Kardeşim (erkek) yeni 10 yaşına girdi hala hiçbir şey yemiyor. Boş basit şey yiyor (peynir ekmek, çikolatalı ekmek, makarna, çorba, tost, vs) başka hiç yemiyor. Ne yapacağım ben bu çocuğa? Vallahi konuşa konuşa dilimde tüy bitti. Yemekleri güzelleştiriyorum anlatıyorum yok. Bellemiş Bi hayır bu böyle sürüp gidiyor. O kadar da oyun oynuyor ama iştahı mı yok, yoksa niye sevmiyor anlamadım ve söylemiyor da. Vallahi bıktım en son bugün patladım zorla denedim olmadı yine. Ne yapayım dersiniz? Siz nasıl sevdirdiniz? Fikir verin lütfen. Gerçekten çocuk saf slak olacak beyni çalışmayacak diye ve büyümeyecek diye çok korkuyorum. Yardım edin. Şimdiden teşekkürler..
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Eğer çizgi film hayranı ise yiyeceklerin faydalı olduğu çizgi filmler izlemesini sağla başka türlü sevdiremezsin ama onlar 10 dakkada sevdirebilir
Benim kardeşim de öyleydi. Ekstra ona özel yemek yapmadık karnı acıkınca mecburen yemeye başladı. Şimdi az da olsa yiyor bir şeyler
Ne güzel ama anası babası yemesin boş ver diyo kaylesiz slaklar o yüzden ben çabalıyorum olmuyor. Dediğini söyledim olmaz diyo cahiller. Pek çocuğuna düşkün değiller ne edersen et kafasındalar biz 3 kardeş böyle bu sorumsuz aileyle zor zar büyüdük. Söylüyorum anlamıyor kafasızlar. Başka çözüm geliyor mu aklınıza
Neden olmazmış. Zaten ne yapıyorsan yap demişler sen bunu uygulayamaz mısın
Yani ne yapıyorsan yap dedi ya sen ya Yemezsen yeme bana ne diyorlar hep böyle duyarsızlar sorumsuzlar ben uğraşınca da sana ne yemesin diye bana çıkmış olay çocuğa ye Güzelce diye söylemiyorlar da ben söylüyorum çocuk da böyle ana babasını kurtarıcı olarak görüyor halbuki hiçbir alakası yok çocuk da benden nefret etmeye başladı beni de dinlemiyor sen değilsin Bana Kural kuramazsın diyor ya aile dediğin düzgün olur Ama benimkiler bana inat yapıyor Neden bilmiyorum ama bana bir inatlıkları var Ben camdan atlama desem o derece gider atlarlar çok ciddiyim yemin olsun ki inatlar İnat böyle ana baba olmaz olsun
Anladım. Sen de uğraşmayı bırak kendi hallerine ne yapıyorlarsa yapsınlar o zaman
Kardeşimin iyi şekilde beslenmesini istiyorum bırakamıyorum içim el vermiyor, güzel bi hayatı olsun diye çabalıyorum
Yani sen elinden geleni yapıyorsun gerisini onlar düşünsün
Acıkınca yer ve zamanla yemek zevki değişir. Sen istediğin kadar sağlıklı beslenmeden bahset anlamaz.
Kimsenin aklına da çocuğu doktora götürmek gelmedi mi? Dünyada kaç tane hastalık iştah kapalılılığına sebep oluyor haberin var mı?
Götürdük boş ekmek yesin bir şey olmaz diyo. Adam akıllı değil ki doktor dediğin de saçmaladı napıyım
O nasıl doktor ya şikayet falan edin. İştah kapalılığı çok büyük bir sorun, gerçekten hafife almayın. Benim küçüklüğümden beri iştah kapalılığım vardı, her doktora gittiğimde kan tahlili yazardı. Hayatım kan tahlili yaptırmakla geçti. İlk konsültasyonumdan bir sene sonra hastalığımı öğrendim. Bu işler cidden şakaya gelmez. O yemedikçe daha da çok elden ayaktan düşecek. Başka doktora gidin gerekirse doktor doktor gezin ama böyle evde oturup çoçuğu yemeye zorlamayın, sorunu böyle halledemezsiniz.
Çok teşekkür ederim bilgi için
Rica ederim 🙏
kardeşim sen alıştırmışsın 2 gün aç bırak bak nasıl yiyor