3 yaşında minik tırtıl ısrarla kardeş istiyor 🙈 ama ben istemiyorum. Böyle bir durumda ne yapmalı?
Sırf çocuk kardeş istiyor diye çocuk yapılmalı mı?

3 yaşında minik tırtıl ısrarla kardeş istiyor 🙈 ama ben istemiyorum. Böyle bir durumda ne yapmalı?
Sırf çocuk kardeş istiyor diye çocuk yapılmalı mı?

Öncelikle saygılar sevgiler sunuyorum mutlu akşamlar dilerim
Ben 45. yasindayim bekarım
Erzincanliyim annem ve babam akraba halasının oğlunu almış Babami 91 de mide kanaması sonucu yitirdim Erzincan depreminde enkazdan çıkmış bir insanim 92 de
Ardından annem kısa süreli bir evlilik yapıp ayrıldı ben ve kardeşim rahmetli buyukbabam ve nenemin yanında kaldık annemle uzun yıllar sonra bir araya geldim
Kardeşime hen anne hem baba hem abi hem dost sırdaş arkadaş oldum
Oda bana babamda alkol sigara uyuşturucu madde hersey vardi 40. yasindaydi öldüğünde
Acılarla dolu bir geçmişten bugüne geldim
Ben ona o bana yoldas oldu
Şimdi 8 yaşında sidarcan isminde bir oğlu var Aralık ayında 2 kez baba olucak
Ben o heyecanı hiç yaşamadım yasarmiyim bilmiyorum
Ama naçizane herseyden önce iyi bir evlat iyi bir abi iyi bir amca olmaya çalışıyorum
Evlat bu dünyada edenlerden kalan kardeşlerimize beraber en güzel hediyedir
Bu zorlu yolculukta elim kolum herseyim oldu
Bende onun
Hala maddi manevi olarak destek olmaya çalışıyorum
Minik tırtıklı iz da en doğal olanı istiyor
Bu onun en doğal hakkı
Evet ekonomik tablo şartlar malum ama beni yalnis anlamayın hepimiz geldik misyonumuzu tamamlayıp gideceginiz bu handa bizden geriye kalacak en güzel miras evlat bir evladından kardeşidir
Sizi yazdiklarimla üzdüysem surci lisan ettiysem affola ama Ataol Behramoglunun Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var şiirinin son mısraları Hayat insana sunulmuş bir armağandır diyor
Sizde ona bir armağan verin bence
Teşekkürler sagolun onure ettiniz beni
kardeş iyidir kanlım olsun kardeşim olsun demiş atalarımız Allah gecinden versin ama size veya eşinize bir şey olduğunda o çocuk yapayalnız kalacak bizim bir abla vardı bir evin bir kızı kendi evlendi kendisi de 2. çocuğu yapmadı çalışıyordu çocuk büyüdü falan sonra aniden annesi öldü bunun üzerine babası annesinin üzüntüsüne dayanamayıp lösemi oldu sonra babasıda öldü kadın çok yalnız kaldı akrabalar falan ne kadar destek olacak kardeşin yerini tutar mı doktor doktor gezdi 2. çocuğu yapma için bu seferde yaşı ilerlemişti olmadı bence çocuğunuz 1 tane kardeşi olmalı tabiki tercih sizin
Cevap
34Cevap
Hayır tabi ki de.. yani sırf biri istiyor diye zaten çocuk yapılması saçma. çocuk yapmak sorumluluk gerektirdiği için de bunu iyice düşünüp o şekilde karar vermeliler.. ondan sonra gereksiz tartışma ya da anlaşmazlık çıkabiliyor ya da çocuk ilgisiz büyüyebiliyor bu yüzden de yapılacaksa bu kardeş olsun diye yapılmamalıdır.
Çocukları ilgisiz bırakmam ama ben yaşayan bir ölü olurum, göze alamıyorum 😂
İyi bir anne olduğundan hiç şüphem yok abla yaparsın tabi ki ama kendini çok yorarsın 😂
Elbette yapmak gerek gadası
Neden la 😂
Ya bebe tek başına mı büyüsün kardeş sevgisinin paylaşmanın ne demek olduğunu öğrenmesin mi
Çocuğunun ne istediği değil senin ne istediğin önemli.
Psikolojin eberjin yetiyorsa kardeşi olması iyi olur.
Fakat bütün enerjin sabrını çocuğun emdiyse gerek yok.
Benim çocuğumda kardeş istiyor, ama benim enerjim yok, psikolojim sağlam değil sabrım kalmadı. Kendime güvenemediğim için 2. Bir çocuğu düşünmüyorum istemiyorum.
Aynı durumdayız ❤
Annem ben 2 yaşlarındayken yalnızlığıma ve ısrarlarıma dayanamayıp babama açmış konuyu. Şimdi 2 yaşında çocuk nasıl ısrar eder demeyin, filmlerde filan görmüşümdür kardeş olaylarını filan, yalnızlığı da hissedince.. zaten kızlar erken konuşur biliyorsunuz. Babam tabi istememiş başlarda her zamanki gibi o ayrı kafalarda hiç girmeyeyim oralara. Neyse şükür ki bir kız kardeşim oldu.
Ama kardeşi illaki erkek olacakmış kız olursa saçını başını yolarım diyor 😂
Kız çocuğa sahip olmak için “Allahumme inni uridu minke binten salimeten saliheten. Rabbena tekabbel duai.” duası okunabilir. “Allah'ım, senden sağlıklı ve saliha bir kız istiyorum. Rabbimiz, duamı kabul et.” Eğer dininizin bu yönlerinin olmasını istiyorduysanız bu duayı eşinizle okuyabilirsiniz bebek sahibi olmadan önce
Bebek için bir sürü opsiyon var çocuk istiyor diye yapılmaz ki, maddi durumun ikisine yetecek mi. İkisinin sorumluluğunu alabilecek misin. İkisini de psikolojik olarak donanımlı yetistirebilecekmisin gibi gibi bir sürü kafanda oturtturman gereken soru var. Bende tek çocukla kalacağım büyük ihtimalle 😢
Maddi olarak bakabilirim ama bir çocuğa daha yetecek enerjim ve mental sağlığım yok 🥺 kardeşi olsun isterim ama kendimde bu kudreti bulamıyorum.
Bakabilecek sen sorumluluğu alabilecek sen istekliysen olabilir ama bakanı çalsan bu işe girme kendine bu konuda güvenin yoksa istiyor diye yapılmaz kardeş onu düzgün büyütmek katnını doyurmak önemli paran çok yoksa da olmaz çocuk demek masraf demek
Maddi sıkıntımız yok ama bir çocuğa daha bakacak enerjim yok. Basından beri 2. Bir çocuk düşünmüyordum 😊
İstemiyorsan yapmaya bilirsin 2. Çocuğu mecbur değilsin tabi
@etipufflezzetli , Bugün sağlığınızda müsaitken yapmalısınız çocuk ;) Hem minik tırtıl yarında büyüdügü zaman başınıza kakarsa VE sizde yumurta ve mermi kalmazsa çekeceğiniz eyvahh'ın çaresi olmaz :/
Hep ne isterse aldık diye böyle oldu zaten 😒
Bu başka bir şey canım! Yani yarın siz istediginizde eşin kuru sıkı olabilir ya da senin yumurtlaman imkansızlaşabilir! Hem şimdi doğursan, çocuk büyütmek için varolan enerji yaşlarındasın şu an! 37 de anne olsan çekemezdin o kahrı! Milletin çocuğu lisedeyken, sen 50 yaşında ilkokulda çocuk toplarsın mesela ;))
Evlilik hayatın, eşinle paylaşımın nasıl?
Çocuk konusunda her türlü yardımı sağlıyorsa, çocuğunun kardeş istediğini gözardı etme derim.
Ama evliliğinde henüz taşlar yerine oturmadıysa, hiç düşünme çocuk.
Çocuk konusunda hiç bir yardim sağlamaz ne olsa "ama sen annesisin" der 😂 bu yüzden cesaretim yok
Yani bana soracak olursanız bir çocuğun kalbi sahibi olması hiçbir şey olsa da ilerleyen dönemlerde miras ve benzeri durumlarda büyük sıkıntılar olabiliyor şahsen tek çocuk olmasını tavsiye ederim
Şahsen bende 🙈
En güzeli ya gerçekten çünkü ben çevremde çok gördüm mirası yüzünden birbirine giren insanları
Konuyla tamamen alakasız ve tamamen gereksiz bir bilgi ama evlat çoğuldur. Tekili velettir. Tek evlat deyince anlatım bozukluğu oluyor. :D :D
Ben soruyu bu şekilde sormamıştım yönetim bu şekilde yapmış bir şeyden anlamıyorlar 😂😂
Yalnız kalmayayım diye kardeş yapmışlar 1 tane değil 2 tane gelince şoka giren ben ama iyi ki varlar 😅
😂😂 ya istemiyorum ben ama sonra pişman olmaktan korkuyorum
Size kalmış ama hayattaki en büyük destekçilerden biri olup çıkıyor 😅
Benim de kardeşim var ama pek bi hayrını görmedim 🤭😂
Yani kardeşi olsa daha iyi olur tabiki. Birbirlerini koruyup kollar, beraber büyür, yardımlaşır, en önemlisi paylaşmayı öğrenir, ders çalıştırır.
Kardeşten öte bir bağ var mı?
2 çocuk ideal bence.
Beni alın evlatlık, hiç ses çıkarmadan köşede bir yerde uzanırım ben asdjdk
Seeen djjd
Bence yapılması taraftarıyım. Çocuklar yalnız büyümesin.
Arkadaş bulayım
Kardeş ile arkadaş farklı:) sadece şu an için düşünme kardeşin var mı bilmiyorum ama eğer varsa olmadığını düşünüp ne hissettiğini yazar mısın?
Ben yapmazdım bir sürü arkadaşın olucak de şayet tek çocuk istiyorum
Ben de hiç bir zaman 2 çocuk hayalim olmadı
örneğin ben kız kardeşimi tepinerek isteyerek yaptırdım zamanında 😂
Yaaaa çok tatlı 😂 galiba sonumuz djdjd
ama iyi ki istemişim ve olmuş 😌
Bence olsun ikisi bir birlikte büyürler hem kardeşinin kıskanmaz sevgili davranır
O sıkıntı çıkarmaz zaten de ben kendimde 2 çocuğa annelik yapabilecek bir potansiyel hissetmiyorum 🥺
Evet yapılmalı çocuk paylaşmayı paylaşılması ögrenir
Paylaşmayı öğrensin diye çocuk mu yapim
Şimdi çocuk çok küçük olduğu için yeni bir çocuğun bakımını üstlenmek zor olur. Biraz daha büyüdükten sonra kardeş yapabilirsin. Çocuğuna da bu şekilde söyleyebilirsin. Tabii istersen.
Sırf bu sebeple yapılması elbette mümkün değil yani çiftler karşılıklı olarak istiyor mu ya da bakacak durumumuz var mı bu gibi şeyler önemli bir etkendir.
Yapıverin birtane daha ne olacak ama yani çocuk haklı tek başına olur mu 😃😃
Çocuk istiyor diye yapılmaz elbette ebeveynlerin hazır olması gerekli
Bakacak olan sensin, çocuk değil. Karar sana ait olmalı.
Bu sorunun cevabını en iyi sen biliyosundur diye düşnüüyorum.
Sırf çocuk kardeş istiyor diye çocuk yapılmamalı tek çocuk her zaman iyidir
yapılmaz tabiki çocuk iki dakika oynamaya istiyor maddi manevi yükü kim çekiyorsa o karar verir, tırtıl büyüyünce anlar zaten.
Büyüyünce ne bu miras ortağını yaptınız da diyebilir tırtıla pek güvenmiyorum 😂
Eğer çocuk istiyor diye yapacaksan düşünme bence. Eğitimini, öz saygısını, ve aile ortamıni verebiliyorsan kardeş düşünebilirsin.
Çocuğa bunları verebilirim ama düşünmem gereken bir de "ben" varım.
Cocuk icin degil kendine sor partnerin belki ucar gider hicbiseyin garantisi yok tek basina 2 cocuga yetisebilirmiyim ben diye kendine sor
Babası varken de soruya cevabım yetişemem şeklinde oluyor 🥺
Ebeveynleri olarak hazırsanız, yaş aralığı mükemmel bir zamandasınız. Yakın yaşlar beraber büyümesi daha kolay.
Ikinci bir çocuk hiç bir zaman hayalimiz olmadi 🥺
Tek büyüyen çocukların piskolojik olarak her zaman zorlandığını bir çok piskologdan duydum. Tabiki sizin düşüncenize saygı duymakla beraber, bazen çocuğumuz için de bazı şeyleri düşünmeliyiz diye düşünüyorum..
Bu dünyaya birden fazlasi getirilmemeli.
Bencede
Ne güzel yapın tabi:)
Istemiyoruz ama 😂
bence bunu hak ediyor
Benimde kardeşim var miras hakkımı vereyim diye gözümü oyacak ne nedir 😂
Eğer durum müsaitse olabilir.
Durum müsait ama ben müsait değilim 😂
Bence hiç doğurma ya ikinci ile uğraşılmaz gibi ben bu çağı gördükten sonra anneme bile niye beni ikinci bı çocuk olarak doğurdun diye soruyorum arada.. hele Türkiye standartlarında ikinci çocuk akıl kârı diğil benim için yani.
Benim içinde aynen öyle 🥳
Ben şöyle düşünürdüm bı çocuğun olcak ona bütün imkânları sağlıycaksın ne isterse önünde olcak öyle. 🙂
Çok iyi 😄🌸
Bende hep şey diyorum 1 çocuğa pirzola yedirebilecekken neden 2. çocuğu yapim da makarna yesinler 😂😂
Hahshsh güzel, mantıklı düşünce 😂😂
Bence yap aralarında çok yaş olmasın
Istemiyorum kiii
Neden tek çocuk zor
Hayır tabiki sende istiyorsan yapmalısın
Istemiyorum ama sonra pişman olmaktan da korkuyorum 🥺
O zaman duygusal değil mantıksal olarak yaklaş o zaman o mantıklıydı öyle yaptım dersin
2 çocuğa zulüm olacaksan yapma 😂
Olabilirim 😂
İmkanı varsa yap
Maddi imkan var ama manevi imkanım yok 😂
Yap gitsin pıt diye çıkıyor
Ana babaya bağlı o iş.
Biz istemiyoruz 😂
Tırtıl bak dalgana aslanım de o zaman 😂
Bence yapılmaz hayatım
Bencede hayatım 🙈
Ne desek kabul etmiyor bebeğim 😂 hem de kız olucakmış jdjd
Bence istemese de 2. çocuk olmalı
Niye ki?
Bence yap iki kardeş daha iyi olur. Yarın birbirlerini kollarlar.
Kesinlikle yapılmalı
Peehh
Özellikle kardeş istiyorsa yapmalısınız.
Özellikle istiyor durup dururken kendi kendine istemeye başladı
3 yaşında bir çocuk çıkar hesabı yapamaz gerçekten istediği için (belkide bir arkadaşının kardeşini gördü) söyler. Bir süre sonra tekrar sor eğer kararında sabit durur ve kardeş isterse ciddi ciddi düşün 👍 1 çocuk bence gerçekten az. Maddi olarak yeterliyseniz 2 hatta 3. çocuğu bile düşün.
ebeveynlerin bileceği bir şey
Sesten rahatsız olmayacaksa denenebilir.
Hayır bu saçma artı mantıksız olur
Cocugu ciddiye almayin
Ya yap gitsin üzme tırtılı
Küçük bi kedi al
Kedi sevmem 🥺
Küçük bi köpek al
Olabilir 😂
Küçük bi kuş al. ama kuşu devamlı sev😁😁
yapılır cocuk yalnız kalmasın
Bir çocuğa daha bakacak mental sağlığım ve enerjim yok 😂
eşin?
De istemiyor