hiç büyümeyecek misin çocuk gibi davranma diyorlar. Bu sözleri de içime atsam kendime dert ediniyorum. En kısa sürede ayrı eve çıkıp numaramı değiştirmek ve sırra kadem basmak istiyorum.
- 1 yıl
İşte ben de bunu söylemeye çalışıyorum. Anlamayan insanlara bir şeyler anlatmak için uğraşmayın. Enerjinizi tüketirsiniz sadece. Gereksiz yere de bağırıp çağırıp laf dalaşına da girmeyin. Bırakın herkesi kendi haline. Kim ne yapıyorsa yapsın. Siz kendinize odaklanın
- 1 yıl
Kendinizi içten içe de doldurmayın. Aileniz yanlış da yapsa, sizi psikolojik olarak sıkıntıya da soksalar inanın bana bunu bilerek yapmıyorlar. Amaçları sizi üzmek değil veya sizin kotulugunuzu istediklerinden degil. Cahilliklerine verin
Cevap sahibi1 yılÇok teşekkür ederim. Aslında tek derdimiz bizi anlayan birinin olması. Tanımadığım sen bile anlıyorsun ve bu bile beni mutlu ediyor. Sevgi istemiyorum, anlasınlar yeter.
- 1 yıl
Herkes herkesi anlamaz maalesef. İnsanı gerçekten anlayacak insanlar çok sınırlı sayıdadır. Çoğumuzun ailesi bizi tam olarak anlamıyorlar inan bana. Nesil farkı mı dersin, nasıl davranacaklarını bilemediklerinden mi dersin, onlar da anlasilmaya çalışıyor da belki anlaşılmıyorlar da ondan mi bu agresiflikleri dersin artık ne dersen de..
- 1 yıl
Insan ilk başta kendisi başkaları tarafından anlaşılmak istiyor ama beklenti içine girdiğiniz insanların da belki iç sorunları var ve belki onlar da sizin tarafınızdan anlaşılmıyor olabilir. Sizi yanlış yetiştiren aileler var ya, onlar da kendi aileleri tarafından yanlış yetiştirildi. Büyüklerinden ne gördülerse onları uyguluyorlar. O yüzden suçlamayın onları. Siz kendinizi geliştirin, ileride siz çocuklarınıza doğru davranın
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet örnek ben. Annem beni aldırmak isteyip aldıramadi o sırada bankadaki paradan babam dolandırılmış. Annem istemeden doğurmak zorunda kalmış. Hayatım boyunca beni dışlanmış istenmeyen hiç güzel şeyleri haketmeyen saçmalayan akilsiz bri gibi hissettirdi. Bunu hayatım boyunca çektim arkadaş çevresinden dışlandım arkadaşım yok askda zaten hep başarısız oldum hoşlandığım kişiler saçmalıyorum diye uzaklaştı. İyi bir iş bulamadım. Çocuklardan nefret ediyorum çünkü içimdeki çocuğu öldürdüler. Annem atanamayip evde oturduğum için baskı yapıyor artık evden defol git seni mi beslicez diyor ayrı eve çıkmak istiyorum umarım iş bulur ayrı eve cikarim
18 Yorumla- 1 yıl
Senin değil ama ailenin mutlaka psikiyatriste görünmesi lazım
Cevap sahibi1 yılOnlara göre ben gitmeliyim
- 1 yıl
Bir çocuk travmali yetişiyorsa o ailenin kendisinin psikolojik sorunuyla alakalıdır. Sorunlu bir aileden sorunlu bir çocuk çıkması kadar doğal ne olabilir ki? Önce ailen psikiyatriste görünsün. Ama tabiki senin de desteğe ihtiyacın var. Çabalarsan bu durumu aşabilirsin
Cevap sahibi1 yılEvet kişisel gelişime vermiştim kendimi çok güzel kitaplar okudum değerli bilgiler edindim şimdi ayrı eve çıkmak istiyorum bunların yüzünü gormezsem bir nebze iyi olurum
- 1 yıl
Sen yine de aileni suçlama. Onlar da muhtemelen kendi ailelerinin mağdurlarıydı. Sağlıklı bir aileden yetişen bireyler cocuklarina böyle davranmazlar çünkü. Onları suçlama, anlamaya çalış o yüzden
- 1 yıl
Bilgisizliklerine ver. Eminim kötülüğünü istediklerinde degil, doğrusunu öyle gördükleri için öyle davranıyorlardir
Cevap sahibi1 yılSuçlamiyorum tabi de artık beraber yaşamak istemiyorum sonra şifa çalışması falan bakariz
- 1 yıl
Anladım
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet olur örnek olarak kendimi gösterebilirim ailemi severim onlarda beni sever ama bana geçmişten bugüne çok travma yaşattılar halada yaşatıyorlar herşeyime karışıyorlar yaşım 23 oldu yok bu saate kadar neredeydin kimle geziyon bir işe giriyorum yok öyle iş mi olur çık oradan başka bir işe gir üniversite okurken bile seçtiğim bölüme karıştılar okul bitene kadar söylenip durdular gittin bomboş bölüm seçtin ne işine yarayacak falan gibi kendime kafa dengi bir kız arkadaş buluyorum bu kız ne öyle nerede değişik kız var onları buluyorsun falan filan gibi şeyler söylüyorlar
25 Yorumla- 1 yıl
Her yerden psikolojik baskı ve özgüveni ciddi oranda zedeleyecek davranışlarda bulunmuş ailen. Hâlâ da buna devam ediyorlar. Bilgisizliklerine ver. Çünkü artık yetişkinsin. Kim ne derse desin sen onlardan çok daha fazla şey biliyorsun artık ve bir şeylerin farkındasın bence. Kimsenin üzerinde böyle baskılar oluşturmasına izin verme. Ailene bile.
- 1 yıl
Farkındalık insanı olumlu değişime iter. Ben bunları yaşadım nasıl olsa artık bir şeyler değişmez deme. İstersen çok güzel degistirirsin
Cevap sahibi1 yılEvet özgüven konusunda çok zorluklar yaşıyorum geçen seneye kadar antidepresan kullanıyordum doktor kontrolünde bıraktım çünkü artık beni yıpratmaya başladı geceleri kabus görüyordum gündüz gözüm açıkken halüsinasyonlar görüyordum ama şu an iyiyim
- 1 yıl
Öyle bir ailede bunları yaşaman da antidepresan kullanman da çok normal zaten. Kullanmasan garip olurdu. Öyle bir aileden özgüvenli çocuk çıkmaz. Bu neredeyse imkansız. Ama bunu sonradan değiştirebilirsin neyin neden olduğunun farkına vararak.
- 1 yıl
Bu benim ailem değil mi a.
bunu özellikle annem yapıyor bana
1 yılÇok iyi bir ailede yetişen çocuklar da bazen arkadaş ortamı yüzünden veya yaşadığı bazı travmalar yüzünden sorunlu olabiliyor. Aileye çok baglamıyorum ben bu durumu aslında. Benim ailem benim hiç üzerime düşmedi, doğru annelik babalık yapmadılar ve hatta çocukken şiddet de gördüm, suç oranı yüksek bir şehirde doğdum büyüdüm. Ama hep kendimi geliştirmeyi hedefledim, okulumu da okudum, bazı hayallerimi de gercekleştirdim ve bunları yaparken ailemin desteğini arkama almadım
11 Yorumla- 1 yıl
Tabiki %100 aileyle doğru orantılı olamaz zaten. Siz güzel bir yönü tercih etmişsiniz.
1 yılSorunlu bir ailede yetişen her çocuk mutlaka sorunlu olacak diye bir kural yoktur. Bir çocuğun gelişimi, birçok faktörün etkileşimi sonucu şekillenir. Sorunlu bir aile ortamında yetişen çocuklar bazı zorluklarla karşılaşabilirler, ancak bu zorluklar mutlaka onların ileriki hayatlarında sorunlu bireyler olacakları anlamına gelmez. Çocukların bireysel dirençlilikleri, destekleyici başka aile üyeleri veya mentorlar, sosyal destek sistemleri ve kendi içsel kaynakları gibi birçok faktör, bu çocukların sağlıklı ve başarılı bireyler olarak büyümelerine yardımcı olabilir. Ayrıca, uygun müdahaleler ve terapiler de çocukların bu zorlukları aşmalarına katkı sağlayabilir.
11 Yorumla- 1 yıl
Tabiki katılıyorum.
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır, kendilerinin şeytanlıklarını kabul etmeyip ya da kolaya kaçıp bunun arkasına sığınıyorlar, bi insan nasıl olmayı seçerse o'dur, ben de sorunlu sürekli şiddet gördüğüm bi evde büyüdüm ama sorunum olduysa da kendime oldu kimseye değil, hep her şeye rağmen iyi bi insan olmaya çabaladım çabalıyorum, hem bu ülkede sorunlu ailede büyümedim diyen kaç kişi çıkar ki, herkesin ailesi ama öyle ama böyle sorunluydu, kendini yetiştirmek doğruyu yanlışı ayırt etmek insanın elinde
11 Yorumla- 1 yıl
Elbette haklısın. Sadece bu ülke değil dünya üzerinde herkesin illa ki ailesinde ufak da olsa sorunlar yaşanabiliyor. Ben ciddi oranda travmatik bir aileyi kastetmiştim sorarken. Sorunlu olmaktan kastım sadece çevreye kötü olması değil ki. Psikolojik hasar alan insan çevresinden önce kendisine kötü davranır zaten.
Kendini yetiştirmiş ise olmaz ama ne yazık ki belli başlı şeyleri taşıyor olabilir. Mesela değersizlik ile baş ediyor ise bunu aşması uzun zaman alabilir. Yine de etiketlemek yanlış olur. Her insan istediği takdirde kötü özelliklerinden düşüncelerinden arınabilir
20 Yorumla
1 yılSorun tanımına bağlı. Sürekli itiraz eden, farklı fikirlerle gelen çocuk sorunlu adını alıyorsa sorunun kaynağı ailedir. Çünkü diğerlerinden fikirleriyle ayrılmak, herkesin harcı değil. Ailedeki sorun, sağlıkla alakalıysa kalıtsal olarak aynı endişeleri yaşaması yüksek ihtimal.
20 Yorumla
1 yılHer çocuk boş bir sayfadır ve kritik karakter gelişimi çocukluk çağında temelleri atılan bir şey bu yüzden çocuğun aile içinde yaşadıkları tek tek o boş sayfalara yazılır, bazı şeyleri büyüdükçe silinirken bazı şeyler kalıcı izler bırakır o sayfalarda.
10 YorumlaBu çocuk büyüyünce katil de olabilir, şizofren de, bipolar veya başka bir şey de. Kendini geliştirirse bir noktaya kadar aşabilir. Çünkü çocuk gelişiminde ilk 6 yıl çok önemlidir 7'sinde neyse 70'inde odur sözünden anlaşıldığı üzere. Terapi ve çevrenin güvenli bağlanma stili ile destek olması ve onun da gelişmeyi kabul etmesi ile sorunlar aşılacaktır.
10 Yorumla
1 yılBence olur. Ben sorunluyum. Abimde öyle. Çevremde ailesi ile sorunu olan ne kadar tanıdığım varsa hepsi sorunlu. Ama önemli olan sorunun ne olduğu. Belli travmalar tedavi ediliyor. Ama narsizm gibi borderline gibi kişilik bozukluğu varsa tedaviside yok.
15 Yorumla- 1 yıl
Eğer kişi narsist olduğunu kabul ederse ancak o zaman tedavisi mümkün olabilir ki o da zor evet
- 1 yıl
Ben narsistim. Bunu biliyorum. Kimseye söylemiyorum normal hayatımda. Tedavi olmakta istemiyorum. Çünki tedavi olursam hayat bomboş keyifsiz bir hâle dönüşecek gibi düşünüyorum. Ve narsistlerin çoğu bunun bilincinde emin ol. Çünki sürekli tepki alıyoruz. Ve diyoruz ki bu insanların hepsi mi hatalı? Bunu başkasına diyemeyiz ama kendimize soruyoruz. Sonra arayışa giriyoruz ve narsist olduğumuzu öğreniyoruz. Ve önemli olan bunu öğrendikten sonra ne yaptığı narsistin. 2 seçenek var. Ya sana doğuştan sunulduğunu düşündüğün üstünlükleri kullanarak en tepeye çıkarsın. Baskın güçlü statü sahibi biri olursun. ya da benim gibi sadece hasta olduğunu idrak eder yanlış davranışlarını bastırırsın. Birinci yolu seçersen hastalık seni yönetir. 2. Yolu seçersen sen hastalığı yönetirsin
- 1 yıl
2. seçenek çok daha iyi degil mi? Narsist olmayanlara bak hayatları sıkıcı mı sence? Boşuna korkuyorsun. Aksine narsist insanlar yalnız kalmaya mahkumdur. Ya da en iyi ihtimalle manipüle edilmeye müsait biri ile kısa bir süre toksik bir ilişki yaşarsın o da gittiği yere kadar. Bir yerden sonra patlak verir. Karşındaki seni terk eder gider. Kaldı ki sadece karşınızdakine değil aslında en buyuk zararı kendinize veriyorsunuz.
- 1 yıl
Farkındayım. Hepsini uzun uzun sabahlara kadar düşündüm. Ama zamani var. Kader kısmet hepsi
- 1 yıl
Tabiki kader kısmet de, bazı şeylerin kadere dahil olması için çaba da lazım bunu da unutmamak lazım
Sorunsuz aile mi var kimisi az etkileniyor kimisi çok etkileniyor
13 Yorumla- 1 yıl
Tabiki orası öyle ama ben ciddi sorunlu aileleri kast ettim
- 1 yıl
Elbette olabiliyor tabiki
Travmaları olur illaki ama güclü bir insansa bu travmalarla yaşamaya alışır, dalga geçer hatta. Ya daha guçlu bir insan olur ya da daha kırılgan ve güvensiz..
10 YorumlaBu soruyu psikologlar daha iyi cevaplar. Fikrimce; çocuğun ailesi dışındaki referans çevresi ona farkındalık katabilir. Bunun sonucunda, "nasıl ebeveyn olunmayacağını" ailesine bakarak öğrenebilir.
10 Yorumla
1 yılSorunlu olma ihtimali yüksek ama her çocuk sorunlu olmaz. Ayrıca o çocuğun özeline inmek.. biraz tanımak lazım. Aileyide.. nasıl sorunları olan bir aile.. biraz bilmk lazum.
10 Yorumla
1 yılEvet, zaten sorunu olmayan aile yoktur. herkesin illa bir derdi vardır çözemediği. buda illaki çocuğa ve hayatına yansır
20 YorumlaKesinlikle öyle bir aileden çok daha iyi çocuklar yetişebiliyor çünkü onlar da bunun farkında olup biz böyle olmayalım diyerek kendilerini çok daha güzel geliştirip yetistirebiliyorlar...
217 Yorumla- 1 yıl
Güzel tespit. Örnek değil ibret almak gibi. İstediğim bu değil daha net sağlıklı bi yolu istiyorum demek gibi tercih
- 1 yıl
Evet kesinlikle öyle insanlar var katılıyorum. Ama az bir kısım. Çoğunluk travmalı kalıyor çünkü herkes aşamıyor
- 1 yıl
Diğerleri işin kolayına kaçanlar kabuğunu kırmak istemeyenler ben buyum başka bseye gerek yok ben mi düzelticem diyenler. Ama o durumdan sıyrılanlar daha bi güçlü çıkıyo çok doğru
- 1 yıl
@Issızacunkaldımı çocukluk travmalarını atlatmak zordur. Çocukluk dönemi insanın kişiliğini büyük oranda şekillendiren bir dönem. Çocuklar gördüklerini örnek alır. İyiyi görüyorsa normal gördüğü şey iyilik olur, kötülük görüyorsa normal gördüğü şey kötülük olur. Anne babanın en ufak davranışını bile rol model alarak yetisirler. Çoğunlukla küçükken travma olarak yaşadıkları şeyleri büyüdükleri zaman kendileri uygulamaya başlarlar. Çünkü onların artık normali o olmuştur. Bu durumun farkına varıp gerçekten aşabilen insanlar var ama sayıları çok az
- 1 yıl
Aile Eğitim çevre iç dürtüler. Kişinin eğilimine göre ergenlik döneminden sonrası karakteri belirliyo. Vicdan konusu da "Uyumsuz" filmi gibi bizlerin seçilimine göre ya o kalıbın içinde kaliyoruz ya kırıyoruz
- 1 yıl
@Issızacunkaldımı çocukluk dönemi çoğu zaman nasıl bir ergenlik yaşayacağını bile sekillendirebiliyor
- 1 yıl
Evet hepsi ayrı ayrı faktör tabi
- 1 yıl
@Issızacunkaldımı evet 👍🏻
- 1 yıl
@Nightwalk35 Alanınız ne?
- 1 yıl
Bizim toplumun içinden çıkamadığı büyük yara bu meseleler. Alanım olsaydı bu konuda tez yazmak isterdim gerçekten. Üstü kapalı gerçek hayatlarimizda kimsenin ağzına almadığı imtina ettiği travmalar bunlar yasamasakta çevrede çokça gördüğümüz
- 1 yıl
@Issızacunkaldımı sağlık
- 1 yıl
Aile sosyal bakanlığı bu konularda aktif olması gerekiyo. Hangi ülke olursa olsun ailenin temelini sağlam kurması hususunda eğitimi daha çok öncelik vermeli. Sonra eğitim hayatı iş hayatı ve özel hayatı daha sağlıklı olacağı kesin
- 1 yıl
Psikoloji hocamız çocuk üzerine doktoralıydı. Ondan bayağı bir şey öğrendim
- 1 yıl
Güzel şeyler katmış. Hislerimizi de üstüne koyunca çözüm odaklı çıkarımlarımızın çevremize biraz olsun katkısı olacağını düşünüyorum
- 1 yıl
@Issızacunkaldımı evet öyle tabi
1 yılO sorunların içinden çıkmanın bir yolunu bulursa eger, dayanıklıysa.. tam tersi o çocuk gelecek için kendisinin en güzel versiyonunu yaratır
10 YorumlaElbette etki ediyor ancak tam anlamıyla sirayet ettiği ve koşulsuz doğru orantılı olduğu söylenemez.
10 YorumlaTecrübem yok bu soruyu cevaplayabilmem için 😬 ama düşüncem şu ki çocuk travmaya sahip olur. Onun dışında bir sorun olmayabilir
10 Yorumlacogu zaman olur, hatta her zaman bile diyebilirim. çocuğun kucukken maruz kaldigi seyler hayatini ve karakterini çok etkiliyor.
10 YorumlaBir nebze olsa ortamdan etkilenir ancak yetişkin birey olana kadar karakterini tam olarak aile ortamından değil kendi gelişimiyle tamamlar
10 Yorumla
1 yılYüksek ihtimalle Sorunlu bir birey olması beklenir. Lakin Böyle bir aile yapısından hiç sorunsuz bir birey çıkmayacak anlamına da gelmez…
10 Yorumla
1 yılHayır, ailesi sorunlu olup çok kaliteli olan insanlar tanıyorum
20 YorumlaÖyle bir genelleme yapamayız ama iz bırakır tahminimce
10 Yorumla
1 yılOlmaz ben olmadım yani hatta gördüklerim bana ders oldu ama herkese bu şekil yansımıyor tabi
10 Yorumlabazıları tam tersi çok az sorunlu olur soruna doyar
10 Yorumla
1 yılDaha lider ruhlu ve dominant olur, kendisini geliştirir ve dönüştürür.
10 Yorumla%99.9 izi kalıyor maalesef.. Sorunlu olmasa bile bilinçaltında travma olarak kalıyor..
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 347 cevap paylaştı.
1 yılMutlaka sorunlu oluyor ve ergenlikte ortaya çıkıyor
10 Yorumla Kesin olur demiyorum ama olma ihtimali daha yüksek maalesef
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 789 cevap paylaştı.
1 yılher çocuk geniş bir kavram
illaki istisnaları vardır10 Yorumla Çocuk & Ebeveyn konusunda 524 cevap paylaştı. Karakteri güçlü ise aksine daha iyi bile olur bunun çok örnekleri var
10 YorumlaÇocuklugunda da sorunlar devam ettiyse istese de istemese de olur bilincaltına atıyor cocuk
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 300 cevap paylaştı.
1 yılİçten içe öyle olabilir ama bunu düzeltmek kişinin elinde.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBenim bu sitede konustugum bi kız vardı ailesi onu çok kısıtlardı ailesi hep kavga ederdi ben ona ailesinden çok ilgi gösterdiğim için benle çok samimiydi herşeyi konusurduk nude bile atardi adresinden tut tüm yakınlarını akrabasını arkisini ailesini herşeyini tanıyordum biliyordum garip bi kızdı ama severdim, sonra ailesi bunu özgür bıraktı falan işe girdi zamanla normale dönmeye baslası bnlede sohbeti kesti aile cidden önemli bir etken
00 YorumlaTümü kesin hepsi öyle olur diyemem ama araştırmalarda genelde sorunlu olduğunu okumuştum diye hatırlıyorum.
10 YorumlaDört kardeşiz hepimiz de sorunlu bir anne babayla büyüdük hepimizin de ayrı ayrı sorunlu bir yapısı var sadece en küçük olanın sorunları şımarıklık falan işte duygusal ve psikolojik olarak çok yıpratıcı oluyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAilesiz bir ailede büyüdüm sorunlu bir kişiliğim oldu.
20 Yorumla
1 yılalakası yok sorunlu kelimesinin arkasına sığınmaktır o bence insan gelişir ve değişir yetiştirmeyle ilgili kendini
00 Yorumla
1 yılGenelde evet bu yüzden ikili ilişkilerde tercih etmiyorum
10 Yorumla
1 yılTravma kalıcı izler bırakabiliyor
10 Yorumla
1 yıl"Alimden zalim zalimden alim doğabilir."
Bu tarz bir aile de büyümek bir eksi olsa da tamamen sorunlu olabilir demek olmaz. Biraz da kişinin kendisinde biter.10 Yorumla
1 yılBence kırılgan olur çekingen olur yapayalnız olur sürekli kendinden çok başkasını düşünür
20 YorumlaMaalesef istisnalar olabilir ama bir dönem bozulabilir ama kuracağı ailesine daha anlayışlı olabilir
10 Yorumla
1 yılİç dünyasında psikolojik sorunları olabilir, ama bunu dışarıya yansıtıp yansıtmamak kendi elindedir.
10 Yorumla
1 yılAz çok bir sorunu oluyor
20 Yorumla
1 yılHayır ama etkisi büyük olanda vardır
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 481 cevap paylaştı.
1 yılNe kadar normal olabilir ki
20 Yorumla
1 yılSorunlu olmaya meyilli olur diyelim
20 Yorumla
1 yılNormal olmasını bekleyemezsin dogal olarak
21 Yorumla- 1 yıl
@Laviniyasu yüzde 99 o da sorunlu olur
1 yılKendini iyi yetiştirirse olmak zorunda değil
20 YorumlaGenelde öyle olur.
10 YorumlaKişinin kendisine kalmış bir durum
10 Yorumla
1 yılOlabilir de olmayabilir de