+1 yılGüzel dileklerin için teşekkür ediyorum hayırlı duaların için teşekkür ediyorum ve aleykümselam, Ben bunun cevabını sana şu şekilde vermek isterim şimdi bana göre bir kadın çocuk sahibi de olsa evli de olsa bekarı da olsa hiç fark etmez kendi gelirini iyi kötü asgari ücret düzeyinde de olsa sağlayacak derecede bir gelire sahip olmasına para kazanmasına ve Kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini taraftarıyım.
Bugün ne yazık ki aslında yani genelleme yapmak istemiyorum ama bizim ülkemizin bazı bölgelerinde bazı yerlerinde hatta Türkiye'nin belki birkaç illerinde ve velayetinde özellikle Doğu tarafında çok oluyor hani bir an önce kız evlensin kocasının evine gitsin kızlarda zaten altın çeyiz biriktireyim kafasında, ondan sonra da bir iki tane çocuk dünyaya getirip eşinin kazandığı maaşını yeme derdinde geziyorlar. Doğruyu söylemek gerekirse ben bunu hiçbir şekilde doğru bulmuyorum bir kadın her ne olursa olsun iyi kötü kendi kazancın da sağlayacak bir işte çalışması gerektiğini düşünüyorum, aksi takdirde bugün eşi vefat eden bir kadın eşinden kalan emekli maaşının bir kısmı kesilerek alıyor ama kendi geliri olsa aynı zamanda eşinin de maaşı olsa iki emekli maaşı ile çok rahat bir şekilde geçinebilir aynı zamanda bir şey alıp satacağı zaman, bir ihtiyacı olduğu zaman rahatlıkla kendi cebindeki parasını çıkarıp harcayabilir.
Bu yüzden benim kanaatim bir kadının çalışması gerektiği yönünde, çalışan annenin mi çocukları şanslı çalışmayan annenin mi çocukları diyecek olursan benim annem hemşire 32 sene çalıştı, biz çalıştığı hastanede çok defa yanına gittik beraber kaldık gece nöbetlerinde falan yani Tamam belki evde olsa çocuğuyla daha fazla ilgilenme ihtiyacı olduğu için daha avantajlı diyebiliriz. Ama ben olaya kadınların yönünden bakarsam ve bir de bu evlendiği erkeğe bağlı bir şey, bir kadının çalışması gerektiğini düşünüyorum. Yani bir kadın bir anne bir baba çocuğunu güzel yetiştirmek istedikten sonra çalışan da yetiştirebilir. Bunun için bu avantajlıdır şu avantajlıdır demek doğru olmaz. 🙂
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÇalışmayan annenin daha şanslı. Onlarla daha çok ilgilenebilir çünkü. Dersleriyle, kendileriyle, okula götürüp getirme ile. Çocuklar daha çok sevgi ile büyür.
11 Yorumla- +1 yıl
Eic için teşekkür ederim Naciye 🌹✌️
Bu konuda erkeklere yorum hakkı düşmemekle birlikte ki anne olabilme vasfına asla nail olamayacakları gibi empati dahi yapamayacakları konu hakkında fikir beyan etmemesi gerektiği düşüncesindeyim.. Çalışmasın evde otursun diyen erkeklerin maksadı çocuk iyi yetişsin diye değil oradaki amaç başka.. Ayrıca çalışmayan evde oturan , bu hayatta kendi için hiçbir şey başaramamış tek vasfı çocuk doğurmak olup sadece bununla övünen hemcinslerini ezmeye çalışan kadınların da meslek sahibi olan kadınların anneliğini sorgulamak haddi değil kanaatinde olmakla birlikte ister çalışan olsun ister çalışmayan akli melekeleri yerinde, psikolojik olarak mutlu , duyarlı, farkındalık sahibi ve eğitimli olan her annenin çocuğu mutlu olur..
00 Yorumla
+1 yılÇalışıp çalışmamakla alakası yok. Çocuklarını seven, çocuk yetiştirme konusunda bilgi sahibi olan, çocuklarıyla ilgilenen ve gelişimine özen gösteren, onlara zaman ayıran annelerin ve babaların çocukları daha şanslı. Yoksa ne ev hanımı kadınlar var tableti veriyor çocuğunun eline, suratına bakmıyor :d herkes gelmiş burada çalışmayan anne demiş de. Çocukların kreş ortamına da ihtiyacı var. Yaşıtlarıyla vakit geçirmeye, oyun oynamaya, paylaşım yapmaya ihtiyacı va mental ve sosyal gelişimi için. Anne çalışmıyor olsa bile gitmeli hatta, arkadaşları olmalı.
16 Yorumla- +1 yıl
Hiçkimse bu açıdan bakmamış ama günümüzde çalışmayan kadınlar eve tıkılıp kaldıkları için pek düzgün bir psikolojiye sahip olamıyorlar maalesef. Bu yüzden çocuğu yetiştirmek için uygun bir ortam da olamıyor evde. Ve bütün para kazanma yükü babada olduğu için 2 işte birden çalışıp eve gelip çocuğunun suratına bakmayan babalar düşünün. Bu çocuğun gelişimini korkunç etkiler. Evin geliri iyi olabilmeli, her iki ebeveynin de psikolojisi iyi olmalı, çocukla ilgilenecek zamanları ve istekleri olmalı. Hatta bana kalırsa çocuk yapmadan önce yeterlilik testine tabii tutulmalı
- +1 yıl
2,5 yaşında günlük 10 saat ekran süresi olduğu için daha ilk kelimesini söyleyememiş, anne-baba bile diyememiş çocuk gördüm ya. Annesi ev hanımıydı ama çocuk umrunda değildi işte...
- +1 yıl
Cidden üzülüyorum böyle çocuklara ya. Hiçbir suçları yok gerçekten ama hayatları mahvoluyor. Nasıl düzelicekler ya da düzelebilecekler mi?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuklarına ilgi gösteren annenin çocukları daha şanslı gadası
30 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 12,1b cevap paylaştı.
u +1 yılBence önemli olan çalışıp çalışmaması değil.. çalışan bir anne bile çocuğuna yetebilir.. yanında olup onu sevebilir.. yeter ki insan olsun anne olmayı bilsin.. hiç çalışmadan çocuğuna kötü davranan ya da ona sevgisiz bir hayat veren kötü anneler de var.. kısaca önemli olan anne olmayı hak etmek.. sonra çocuğun hayatının içine ediyorlar
10 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılIlgili anne diyeyim ben ona çalışıp çalışmamak tek başına yeterli değil fakat boş vaktin olması gerçekten önemli olayın bir de yorgunluk boyutu var çalışan bir annenin eve Özellikle de zor bir işi varsa hem psikolojik olarak hem de Bedensel olarak yorularak geldiği düşünüldüğünde istenmeyen bir durum ortaya çıkıyor ama yine de ilgili insan her şeye rağmen ilgisini gösterip yapması gerekenleri bir şekilde yapıyor ama insan ilgili ve çalışmıyor ise en iyisi ikinci olarak ilgisi olan ama çalışan diyebiliriz ilgisiz insan çalışsa da çalışmasa da ilgisiz oluyor her türlü bir işe yaramıyor
10 Yorumla
+1 yılÇalışan anne bence çocukları için daha iyi örnek. Kadının ekonomik özgürlüğünün olmasına çocukların tanık olması bakımından, ama evin idaresinin, ev içi görevlerin baba tarafından paylaşıldığını da görürlerse. Evi, evliliği, çocukları için saçını süpürge eden anneler maalesef değer görmüyorlar. Tüm hane halkı tarafından hor görülüyorlar. Demet Evgar'ın "Bahar" dizisini izlerseniz anlarsınız.
30 Yorumla
+1 yılaynı anda hem iş hem çocuk hem koca ile ilgilenmek çok zor
çalışan anne rol model olabilir gibi gözükse de özellikle hırslı yoğun tempolu beyaz yaka çalışan anneler çocuklara hem vakit ayıramıyor hem de hırsları yüzünden çocuğa sürekli ders çalış kursa git onu da yap bunu da yap diye baskı yapıyor10 Yorumla
+1 yılCalismayan anneler , ev islerinden sonra cocuklara daha kolay zaman ayirabilir. Ama calisan annelerin daha zor , isten sonra kostur kostur yemek yap biraz igilen sonra cocuk yataga. O sirada anne ev isleriyle ugrasiyor.
211 Yorumla- +1 yıl
Babası ne yapıyor pardon?
- +1 yıl
@yavrupenguen siz feministler kudurun🤣
- +1 yıl
@1930laringenci aramızda konuştuk hallettik annem. Sen de tüm ev işini eşine yıkacaksan sakın da evlenip üreme valla yazık
- +1 yıl
@yavrupenguen Sen evlenince hele bi ev islerini aksat hele bi o cocuklari ihmal et bak o kaynanan nasil sana hayatı sana zehir ediyo. Ev islerini ve cocuklara bakmak zorundasiniz
- +1 yıl
Oyle bir zorunluluk yok , senin dedigin kultur. Dinen oyle bir sorumlulugumuz yok🤙
- +1 yıl
Bizimde dinen 4 kadini nikahımıza alma hakkimiz var sence biz esitmiyiz 😄
- +1 yıl
Karinin rizasi varsa git 10tane nikahina al.
- +1 yıl
4 ile sınırlı 10 degil ayrica karinin rizasi diye bisey yok dinen
- +1 yıl
He ya bak o dogru
- +1 yıl
10tane dalga amacli soylemistim
- +1 yıl
@1930laringenci ayyyyy yazııık kıyamammmm bütün dünyayı kendisi gibi sığ görüşlü sanıyooooooo, dediğin şeyi erkekler de yapmak zorunda kuzucummmm, kendine bakamayacak bi yemek bile yapamayacak, yaşadığı ortamı temiz dahi tutamayacak kadar becerisi olmayan zavallı birisiyle evlenilir mi ya sen kafayı mı yedin :d avcı toplayıcı dönemde değiliz artık, kafan orada kalmasın az geliştir kendini
Gizli Üye(25-29)+1 yılcalısanların tabı kı ben hem calısıyorum hem cocugumla ılgılenıyorum hem de evle üçü zor oluyor ama cocugum gayet uslu ve terbiyeli eline tablet falan da vermiyorum sussun diye
11 Yorumla
+1 yılEv hanımı olmalı. Çocuk annesiz büyümez. Şimdiki çocukların neredeyse tamamının annesi çalışıyor. Bakın bi şimdiki çocuklara. Ne merhamet ne sevgi ne terbiye var. Evlat babasız büyür ama annesiz büyümez
10 Yorumla
+1 yılAilesiyle birlikte vakit geçiren çocuk elbette daha şanslı. Ama...
Ama ailesi çocuğu bir köşeye atıp, sesi çıkmasın diye eline telefon, önüne tablet veya televizyon koyuyorsa ortada ne şans vardır ne de iyilik.10 Yorumla
+1 yılAleykümselam
çalışmayan annenin çocukları daha şanslıdır
beraber vakit geçirebiliyorlardır ve alınması gereken ilgiyi sevgiyi çocuk alabiliyordur10 YorumlaAleykümselam bence şanslı değil çünkü anne ilgisi anne şevkati annenin öğretici her şey çocuk için ve çocuğun gelişim için çok önemli şeyler ama hayat şartları
10 Yorumla
+1 yılÇalışmayan annelerin çocuğu daha şanslı, şu da var öğretmen annelerin çocukları da şanslı biraz daha farklı durum diğer mesleklere göre
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçalışmayan annelerin bence
senin bir yorumlaşmanı gördüm sen baya bir küfür ediyorsun :)11 Yorumla
+1 yılÇalışan ve vizyonu geniş annenin çocukları şanslı kesinlikle. O etkileşim ve sosyal hayat mutlaka olmalı.
10 YorumlaYa bu çok keskin iki uç. Çalışan annenin geliri olduğu için çocuğa çok iyi bir ortam yaratabilir. Negatif olarak ise çocuk anneden uzak kalır.
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 800 cevap paylaştı. çalışıp da çok güzel annelik yapanda var
Akşama kadar tv karşısında gri pjamayi giyip poposunu yayıp annelik yaptığını sanan da var
10 YorumlaÇalışmayanın ki elbette daha şanslıdır, daha doğrusu çalışmak zorunda kalmayanın
10 Yorumla
+1 yılTabiki çalışmayan annenin çocukları her zaman daha şanslı
10 Yorumla
+1 yılBence bu çocuğuna ne kadar ilgi gösterdiğine bağlı ne kadar vakit harcadigina bagli
10 Yorumla
+1 yılÇocuklarına ilgi sevgi gösteren ebeveni olan çocuklar daha iyi. Çalışıp çalışmaması farketmez
10 YorumlaHer çoçuk annesi oldugu için şanslıdır hanim efendi.
10 YorumlaÇalışan annenin çocukları daha şanslı daha çok imkana sahip oluyorlar
10 YorumlaCalismayan annenin vakti biraz daha cok olabilir ama cocuklar buyudugu zaman pek etkisi yok..
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 306 cevap paylaştı.
+1 yılÇalışsın veya çalışmasın Ona iyi bakan bir annesi varsa her çocuk şanslıdır.
10 Yorumla Çalışmayan anne ama çogu anneler mecburen çalışmak zorunda kimisi meslegini sevdiği için kimisi geçim için
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin çok iyi bir insan olduğunu biliyorum Allah senin yolunu açık etsin. Gereksiz insanlara dikkat ed. Kimse senin kadar iyi niyetli temiz kalp li değil unutma.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKim olduğum önemli değil ama kaliteli insanları takip ederim. Lütfen buradakiler e dikkat ed.
+1 yılİki durumda da sevgisini eksik etmeyen annenin çocukları daha şanslı
00 Yorumla
+1 yılÇalışan evine vakit ayıramaz çalışmayan anneye göre. Çalışmayan annenin çocuğu daha şanslı
00 Yorumla
+1 yılvalla ev hanımı annenin çocukları daha az kıymet biliyorlar
10 Yorumla
+1 yılÇalışmayıp ilgi gostermiyorsa?
11 YorumlaNeden ayırım yapıyorsunuz ki
11 YorumlaAnneliği yapabilen annenin çocukları
20 Yorumla
+1 yılTabiki çalışmayan annenin
10 Yorumla
+1 yılÇocukların kıymetini bilen annelerin...
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 427 cevap paylaştı. çalışan anne çünkü ölü zaman yok
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılTabiki calısmayanların ne güzel anne sevgisini ilgisini cocuklarına veriyor
10 Yorumlakedini yavrusu kediyle buyur
10 YorumlaBence çalışmayanın çocuğu şanslıdır her halde
10 Yorumlaevden çalışan annenin çocukları şanslı😁
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 896 cevap paylaştı. Çalışmayan annelerin çocukları sansli
10 Yorumlaçalışmayan annenin
10 YorumlaÇalışmayan anne tabiki
10 Yorumla
+1 yılÇalışmayn annenin çocugu şanslıdır.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇalışan anne tabii ki
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇalışmayan anne daha şanslı
10 Yorumla
+1 yılCallisan annenin çocuğu
10 Yorumla
+1 yılÇalışmayan
10 Yorumla
+1 yılBence çalışmayan
10 YorumlaÇalışmayan
10 YorumlaÇalışan anne.