- Aile & Toplum konusunda 313 cevap paylaştı.
+1 yıl20 yaşımdayken tek düşündüğüm şey kariyerim ve ailemdi.. Evlilik için de asla bi acelem olmadı. 31 yaşındayım. 1 sene önce evlendim. Bk gibi bir evliliğim var mesela?
Senden 10 yıl fazla yaşamış biri olarak yorumum bu benim, 20 yaşında bir kızın kendine uygun birini seçme ihtimali yok gibi bir şey115 Yorumla- +1 yıl
Kısaca evlenmeyin diyorsun
- +1 yıl
Senin evliliğin kötüymus, kız seninki olgunsa evlen
- +1 yıl
Kariyer olmadan evlilik olmaz
- +1 yıl
@çokneşelisiz boş beleş birine benziyosun 🙂
- +1 yıl
Bunun yaşla alakasi yok onu anlatmaya çalıştım canım bak 30 yaşında evlenmişsin ona rağmen bk gibi evliliğim var diyosun demekki secememissin ya da evlilik senin için uygun değil bu şans meselesi
- +1 yıl
Evet caniim hee öylee hııı ayneeeğğn
Soran+1 yılEvleneceğim kişiyle aramızda 12 yaş falan var 32 yaşında o olgun biri
- +1 yıl
Elif mutluluklar dilerim yedeğiyle beraber idare edersin kocanı..
Soran+1 yılSorumluluk almam ki kafama göre yaşarım okulumu okuyorum hem kıskanç biri ama beni kisitlayacak kadar değil çok abartmayın da sanki 10 çocuklu biriyle evleniyormusum gibi davraniyorsunuz psikolojimi bozdunuz resmen
Soran+1 yılYedeği derken tek aşkı benim öyle bir şey söz konusu bile değil
Soran+1 yıl@Suzişxxs tabiiki de yazarım görürsün
Soran+1 yıl@Suzişxxs tamamm kaciyomm
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılErken yaşta evlenenler ileride niye böyle yaptım diyerek dizlerine vuruyorlar zaten. Çünkü gençliğinin baharında çocuk bakıp yaşlanarak, samimi olmak zorunda olmadığın bir aileyle zorunlu bağ kurup stres edinerek, muhtemelen bir sürü işinin üzerine bir de onun bunun, ailesinden gelen gereksiz tavsiye ve hareketlerine katlanarak geçirirsin yıllarını. Sanki şirket yönetimi gibi. Yani bayağı olgunluk gerektiren bir şey ve bu yaşta bunu kaldırmak imkansız gibi bir şey. Şimdi kararından dönmezsen birkaç sene sonra o içindeki gençlik enerjisini daha çok atmak isteyebilirsin ve çocuklar, aileler yüzünden bu zor olacak. Evlilik öyle toz pembe bir şey değil ki hemen aşık oldum da evleneyim diyesin. Hele ki evlenmek istediğin kişi daha en az birkaç yıl tanıyıp birlikte olduğun biri değilse - ki 20 sin reşit olmadan önce birkaç sene geçirdiyseniz biraz sübyancılık var gibi oğlan senden yaşça çok büyük değilse veya yaşlar yakınsa da istismar olabilme ihtimali gibi anlaşılır çünkü reşit olmadan evlilik konuları dahi konuşulmaz - o zaman hiç bulaşma bunlara kendine yazık edersin. Kaldı ki kendinden emin olsan veya aklına takılan ters bir şey olmasa burada sormazdın bunu. Demek ki bir tarafın içten içe yalnış yolda olabileceğini sana söylüyor. Evlilik sadece aşkla olmaz mantık da zorunlu o yüzden mantıklı karar ver.
15 Yorumla- +1 yıl
erken yaşta evlenmezlerse bu defa yaş ilerleyince evde kaldık tribine giriyolar o zaman da evlenecek kimseyi bulamıyorlar bunu napıcan? siz kızlar heralde gençlikte gezip eğlendikçe 50 yaşına kadar genç görünümüzü koruyacagınızı sanıyorsunuz. büyük yanılgı.
- +1 yıl
1. Her kız aynı düşünceye sahip değil ben 35 imde bile evde kaldım demem annem beni 36 da doğurdu mesela ve çok mutluydu sağlıklıydı ben de sağlıklı doğdum. 2. Herkesin vücudu ve genetiği aynı değil, ayrıca ben makyaj yapmıyorum cildime orama burama dünyanın kimyasal ürününü sürmüyorum sağlıklı besleniyor spor yapıyorum, üstüne iyi bir genetiğim var tabi ki uzun zaman boyunca güzel bir cildim olacak.
- +1 yıl
İnsanı en çok yaşlandıran şeylerden biri erken yaştaki evlilik bunun en iyi örneğini de annem ve başka kadınlarda çok gördüm
- +1 yıl
Tanıştığım bir sürü erkek vardı ve onlar bile diyor ki ben erken yaşta evlenmem yani pek de bir kimse evde kalmaz şu zamanda. En azından bana öylesi denk geliyor.
- +1 yıl
Anladım haklı olabilirsin. teşekkürler
+1 yılErgenlik döneminden yeni çıkan birisi hâlâ biraz ergen ergen davranabiliyor ama evlilik sorumluluk isteyen bir şey.
Tekçe bu da değil.
Evlilik öyle iki aşkım, canım, cicim işi de değil. Maddî-manevî bir birliktelik , evlilik. O maddî yükü de sırf erkeğin üstüne atmayı doğru bulmuyorum. Erkek zaten çalışmalı. Bu kesin ve net bir şey ama evliliğin ne getirecek olduğunu bilmiyoruz. Belki ilerleyen zamanlarda anlaşmazlık olacak ve boşanmak isteyeceksin. Elinde bir işin olmazsa döneceğin her baba evi olur. Ben duyuyordum her ailenin geri kabul etmediğini üniversite zamanı yurttaki ablalardan veya bazı aileler de çocuk varsa onu babasına bırakıp gelmesini diyor. Maalesef bizim toplumda soyculuk eski nesilde hâlâ var. İşin olursa ve bir de çocuk olursa nafaka da alırsın. Geçinirsin ama işin yoksa döneceğin yer baba evi olur. Onun için önce eline bir meslek al. Yaşın daha küçük. Koca her türlü bulursun ama bu yaşların geri gelmez.
11 Yorumla- +1 yıl
Yer *
21 yaşına gireceğim nişanlım da 24 yaşına girecek yani yaşla değil ilişkideki uyumunuz, saygınız, sevginizle alakalı. En önemlisi de güven tabiki. Açıkçası bizim ilişkimiz zaman zaman toksik zaman zaman 40 yıllık evliler gibi. Ki 3 senedir beraberiz. Kavgalarımız da oluyor çok mutlu olduğumuz eşsiz anlar da. Ama hepsinin bitişinde birbirimizi buluyoruz yine. Henüz olgunlaşamadık. Tek sorunumuz o sanırım ahahaha. Kimseyi umursamadan, karşındaki insanla olan ilişkine odaklan. Zamanla tanır, huylarını benimser, empati kurmaya başlar, birbirinizi hep anlar ve güven verirseniz, isteklerinizi göz ardı etmez karakter olarak çok ters düşmezseniz işler güzel gider. Umarım mutlu olursunuz.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
77Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,1b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet erken bir yaştır
10 Yorumla Bence biraz daha tanı zaman geçir çünkü evlilik tamamen sorumluluk gerektiren birsey ben 21 yasinda evlendim eşimi seviyorum ama şu an olsa ilerleyen yaşlarda evlenirdim çünkü küçük yaşta erken sorumluluk cok zor oluyor yoruyor yıpratıyor o zamanlar bunu anlayamadım ama insan yaşayınca anlıyor sende bekle bence çünkü çok gencsin
30 YorumlaYaş alınca da insan zamanını iyi değerlendirmediğine yakınıyor. Biraz mantıklı da düşünün. Gerçekçi olun. Yapabilir misiniz? Ekonomik şartlar uygun mu? Kültürler uygun mu? Küçük yaşta evlenip mutlu olan da var büyük yaşlarda evlenip evlenmesek de olurmuş diyenler var. Bu kararı mantıkla destekleyip ilerlerseniz işin içinde saygı ve sevgi de varsa olur.
20 Yorumla
+1 yılkızlar 25 ve erkekler 30 yaşından sonra reşit sayılmalıydı çünkü o zamn aklı başına gelyor insanın bence en az 25 yaşında hatta daha üstü olursa daha iyi olur evlilik yaşı büyüdü artık 30 dan sonra birine katlanma yükleniyor olgunlukla yoksa bu çag da zor
13 Yorumla- +1 yıl
doğru 😂😂🤪🤪var bi sıkıntı diyoruz direkt ama ben genelde 30 u geçmişse 32 ve üstü var bi sıkıntı diyorum ki çıkıyorda gerçekten
+1 yılEvet erken tabi dünyevi şeylerin dışında senin kalbini seven aynı zamanda seninde kalbini sevdiğin karakterli, ahlaklı biri varsa hayatında ikinizinde işi var ve çalışıyorsanız (zengin olmanıza gereke yok) o zaman evlenebilirsin ki hiçbir yaşında evlenmiş olmak için veya ilişki yaşamış olmak için bir şeyler yaşama kendini tanı kendini, doğayı ve iyi insanları sev gerisi gelir
10 Yorumla
+1 yılHazır hissediyorsan senin bileceğin iş ama erken olduğunu düşünüyorum çünkü evlilik öyle dışardan göründüğü gibi değil tamam yuva kurmak güzel sevdiğin insanla mutlu olmak güzel ama sorumluluk ciddi bir kararlılık gerekir sonuçta aynı yastığa baş koyup hayatının en ön planında olacak biri var ona ömür boyu güvenmek var işin içinde bunları göze alabilirsen neden olmasın çocuk olunca onun sorumluluğu alabilirsen evlen
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılYani senin karakterinin olgunluğuna ve evliliğe hazır hissedip hissetmemene bağlı. 20 den küçük olsan küçük derdim ama 20 yaş evlilik için kabul edilebilir bir yaş ama o sorumluluğu tasiyabileceksen ve evliliğin bilincindeysen olur.
20 Yorumla
+1 yılYa Allah aşkına yaşına bak gençsin git kendini gelistir, gez , adrenalin yaşa ve yeni lezzetler dene. Evlilik için gerçekten çok erken. Çok pişman olursun. Tecrübe konuşuyor. 6-7 sonra belki
12 Yorumla- +1 yıl
Sen mutlu olacaksan olsun. Ne diyeyim hayırlısı o zaman
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yıl16 17 yaşındayken 20 yaşında falan evlenecegimi düşünürdüm şimdi 23 yaşındayım ve 27 28 e kadar evlenmeyi düşünmüyorum bence erken bir yaş evlilik düşünme hayatını yaşamaya bak ve en önemlisi kendi ayakların üzerinde durmaya calis 20 yaşında evlenip bir adama muhtaç olmak var yasin geldiği zaman evlenip birde kendi ayakların üzerinde durduğun zaman evlenmek varr yinede karar da senin hayatta senin..
30 Yorumla
+1 yılGeçmişe dönsem o yaşlarda evlenirdim, yaşın önemi yok önemli olan eşin hayatını kısıtlarmı, senin için doğru kişimi
12 Yorumla
Soran+1 yılKıskanç biri ama ben onu düzeltirim jxjs
- +1 yıl
Zamanla düzelir başka sorun olmasın yeter
+1 yılKoluna bileziğini takmadan evlenme. Sonra kocayı işe gönderip internet sitelerinde sabahtan akşama boşa geçen rezil bi hayat yaşarsın. Önce kariyer sonra Sarıyer 🤣
46 Yorumla- +1 yıl
aradığım yorum👏
- +1 yıl
Hahahahhaha Sarıyer:))
- +1 yıl
@buzlarkralicesi22 Sarıyer Evlendirme dairesi guzumm🤣
- +1 yıl
Kariyersiz sarıyer olmaz dimi :)
- +1 yıl
@buzlarkralicesi22 naslaaa
- +1 yıl
kariyer kırmızı çizgimiz 😉
+1 yılelinde mesleğin olmadan, ekonomik bağımsızlığını kazanmadan evlenme. bir erkeğe muhtaç olmadığını anladığın zaman evlen. sen 20 yaşında bunlara sahipsen evlenebilirsin herkesin hazır hissettiği yaş farklıdır.
20 Yorumlasaçmalama acayip geç kalmışsın, utanç verici 1 hafta içinde bişeyler olmalı
12 Yorumla
Soran+1 yılTamam hemen evleniyorum o halde
Gizli Üye(18-24)+1 yılErken yasta evlenmek iyi. Gunaha bulasmazsin yani riski azaltir. Ama karsindaki insan gercekten adam gibi adam ise ikinizde sadık olacaksaniz evlen. Maddiyati cok onemseme. İki yakan bir araya gelse yeter. Gencsiniz, alisirsiniz.
40 Yorumla
+1 yılYooo, bence çok iyi bi yaş.
Yeter ki doğru insanla karşılaşmak nasip olsun.
Ama mümkünse eşin senden bi 5 yaş kadar büyük olsun, daha iyi olur. 5 iyidir 5
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Fazlasıyla erken, erken evlenenler hatasını boşanınca anlıyorlar kendi hayatına odaklanmanı iyi bir gelecek için güzel tercihler yapıp kendini geliştirip yükselmeni öneririm
10 Yorumla
+1 yılNasip kısmet yani herkesten herkese fikirden fikre değişir bende 20 olacağım yakında ama okuyorum hedeflerim farklı siz bulmuşsunuzdur çok seviyor ve güveniyorsunuzdur bişey diyemem
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yılValla benim 19 yaşında evlenen kuzenlerim olmuştu sen düşün kadınlar için erken değil ama erkekler için erken diye düşünüyorum çünkü askerlik var bizde
10 Yorumla Eşinin yaşı önemli. Zira kadınlar çabuk olgunlaşırlar.. Ve fakat ruh eşini bulamazsan, erken evlendiğin için ilişkiden soğuma olasılığın da artacaktır
20 Yorumla
+1 yılseni eşrefle kınıyorum 🤣 20 yaşında evlilik mi olurmuş 🤣
30 Yorumla
+1 yılSeni anlayan adam gibi biriyse ve kendine guveniyosan evlen onun disinda evlenme
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkendine güveniyorsan hazır olduğunu hissediyorsan evlenebilirsin hesabını kitabını iyi yap evlendikten sonra keşke şöyle yapsaydım böyle yapmasaydım diyerek depresyona girip çıkmaza girme sonra
10 Yorumla
+1 yılHayır değil. Mesele şu ki senin olgunluk düzeyin önemli bence.
20 yaşında düşünce olarak olgun isen hiç bir sorun yok.10 YorumlaErken degil güzelim tam güzel yaşın çocugunla arkadaş gibi olursun bak ben mesela kaçırdım o treni… dip not: ayrılmayacaksan evlen
10 YorumlaYaş 43 kınasamda başıma gelemez 🤪
Manyak mısın sen? Daha çok ufaksın. Acelen nedir böyle hemen evlenme derdine düştün?10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılgit hayatını yaşa valla bak evlenen arkadaşlarımın hepsi mutsuz evlilik pişmanlıktır ben 23 yaşındayım bekarım mutluyum hayatımı yaşıyorum hayatın kısatlanır kafanı duvardan duvara vurursun b*k mu evlendim dersin benden söylemesi
10 Yorumla
+1 yılaklın yetiyorsa ve yeterince olgunlaştığını düşünüyorsan olabilir. ama günümüzde biraz erken bir yaş olarak kabul ediliyor artık.
10 YorumlaErken yaa neden bu kadar acele ediyorsun ki en güzel zamanların tadını çıkarmak varken neden yani
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. bence çok erkek ama bazıları mecburiyetten yapacak biş olmamaktan kurtuluş diye yapıyor ama sonrası daha kabul olabiliyor biraz piyango çünkü
10 Yorumla
+1 yıl21 yaşında evlenen bn asla yapma diyorum bak tecrübe konuşuyor
20 Yorumla
+1 yılAşırı derecede erken kesinlikle düşünülmemeli bu yaşta fikrimce.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılTüm samimiyetimle söylüyorum evlilik için çok ideal bir yaş
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılhenüz başında gibisin, yani evlilik yaşı kaçtan başlamalı deselerdi 20 derdim
20 Yorumla
+1 yıl23 yaşında evlnen biri olarak kendine gel, öyle bi saçmalık yapma diyorum
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 918 cevap paylaştı. Kinanacak bir şey yok... Tabiki evlilik için uygun yaşın
10 Yorumla
+1 yılHazır hissediyorsan evlen. Baktın mutlu değilsin boşanırsın.
10 Yorumla
+1 yılHedefin evlilik ise erken değil ama ben kariyer yapmak istiyorum ise erken
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYani burada herkes erken demiste sen takma burdakilari onun bunun altına yatmakta sakinca gormeyenelr evlilik için erken diyorlar kimseyi dinleme seviyorsan doğru kişiyse basın nikahı mutlu olun
10 YorumlaErken 20 ne ya 20 ne 26 dan öncesi erken hele hele 20 çok erken
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 449 cevap paylaştı.
+1 yıl24 yaşındayım 26’dan erken evlenilmez düşüncesindeyim
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKınasamda başıma gelse keşke 😄 28 olacağım hala bir başımayım
10 Yorumla Biraz erken ama hazır hissediyosan olur tabi niye olmasın. Geç olmasından iyidir
10 Yorumla20 yaşındayım ve şu an erken olduğunu düşünüyorum
10 YorumlaDoğru kişiyi bulduğunu düsunyirsan huc de erken değil
10 YorumlaEvet sakın evlenme
Acele etme
Okul oku bitsin çalış sonra10 YorumlaEvlilik düşündüğüm yaştı fakat doğru kişiyi bulamamıştım
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılIsteyen evlene bilir reşitler sonuçta ama tavsiye etmem çok fazla sorumluluk.
10 Yorumla
+1 yılErken bir yaş ama
Evlen gözünüz açılınca evlenmiyorsunuz🤣10 YorumlaBana göre erkendir sana göre tam zamanıdır bilemem.
11 Yorumla- +1 yıl
Yani sonuçta 20 yaşındaki bir genç kız sevgilisi ile aynı evde yaşa ve okul okusa kimse bişi demez ama bu zinadır evlilik ise bunun yasal , toplum ve dini düzene uygun olmasıdır. Çok sevişmek istiyorsan zina yapmak yerine evlen.
+1 yılÇok erken 2024teyiz sonuçta ben 24 yaşındayım bekarım yalnızım sevgilim bile olmadı
13 Yorumla- +1 yıl
Ben de :) (19 yaşındqyım ama)
- +1 yıl
@pıtırcıkselin yani benim o yaştayken evlilik aklıma bile gelmezdi
- +1 yıl
Benimde öyle
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Yoo erkenn değill sen kendini hazır hissediyosan en uygun yaş o 👍🏻
10 Yorumla
+1 yılYani Bence ideal bir işe yarayabilirlik istiyorsan ve eş arıyorsan olabilir
10 Yorumla
+1 yılBen 20 yaşında evlendim kişinin olgunluğuna bağlı bişey bu karşı tarafa da bakmak lazım gerçekten evlenilecek biri mi onun kirli çoraplarını yıkayabilir misin mesela hergün yemek yapacaksın temizlik yapacaksın evlilik çok zor.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeni kınım kınım kınıyorum, içim çok rahat kınıyorum seni çünkü 20 den çok daha büyük bir yaştayım
😂😅🤣🤣🤣
10 Yorumla
+1 yılBir evlilik yürütebilecek akildaysan evlilik yasindasinfir. Takma burdaki saçma insanları. Evlenemediler diye senin de evlenmeni istemezler :00
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSence geç mi baci? Ben 24'üm daha genceciğim diyorum. Sense toysun
10 YorumlaBence değil
Ben 25 ile evlendim çok geçti bence
Daha doğrusu yaşi yok
Eğer hayat arkadaşini bulduysan ozman evlen
Herseyi beraber yaparsiniz ögrenirsiniz10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKanka geç kaldın, 18de evlenmeliydin
Evde kaldın net10 Yorumla
+1 yılSenin olgunluğuna sabrına ve tabiki eşin olacak kişinin karakterine bağlı bir şey ayrıca kendi ayakların üstünde durabilecek konuma gelmişsen istediğini yapabilirsin bence ama aksi halde erken bir yaş
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErken bence ileride pişman olma ihtimalin yüksek
10 Yorumla- Devamını Gör (111)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım