2,5 yillik evliyim ve şu an bebek istemiyorum. Ama eşim neredeyse hergun bebek konusunu acıyor bana bebek videoları felan atıyor ama ben şu an bebek istemediğimi söyledim ona. Dün bunun yüzünden tartıştık. Artık yaşım geçiyor neden istemiyorsun beni mi sevmiyorsun çocuğumu mu taşımak istemiyorsun vs vs bir sürü bisey. Ne yapicam ya off
AI Persona’ya Sor

Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.

Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.

Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.

Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.

Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.

Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.

Temizlik Perisi
Sık sık temizlik perilerin gelir mi? Temizliğe dair önerilerimle yanındayım!

Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.

Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.

Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.

Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?

Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...

Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.

KSCansu 💜
Bugün ne sormak istiyorsun? Sorunu sor, seni yapay zeka arkadaşınla buluşturayım.

Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
Eşin de 50 yaşında değilmiş yani. Ne acelesi var. Açıkça konuş sen baskı yaptıkça ben uzaklaşıyorum diye. Neden çocuğunu taşımak istemeyesin. Manipüle etmesine izin verme. Anlayışlı olması gerek. Bebek doğunca gece ağladığında g*tünü devirip uyuyacak, hep sen bakacaksın. Erkekler rahat. Yük hep kadında. Ona bunları söyle. Çekincelerini anlat.
Birçok kişi anlayış falan diye yap demis ama kadın hazır hissetmiyorsa olmaz bu iş yani zaten öyle kolay bir şey değil ki o hamilelik süreci birde sonrası var çoğu erkek için kolay tabi özellikle sabah ise gidip akşam dönenler için. Ama hazır hissetmiyorsa olmaz o eğer 50 yasinda degilse süreç falan geçmiyor saçma sapan iş ve zorbalık evet baba olmak hakkı ama hazır hissetmeni beklemesi gerekiyor birde laflarla seni manipüle etmeye çalışmış...
Çocuğunla en çok vakit geçiren, emzirme döneminden itibaren ilk bağını seninle kurduğu yönünde konuşmalar yap canım. Eşin seni seviyorsa bunuda anlayışla karşılayacaktır. Önemli olan senin istemen.⭐🩷
Şu an istenen kadar doğal bir şey yok. Bebek ciddi bir iştir iki tarafın da gönlü olmalı. Kocana kendini hazır hissetmediğini bu sürecin uzun ve zorlu bir süreç olduğunu anlatan lazım. Sonuç olarak bebeği 9 ay sen karnında tasiyacaksin. 2,5 yıllık bir ilişkiden bahsediyoruz gerekli hassasiyeti göstermeli.
İstemesini anlayışla karşıla adamın hevesini kırma. Tabii ki onun bebeğini taşımak istediğini ama vakite ihtiyacın olduğunu hazır hissetmediğini ve daha bir sürü şeyi söyle iletişim sorunumuz var toplumca
Sen de ısrarında devam edeceksin.. 9 ay karnında taşıyacak olan, bakımını en çok üstelenecek olan sensin.. O sadece seyirci modunda olacağı için senin fikrin öncelik olmalı..
E o zaman yap da sevelim sümbül desene ona. Kolay sandı doğum yapmayı. Annem detay vererek anlattı hatta hisleriyle yaşattı doğumu. Puhaha bu dünyaya bir tane daha benden nah gelir artık. 🤣
Güzelce konuşun bence. Senin fikrine saygı duymalı yaşı kaç bilmiyorum. Ama gereksiz triplere girmesine gerek yok. Hala böyle triplere giren erkekle de çocuk yapılmaz ya cidden uff cekilmez..
Esinede kesin annesi falan baskı yapıyordur torun diye.
Sanmıyorum ya yani baskı yapsa benim haberim olurdu. Sadece kayinvalidem bi kere sormuştu çocuk ne zmaan düşünüyoruz torun sevelim felan diye o kadar
Anladım erkeklerdeki çocuk isteme genelde anne baskısından oluyor ondan dedim. Eşin dahi hiç kimseye karşı mecburiyet hissetme senin bedenin senin kararın daha yaşım çok genç ne zaman hazır hissedersen o zaman anne olursun umarım.
şu an bu duruma hazır olmadığını söyle ısrar ederse sen beni hiç sevmiyor musun de kolay mı çocuk doğurmak felan de
Bu meseleyi evlenmeden önce konuşmadınız mı yavrum eşin haklı
Konuştuk bi kaç sene bekleriz demiştik eşimde 2,5 sene oldu yeter bu kadar beklediğimiz felan diyor
Eşin Hakkı hatun Birkaç sene olmuş işte Madem Çocuk yapacak bir bünyeye sahip değilsin neden evlendiniz O zaman çocuk evliliğin en tatlı mamülü çocuk olmayan evde huzur olmaz Neşe olmaz Sevinç olmaz eşin haklı
Çocuk yapacak bünyeye sahibim ama şuanlik o sorumluluğu almak istemiyorum. Annelige hazır hissetmiyorum kendimi
Ne zaman hazır olmayı düşünüyorsun peki
67 olunca mı
Yok 70 olunca doğuracam ben.
Sende o ışığı görüyorum 😜
Bendee cinimm🤪
Oyş çok dadlu garı 😜
😘😘
Sizin meslekler ne
Ben ambulans hemsiresiyim eşim öğretmen
Jessica May tadında hatun arıyorum ben. Etrafta görürsen hemşire hekim vb. Alo de bana 😜
Annelik zor zanaat %70 sana ait olmalı karar. Ama süreci çok da uzatma derim. Yaş aldikça enerji de düşüyor , sabır kat sayısı. da..
Senin istemediğin bir şeyi zorla yapma. Evlat dünyanın en güzel duygusu bir baba olarak ne zaman hazır hissedersen o zaman yapın
Sen hazir olduğunda ne zaman hazir hissedersen o zaman daha mantikli bence eşine de bunu söyle yani anlamasi lazim bi zahmet
Saygı duymalı. Bunu evlenmeden konuşmalıydınız ayrıca.
Bence eşin de bu konuda haklı 3 yıl olmuş nerdeyse konuşarak çözersiniz
Merhaba, bunu evlenmeden önce hiç konuşmuş muydunuz?
Baskıyla yapılan işin sonu hiç iyi olmaz. Bunu uzun uzun konuşmak lazım.
Bel fıtığı olduğunu söyle, inandırabilirsen bir süreliğine idare eder seni.
Ayni dusuncede arkadasim vardi yani kiz istemiyordu esi istiyordu ayrildilar
kendini bebek yapmaya hazır hissetmiyorsan yapmamalısın
Ben yapayım senin yerine çok istiyorum 🥰 çok seviyorum
Açık açık söyle neden istemediğini. Hazır olmadığını felan.
Yorumlardan gördüğüm kadarıyla eşin 30 yaşına gelmiş çocuk istemesi normal sende henüz 25 yaşındasın kendi hazır hissetmiyorsun bunu eşine güzelce anlat istemiyorsan zorla olamaz
Anlatıyorum yani direkt çocuk istemiyorum da demiyorum sadece kendimi annelige hazır hissetmiyorum hazır hissettigimde yaparız çokta acelesi yok diyorum anlamiyor
Ne zaman çocuk istersin eşine zaman ver sen istemiyorsan zorla olmaz
ne güzel dertler var ya hayran kalıyorum cidden! Allah başka dert vermesin ne diyim 🤷🏻♀️
İstemiyorsanız şu an eşiniz saygı duymak zorunda
Yap kız ne olacak ya da istemiyorsan kesin net konuş daha açma diye
sakınnnnn,
bu çok ciddi bir konu, ileride ne olacak bilemezsin
daha çok gençsin. 30dan sonra düşünün.
Tamam de ona yapıcam de ama gizliden doğum kontrol hapı al
Yaşlarınız kaç ki.
Ben 25 eşim 30
Ee eşinin istediği normal. Yapmaya niyet edeceksiniz de gebe kalacaksın da doğuracaksın da vs baya zaman geçiyor zaten.
Evet ama kendimi annelige hazır hissetmiyorum o sorumluluğu şu an alamam
Ayrıl madem adamdan oda annelik sorumluluğunu alacak bir kadın bulsun. Yaşı geçiyor adamın.
Bu sebepten dolayı ayrilinir mi hiç. Ayrıca ben ayrılmak istesem bile kendisi asla ayrılmaz benden. Ben hiç çocuk yapmayayım demiyorum ki biraz daha bekleyelim diyorum sadece. Sonuçta bi bebek bakımında en çok sorumluluk annede oluyor
Buna ortak karar verirsiniz işte. Çocuk evliliğin ana unsurudur. Eşlerden biri bunu ısrarla istiyorsa diğer eş burun kıvıramaz. Ha ikiside istemiyorsa sorun olmaz. Sen çocuk isteyip kocan istemiyor olsaydı da aynı yorumu yapardım. Madem böyle uyuşmazlık var neden evlendiniz diye sorarlar adama.
Yaşı mı geçiyor hani erkeklerin prime dönemi 30dan sonraydi
Yok be erkeklerin de kadınların da prime dönemi 18-30 arası civarı.
Bence de. Sen hemcinslerinin içinde en akillisina benziyorsun
Tamam de ama gebelik önleyici ilaç kullan 😎
Yok ya yalan söyleyemem açığa çıkar zaten. Baktı çocuğumuz olmuyor hastaneye götürür kan sonuclarindan felan çıkar yani
Gerçekten neden istemiyorsun
Kendimi annelige hazır hissetmiyorum o sorumluluğu şu an alamam
Aslında her kadın anneliğe hazır sadece sen sanırım biraz çevresel faktörler yüzünden kendini böyle hissesiyorsun
O ilaçlar kadının bütün hormonlarının dengesini bozar bu tür ilaçlar rutin şekilde kullanılmamalı
Yap kurtul en iyisi
Yapmayın sizin kararınız önemli
Başkasından yapsın
Eşine durumu anlat.
istemiyorsan yapma
çok da sallama eşini şuanda
Nicin istemiyorsun diye sora bilirmiyim?
Bence kandır onu sen
Kendimi hazır hissetmiyorum şu anda de eşine
Yaşlar. ne peki
Ben 25 eşim 30
Çok büyük değil ama cevre baskısı vardır.
Yaşlarınız iyi aslinda
Yani cevre baskısı yok aslında sadece kayinvalidem çocuk ne zaman düşünüyorsunuz diye sordu o kadar yaşlarımizda çok büyük değil evet ama eşim de hep bi çocuk isteği vardı hatta ilk evlendigimuz sene olsun istedi
Tadını çıkarın ya bir süre daha. Özel. hayatij8z nasıl bilmiyorum ama cocuk çok etkiliyor
Evet çocuk hem özel hayatı hemde sosyal hayatı çok etkiliyor. Bebek doğduktan sonra artık hep ona göre hareket etmek lazım ve bende şu an bunu istemiyorum. Sosyal hayatım bebek için kısıtlansin istemiyorum
Çalışıyor musun. Ama böyle düşünürsen cocuk hiç sana göre değil
Evet calisiyorum. Suanlik böyle düşünüyorum sonra illa ki fikirlerim değişir çünkü bende isterim anne olmak ama şu an zamanı değil bence
Yıl geçtikçe de zor oluyor. Hem olacağının da garantisi yok.
Ne iş yapiyorsun özel mi kamu mu
Nasip bu işler
Neden zor olsun ki? Ambulans hemsiresiyim kamuda
E rahata alışıyorsun cocuk emek istiyor. Yıllar geçtikçe zor oluyor. E tabi yaş da geçiyor.
Bence sen sosyal hayatın bitmesin istiyorsun :) vücudum bozulmasın olayı pek yok
Evet açıkçası vücudum bozulur vs diye onu takmıyorum çünkü zaten düzenli spor yapan biriyim alışkınım spor vs yapmaya. Hamile olsam bile yine sporumu yaparım aynı şekilde hamilelikten sonra da düzenli sporla veririm kiloları o yüzden takmiyorum ama ben sosyal ve aktif biriyim o yuzden şu an kısıtlamak istemiyorum
Cocuk olunca bular bitiyor ama herks Ayni değil.
Ha bir erkek olarak cinsel. hayat. cok etkileniyor 2 yıldan önce çocuk çok doğru değil. Zira çok etkileniyor
Sosyal hayat alışınca birskmasi zor
Evet cinsel hayat etkilenir illa ki. Aynen sosyal hayata alışınca bırakmak cidden zor..
Valla ben etkilenince çok sinir olmuştum.. Ya çocukla gezeceksin ki bunu yapan çok az. Sana zor olur bırakmak.
Cinsel. hayati aktif biriyseniz cidden sinir bozucu oluyor deli ediyor.
Aynen öylee. Evet aktif bi cinselligimiz var eşime anlatıyorum bunları ama çocuk için herseye değer diyor
Valla esin bilse cinsel hayatın bu kadar etkileneceğini biraz daha frene basar :) 30 yaşında daha büyük değil.
Cinsel hayat cocuk ile aylarca sorunlu oluyor ve asla eskisi gibi olmuyor
Eşime kalsa 3,4 çocuk istiyor bi de 😃 ya tabi sorunlu olur o bebeğin gece ağlaması uyanması sürekli ona bağlı kalmam vs vs
4 çocuktan sonra artık senin yüzünü götürse dua eder :) coc7k güzel harika ama uygun an olmalı.
Valla ben az daha beklerdim bu şekilde bilsem. Bizim cinsel hayar çok etkilendi cocukta huysuz idi hanımla yan yana yatiyorduk sadece :)
Kaç çocuğun var peki ve kaç yasinizda oldu sizin ki
2 cocuk var. 32 de oldu birisi 34 de ikinci oldu.
30 sa evlendim ben.
Benim gibi cinsel hayatınız seven birisi için resmen yıkım oldu:)
Hmm bi de sizin ki sık arayla olmuş biraz bekleseydiniz ikinci için belki bu kadar etkilenmezdiniz
Korunmayı bıraktığımız ilk iliskide 2. Oldu :)
Diyorum arasi da sık oldu çocuklarda eziyetli olunca bizim özel hayat etkilendi
Hmm anladim böyle deyince cidden çocuk yapasım daha da gitti 😂
Hehe müthiş bilgiler verdim bak herkes polyannc8 bunlar ise gerçekler:) ne ile korunuyorsunuz
Prezervatif bazen de geri çekilme
Geri çekilme tehlikeli ya. Benim es de hemşire bu arada. şimdi calismiyor küçük diye çocuklar.
Prezervatif en sagliklisi oda erkeği etkiliyor.
Pozisyon olarak mı geri çekilme yoksa isteğe göre mi. Zira bazı Pozisyonda geri çekilme çok tehlikeli
Evet tehlikeli biraz ama geri cekilmede bazı günlere göre oluyor riskli olduğu için. Mesela kadının hamile kalma riski yüksek olduğu dönemde geri çekilmeyle korunmuyoruz. Zaten riskli bi korunma yöntemi diye. Yani buna bende dikkat ediyorum günleri takip ederek vs
Kontrol sende yani :) bunlari takip ediyorsan iyi yoksa prezervatif dsha sağlam.. ama korunmasız ilişkinin tadı da başka:).
Geri çekilmede misyoner pozisyonda falan zor oluyor
Yani evet kontrol biraz da bende günlerimi vs takip ederek hareket ettiğim için ama tabi prezervatif daha iyi bir korunma yöntemi risk açısından. Geri cekilmede misyoner pozisyon niye zor olsun ki?
Sen takip ediyorsan sorun yok zira korunmasiz daha zevkli. Yani çıkmak biraz zor oliyor o zevkle
Doggy. de. cok. rahst oluyor mesela geri cekilme
Ya tabi evet korunmasız daha zevklidir. Hmm anladimm
Biraz detay verdim ama kusura bakma gizl8 olunca rahat yazdım.
Bu zevkin bitmesi sin8r bozucu
Önemli degill
Öyle tabi
Teşekkür ederim
Sohbet etmek isterseniz sorunuzu beğendim simdi
Eşinize cinsel. hayat. yönünü iyi anlatın vazgeçer:)
Rica ederimm:)
:) bende
2.5 yıl geçmiş normal artık
2,5 yıl geçti ama önemli olan benim hazır hissetmem buna. Sonuçta bi bebeğin sorumlulugu en çok annede oluyor. O çocuğu taşıyan doğuran da kadın sonuçta
Böyle giderse 25 sene sonra hissedersin 🤣
Üff ne alaka ya
Baya fazla olmuş
Alt tarafı 2,5 yıl oldu yanii neresi bayagii
Nası neresi baya 1 - 1,5 senede artık bir yere varması gerekiyor. Daha neyin hazırlığı bu bunun sonu yok ki
Bebek olunca artık hayatını ona göre şekillendirmek gerekiyor. Doğduktan sonra sosyal hayatın kısıtlanıyor ve bende bunu istemiyorum Şu an
Heh şöyle çıkar baklayı mesele buysa ona çözüm yolları ara
Gerçekten neden istemiyorsun?
Öyle anneler varki çocuğu yapıp hiç sorumluluk hissetmiyor. Bazıları 10 tane çocuk yapıyor ve hepsi bir şekilde büyüyor.. düşünceli bir anne bu sorumlulugu çok üstlenmek istemez zaten. Eğer hazır değilsen eşinle konus ama illede istiyorum diyorsa bu durumdan bahset sorumluluk alamam de
İste ben o çocukları bi şekilde büyütmek istemiyorum çocuk yapacaksam iyi bir şekilde büyütmek istiyorum. Çocuk cok büyük bi sorumluluk
O zaman kendini ona göre hazırlamaya başlamalısın. Ama unutma bir çok insan cocuklari için yaşıyor. Çocuk sahibi olmak çok başka bir şeydir.
anlaşamıyorsanız ayrılın
Doğurun bana verin 😃 ben annelik yaparım.
Düzgünce istememe nedenlerini söyle
spiral taktır gizlice
Neden istemiyorsun
Çok güzel bir cevap ve bunu anlamayan canım bir koca maalesef
Seks de mi yapmıyorsunuz
Yapıyoruz
Ee
Korunuyoruz ya hani? Seks yapıyoruz diye şu an 10,15 çocuk doğurmuştum o zaman.
Hayır bebeğim. Ondan bahsetmiyorm ki
Neyde bahsediyorsun
Özel konularda daha fazla görüşlerden devam etmek istemiyorum
Seninle yakınlaşmaya calsiyor kullanacak seni hazır evlisin ohhhh kullandırma buna kendini kizim
nasıl korunuyorsun
Prezervatif kullanıyor esim
takmasa yaptırmıyorsun yani
Bazen takmıyor zaten geri cekiliyor
yani fırsatları değerlendirmiyor senin de isteklerini öenmsiyor bu da iyi bişey değilmi. yani tutamadım içine boşaldım deyip oldu bitti de yapabilir
Tabi ki iyi bisey. Benim istemediğim bisey yapmaz hiç. Bi de ileriyi de düşünmek lazım ben ona şu an çocuk bakamayacağımi felan söyledim. Yani kendisi bazen sen doğur ben bakarım dese de o işler öyle olmuyor o bebeğin her dakika anneye ihtiyacı olacak en basiti geceleri kalkıp o emziremeyecek herhalde. Yani çocuk çok önemli bi karar
evet senin de çocuk istediğini ama zamana ihtiyacın olduğunu kendini hazır hissettiğinde olacağına ikna etmelisin yaşlarınız kaç bilmiyorum ama yaş ilerleyince de çok zor oluyor
Ben 25 eşim 30 yasinda
Yapacaksın mecbur
İyi de bu konuda mecbur değilim ki sonuçta doguracak olan benim
Yani yapmaman gerekiyor ama
Ya ikna edeceksin ya da yapacaksın
Ben zaten asla cocuk istemiyorum demiyorum ki. şu an kendimi annelige hazır hissetmiyorum diyorum anlamıyor
Erkeğin en çok istediği şeydir çocuk yapmak hamile bırakmam
Ama bu tabiki iki taraflı olacak bişe
Tabi ki iki taraflı olan bisey ve bence ozellikle kadının kararı daha önemli bu konuda
Zaten sen istemedikten sonra hayır olmaz diye düşünüyorum
Ve hamile kalman da zor olur
Ama bende çok istiyorum hamile bırakmak eşimi olsa mesela eşim
İyi de neden zor olsun kii. Ayrıca senin amacın sadece hamile bırakmak mı yoksa çocuk istemen mi
Çocuk istemek
Anladım
Biraz konuşalım mı seninle
Yok teşekkürler
Peki teşekkürler
Taşımak mi istemiyosun
Hayir tabi ki de sadece kendimi annelige hazır hissetmiyorum yoksa elbette taşırım da doğururum da
O zaman de ki askim ben senin bebeğin değil miyim
Sen neden düşünmüyorsun
Yapmayın
adam haklı
Evlenmenin mantığı bebek değilmi zaten
Yapın işte ne güzel
Anlayış göstermek zorunda.
O doğursun😂
iste derim
Korunacak sin