ben yeni evlendim çocuk düşünüyorum eşim 27 ben de 20 yaşındayım dün her şeyi düzene soktuktan sonra çocuk mu yapsak diye sordum sen daha çok küçüksün dedi haklı aslında ama sizce
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBurada herkes sana senin yaşının Küçüklüğünden bahsetmiş hiç kimse eşinin büyüklüğünden bahsetmemiş yanlış anlaşılmasın ben aranızdaki yaş farkını asla sorgulamıyorum senin kendi tercihin ama 27 yaşında bir adam sen ne kadar küçük olsan da sana bu tarz işte sen daha küçüksün diyerekten sana cevap veriyorsa bence bu adamın fikrini sen birazcık daha sor Yani 2.03 yıl sonra adam 31 32 yaşında oluyor çocuğa ne verebilir çocukla nasıl ilgilenebilir ya da çocukla yani zor anladın mı kendi açısından da düşünmeli
01 Yorumla- +1 yıl
Kendine Güveniyorsan bakabileceğini düşünüyorsan bence genç yaşta anne olmak daha güzel dediğim gibi yaş geçtikçe zorlaşıyor 1.01 de gençken çocuğunla daha eğlenceli daha güzel vakit geçirebilirsin o insana yani o çocuğa senden gelecek kişiye sen daha fazla bir şey katabilirsin yaş ilerledikçe bu birazcık elden çıkıyor maalesef
En İyi Cevaplar
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yıl18 yıllık evliliğim ve edindiğim hayat tecrübem deki en büyük ah vah olayım...
Ben hala çocuk büyütmeye çalışıyorum arkadaşlarım Dede olmaya aday 20 yaşında çocuğun olsa 40 yaşında olduğunda O da 20 yaşında olur artık o yaşta çocuk büyütmek gibi bir derdin kalmaz Bir de uzman görüşleri o konuda kadının erken yaşta daha sağlıklı doğum yaptığı yaş ilerledikçe doğum konusunda zorlaştığı yönünde Yani erken yaşta çocuk sahibi olmak Hem maddi olarak hem sosyal olarak hem de sağlık açısından daha faydalı Ama tabii bu işin bir de nasip kısmet tarafı var Mesela şöyle bir Hadise'ye şahit olmuştum evli bir çift uzun bir süre çocuk sahibi olmamayı düşünüyorlar ve yaşları ilerledikten sonra çocuk sahibi olmaya karar verdiklerinde çocuklarının normal yoldan olmayacağını öğreniyorlar o Tüp bebek tedavisine başlıyorlar Ama onun için de bayağı bir geç kalmış oluyorlar çok büyük masraflar ederek çocuk sahibi olmayı başardılar ancak doktorların söylediği Keşke bu kadar gecikmeseydiniz yani böyle bir durumunda olup olmadığını öğrenmek için erken denemek lazım210 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar erken o kadar iyi
- +1 yıl
Geç anne baba olmak isteyen de doktora gitmeyi akıl ederler heralde yıl olmuş 2024😄 ben erken yaşta anneliğe karşıyım. Daha kendin büyümeden kucağına çocuk veriyorlar. En en erken yaş 25-26 olmalı. Kendim içinse hep 28-30 yaş aralığını düşünmüştüm ama dediğiniz gibi kısmetten öte köy yok. Ben 38 yaşında anne olabildim
- +1 yıl
Sen 53 olduğunda 15 yaşındaki ergenle çatışmaya başladığında bu konuşmayı bir daha yapalım mi
- +1 yıl
Ohooo daha bugünü yaşamadan geleceği düşün diyorsun sende. Anı yaşa tadını çıkar her an çok değerli çünkü. Ayrıca her insan aynı değil. Kimisi zorlanır kimisi zorlanmaz her insanın ruh halide farklı kişiliği de farklı öyle yaşlılar biliyorum ki gençlere taş çıkarıyorlar valla bu kadar kasma bence sende
- +1 yıl
Maalesef.
- +1 yıl
Bir de sana bir konuda örnek vereyim benim kardeşim 28 yaşında evlendi eşi çocuk istemedi 1.5 yıl sonra çocuk yaptılar ama kız kardeşimin zoruyla yaptılar ve 2 yıl sonra boşandılar. Eşler çocuk istemiyorsa zorlanmamalı yapalım yapalım diye psikolojik olarak hazır hissetmek önemli kendini. soru soran kardeşimiz de eşim erken dedi diyor. burada bence yap diyerek yanlış yönlendirme yapıyorsunuz. Daha yaşı küçük olduğu için de her duyduğuna inanabilir kafası karışabilir. Eşi istemiyorsa yapmamalı demek ki dengeleri bozulacak çocuk yapınca şu an. Eşler birbirinden emin olmalı önce. Saygılar 🌹
- +1 yıl
Kötü den örnek olmaz geçirmeyi becerememisler yapacak birsey yok
- +1 yıl
Bak işte anlamıyorsunuz bu sadece bir örnek eşler birbirini zorlamamalı hazır hissettiklerinde çocuk yapmalılar siz geç yaşta Baba olmuşsunuz belli ki o yüzden de sanıyorsunuz ki gençken de çocuk yapsaydım bunun sorumluluğunu kaldırabilirdim sanıyorsunuz ama maalesef öyle değil öngörülü bir insan olmadığınız çok belli oluyor şu anda her şey çok güzel 20 yaşında da çocuk sahibi olsam güzel olurdu diye düşünüyorsunuz fakat yanlış bir düşünce eşler önce birbirini tanımalı önce evliliğe adapte olmalı ve daha sonra da çocuk yapmak için hazır olmalılar her açıdan hem maddi hem manevi çocuk yapmak büyük sorumluluk
- +1 yıl
Sorumluluk diye sorumsuzluğu mu mazur görelim... çocuk istemeyen eşi boşamak haklı boşanma sebebidir nafakasiz boşarım. Bana öyle diyecek olsaydı. İsteyeni bulurduk ama ne yaptık baştan konuştuk coxuk istemem diyenle 2. Defa görüşmedim zorlama yok.
Abim arkadaşımla 18 yaşlarındayken evlendi. 19larında çocuklarını aldılar kucaklarına. Yengemin sosyal hayatı sıfır oldu. E onun sosyal hayat olmayınca dolayısıyla abiminde olmadı ve uzunca süre kendi aralarında sorunlar oldu.
Dünya'da görülecek çok şey, gezilecek çok yer varken kendinize bunu yapmayın. 5 sene sonra, 10 sene sonra yapın. Pişman olmazsınız bence. Bir de ekonomik olarak çok çok fazla etkileyecektir sizi. Bezi, ıslak mendili, maması derken eşin para yetiştiremeyip daha fazla sıkıntı içerisine düşebilir. Detaylı düşünmek gerekiyor. Çocukla ilgilenmeye vakit de olması lazım. Her zaman hem de. İlgisiz büyüyen insanların içsel sıkıntılarını görüyoruz. Suça eğilimli bir çocuk yetiştirme olasılığını da düşün. Devrin kötülüğünü vs.
Ya da düşünme. Belki ben çok pimpirikliyimdir.01 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın 👍🏼👍🏼👍🏼
Ben 18 yaşındayım anne olduğumda eşim 25 yaşındaydı ilk baslarda Ben de istemedim ama gurbete gelim geldiğim için bana yoldaş olacağını düşündüm ve ama pişman değilim şu an oğlum 3 yaşında Benim hemen çocuğum oldu hamdolsun evet yaşım küçüktü ama yine de çok şükür büyüttüm. Sana da tavsiyem bana kalırsa bi 6 ay olmasın (çünkü ben bazen bunu çok düşünüyorum 5 6 ay bi evliligimjzj yasasaymisz da öyle çocuğumuz olsaymış diyorum ama olmuşla ölmüşe çare yok ) o yuzden biraz bekleyin sonra da zamanı geldiğinde cocuk düşünürsünz...
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
165
Cevap
140Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u +1 yılHaksız.. siz haklısınız
00 Yorumla
+1 yılevlenmek için küçük değil ama çocuk için küçük ahahaha kardeşim bak. özür dilerim kocana biraz sövmüş oldum ama eşek kadar heriflerin gencecik kızlarla ne işi olur asla anlamıyorum. 20 yaşındasın ya benim bazı öğrencilerimle yaşıtsın :d 20 yaş çok çok genç bir yaş baharın baharı. daha kendine ne kattın çocuğa ne katacaksın? çocuk yetiştirmek yedirip içirmekten ibaret değil. ben 28 yaşındayım ekonomik özgürlüğüm var ona rağmen cesaret edemiyorum siz kafayı mı yediniz ya. çok şaşırttı bu soru beni.
714 Yorumla- +1 yıl
@_Breeze_ ekonomik özgürlükle çok alakalı. yarın öbür gün eşimle yollarımız ayrılsa ne yapacağım mesela? kadının ekonomik özgürlüğü yoksa çok zor ilerliyor bu süreçler yakından şahit olmak durumunda kaldım. kaldı ki ayrılık durumu olmasa bile çocuğa gelecek sağlama yükünü sadece babaya yıkamazsın bence.
- +1 yıl
Ayrıca bu çocuğa bakmak yükünü zaten kadın alıyor fazlasıyla çocuğu taşıyor doğuruyor emziriyor büyütüyor. Bunlarda babanın payı olmuyor tek kadına yapıyor bunları kolay şeyler değil. Bunlar ki çocuk bakımında dahi anneye yikiliyorken bir kadın olarak bunu demen de gülünç. Kadın taşısın dogursun emzirsin belli yaşa kadar baksın ve tek maddiyatla ilgili konuya da babaya yikamazsin demezsin ya. Bir kadınsın sende pick me olmayın bu kadar.
- +1 yıl
ponçik reis bu konuda sizinle aynı fikirdeyim. bu zamanda zor.
- +1 yıl
Sonuçta Hazıra konan bir erkek toplumu var. Siz kendinizi kullandiracaksiniz diye başkalarına öğüt vermeyin 🙂 kimse kimsenin destekçisi olmaya gelmedi. Herkesin görevleri vardır. Kadın doğurup büyütüp yoruluyorsa erkekte elini taşın altına koymalı bir işe yaradığını hissettirsin aksi halde kadın çalışırsa erkeğin ne hakkı kalır ki.
- +1 yıl
@Arwinles yaptığım şey pick melik değil kendi güvencesi olmayan bir kadın çocuk sahibi olduğunda iyice kocaya bağımlı hale geliyor. işlerin iyi gitmeme ihtimali her zaman var diyelim yollarını ayırmak istedi, elince küçücük çocukla işi, güvencesi olmayan bir kadın olarak ne yapacak mesela? ailesi yanında durur mu durmaz mı belli değil sosyal devlet zaten yok. dediğiniz gibi çocuk zaten anneye bağımlı ilk birkaç yıl özellikle iptal oluyorsunuz. mesleği, birikimi olmayan bir kadın nasıl ayakta kalacak? evet erkeklerin çocuk büyütmeye katkısı daha az oluyor hem biyolojik hem toplumsal sebepler yüzünden bunu kabul ediyorum ama çocuğa gelecek kurmak sadece babanın görevi değil bunu da unutmayın. kadın otursun çocuğa baksın adam çalışsın kafasındaysanız şikayet ettiğiniz ataerkil kültürü desteklediğinizin farkında değilsiniz. bu çok katmerli bir konu erkek bunu yapacak kadın bunu denebilecek bir şey değil çocuğa gelecek hazırlamak ebeveynlerin birincil görevi olmalı.
- +1 yıl
Şunu tekrar yazıyorum kadın 'sadece' maddi gelecek sağlamıyor diye kadını hicbirşey yapmıyormuş gibi göstermekte sağlıklı değil. Çocuğa gelecek kurmak dediğimiz şey maddiyatsa evet babanın görevidir çünkü çocuğun hayatında başka hiçbir sorumluluğu olmuyor bunun farkına varın. Öte yandan her evlilik boşanmayla sonuçlanmıyor. Çok iyi mesleği olupta aldatılan yine de düzenini bozmamak uğruna ayrilamayan kadınlar var. Bu kendi ekonomik gelirini olmasıyla alakalı değil tamamen bir kadının duruşu ve hayata bakışıyla alakalı. Çalışan kadınlarda yalnızlık hissi oluşmuyor mu boşaninca sanıyorsunuz ya da kocanın peşine düşüp ölüm tehdidi yapmadığını. Ve şunu da ekliyorum ataerkil kültürde yaşıyoruz hala zaten kadınların çalışması kadınları ataerkil sistemden kurtardı mı sanıyorsunuz. Şuanda kadın çalışıp kazandığı ayrıldığı halde hala toplumda hor görülüyor aştık mı sizce? Hayır aksine erkeklerin ekmeğine yağ sürüyorsunuz. Boşaninca ille de çocuğa siz bakacaksınız diye de yükümlülük yok. Sadece sizin çocuğunuz değil babanın bu hayatta ki tek görevi bu zaten.
- +1 yıl
@Arwinles kadını hiçbir şey yapmıyormuş gibi göstermedim ki? ev içi emeği istismar edilecek olan kadın en başta bu denklemde öyle bir şeyi görmezden geliyor gibi bir halim mi var? ben sadece işlerin her zaman iyi yürümediğini, kendi güvencesini sağlamadan çocuk yapmaması gerektiğini düşünüyorum. ben baba hiçbir şey yapmadan koltukta yayılsın kadın koşturup dursun demişim gibi yaklaşıyorsunuz ben sorumluluğun olabildiğince eşit paylaşılmasından bahsediyorum halbuki. 90lı yıllarda kadınlar çalışmak için kocalarından izin almak zorundaydı yasa maddesiydi bu. toplum yavaş yavaş dönüşüyor. sizin çevreniz nasıl bilmiyorum ama biz kendi çevremizde boşanmış kadınlara herhangi bir kadın gibi bakıyoruz öyle ya da böyle alışılacak. ayrıca bu erkeklerin ekmeğine yağ sürmek değil tam tersine kadınların özgürleşmesi için önemli bir şey. çok yakınımdan örnek vereceğim, evliliğe dair hiçbir şey kalmamış, sürekli psikolojik şiddette maruz kalan bir kadın tanıyorum kendisi 50 küsür yaşında ve ekonomik özgürlüğü olmadığı için kocasından ayrılamıyor. çalışabilse o hödüğe tahammül eder miydi? örnek verdiğiniz ölüm tehditleri falan kriminal olaylar ve devletin kadınları eve kapatmayı önceleyen politikaları yüzünden yaşanıyor, çözüm bulamıyor. bunun çözümü yine kadının hareket alanına sahip olmasında yatıyor. sizin yaptığınız şey çocuğu annenin ayağına pranga etmek.
- +1 yıl
Yani sizin çevreniz de çalışmadağı halde bosanamayan kadinlarla var benim çevremde çalışıp bosanamayan kadınlar var. Bugün ben boşanmış kadınım dendi mi erkekler kötü niyetle yaklaşmıyor mu? Ya da ailesi boşandı geldi kabul mu ediyor? Sizin çevreniz derken çoğu toplumda bu yaşanıyor. Gerçekleri görmezden gelmek ne kadar doğru. Benim gördüğüm hemen hemen bütün kadınlar hem ev işi hem çocuk bakımı hem erkeği memnun etme hemde iş hayatı kadını yıpratıyor güçlü ve özgür yapmıyor ne yazık ki. Çünkü türkiye de erkekler kadının çalışmasını kullanıp kendini bekarlaştırıp özgürlük elde ediyor hemde ekonomik hafiflik sağlıyor. Türkiyede çalışan erkek ve kadın eve geldiği zaman erkek ben yemek yapmam yap yiyelim der geçer dinlenir. Çocuk gelir annesinden yardım ister baba git annene ilgilensin der bakar keyfine. Kirayı anne öder faturayı anne öder. Çocuğun geçimini anne üstlenir. Erkek sadece kendine harcar parasını. Çünkü kadın çalışıyor bir guvencesi var. Sırtını dayadığı dağ var. O özgür kadın dediğiniz evlilikten oncesidir. Bekarkendir. İstediği yere gider gezer tozar kimsenin artığını temizlemek zorunda değildir evi geçindirmek zorunda değildir. Erkeklerin sistemi rahata alışıktır ve çalışmaktan bıkmıştır. Bugün ben eve bakarım sen evle ilgilen desen bütün erkekler olur hayatım der eşine. Çalışkan kadınlardır, erkekler çalışmayı sevmez. Kadın geceye kadar gocunmadan çalışır ama erkek çalışmaz. Erkekte gurur olmadığını biliyor muydunuz. Kadınlar kadar gururlu değillerdir. Yani sizin yaptığınız kadına çok fazla yük yüklemek. Türkiye de yaşayan erkekler ne diyor biliyor musunuz çoğunlukla, güzel bir Rus kızı görünce karım olsa çalıştırmaya kıyamam çalıştırmam onu derler. Sırf onun için iki işte çalışan adamlar gördüm ben. Yanisi erkekler bu hayatta sevdiği kaliteli bulduğu canlılara kiyamiyorlar ve elini sıcak sudan soğuk suya sokmuyorlar.
- +1 yıl
@Arwinles o noktada kadının posta koyması gerekiyor işte. ben neredeyse iki yıldır evliyim ve beraber yaşadığımız dönemden beri her şeyi ortaklaşa yapıp hayat mücadelemizi veriyoruz bir noktadan sonra çevrenizi ve hayatınızı bu boş heriflerden arındırın deme noktasına geliyorum ben biraz üstenci olacak ama…
- +1 yıl
@Arwins hayal aleminde yaşıyorsunuz siz, erkekler artık asgari ücret alan kadınları bile istemiyor, en az 30-40 k li kadın arıyor, ben babasız büyüdüm annem çalışıyor olmasa idi, babadan nafaka bile gelmediğinden sonumuz yaştı.. Her kadın çalışacak ve hayatını bi erkegin ellerine bırakmayacak, bırakanlar hüsrana uğrayanlar olur.. Baba çocuğa da bakacak paşa paşa eve para da getirecek, anne de aynı şekilde..
- +1 yıl
Bunu yapmayanla da işiniz olmasın..
- +1 yıl
@jupiterist hayal aleminde sen yaşıyorsun. Öyle annenin para getirdiği her yerde babada para getirmiyor evde. Erkekler neden yüksek maaş alan kadınları istiyor bir düşün o halde. İşten sıkılıp bunalinca çıkacak çalışmaktan hiç gocunmayan kadın eve para getirip herşeyi karşılayacak. Hayat öyle kendi ayaklarımın üstünde durayım kocamla birlikte yiyeyim gibi toz pembe değil. Gerçekler sen çalışır getirirsin kocan yer.
+1 yılÖncelikle senin bu yaşında ve kendinden bu kadar büyük birisiyle evlenmen hata kendine zarar ediyorsun ileride pişman olacaksın istersen o adam dünyanın en iyi insanı olsun yine de ilişkiniz yürümeyecek. Benim de çocuk seven bir sürü arkadaşım var ve biz de 20 yaşındayız ama bunun için kalkıp da çocuk yapmayı düşünmeyiz çünkü bunlar olgunluk gerektiren işlerdir ve sen daha küçüksün. Yani evliliğe uygun da değilsin, ki yaşın hiç değil. Herkes yaşına göre yaşamalı senin şu an yaşıtlarınla beraber gezip tozu eğlenmen lazım ha hiç arkadaşın yoksa bile yine de başka şekilde de devam ederdin hayatına ve bir sürü arkadaş edinebilirdin. Şimdi benim düşündüğüm şey sen ailen istediği için mi evleniyorsun ve ailen sana bunun iyi bir şey olduğunu mu kabul ettirdi, yoksa sadece kendi içindeki yokluktan dolayı mı bunları kabul ettin? Çünkü kusura bakma ama burada senin ailende de hata var.
02 Yorumla- +1 yıl
Bu kızın bahsettiğiniz kızlar gibi olduğunun bir kanıtı yok ayrıca verdiğiniz örneklerinde zaten doğru değil hepsi. Bu yazdıklarımı sadece ben değil konunun uzmanları da konuşur. Hadi bu kız 27 olsa ama adam daha da büyük olsa sorun olmaz çünkü 27 olgun bir yaş zaten ama 20 değil. Bu kadar erken yaşlarda evlilik kaldırılamaz hele çocuk asla.
+1 yılÇok saçma. kadın doğurmak için var, ona doğurganlık özelliği verilmiş ve en sağlıklı gebelik en genç yaşlarda olan gebeliktir. Küçük ne demek? çocuk değilsin ki. Günümüz insanları genç olmak ile çocuksu görünmeyi birbirine karıştırıyorlar aşırı saçma. Kadında yaş ilerledikçe zaten gebelik riske giriyor. 25 inde menapoza giren kıza bile şahit oldum ben. çevremde 35-40 ına ulaşıp öyle evlenen kadınlardan yıllar geçmesine rağmen çocuk doğuramayan bir kaç kişi gördüm. bundan 50-100 yıl önce evlenenler 14-15 yaşında çocuk doğuruyorlardı.
06 Yorumla- +1 yıl
Kocası doğru diyor daha erken bencede 18yaşmda ilk çocuğumu kucağıma aldım. şu an ne çocuk oldum. Ne gençligimi yaşadm böyle hissediyorum. Kolay degil anne olmak ömür boyu sorumluluk demek. Hep bir korku oluyor insanın içinde evladıma bir zarar gelebilir mi vs diye. Basit değil iyi düşünsün daha erken biraz hayat yaşasn
- +1 yıl
@eniştegtnteşte kardeşim yaş geçtiğinde çocuk yapamayınca da ağlıyorsunuz. bir tarafı seçmek zorundasınız ya hayatınızı yaşıycaksınız çocuk yapmadan gebelik riske girecek ya da aile kurup çocuk yapmak istiyorsanız erken yaşta doğurup çocugunuzu elinize alacaksınız. Kadınlar gerçekten bu konuda çok riskliler gebe kalamayan bir ton kadın var 30 larından sonra. istisnalar hariç
- +1 yıl
şu an dünya masum bir bebeğin daha doğması için hiç müsait bir yer değil bence şimdiki aklm olsa yapmazdm
- +1 yıl
@eniştegtnteşte Bu konuda çok haklısın aynı fikirdeyim ben de. Zaten bu sebeple evlenmedim hiç. Çocuk yapılacak bir dönemde yaşamıyoruz suç oranlarına bakarsan %600 artmış son 20-30 yılda. Nüfus o kadar artmamış ama suçların maşallahı var. önümüzdeki 5 yılda kimbilir kaça katlayacak. zaten gidişattan ve milletin birbirlerine kin kusmalarından kavga gürültülerinden ve aile içi şiddet olaylarından her türlü belli oluyor. Her gelen yıl bir öncekini aratıyor ve halen insanlar yeni yıl daha güzel olacak umuduyla kutlamalar yapıyorlar şaka gibiler :d
- +1 yıl
Aynen öyle
- +1 yıl
Saçmalamayın ya Allah aşkına bende 36 yaşında evlendim gayette çocuğum oldu tüp bebek falan da değil doğal yollarla oldu. Artı kadın doğurmak için falan dünyaya gelmedi kendisi isterse doğurmak ister kimse kadına dayatma yapamaz. Menapoz olayına gelince 25 yaşındaki biri menapoza giremez girmiş olsa dahi o bir hastalıktır bilip bilmeden insanlara normal bişeymiş gibi anlatıp kafa karıştmayın. 45 yaşından önce menapoza girmek erken menapozdur ve menapoza girmemiş olan her kadın çocuk sahibi olabilir. Her insanın bünyesi aynı değil ayrıca kimisi 18 yaşında bile çocuğu olmuyor. Önemli olan yaştan ziyade sağlıklı olabilmek. Sağlıklı değilse bir insan çocuğu hiç bir yaşta olmaz. Bende geç anne oldum ve hiç bir problem yaşamadım gebeliğimde şükürler olsun gayet sağlıklı bir gebelik geçirdim. İyi ki böyle olmuş çok da mutluyum
+1 yılhocam , işinize karışmış gibi olmayayım ama siz 20 eşiniz 27. iyi hoş evlenmişsiniz tebrik ediyorum. Ama hayat giderek daha da pahalılaşıyor, siz şimdi mutlusunuz, erkek tarafı zaten epey masraf yapmış, bir de çocuk geldi mi onun yemesi içmesi okuması hastalandığında hastane masrafı evin kirası okulun ücreti. vb. bütün bunların altından kalkabilecek misiniz? ekonomik boyutuyla da hayata bakmak lazım.
ben zenginim sıkıntı olmaz ikimizde epey iyi para kazanıyoruz. Çocukta neşemiz olur diyorsanız hayat sizin biz 3. şahıslar karışamayız.
30 Yorumla
+1 yılÇocuk fikir ve duygu olarak dünyanın en güzel şeyi ama ben herşeyin bir vakti olduğuna inanıyorum. Birincisi eşler birbirini iyice tanıyıp düzen oluşturmadan çocuk sahibi olunmamalı çünkü çocuk hayatın düzenini baştan aşağı değiştiren bişey gecen gündüze karisiyor. Aile evinde belli bir düzeni ve uyku saati kahvaltısı olan erkek daha evlilik hayatına alışamadan üstüne de çocuk eklenince tamamen evden ve evlilikten soğuyor çünkü aradığı düzeni bulamıyor. Kendini , hayatının düzenini ve çocuk sahibi olmak hakkındaki bilgilerini yeterli bulmadığın sürece çocuk yapma. Bırak yeni hayatına ve eşine alış , düzenini kur. Çocuktan sonra değişecekleri göze alabiliyor musun ona bak. Rahat uykuların rahat kahvaltıların bitecek evin hiçbir zaman düzenli kalmayacak yer yer depresyonlar geçireceksin bunlara ne kadar hazırsın kendini ölç. Bunları dusunuo hesaba katmadan yapılan çocuklar da ne yazık ki bilinçsiz yetişip farklı karakterlere bürünüyolar
30 Yorumla
+1 yılNeden evlendi madem az daha buyuyeydin. Şimdi çocuğun olsa beraber buyursunuz kafa dınlemen ve zorlanacagın yaşta buyumus olur zorluk olmaz şahsen kendını dusunerek konusmus ınan sadece sebı dusunmuyor üzgunum ve ılk cocuk ıcın asla dogru zaman dıye bırsey yoktur çalısmıyorsan yap anca gencken daha kolay hersey ınan.41im ben Şu an 19 aylık oglum var ve gercekten Allah sabrını veriyor ama zorlandıgımda cok oluyor 25 yasımda kızım dogdu asla aynı enerji olmuyor çalışma da çocukta hedeyın genckenki halı daha bı guzel genede sen bılırsın tanı Allah mutlu mesut etsın.
10 Yorumla
+1 yılHemen yapma ne acelen var ki en azından 2 3 yıl beklesonra yap cinsellik, gezme tozma, birlikte zaman geçirme, birbirini tanıma, kitap okuyup kendini geliştirme, çocuk nasıl büyütür hakkında bilgi öğrenmeye zaman ayırma, vs bunlara zaman ayırın bu 2 3 sene içinde sonra çocuk yapın kimse sizi tutmuyor yani
10 Yorumla
+1 yılGüzel bacım yengemsin çoçuk mocuk geç şimdi anlamıyorum 7 yaş var arada 777 777 77 7 7 7 7 7 sen doğduğunda o adam okula başladı sen ilk okula başladığında lise 1 gidiyordu çok garip köpek gibi aşık olsamda bu kadar yaş aralığını anlamıyorum Lise 1 giden bir şahıs 1. sınıftaki kıza aşık çok saçma.
18 Yorumla- +1 yıl
sence o kız yirmi yaşında bir züppeyle evlenmiş olsa o züppe daha gtünü yıkamasını bilmezken evlilik yürütebilirmi acaba işine bak lan
- +1 yıl
@gökahmetoğlu07 DAYICIM sakin kal sohbet platformundayız herkes kendi yaşıtıyla evlensin sen ne anlatıyon
- +1 yıl
her yirmi yaşındakide senin dediğin gibi züppe değildir zamanında pof poflanmayan çalışarak emek verenlerde var herşeyin değerini bilen çoğu insandan daha iyi evlilik yürütecek adam var merak etme sen
- +1 yıl
senin gibi şarlatanların yüzünden memleket de boşanma davası sayısı günden güne artıyor sana sorsam şimdi işim var aşım var gül gibi geçinip gidiyoruz dersin oysa cebinde çay paran bile yok evlilik yürütmekten bahsediyorsun
- +1 yıl
yirmi yaşında bir bebe evlilik yürütemez mesleği bile daha eline almamıştır yirmi yaşında bebe
- +1 yıl
@gökahmetoğlu07 dayı sen bilmeden neyin ahkamını kesiyorsun anlamadım sen günün gelmiş galiba mali müşavir adayıyım emin ol cebimde dolu altımda sıfır aracımda var ama bu seni ilgilendirmez bak keyfine
- +1 yıl
@gökahmetoğlu07 tamam dayı git sen 18 lık çıtırlara yaz haydeeeeee
- +1 yıl
@gökahmetoğlu07 ha bu arada Üsküdar'da foto çektirmeye gelmişsin gel bir gün sana bebekte kahve veya bira ısmarlıyayım belki sakinleşirsin çok beğenmezsen seni Kadıköy de güzel bildiğim mekanlar var takılırız sıkma o güzel canını sen
+1 yılEvliliğin rayına oturması için 2-3 sene zaman verin ama daha fazla beklemeyin yaşına gelince yaşın çocuk yapmak için hiç de küçük değil çok daha küçüklerde çocuk yapıyor yani fiziksel olarak bir zararı yok aslında tam çağındasın ama evliliğinizin oturması için Ve birbirinize alışmak için 2-3 sene verin
16 Yorumla- +1 yıl
daha çok küçük evlenmek için bile en az 5 sene çocuk yapmaması lazım ne diyorsun sen
- +1 yıl
20 iyi yaşındayım diyor farkında mısın bilmiyorum ama veya olayı görmedin herhalde
- +1 yıl
tamam küçük iste evlenmek için o yaşta evlenmiş üstüne bir de çocuk diyor kendisi çocuk zaten
- +1 yıl
🤣🤣🤣 lütfen yaaaa
- +1 yıl
?
- +1 yıl
?
Bebeklik donemi 2 yil icerisinde sona eriyor. En az t yil kocansan uzak olacaksin. Onu birak en az 20 yil boyunca senle yasayacak, cok emek isteyecek, kocanla zamanin olmayacak...
Bebek mi istiyorsun yoksa bir insan yetistirmeyi mi istiyorsun
Mesela Ben bebekleri cok sevmem ama yine tatlilar. Cocuk asla istemiyorum cunku 20 yil boyunca bir insani yetistirmek istemiyorum01 Yorumla
+1 yılBu senin tek başına verebileceğin bir karar değil eşin de hazır olmalı bu işe çocuk çok büyük sorumluluk anladığım kadarıyla sen çocukları çok seviyorsun hemen çocuk istemenin sebebi bu olsa gerek anne olmak çok büyük bir sorumluluk kadın için tabii ki aynı şekilde erkek için de babalık iş sadece maddiyat değil manevi olarak da hazır hissetmelisiniz
00 YorumlaAynı yaştayız, öncelikle sen söyleme bahsini bile açma eşin ne zaman kendini hazır hissederse zaten sana konuyu açar. Diyelim ki eşin ilerki günlerde istedi o zaman çocuk yapabilirsin hemen olmayabilir hemen olabilir stres yapmaman lazım, bende yeni evliyim eşim ilk günden istedi ama bı türlü hamile kalmadım 2 aylık evli gittim doktor ilaç falan takviye verdi yumurta çatlatici falan ( keşke kulanmasaydim) sonra bebeğim karnımda öldü demekki ilaçlar çürük yumurtayı tutmuş. Geçen de kürtaj oldum keşke acele etmeseydim de doğal yoldan hamile kalsaydım. Ondan dolayı akışına bırak hiç bişey için acele etme ve hayırlısını işte
00 Yorumlabu nasıl bir hayat istediğine göre değişen bir şey. ben mesela çocuk hiç sevmem ve o kadar büyük bir sorumluluğu almak istemem. kafamı kendi kendimle vakit geçirerek toplayabiliyorum. sen çocuklarla iyi vakit geçiriyorsundur kafanı öyle topluyorsundur çocuk istersin. yaşın da o kadar küçük değil ama olgunluk açısından bilemem.
00 Yorumla
+1 yılBen 17 yaşında evlendim 18 yaşında baba oldum
Her zaman Allah büyüktür dedim
25 yaşıma geldiğimde Dördüncü çocuğu elime aldıktan sonra çocuklara paydos ettik
4 tane çocuk yeterli dedim buna son verdim
Ama sen yine de keyfine bak
Canın nasıl istiyorsa öyle yap
Dilerseniz 2 çocuk
Dilerseniz 12 tane çocuk. Sonucunda herkes kendi hayatından kendi çocuklarından sorumlu
Senin yaşın 20 daha bir çocuğun sorumluluğu almaktan bu kadar korkuyorsan hiç yapma.06 Yorumla- +1 yıl
Maşallah çok hızlısınız
- +1 yıl
Evlenen herkese Allah nasip etmiyor işte
Allah'tan emanettir O çocuklar
Allah'ın hediyesi
Peki sen çocuk istiyorsun
Allah verdi de sen mi istemiyorsun?
Benim biraderler evlendikten sonra biri 3 yıl sonra biri 7 yıl sonra çocuk sahibi oldular
İşte kimileri şimdi ister ama Allah şimdi verir mi? vermez mi?
Verse ne zaman verir yat kalk dua et şükür et
O istemediğiniz. Sorumluluğu almaktan korktuğunuz çocuklar çocuğu olmayan bütün ailelerin hayali olduğunu biliyor muydunuz? - +1 yıl
Korktuğumu kim söyledi benim de bebeğim var boşanıyoruz 1 çocuk yapmaktan dahi korkan bir kocam oldu şimdi boşuyor beni. Maddi gücünüz varsa çocuk dünyanın en güzel şeyi ama güzel şartlarda yetiştirilmeyecek ise çocuğun vebaline girmemeli.
- +1 yıl
Ben kötü anlamda demedim çocuk sevdalısı bir babasınız anlamında maşallah dedim
- +1 yıl
Ayrıca sayfana baktım da bu. kadar çocuk bakmaya korkuyorsunuz diyip kendi çocuklarını yurda vermişsin millete gelince akıl vermek ne kadar kolay.
- +1 yıl
Evet çocuklar 6 aydır yurtta kalıyor
Kısa bir süre sonra yine tekrar baba ocağına geri dönüyorlar
Çocukların yurda verip te yurtta kimsesiz bırakmak olmaz. Cumartesi pazar hafta sonu evine getirirsin
Derin bir mevzu yüzünden
Bir süre yurtta kalmaları gerekiyordu
Benim çocuğum yurtta şiddet uygulayan bir bakıcı ya da hocası olsaydı cumhuriyet savcılığına Şikayette bulunur derhal adlî işlemler başlatacaktım
Başkalarının çocuklarına bile şiddet haksızlıklara tahammül edemezken kendi çocuğuma hiç bir haksızlığı kabul etmem
Ve sen insansın. Kocan nasıl biri bilmiyorum o da bir insan belki kırık dökük pısırık bir adam belki ruh hastası biri
Boşadıysa boşasın. O kendi yoluna sen kendi yoluna
Keşke aile içinde evlenmeseydim. Olan oldu
Kaderim oldu ama nasibim olmadı
Belki senin de kaderinde olduda ama nasibinde olmadı
Birlikte olduğun seni sevmiyor ayrıldıysa demek o nasibinde yazılmamış
Nasibin kaf dağının ardında da olsa merak etme o gelir seni bulur
Amacım laf sokmak seni rencide etmek değil
Sırtını Allah'a dayanarak gidenlerin hangisi ayağı taşa çukura vurdu
Hz. İbrahim hamile eşini ıssız bir çöle götürdü bıraktı doğum esnasında orada yakınlarda ne bir köy ne bir yol insan yoktu arkasına bakmadan gitti. Çünkü Allah böyle emretmişti. Hz. İsmail doğduğu an orada ayağı bastığı yerden zemzem suyu yerin altından fışkırdı
Allaha dayanan Allah'ın emrine razı gelenler sonunda selamete eriyor. Çok zor çok acı onca zulüm haksızlıklara karşı boynu bükük olmak yapacak bir şey yoksa...
Demek istiyorum Allah verdiyse al. Aldırtma
Allah görüyor biliyor ben kendimden vazgeçtim evladımdan vazgeçmedim
Hayırlı eş Allah tarafından verilmiş olan en güzel hediye
Hayırsız eş Allah'tan bize imtihan. Belki çok günahkarsın
Günahların çoktu da Allah o adamı günahların kefaretini ödetmek için vermişti
Şimdi ben tahmin ediyorum ne desem yalan olur
Örneğin benim günahlarım çoktu
Allah AZZE VE CELLE işlediğim Günahların bedelini kötü biriyle ödetti
+1 yılAdam şöyle haklı ergen çocuk olduğun belli, çünkü çocuk olmazsan bu gereksiz özel konunuzu buraya taşımazsın, bana gelincede sen asla çocuk değilsin evliliği bilen evli olan her kimse cinselliği yaşayan gören bilen hiç kimse çocuk değildir, illa evli olmasıda gerekli değil cinselliği yaşayan herkes için geçerli, sanki 15 yaşında koskocaman 20 yaşındasın, eskiden 16 17 yaşında çocuk doğuran annelerimiz ne yapsın.
00 YorumlaÇocuk sahibi olma kararı, birçok faktörü içerir ve çiftler arasında birlikte alınmalıdır. Yaşın yanı sıra, maddi durum, duygusal hazırlık, kariyer hedefleri gibi faktörleri de göz önünde bulundurmalısınız. Çift olarak bu konuda açık iletişim kurmak ve birbirinizin duygularını anlamak önemlidir. Belirli bir yaşın önceden belirlenmiş bir kural olmadığını unutmayın; her çiftin durumu farklıdır.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen o yaşta olsam asla 20 yaşındaki bı çocukla evlenip ona daha bu yaştan bu kadar büyük bir sorumluluk yuklemezdim. İnsanları anlayamıyorum. Evlenmesine evleniyorum bunun için yaşı küçük değil ( küçüğü bırak çocuksun sen) ama çocuk için küçük 😅. Komedi ya
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen 21 yayında hamile kaldm evlendikten yaklaşık 5 ay sonra. Eşin de şu an istemiyorsa hiç yapma çünkü desteği göremezsin benim ki 32 yaşındaydı ve istemiyordu ben yaptım ve evlilik kalmadı aramızda. Hiç paylaşım olmayan hayat iyice çekilmez hale geldi. Eğer çalışma düşüncen yoksa kariyer planların yoksa yine de sen bilirsin ama kimsenin gücüne güvenerek yapma. Kendi maddi özgürlüğün olsun. Ben o hatayı yaptım şu an boşanıyoruz. Çocuk da ben de zorda kaldık maddi gücümüz olmadığı için. Önce kendi ayakların üzerinde durmalısın ve en az 2 3 yıl birbirinizi tanıyın bence.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇocuk bakmayı ne sanıyorsun sen ya bebekliği ile bitiyor mu sanıyorsun? En az 18 yıl bakacağın birisi var çamaşırından bulaşığına yemeğine karnının çatlaması da çok büyük olasılık. Zaten 20 yaşında evlenerek hayatının en büyük hatasını yapmışsın bür de hayatının en büyük 2. Hatası mı olsun istiyorsun aman gerçi kendin ağlarsın
10 Yorumla
+1 yılevlenmek için küçük değil miydi yaşın bu arada eşin haklı 20 yaşında evlenmek gibi bir hata yapmışsın bir de çocuk yapıcaksın dur daha bakalım eşin değişecek mi ilerde sorumluluk alabilecek mi o çocuğa iyi bir hayat verecek misiniz çocuk eğitecek olgunluğa birikime sahip misin türk zihni hop çocuk yapalım ya sonrası sonra vasıfsız bir ton insan dünyaya geliyor
40 Yorumla
+1 yılEn az 3 sene beklemelisin hem bu süreçte kadınlık hormonların büyür hem birbirinizi daha iyi tanırsınız olgun bir anne olmakmi yoksa genç bı anne olmakmi diye soruluyor bu soru olgun anne her daim daha iyidir
20 YorumlaKesinlikle beş yıl bekle yaşın çok küçük psikolojin kaldırmaz benden söylemesi. Olgun yaştakiler daha kolay adapte oluyor. Ben 38 yaşında anne oldum geciktim ben ama sen 25-26 da yap bence şu an erken
21 Yorumla- +1 yıl
Aslında 25-26 diye şartlandırmak da doğru değil tabi. Burada önemli olan karı koca olarak çocuk yapmaya ne kadar hazır olduğunuz. Çünkü bütün sosyal hayatınız bitiyor çocuk olunca eşine dahi zor vakit ayırıyosun. Bu çok ciddi bir karar ve üzerinde uzun uzun düşünülmesi gerekir. eşin erken diyorsa erkendir sakın zorlamaya kalkışma eşini demek ki hazır değil. Zorlayıp çocuk yapanlar boşandılar genellikle. Ciddi bir karar bu ve yaşın küçük olduğu için de psikolojik olarak etkilenebilirsin bunalıma girebilirsin. Bu karar eşinle ortak kararınız olmalı mutlaka. Hem eşinle birbirinizi daha iyi tanıma fırsatınız olur anlayabilecek misiniz evliliğiniz devam edebilecek mi. Çocuk kararını bunlara göre almalısınız. her şey gönlünce olsun. Sevgiler🌹
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen evliliği desteklemeyen biriyim ama erken yaşta anne olup çocuklarıyla arkadaş gibi olanlara da özenirim ve bence evliliğinden memnunsan sorun olmıycağına inanıyosan önce birkaç sene tadını çıkarın evliliğin çocuk olunca bunları yapmak zor olucak çünkü
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvliliğin 2 yılı çocuk yapılmaz genç yaşta çocuk büyütmek daha avantajlı olabilir ama genç olduğun için gezip tozmak isteyebilirsin önceliklerin olabilir çocuk varken bunları yapamazsın benim bir arkadaşım 17 yaşında evlendi 18 yaşında ilk çocuğunu 21 yaşında ikinci çocuğunu doğurdu şu an 34 yaşında 16 ve 13 yaşlarında iki tane çocuğu var bence acele etme
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKesinlikle hakli öncelikle kendine hazır mıyım sorusunu sorman gerek sonuçta herkes anne oluyor ama gerçekten bi anne olamıyor bir de gerçekten yasin çok küçük ben 25 yaşındayım daha evli bile değilim o çocuğun sorumluluğunu şimdiden alabilecek misin o da var çünkü çocuk olunca dünyan hayatın artık evladın oluyor eşinle birlikte çocuğun geleceğini kurabilecek misin onwmli olan da bu
00 Yorumlabiraz hayatınızı yaşayın yahu. Çocuk mükemmel bir detay. Ancak yeni evlisiniz. Biraz tadını çıkardıktan sonra yapmak daha mantıklı. Yaşam enerjinizi, hayat tarzınızı bilmiyorum ancak bir kaç sene beklemekte her zaman fayda vardır.
10 Yorumla
+1 yılEvlenmek için küçük değilmiydin ki çocuk yapmak için küçük müyüm diyorsun yani bunun yaşla alakası yok aslında üniversiteni okuduysan işin varsa ekonomik özgürlüğe sahipsen çocuk yapabilirsin tabiki bunlar yoksa zaten evlenmek için bile çok erken
00 YorumlaBende annemin evlenir evlenmez olan ilk çocuğuyum
Annem 20 sinde evlenmiş
Ama yokluklar icersinde
Kendinizi hazır hissediyorsanız bunu yapın
Cunki hayatin tekrarı yok
00 Yorumla
+1 yılHazırsan her şeye yap!
uykusuzluk, ağlamalar, gaz , dişsancısı vs vs vs kolay değil (uzun süreç): Bunları göze alarak yapmak gerekiyor yoksa bebeği hırpalarsın vs olmaz asla tasvip etmiyorum
00 YorumlaEvet eşiniz haklı ama eğer yeni evlendiysen biraz daha bekle derim. Evlilik alışma sürecindesiniz yeni evlendiğiniz için az çok sorunlar olabilir kavga tartisma olur bu çok normal. 1-2 sene sonra düşün derim.
00 Yorumla
+1 yılÇocuk sahibi olma yaşının en ideali, 28'dir. Ne daha geç ne de daha erken yapılmamalı.
Pişmanlıktan değil, olgunluktan bahsediyorum. Benim annem 29 yaşındayken beni doğurduğunda babam 34 yaşındaydı.
00 Yorumla
+1 yılEşin orta yaşa gelmek üzere bence onun için çocuk olması güzel olur. Ama hazırsan öyle anne olmanı öneririm.
Bende 22 yaşına giriyorum eşim 27 olacak 10 aylıkta kızımız var.15 Yorumla- +1 yıl
Çok erken anne olmuşsun Allah bağışlasın
- +1 yıl
Çok sağolun. Teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim nedemek herzaman hanımefendi sana Bi soru neden yaşıtınla biriyle evlenmek yerine kendinden 5 6 Yaş büyük biriyle evlenmeyi düşündün
- +1 yıl
Eşimi ilk gördüğümde sevdim. 5 yaş çok engel olacağını düşünmedim.
Babamda annemden 5 yaş büyük.
Etrafımda bir kaç cift var böyle 5-6 yaş farkı olan. - +1 yıl
İşte böyle düşünmene sevindim.
acelen ne bir de çok erken evlenmişsin gençliğini yaşayamadan, yaptın çocuk diyelim boşansan olan çocuğa olacak, 5 sene beklenmeli bence evlilik otursun diye.
10 Yorumla
+1 yılBedenen ruhen bir bebeğe hazır mısın hevesle anne olayım demekle olmuyor ki 🤷🏻♀️
Senin yerinde olsam hiç değilse bir yıl evliliğimin oturmasını beklerdim.
10 Yorumla
+1 yılPsikolojik anlamda bir çok sorumluluk aldığın için mantıklı düşünmelisin 1-2 sene kadar bekle sonra yaparsın ilk başta düzenini oturt ve enn önemlisi de maddi gelirini hesaplayarak çocuğu yap sonuçta o çocuk doğmayı seçmiyor sen onu doğurmayı seçiyorsun kötü şartlar altında büyütüp hem kendine hem de çocuğa eziyet etmemelisin ve diğer bir tavsiyem de psikolojik yardım almaktan asla korkma çekinme hem bu konu için hem de anne olursan anne olduktan sonrası için
10 Yorumla
+1 yılEşine kendine ve ilişkine biraz daha zaman tanıman gerekiyor. Eşinin güzel bir baba olacağından emin olman lazım. Ayrıca senin de olgunlaşman lazım. Tam da kendini geliştirebileceğin eğlenebileceğin yaşlardasın. Önce gezin tozun olgunlaşın zamanı gelince de anne olursun
10 YorumlaSende hem kendi istediğini hemde kocanın dedigini yap hem düşün senin isteğin olsun hem yapma eşinin istegi olsun ya şimdi eşinin dediği sende Bi etki yapmamış bize mi soruyon ya kendi düşüncene ya da eşinin düşüncesine bu konu ikinizin hayatını ilgilendiren bir olay
00 YorumlaSen çalışıyor musun bilmiyorum ama cocuk olduktan sonra çalışamazsın eşinin maaşı yetecek mi bunları düşün onun haricinde çocuğa psikolojik bakımdan iyi bakacak düzeydemisin bunları degerlendirmen lazım
Yaşla ilgili bisey diyemem bazı insanlar yaşından olgun o yüzden pek bisey diyemem ama bu dediklerimi düşün00 Yorumla
+1 yılEşin senden daha olgun davranmış sakın acele etmeyin gerçekten yaşın küçük önce bir evliliğinizin tadını çıkarın, dünyaya çocuk getirmek çok ağır sorumluluktur
00 Yorumla
+1 yılEşini dinle o haklı hemen çocuk yapmayın , evliliğin ilk 5 senesi zordur zaten bir erkek 30dan önce evlenmemeli hadi evlendi diyelim çocuk yapmamalı kadında 25 olmalı bence tabi bu benim düşüncem
00 YorumlaEşin haklı. Dünyada yapılacak bir sürü şey var, kendine zaman ayır, hobi edin ya da mesleğini yap, çocuk meselesi +25 ya da +28 sonrası çocuk sevgine bağlı olarak. Çünkü 25 ten sonra net bir düşünce biçimin oluyor veya karakterin oturuyor. Erkeklerde +30 sonrası tam bir olgunlaşma geliyor. Tabi bazen seçim yapma hakkın olmuyor, ne kadar önlem alırsan al, gelmesi gereken ya da olması gereken oluyor 🫠 o yüzden salla keyfine bak 🙏🏽
00 Yorumla23 yaşındayım 1buçuk yıldır eşimle aynı evde yaşadık resmi evleneli 2 ay oldu bu süreyi kendinize verin bence çünkü oturması gereken maddi değil manevi olarak bir düzen var mesela bende şimdi istiyorum ama maddiyat izin vermiyor 1 yıl sonra düşünüyoruz eşinle bu konuda sağlıklı bir iletişim kurmanı öneririm
00 YorumlaDaha yeni evlendin önce evliligi güclendirmek gerekir , her erkek cocugu olunca bile adam gibi davranmiyor. Ayrıca ben 19’um hamile kalmaktan korkuyorum sen nasil rahatsin bu kadarr
20 cok erken hamileligin yaratigi stres , göbek, iştah mide bulantısını kaldıramazsın bu yaşta
24’ yaşına kadar bekle bence00 Yorumla
+1 yılBence kesinlikle yapma zaten yeni evlenmişsin hem yaşın çok genç eşinle güzel vakitler geçirmeye bak sen hele bir de baskıcı ailede büyüdüysen daha da çok tadını çıkar gez toz eğlen çocuk bu gün olmazsa yarın olur zamanının kıymetini bil (mutluluklar)
00 YorumlaBende 20 yaşında evlendim şu an 22 yaşındayım 1 seneye yakın düşünmedim çünkü eşini çok iyi tanıman gerekiyor sorumluluk alcaksın pişman olmam gerekiyor çok iyi düşün bizim cevapları boş ver eğer istiyorsan yap ben etrafımdakilerin baskısını umursamadım ama istedim 1 sene sonra zaten hâlâ da istiyorum tedaviyle uğraşıyorum
012 Yorumla- +1 yıl
Daha kendinizi eğitmeden çocuk yapmayın bi zahmet hem bize hem çocuğa yazık
- +1 yıl
Benim bilmem önemli değil zaten onla birlikle büyümemen lazım sen yetişkin olucaksın ki onu eğiterek hayata hazırla kafanı yorma anlamazsın..
- +1 yıl
Aynen çocuk ile büyüyorsun da sorun o zaten :D
- +1 yıl
Anladığım şey konuşma üslubuna da bakarsak hala ergenlikten çıkamadığın
- +1 yıl
Evet senle kıyaslayınca baya şey biliyorum :D
- +1 yıl
Knk zorlama o ilk seviyeye indikten sonra toparlayamazsın tek isteğim senin gibilerin benden uzak olması umarım kendini eğitirsin hayatta başarılar diliyorum
- +1 yıl
Başkasının adına utanmak baya kötü bir his engeli basmak en iyisi olucak gibi
+1 yılaynı eve girdikten sonra esas tanışmaya başlıyosunuz o yüzden önce eşinle tanışmaya ona adapte olmaya bak kafana estiğinde uyumanın gezmenin tadını çıkar daha çok küçüksün önce kendini büyüt dünyadan bir hevesini al çocuk yapmak en kolayı ama bakmak ömür boyu süren bir meslek bir sorumluluk
00 Yorumla
+1 yılAslında erken anne olmak iyidir bana göre. Çünkü kadın fiziği kendini hemen toparlayabiliyor. Yaş arttıkca bu biraz zor oluyor. Ben mesela evlenirsem evlilikten 3 4 ay sonra çocuk isterim
00 Yorumla1- yenısın erkeklerın psıkolojık yapısı degısır evlılık sonrası durumuna adapta olmaya bılırsın allah korusun ayrılık olursa bebek olmadan daha kolaydır.
2- eger ıllada yapacgım dıyor ısen tam yası neden 25 yas ustu kadınlar dogum yapınca vucudu dagılıyor toplanması cok cok zor ve memelerı sarkıyor dıklesmıyor ne yapsalarda
ama bu yasında dogum yaparsan memenı dırı tutabılırsın hamılelık sonrası kılonu rahat verırsın
01 YorumlaErken değil bana güre ben 14 yaşında anne oldum 20 yaşında sın yani olur
311 Yorumla- +1 yıl
14 yaşında mi 😢
- +1 yıl
@KerpetenRamiz evet
- +1 yıl
@arslansss yalan söylemiyorum doğru şu an 28 yaşındayım ve 3 çocuğum var
- +1 yıl
@arslansss teşekkür ederim Allah razı olsun
- +1 yıl
Şaşkınligimin kusura bakma alışkın olduğumuz şeyler değil 3 çocuğun var demek Allah bağışlasın
- +1 yıl
@KerpetenRamiz teşekkür ederim Allah razı olsun
- +1 yıl
Rica ederim nedemek herzaman hanımefendicigim:)
Gizli Üye(25-29)+1 yılİşinize karışmak gibi olmasın ama bence sadece çocuk için değil evlenmek için de küçüksün ama artık evlenmişsiniz Allah mutluluğunuzu daim etsin bence biraz kendinize zaman ayırın çocuğun da zamanı gelir
10 Yorumla
+1 yılHayatınıza kastınız ne bilmiyorum. 20 yaşında birde evlenmekle kalmayıp birde çocuk. Gençliğini doyasıya yaşasaydı ya neydi bu evlilik merakı.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 745 cevap paylaştı.
+1 yılay hiç gerek yok şimdiden çocuk yapmaya be evladım. hayatınız zaten çocuk olacak... bari çocuktan önce tadını çıkarın. ne bu acele? eşin haklı
10 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yıl6 ay sonra gelecek soru. Eşimin ailesinde anlaşamıyoruz eşimle sorunlarım var ama hamileyim boşanamıyorum
10 Yorumla
+1 yıl20 yaşında evlenmiş olman bile manyaklık aslında. Çocuk yapmayı cidden bu yaşta istiyorsan delirmiş olmalısın
20 YorumlaBende 21 yaşında evliyim en az bir 5 sene düşünmem hayatımı düzene koymalıyım
20 Yorumla
+1 yılAşkım 20 kücük ama sen kendini hazır hissediyorsan bence bir problem yok
20 Yorumla
+1 yılMal olma bizim evde bir çocuk var tam baş belası hayatını skiyor en iyisi bekar hayatı
20 Yorumla
+1 yılYap elbette çocuk genç olman kime ne bakabilir sorumluluk alabilirim diyorsan hazirsan şayet doğur yap
00 YorumlaHer şey küçükken olup biterse ilerde rahat edersin. Ninesi zannederler okula götürürken sonraya kalırsa.
00 Yorumla- Devamını Gör (245)
Devamını Gör(290)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > 20 yaşındayım, yeni evliyim ve çocuk düşünüyorum, eşim bana daha yaşın küçük diyor. Haklı mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler