Bebeğim televizyon izlemeden durmuyor bende izlettiriyorum durmadığı için ne yapmam gerekiyor izlememesi için?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılTatlım burada tehdit altında olan bebişin değil sensin. Sen hayattaki yönünü belirlendin mi? Ki bebişin için en doğru olanı seçebilesin.
Bak bu konuda detaya girmek durumundayım. Baya da derine inmek durumundayım.
Cenabı Hak Mülk suresinin başında "O, hayatı ve ölümü içinizden hanginizin iyilik yarışında öne geçeceğini sınamak için yarattı" buyuruyor ki bu ayet hayatın sırrıdır.
Başka bir ayette ise "Siz hayırda yarışın (Bakara 148)" buyuruyor. Hani insanlardan bazısı modayı takip etmekte, bazısı evindeki bazısı giyinişindeki lüks ile birbiri ile yarışır ya. Allah'sa doğru olan yarışın hayır ve iyilikte olduğunu bildiriyor.
Şimdi sen hayatının merkezine Rabbini, O'nun rızasını, Allah'ın katında üstün derecelere yükselmeyi, öldüğün an "Ey huzura kavuşmuş nefis (insan)! Sen Rabbinden Rabbin de senden hoşnut olduğu halde Rabbine geri dön, kullarımın arasına katıl ve cennetime gir! (Fecr 27-30)» şeklinde Rabbinden gelecek güzel bir nidayı koymamışken doğru ve yanlışı nasıl ayırt edeceksin ki bebişin için en doğru olanı seçebilesin.
Bunu neden vurguluyorum biliyor musun? İnsanlardan bazısı ahlak ve disiplin namına (zaman zaman da din namına) çocuklarına zulmediyor. Örneğin küçücük bebişin daha anlam bilmez kavram bilmez sadece gördüğü renkler hareketler ve müzikleri algılayıp neşe ile çırpınırken onun için endişe ediyorsun ya, Allah korusun ilerde de benzer şekillerde çocuğun için endişe edip onu en doğal olanlardan kısıtlarsan çocuğu hayattan bezdirirsin.
Oysa bilinçli ve akıllı bir müslüman üstat bir cerrah gibidir. Bölgedeki tümörü neşteri ile çıkartırken asla sağlıklı dokulara ve çevredeki kaslara zarar verip sakatlık yaratmaz.
Eğer Kuran'ın ışığı ile doğru ve yanlışı tam olarak ayırt eden keskin bir göz edinmezsen sağdan yanaşan şeytanın verdiği vesveseleri doğru sanıp çocuğuna da annelik taslayarak ona zulmedersin.
Bu mevzu anlaşılacağı gibi gayet derin bir mevzu.
Şimdilik bu kadarı kafi diyelim.
Allah'a emanet ol.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKağıt teknolojisi Mecbursun artık yapacak bir şey yok televizyon telefon sende gördüyse O da isteyecek mecburen istememesi için evden televizyonu telefonları her şeyi kaldırmalısın bu da imkansız olduğuna göre O zaman katlanacaksın Ben de ikizlerin eline verdim telefonu Uslu dursunlar diye şimdi 15 yaşındalar bilgisayar başından kaldıramıyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Çağ teknoloji çağı yazmıştım Kağıt yazmış
Benimde bebeğim 4 aylık ve ara ara maalesef bakıyor. Özellikle televizyon karşısına koymuyorum izlesin diye ama biz izlerken ya da bir işim olduğunda bıraktığımda vs bakmış oluyor.
Daha yeni yeni gördüğünü anlamaya başladığı için de renkler onu cezbediyor ve haliyle bakmak istiyor.
Oğlumda bu şekildeydi, oyalayacak kimsem yoktu ve maalesef ara ara televizyon karşısına koyup ev işlerimi yapmışlığım oldu şimdi 4 yaşında gayet sağlıklı ve akıllı.
İlla izletmeyeceğim diyorsan evde tv hiç açılmayacak başka yolu yok
00 Yorumla
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBenimkide izliyor, 7/24 tabi ki izlemiyor ancak açmadan da olmuyor valla şekerim ben çalışıyorum, yemek yapıyorum, evde bir şey oluyor ilgilenmem gerekiyor her dakika başında bekleyemem haliyle çocuğun arada TV açıyorum o izlerken bende işimi yapıyorum öbür türlü kim gelip yapacak allasen.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
64
Cevap
47Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u +1 yılBence izletmeyin zaten çok küçük anlamaz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa şimdi çok bilmişler toplanmış ama şöyle söyleyim benimde var bebeğim çevremde de bir sürü anne var hepsi benimle aynı sekilde büyüttü şükür bir sorun yaşamadık benimki şu an 11 aylık valla bizde evde TV izlerken bakmaya başladı çocuk napalım yani bütün teknolojik şeyleri evden mi atalım illa ki görüyor kucağımda iken telefonumu görüyor otururken TV ye bakıyor bir sorun olacağını düşünmüyorum hatta güzel bebek sarkilari var onları açıyorum birlikte oyun oynuyoruz söylemeye çalışıyor onları bi kaç tane sevdiği şarkı var onlara ayrı bir tepki gösteriyor dışarıda iken ağlarsa o şarkıları söylüyorum nasıl seviniyor çocuk zararından fazla yararı oldu diye düşünüyorum ama tabi bebeği TV karşısına atıp ilgilenmemeyi kastetmiyorum günde en fazla 1 saat falan baksın ne olacak yani sizde yanında durun ilgilenin öyle sadece oraya odaklanıp kalmasın
24 Yorumla- +1 yıl
sizin yaptığınız da doğru bilişim çağında yaşıyoruz hiç bakmaması en doğrusu bence ama bir sakıncası olnaz sizin yaptığınızın da. sadece hareketli vidyolara çok odaklanıp etrafı unutuyorlar bu da onların çevreyi yaşamayı öğrenmesini geçiktiriyor. resimli fonda şarkı söylemek ya da onunla iletişimde kalıp odağını sadece televizyona vermemesi önemli. teknoloji çağındayız ama bilinçli kullanmamız gerek sizi tebrik ediyorum.
- +1 yıl
Sorudaki absürtlüğü fark etmedin mi, 4 aylık bebek tv izlemeden durmuyor diyor. 4 aylık bebekte ne izleme yetisi olur ne de bunu algılama. Bilindik bebek ağlamaları olup gaz, bez, karın açlığı vs. bunlarla ilgilenmek televizyon sesi ile bebek hipnotize oluyor bu da gelmiş televizyon izliyor sanıyor.
Cevap sahibi+1 yıl@9182tugba teşekkür ederim canım 🌼😊
Cevap sahibi+1 yıl@RaistlinMajere_ hayır sanmıyorum ben kendi durumumu anlattım 4 aylık bir bebek anlayarak bakmaz oradaki renkleri ışıkları doğru düzgün ayırt bile edemez sadece ışıklı falan göründüğü için dikkatini çekiyor şu an ben ilerisini söylüyorum doğru kullanıldığı zaman bir zararı olmaz diyorum korkmamasi için
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 382 cevap paylaştı.
m +1 yılBu dönemde aşırı televizyon izleme ile; dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu ve otizm arasında ilişki olduğunu gösteren pek çok araştırma bulunmaktadır. Bu nedenle Amerikan Pediatri Akademisi, önlem olarak 0-2 yaş çocuklarının televizyon ekranlarından uzak durmaları gerektiğini vurgulamaktadır.
10 Yorumla 4 aylık bebek daha yeni kafasını kaldırabiliyordur siz izlettiginiz için bakıyor. Daha minicik bir bedene , gözlere bunu yapmayın bence. burada doktora sürekli çocuğum ekran görüyor konuşamıyor diye insanlar geliyor.
Sizin çocuğunuz da mı yaşıtlarından geri olsun?
Hic tv görmeyen çocuk tv’nin ne olduğunu bilmez zaten.
10 YorumlaDört aylık bebek yavaş yavaş görmeye başladığı için renkli şeyler görmek ister kitap al bol bol, inan televizyon dan daha iyi.. hemde dokunabilir.. kücük yaş grubu için güzel kitaplar var. O sana ayak uydurması lazım senin ona değil. Tv en kısa zamanda kes bir gün ağlar unutur kendi iyiliği için.
10 Yorumla
+1 yılAjgshakakajajaj nedense komiğime gitti, ayrıca çocuk put gibi duracak diye bir şey yok en azından telefondan youtubedan faydalı şeyler aç izlesin gidip pepe kayyu filan açma bebeğe en kötü git Tom ve Jerry bugs Bunny🐰 şirinler filan aç son mohikan veya birlikte film dizi izleyin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl4 aylık bebek nasıl televizyon izlemek istesin saçmalama. Yani 4 aylık, gözbebekleri yeni tamanlanmaya başlayıp görme odağı bile tam oturmamış oluyor. İçgüdü ile hareket ederler daha. 4 aylık bebek ne izlediğini anlar ne de bilinçli izlemek ister, klasik bebek ağlamaları olur.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl36 aydan önce zararlı deniyor otizm varsa belirtilerini cogaltiyormus. Ama devir teknoloji devri asla izletmemek de olmuyor kesinlikle. Şöyle ki biz evde ne kadar kısıtlamis olsak da illa ki sosyal çevre benim koyduğum gibi kuralları tanimiyodu. Bende şu an 24 aylık bebeğime biraz biraz izletiyorum. Biz izlerken bile maruz kalıyordu. Ama öncesinde siyah ekran çocuk şarkıları açmıştım televizyondan. Hem dinleme becerisi artıyordu hem de siyah ekrandi baksa da sorun olmaz diye düşündüm.
10 Yorumla
+1 yıl4 aylık bebek ne anlar yahu televizyondan, öğrenilmiş çaresizlik buu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTelevizyon zeka geriliğine neden oluyormuş çocuklarda. Bizim tanıdığımız da sürekli televizyon izletiyor. Çocuk 3 yaşında hala konuşamıyor. Çocuğun bir şeyler öğrenmesi, zekasının gelişmesi için verici olması gerekiyor. Ama televizyon izleyen çocuklar alıcı konumunda oluyor. Sürekli dinliyor, izliyor, konuşma yok, iletişim yok. Dolayısıyla zeka geriliğine neden oluyormuş. Çocuğun yaratıcılığını da köreltiyormuş. Değil bebekken çocukken bile televizyondan uzak tutun.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 481 cevap paylaştı.
+1 yılDört aylık bebek televizyonu ne bilsin. Bence bu kadar erken ekranlara maruz kalması iyi değil.
Unutturabilirsiniz. Bir süre ağlar istediğini yaptırmaya çalışır ama siz onun ilgisini çekecek oyunlar bulur ilgilenirseniz kolayca unutacaktır.10 Yorumla
+1 yıl4 aylık çocuk ve durmamak? Ne yapıyor tam olarak? Dolabını dağıtıp, cam çerçeve mi indiriyor? Evin içinde koşup gürültü mü yapıyor 4 aylık çocuk? Ne yapıyor?
21 Yorumla- +1 yıl
İşte aradığım ve bulduğum yorum. 👏
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 405 cevap paylaştı.
+1 yılİstiyor mu😂 daha 4 aylık 4, sen tv yi açıp bebeği sussun diye önüne atıp defolup gıtmesen çocuk ne bilcek tv nin ne olduğunu birde durmuyo diyo yaa ulan bebek o bebek ağlayıp mızmızlancak çünkü bebek
20 Yorumla televizyonu tamamen kapatmalısın hiç izlememeli belli bir süre seni çok uğraştırır ağlar ama sonra alışır ve Televizyonun varlığını unutur. bebeklerde ve çocuklarda zeka geriliği olmasa bile gelişimini büyük ölçüde etkileyebiliyor. tavsiyem sabret ve ona oyun oynarak veya başka şeylerle ilgilenip sıkılmayacağını öğretmen gerek bu seni yorsa bile onun için yapmalısın.
10 Yorumla
+1 yılÇocuk yetiştirmesem bile BENCE, bana göre izletmemelisiniz... Benim kardeşinde başlamıştı 4 aylıkken, şu an 5 yaşında kriz geçiriyor izleyemeyince. Alışıyorlar televizyona tablete. Kendi kendine zaman geçirmeyi öğrenemiyorlar. Siz bilirsiniz tabi ama ben olsam izletmezdim.
00 Yorumla
+1 yılevde tv olursa tabi ister. evde olan bir şeyi hayır bu senin için değil diye yasaklamak gerçekçi olmuyor. o zaman o şey evde olmamalı yani. sonuçta çocuğun da yaşam alanı orası..
00 Yorumla4 aylık bebeğin seni yönetmeye başlamış. Ebeveynlik konusunda acil bir terapi alman gerekiyor
21 Yorumla
+1 yıl4 aylık bebek nasıl televizyon izlemek istiyor, bu istek onda nasıl oluştu :(( oyalanması için başka şeylere dikkatini çekmeniz gerekiyor
00 Yorumla
+1 yılAktivite oyunlari var sesli kitap gibi onlari alabilirsin sesli oyuncaklar oyun halisi falan bunlar dikkatini cekerse daha az izler hatta hiç izlemez
00 YorumlaYanlis yapiyorsun televizyonla izlekmek yerine onla oyna ilgilen sen ilgi göstermedigin icin ilgi ariyor
00 YorumlaDört aylık bebek televizyonu idrak edemez ki? Hadi etti diyelim sizde bunu engelleyecek irade vardır elbet.
00 Yorumla
+1 yılGünümüzde çoğu ailenin yaptığı şey çocukların eline birer tane tablet baba maç izler anne dizi takip eder
00 Yorumla
+1 yılAbla çocuk için tv bilgisayar vs den daha eğlenceli olman gerekiyor geleceğe nasıl gençler bırakcaz sonra yoksa
00 Yorumla
+1 yılAllah'ım. yicem... uzman desteği al tablet televizyon bu erken dönemlerde otizmin en büyük sebeplerinden biri
00 YorumlaŞimdiden alırsa önüne geçemezsiniz açmayın gerekirse televizyonu ilgisini başka yerlere yöneltin
00 Yorumla
+1 yılTelevizyonu açmayın bir süre kapalı kalsın. Böyle dokulu sesli kitaplar var bebekte onlardan eline verin ilgisini çeker hem zaten yaşına uygun
00 YorumlaVer eline kumandayı istediği kanalı izlesin sjsjsjsj
20 YorumlaBurada sorular çözüm için sorulmuyor sanırım. 4 aylık bebek tv izliyorsa annesi onunla ilgilenmiyor demek artık nasıl izliyorsa
00 Yorumla
+1 yılOyun oynat ilgilen izlemez heralde 😂 deneyimim yok ne desem yalan olur
00 Yorumla
+1 yılSizde izlemeyin tv bebeğin gelişiminden önemli değil kapalı tutun
00 YorumlaIzletmemelisin , kitaplara falan özendir... anne ya da baba okumayı seviyor mu ki?
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 680 cevap paylaştı.
+1 yılİzletmeyeceksin bebek bu unutur belli süre sonra
00 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 575 cevap paylaştı.
u +1 yılErken yaşta gözleri bozulur. Kişisel gelişimini olumsuz anlamda etkiler.
00 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılhani aktiviteler yapsan onunla etkinlik yapsan tv ye bırakıp keyıf yapan çok kadın var
00 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 745 cevap paylaştı.
+1 yılAsla yapma bunu. Oyun oyna dışarı çıkar gezdir
00 Yorumla Televizyon açıkken çocuğu o odaya sokmayın? 4 aylık çocuk sonuçta.
00 YorumlaÇok tatlı bir bebeğiniz var sakin izlettrmeyin çünkü etik olarak kötü etkilenir
00 Yorumla
+1 yıltelevizyonu açmaman gerekiyor ne demek ne yapmam gerekiyor
00 Yorumla
+1 yılBir kere alışmış oyalayacak baska ne bulabilirsin
00 Yorumla
+1 yılOmzuma yatır pışpışla ya da ilgisini çekmek için çıngırak tarzı oyuncak al seslerle dikkatini çek
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKesinlikle uzak tut. Bunun zararlari ile ilgili bir yazi okumustum, zeka geriligine kadar bircok yan etkisi var 🫤☹️
18 Yorumla- +1 yıl
Yaz bana
Cevap sahibi+1 yıl@NutellaSürenAdam sebep?
- +1 yıl
Saat 4 canım sıkıldı en yakin tarihte yorum yapan sensin konusmak istedim. Al sana sebep. Uykusuz iki insan
Cevap sahibi+1 yıl@NutellaSürenAdam hahaa uzgunummm. benim icin gecersiz bi sebep 😂😂
- +1 yıl
Sizi neşelendirdiğime sevindim. Gülmek bulaşıcıdr. Rica etsem LÜTFEN
Cevap sahibi+1 yıl@NutellaSürenAdam muhabbet modunda olsam tahmin edersin ki burada birini bulmakta hic mi hic zorlanmam 😏
- +1 yıl
Lütfen
- +1 yıl
Bekar mısın
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen telefon için ağlayan çocuklarla hemen harekete gerektiren oyunlqe oynuyorum unutuyorlar. Telefon TV akıllarına bile gelmiyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl4 aylık bebek nasıl televizyon izlemek istiyor ben onu anlamış değilim ya 4 aylık sonuçta bunu nasıl yapıyor?
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhangi ara izledide kesfetti. bizimkide kucuk ama dikkattini cekmesini istemedigimiz icin gostermiyoruz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBebekken izlemesi değişik. yegenim televizyon bağımlısıydı sonradan otizmli olduğunu öğrendik hareketleri normal mi?
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 650 cevap paylaştı. yaw aç çizgifilmi bak keyfine napcan başka durmaz ki
00 Yorumlaonunla bol bol oyna konuş konuşma gecikliği yaşar sonra allah muhafaza otizm e bile sebep olabilir
00 Yorumlaabla en mantıklısı çocuğuna televizyon izlet. Ama ingilizce birşeyler izlet çocuk onları izleye izleye dil öğrenir. Bir kere alışmış zaten televizyonu hep ister bari faydası olsun.
00 Yorumla
+1 yılOyunlar açın. Etkileşimli oyunlar oynasınlar en azından. Tablet varsa böyle meyveler geçiyo onlara tıklıyosun vs. Ekran istiyosa o şekilde verin bence
00 Yorumla
+1 yılBence cocuklar toplumla ıcıce olamıyor gunumuzde elınce cep telefonu olmayan kımse yok Televızyon veya telefon yerine gün icerısınde aktıvıteler yapabılır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGüzel çizgi film olursa izlesin oyalansın ne zararı var ki
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDışarı gezmeye çıkar evde oyun oynayın kumanda kayıp de
00 Yorumla
+1 yılİzletmek istemiyorsan bulunduğu yerde televizyonu kapalı tutman faydalı olacaktır. Siz de o uyudukça izlersiniz.
00 Yorumla
+1 yılBebeğinizin yanında en az 3 gün boyunca tv açmayın unutacak ve istemeyecektir şu an biseyler izlemesi için çok küçük bence net olun ve açmayın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşka şeylere odaklanmasını sağle ASLA İZİN VERME ASLA özel eğitim öğretmeni olarak yazıyorum Allah korusun otizim ve asperger sendromu olabiliyor tv ya da telefon çok izleyen çocuklar bebekler
00 Yorumla
+1 yılYani siz de. Sanki çocuk 3 yasinda da televizyon izlemek istiyor diyorsunuz.4 aylık çocuğu ekrandan çekmek sizin elinizde zaten küçücük bir bebek
00 Yorumla
+1 yılBu yasta çok sakıncalı. Otizm olur. Sosyal problemler yasar. Dil gelişimi gecikir. 4 aylik bebek birkaç ağlar alışır. Kesinlikle mecbur değilsin.
00 YorumlaBüyük konuşmak istemiyorum ikizlere hamile olduğum için ama çok kötü bir şey çocuklar için ya
00 Yorumla
+1 yılGeç kalmış bırak izlesin. Meyve soy önüne içkisini koy. Çok ses çıkartmayın bir de
20 Yorumla
+1 yılIzletme dikkatini dağıtacak başka şeyler yapabilirsiniz
00 Yorumla- Devamını Gör (51)
Devamını Gör(96)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri