Annesi çalışarak büyümüş arkadaşlarım var sanki daha güçlüler gibi geliyor bana
Ya da bana mı öyle geliyor?
Annesi çalışarak büyümüş arkadaşlarım var sanki daha güçlüler gibi geliyor bana
Ya da bana mı öyle geliyor?
Dışarıdan öyle gözükebilir ancak o çocuklar anne sevgisi ve ilgisinden eksik yetişiyorlar. Ben anneyle büyüyen sevgiye doyan çocukların daha güçlü kişilikleri olduğunu düşünüyorum.
Ebeveynleri çalışan çocukların tek artısı hayata daha sıkı sarılabilmeleri çünkü yeri geliyor kendi yemeklerini kendileri yapıp okula vs kendileri gidiyorlar. ama bu güçlü oldukları anlamına gelmiyor. Çünkü buna zorunda bırakılıyorlar. Evet çok çalışan ebeveynler var ancak bu bir gerçek. Sevgiyle büyen çocukların daha sağlam ve sağlıklı karakter oluşumu oluyor. Bu da her şey demek.
Bilinç ve sosyal ilişkiler bakımından daha güçlü oldukları doğru. Çünkü çoğu şeyle çocuk yaşta tanışıyor. Problem çözme yetenekleri ve kriz durumlarında aksiyon alma yetenekleri çocuk yaştan gelişmeye başlıyor. Duygusal yönden ise çok kırılgan oluyorlar. Özellikle ikili ilişkilerde bağlanma sorunları çok fazla yaşarlar. Olumsuz bağlanma tipleri çok fazla görülüyor. Karşı cinsten anne ve babalarından çocuk yaşta göremedikleri ilgi ve alakayı göstermelerini beklerler. Ayrıca çoğu zaman küçük yaştan beridir çoğu problemlerini kendileri çözdükleri için partnerlerinin de problem durumunda problemlerini kendi kendine çözmesini bekliyorlar aksi takdirde bu durumu zayıflık olarak nitelendirebiliyorlar. Tabiki bu bireyden bireye değişmekle birlikte ergenlikte karşı tarafla doyurucu şekilde ilişki kuramazsa ilerde evlilikte sorunlar yaşıyorlar. Bir eğitimci ve anne baba çalışan biri olarak yaptığım gözlemler bunlar. Daha çok fazla şey var ama burada yazmakla bitmez tabi
Kendine güvenle olur cesaretle olur. Çalışmasıyla alakası yok.
Daha bir soruyu bile gizli profile soranın kendine güveni cesareti nasıl olacak.
Korku ile hiç bir şey basaramayız.
Cesaretli olmamız şart.
Tabi bu cahil cesareti de olmamalı.
Gizli olarak sormamla cesaretimin hiç bir alakası yokki
Gizliden sormadığım zaman çok fazla takip isteği ve mesaj gelebiliyor uğraşmak istemediğim icin bu sekilde soruyorum
Cesaret bekliyor ya insanglu birbirinden ben sadece sizin için değil genel anlamda söylüyorum.
Kadın erkekten cesaret kendine guven sabır bekler ya.
Onun üzerinden gitti.
Konuya tek taraflı değil genel olarak bakarsanız.
Kadının çalışması bir şey oluşturması meydana getirmesi önemli.
Fakat çalışmayan kendini geliştiren kadininda çocuğu güçlü olabilir.
Siz kadın olarak eğer insan yetiştirirseniz o zaman güçlü olur.
Ama siz daha kendini yetistiremediyseniz çocuğu nasıl yetistirebileceksiniz
Duygu olarak eksiklik oluyor ama calisan annelerin cocuklari kendi işini kendi yapmayi erken yasta öğreniyorlar. Anne evde olmayınca bircok işi kendileri yapmalari gerekiyor. O yuzden bu acidan daha ustunler digerlerine göre. Erkeklerden de mesela calisan annelerin erkek evlatları ev islerinde daha bilgili oluyorlar. Anne evde yok yemegi sen isiticaksin ya da karnini doyuracak bir seyler hazirlayacaksin. Giyecek camasir kalmamis sen yikayacaksin. Utulenmesi gereken bir sey varsa anne yetistirememis sen utuleyeceksin belli bir yaşa geldiysen artik. Yani calisan annelerin cocuklari bu acidan guclu ve birikimliler bence.
Cevap
4Cevap
Başının çaresine bakmak zorunda olduğu için evet daha güçlüler bence..
Öyle valla etrafımda var ben sanki basitmişim gibi hissediyorum ve üstelik kendi işim var 😂😂😂
Alakası yok daha eksik oluyorlar o çocuklar kendimden biliyorum.
Annem çalışırken büyüdüm ve babasız bebek yaşta ayrıldığı için güçlümüyüm bilemem ama çok yalnız kaldım
Güçlü görünmek istiyorlar yaralarını iç dunyasini göstermemek... Aslında duygusallar
Olabilir de genelleme yapılamaz
yqnı oylw olmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?