5 yaşındaki kardeşimin bazı tuhaf hareketleri?

Benim 5 yaşında kardeşim var ve bazı sebeplerden erken doğdu ve kendi yaşıtlarına göre geriden geliyor yani bir süreye kadar gözüme batmadı ama bu sıralar bazı endişelerim var. Kardeşim yaşıtlarına göre çok iyi konuşuyor yani herşeye cevap verebiliyor büyümüşte küçülmüş gibi konuşması var ama bazı fiziksel hareketleri ya da huyları öyle değil bir istediği olana kadar susmuyor tabi her çocukta var ama işte her şey üst üste gelince abartılı gözüküyor gözüme (son çocuk ve doğduktan hemen sonra ameliyatlara falan girdiği için mucize bebek oldu bize ve tüm aile olarak şımarttık biraz) iki elini kullanıyor ama daha çok solak yani bu korkulacak bir şey değil ama sağ değil de hep sol seçiyor, yemek yerken falan arada ellerini çırpıyor çok fazla yapmıyor ama yemek yerken arada çırpıyor. sonrasında daha iki yaşında iken daha iyi yaptıklarını şimdi yapamıyor. Mesela kaşığı tutamıyor, önüne bakmadan yürüyor. El becerileri çok az. Zor öğreniyor hemen dikkati dağılıyor ama öğrenince de unutmuyor kolay kolay. Üç yaşında abisinin yaşadığı bir hastalığı hatırlıyor ve taklitini yapabiliyor. Dediğim gibi çok konuşkan olan kız kendi yaşıtlarının yanında az konuşuyor ve alışana kadar hep utangaç yaklaşıyor, ama şöyle bir durum da var hiç arkadaşı yok sürekli konuştuğu. Anaokuluna da halen göndermedik, evde ve sürekli ya telefona bakıyor ya da televizyondan YouTube izliyor. İzledikleri de çizgi film değil saçma sapan şeyler ama yavaş yavaş çizgi film izletmeye alistirdim eğitici oyuncakları da var bir çok ilk geldiği zaman hevesle oynuyordu ama şimdi oynamıyor büyük ihtimalle hepsinin nasıl yapıldığını öğrendiği için ilgisini çekmiyor. Bilmiyorum bazı hareketleri otizmi falan gösteriyor hiç araştırmadım da otizm çeşitlerini vb. (Elini arada çırpma dışında saçma şeyler yapmıyor kendi etrafında dönmek dönen şeyleri izlemek ya da göz temasından kaçınmıyor) Daha fazla detay vermeme gerek olduğunu sanmıyorum cevap verirseniz sevinirim.

5 yaşındaki kardeşimin bazı tuhaf hareketleri?