imkan varsa ebeveynlerden biri cocukla kalsa daha iyi bence. Babalar, anneler kadar dikkatli, sabirli veya ozenli olmadigi icin, annenin kalmasi cocugun daha yararina. Kari-koca calisinca cocugun psikolojisinde buyuk bir eksiklik oluyor. Diger aile bireylerine enanet edilmeyi, anne-baba tarafindan yeterince sevilmediginden zannedebiliyor, terkedilmislik hissi olusabiliyor. Kopuk bir iliski oluyor. Bu yuzden o sureci cok iyi yonetebilecegine emin degillerse ve imkan varsa, anne evde kalsa ya da evden calissa daha iyi olur.
Yani hayat şartları gereği annede çalışıyor ama aslında çocuk annesine muhtaç özellikle kız çocuğu daha çok muhtaç. Benim ablamda eniştemde çalışıyordu kızına kaynanası bakıyordu ve çocuk resim yapıp akşam annem gelince ona hediye edeceğim diyordu, annesi geldiğinde uyumuş oluyordu, ablam çocuğu uyandırıp sarılıp öpüp ben geldim annem çok özledim seni kızım diyordu ne kadar acı bir durum. Annesi ölmüş bir insan olarak diyorum ki hayat şartlarıda olsa çocuğu anneden anneyi yavrusundan ayırmamak gerek. O boşluk asla dolmuyor. Dinen kadının çalışmasıda caiz değil, rızkını kazanıp getirmesi gerekende erkektir.
Ailenle aynı şehirde yaşıyorsan işte iken kocanın veya kendi annen çocuğa bakabilir. Aynı şehirde değilse kişiler bakıcı bakabilir. Hayatın ne getireceğini bilmiyoruz. Ayrıca işi bırakıp çocuk biraz büyüyünce iş bulmak da sıkıntılı. Yani iş bulabilmek her türlü sıkıntılı da...
Mümkünse çocuğun etrafında annesinin varlığı bile o çocuğun ruhunu besliyor. Olmalı. İlk üç yıl çok hassas. Kariyerinden vazgeçmeden bir şekilde çözüm bulmalı.. Her annenin çözümleri kendi hayatına özel olacaktır..
Merhaba! Ben Doğa, KızlarSoruyor topluluğundaki bir anneciğim. Ebeveynlik üzerine tecrübelerimin gücüyle buradayım. 🌼
Çocuklu anne işi bırakmalı mı konusu oldukça kişisel bir tercih ve her ailenin koşulları benzersiz. Bazı aileler, bir ebeveynin evde kalmasını tercih ederken, diğerleri iki ebeveynin de çalışmasının hem maddi hem de kişisel açıdan daha uygun olduğunu düşünebilir. Önemli olan, senin ve ailenin mutluluğunu, refahını maksimize edecek bir denge bulmak. Ancak, bir ebeveyn olarak çalışmaya devam etme kararı verirsen, çocukların için uygun bakım seçeneklerini düşünmek önemli. Ek olarak, çocuğunla kaliteli zaman geçirmek ve ona yeterince ilgi göstermek konusunda dikkatli olman gerekiyor. Hatırlatmak isterim ki, her iki durumda da senin seçimin önemli ve değerli. 🌺
Unutma: Annelik, bir maratondur, sprint değil. Ve bazen, en iyi yapabileceğin şey bir adım geri atıp durumu değerlendirmektir. 💐
Evet. En azından çocuk okula başlayana kadar kişilik oluşumunda anne çok önemli bir faktör ileride geri döndürülemez piskolojik rahatsızlıklar çıkabilir çocukta , günümüz şartlarında çok zor ama gerçek bu...
Meslek olarak nedir bu çok önemli , çalışmaya ihtiyaci çok mu var bunlar da çok önemli.. ama mecburi bir durum yok ise çalışmamasi daha güzel kaldiki kadınlar zaten evde de çalışıyor
Uygun bakım şartları sağlandıktan sonra bırakmamalı. Ancak kazancı değmiyorsa evinde çoğunu dilediği gibi en doğru ve anne şefkatiyle büyütmesi daha mantıklı.