Telefondan uzaklaşması, farklı fikirleri de dinlemesi, istediği olmadığı zaman ağlayıp/bağırmaması, meraklı, başarılı, sorumluluk sahibi, mutlu, fiziksel ve psikolojik olarak sağlıklı bir çocuk nasıl yetişir? Neler yapmalı? Nasıl davranmalı? (Not: Ben ablasıyım yani bir abla olarak bana vermek istediğiniz ekstra tavsiyeleri de memnuniyetle karşılarım.)
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 9 ay
İletişim önemlidir. Öncelikle seni tebrik ederim bir abla olarak kardeşin ile iletişim bağlarını güçlendirmek için bir çabaya girmişsin harika bir şey! :) 10 yaşında ki bir birey henüz çocuk adı altında görülen ama, iç dünyası inanılmaz hayal kuran ve duygularını pek yansıtmadan yaşayan kendi kimliğini tanımaya ve benliğini anlamaya çalıştığı bir dönemdir. Bu yüzden size tavsiyem abla olarak ses tonunuzda bile dahi yumuşak yaklaşımlar ve konuşurken tebessüm ederek, sarılarak iletişim haline geçerseniz çok iyi olacak.
Bazı günlerde haftanın özellikle belirli günleri birlikte vakit geçirebilirsiniz. Dışarı çıkın bir tatlı yiyin ya da dolaşın, sinemaya gidebilirsin bunun gibi birçok aktiviteye yönelmek ikinizin bağı açısından harika olacak. Nasıl olduğunu sorun, bir şeye ihtiyacı var mı sorun. Ya da siz onunla yaşadığınız bir şeyi paylaşın konuşun, kendi hayatınızdan, düşüncelerinizden bahsedin. Bunun gibi yaklaşımlar sizin aranızda ki o bağı zaman içerisinde kuvvetlendirecek..13 Yorumla- 9 ay
Her gün; nasıl olduğunu, günün nasıl geçtiğini, okulda neler yaptığını, hangi dersleri işlediğini, neler oynadığını soruyorum. Veya bir olay, durum, olgu, kavram ya da görüntü (Örneğin güzel bir çiçek ya da gün batımı esnasında ki gökyüzü vb. gibi) hakkında ne düşündüğünü ya da neler hissettiğini merak ettiğimi söylüyorum. Fakat bazen geçiştirmeye çalışıyor, sanki cevap vermek istemiyor; onu sıkıyor gibi hissediyorum. Ancak sormadığım zaman da anlatmıyor. Aramız kötü değil zaten, anlattığı hiç bir şeyi annem dahil kimseye söylemem o sayede iyi anlaşıyoruz yoksa hiç anlatmaz. Sizce onu merak ettiğimi, önemsedigimi ve sevdiğimi hissetirmeye çalışmaya devam etmeli miyim? Yoksa biraz sessiz kalmak daha mı iyi olur?
- 9 ay
Benim için en faydalı yorum :) Teşekkür ediyorum.
- 9 ay
Çok sık olmadan, ara ara bu hissiyatı ona alıştırabilirsiniz. Unutmayın 10 yaş ama artık günümüzde ergenlik dönemleri daha da düşüşe geçti. Belki oda yalnız kalmak istiyor ve kimliğini bulmaya çalışıyor olabilir. Siz çok fazla üzerine gitmeden yaklaşımda bulunun yeterli zaten zamanla rayına oturacak oda büyüyecek :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
3Cevap
- 9 ay
Merhaba 10 yaşına gelmiş çocuğun arkadaş çevresi çok önemli model aldığı kişiler önemli. Telefondan uzaklma için akşamlar ve boş zamanlarınsa onun ilgisini dağıtacak aktiveteler olmalı bu ingilizce dil eğitmi robotik kodlama vs bir seyler olabilir. Fiziksel psikoloji iyi seyler yetişmesi için kiltürel yerler gitmeli çoculla ailemüze gezmeli çocuk ve ailsi hafta sonu acık havada birlikte zaman gecirmeli yani çcouk aşle birlikte olmalı
10 Yorumla - 9 ay
Onu heveslendirmen gerekiyor, ve onunla arkadaş gibi davranman gerekiyor, tatlı dille konuşman , ona emr etmemen gerekiyor
11 Yorumla- 9 ay
Zaten yapım gereği oldukça sakin bir insanım kendim de emreden tiplerden nefret ederim. Otoriter ya da baskıcı değilimdir.
- 9 ay
Onun telefonu oynamasını istemeyip de onun gözü önünde telefonu didik didik didiklersen inandırıcılığın kalmaz
03 Yorumla- 9 ay
Bırak telefonu didik didik etmeyi şuana kadar x, fecbook, tik tok, Instagram hesabı dahi açmadım. Bir kez olsun bu uygulamaları kullanmadım. Yt, google ve wp var sadece. Onu da ihtiyaç duyduğum zaman kullanıyorum egzersiz yapmak ya da ilgi duyduğum alanlar hakkın da araştırma yapmak, makale okumak, ingilizcemi geliştirmek ya da ders programı/sınav tarihleri gibi önemli bilgilere bakmak için. Zorunda olmadıkça ekrana bakmam. Wp profil fotoğrafım ya da söz dahi yok. Ana ekran, duvar kağıdım düz siyah ve sadece ders ile ilgili uygulamar var. 11. sınıfım ve üniversite noktasında yüksek bir hedefim var zaten o sebebten ötürü dâhi uzun zaman geçiremem. Günlük ekran sürem en fazla 30-45 dk arası.
- 9 ay
Onunla iletişim kurarak, beraber oyun oynayarak mesela futbol vs olabilir. Birlikte kek vs. Hazirlayabilirsiniz. Hem sıkılmaz da beraber anilariniz da olur.
- 9 ay
Profil ismini doğru bulmuyorum değiştir bence beyin bi şeye bile şartlanabilir öyle kabul edersen. Mesela ders calisacakken ders calimak sıkıcı doye dusunursen sıkıcı gelir ama ders calismaktan zevk alıyorum diye dillendirirsen öyle daha kolay olur.
- 9 ay
Güzellik direkt okula rehberlik hocası ile görüşmeye git ve diyeceklerini harfiyen uygula, habersiz git
02 Yorumla- 9 ay
Maalesef, rehberlikçi ile akranlarıyla yaşadığı sıkıntıları konuşmaya çalıştığım da bile dinlemeyip geçiştirdi.
- 9 ay
Yine de teşekkür ederim :)
- u9 ay
iletişim zor olur ama sabırlı olmak lazım.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi