Yarın bir arkadaşımız ( oldukça iyi pozisyonda olan) doğum iznine çıkıyor. Yüksek ihtimalle de geri dönmeyip , çocuğunu kendi büyütecek. Bilindiği gibi 6 ay ücretli sonrasında da isterse ilk çocuğu için 60 gün süreyle yarı zamanlı çalışabiliyor. Süt izni ise çocuk 1 yaşına gelene kadar devam edebiliyor. Çalışan anne için şartlar oldukça zor anlayacağınız. Diğer bir yandan çocuklar için de oldukça zor. En başta annelerinden mahrum kalıyorlar , disiplin edilmeleri daha zor oluyor ve düzenli bir hayatları (bakıcı yoksa) olmuyor.
Siz doğum yapsanız veya eşiniz doğum yapsa çalışmayı /çalışmasını ister misiniz?
Ya ben öyle saçmalaşan modern yaşamlardan tiksiniyorum artık, anne baba sabah işe gidiyor, çocuk kreşe, saçma sapan bir yaşam. Ben eski günleri düşününce, okuldan dönünce evdeki annenin kek kokularını ya da yemek kokularını özlüyorum, evi ev yapan annemdi sanki, iyi ki böyle modern evliliklerde doğmamışım.
Aslında sabah annelerimizin bizi kaldırıp zorla yumurta yedirmeye çalışmaları , kapıdan çıkarken de dikkat et , Allah zihin açıklığı versin demeleri çok büyük ayrıcalıkmış..
aynen sabahın köründe karanlıkta uyandırırdı okula gitmemiz için, çayı hazırlamış kahvatıyı kurmuş sobayı yakmış olurdu, ben soğuktan yataktan çıkamazken annemin nasıl her gün üşenmeden bunları yaptığını anlayamazdım.
Şimdi ki kadınlar yani biz kocalarımıza bile kahvaltı hazırlamıyoruz. İlk kendimizd batırmamız gerekiyor çuvaldızı.. Ama erkeklerin çoğu da buradakinin aksine karılarının çalışmasını istiyor.
biliyorum, bir çok evli kadınla ilişkim oldu, çoğu söylediğin gibi. Şimdi çalışmayanlar bile 11 den aşağı kalkmıyor, çoğu çocuğuna harçlık veriyor git kantinden bir şeyler ye deyip yatıyor.
İki yaşına kadar çocuğuyla ilgilenmeli, sonra çocuk iyi bir eğitim veren krese verilmeli anne çalışmalı. Çocuklarda 2 yaşından itibaren başlayan eğitim zekayı ve öğrenme kabiliyetini geliştiriyor. Finlandiya gibi ülkeler bu yüzden eğitimde başarılı. Anne de çalışmalı bu dönemden sonra.
Hepsi olmasa da bazıları veriyor. Hatta yabancı dil eğitimi bile alıyorlar. Türkçe konuşmayı öğrenirken yanında yabancı dilide alıyor. Uzmanlar okula başlandığı zaman öğrenciler arasındaki seviye farkının, okul öncesi dönemde açıldığını söylüyor.
İlk 6 yıl anne çalışmamalı çocuğuna bakmalı ama bu ne yazık ki her anne için mümkün olmuyor.. benim kızdığım konu ise dünya telasına dalmalari yani ev araba alıp çocuğu ótelemeleri.. annede çalışsın şu kredileri odeyelim yoksa nasıl ev araba alacağız millet çocuğuna bakıcı tutmuyor mu vb vb sóylemler..
Çalısmamalı. Ben cocugumun ilk hareketlerini her mimigini tek tek takip etmek gormek isterdim. İş ve para kacmiyo elbet geri donulur. Belki o kadar yuksekten devam edemesede zamani geldiğinde bastan baslar. Ama cocuguna ilerde hadi sen bir 1 yasına dön diyemez.
Ben çalışmamasından yanayım. Zaten çok fazla görev yükleniyor kadınlarımıza ve bir de çocuk olunca daha da artıyor. En iyisi kendisinin bakması ben aileme her türlü bakarım zaten çalışmasına gerek görmem ha olur da kendi isterse düşüncelerine saygımdan dolayı kabul ederim :)
Eger eşimin eve katkısı çocuk bakıcısı ve egitim gibi konuları karşılayabilecek düzeyde ve calisma saatleri esnekse çalışabilir. ama kazandığı 2 bin 2500 falansa gerek yok çocukları yetistirsin büyütsün cok daha verimli olur. İyi bir annelik hizmetini 10 bin tl harcasakta alamayiz bence. Anne olmak aileye sahip çıkmak kariyerli bir karindan cok daha zor ve kıymetli birşey benim için
Anne bence bir cocugun sekillenmesinde en onemli faktordur. Evde cocugumuzla ilgilenmesini isterim. Ama burada babaya da is dusuyor. Arada evde annenin yukunu hafifletmeli. Esini evden cikaracak, hava aldiracak planlar yapmali. Cumartesi gecesi bile cocuk aglayinca fosur fosur uyumamali.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kadın çocuk büyütsün, kadın yemek yapsın, kadın temizlik yapsın, kadın çalışsın, kadın trip atmasın, kadın alışveriş yapmasın, kadın dışarı çıkmasın, kadın çay yapsın, kadın kahvaltı hazırlasın. kadın çocuğun altını temizlesin, kadın çocuğun mamasını yedirsin, kadın gece uyanıp çocuğu sallasın.
O değilde böyle sayınca ne kadar eziyet bir hayatmış :D
Maddi sıkıntısı yoksa çocuğunu büyütmeli çünkü 3 yasina kadar o cocuk annesi her gittiginde onu terk ettigini saniyor geri geleceğini düşünemiyor ve bir cocuk sevgiyle büyütülmeli bunu da en iyi amme yapar
3 yaşına kadar çocuğumu ne başkasına emanet ederim nede çalışıp benden mahrum ederim.3 yaşından sonra eğitimi başlayacağı için o zaman kreşe bırakıp çalışabilirim
Kendi bileceği iş ama. Eğer çocuk yapıyorsan bence o çocuk belli yaşa gelene kadar çalışma hayatını unutmalı yoksa hiç çocuk yapmayalım. Eğer çocukla kendimiz ilgilenmiyecekse yapmanın da bir manası yok bence.
Tercih meselesi... Çalışmayan annenin baktığı rezalet büyütülmüş çocuk kaynıyor ortaklık... Diğer yandan anne baba çalışırken gayet iyi yetiştirilen çocuklarda var... Kalıplardan kurtulmak lazım
Ben eşimi çalıştırmayı düşünmüyorum. Yani çalışmasını istemem, analık ve kadınlık görevlerini yerine getirsin ben evime bakarım, çocuklar babasız büyür ama anne ilgisi olmadan asla
Bebeğe temel güven duygusu verilene kadar anne çalışmasa daha uygun olur. Fakat çocuk büyütmek salt kadınlık görevi olarak atfedilmemeli , kadın kariyerini sekteye uğratmamalı
Memurlar için senin saydığın izinlerin üstüne eğer isterlerse 2 yılda ücretsiz izin alma hakları var.. 2 yıl çalışmayıp sonrasında geri memuriyee dönebiliyorlar. Ama bu özel sektörde pek mümkün görünmüyor...
Nasıl olacak o iş? Siz erkek halinizle iki iş yapıp eve gidip tv başında yayılıyorken , kadın eve gelecek yemek yapacak beek büyütecek , tam olarak bunu mu demek istediniz?
En İyi Cevaplar