Yani sadece oğlunuz istediği için değil de sizlerin de istemesi çok önemli. Bana kalırsa da kardeş bu dünyadaki en ama en güzel şey. İlerde annen de banam da kardeşi oluyormuş insanın. Bence bunu düşünüp kararınızı o şekilde vermelisiniz. Hayatı boyunca çocuğunuzu bu sevgiden bu arkadaşlıktan mahrum etmemelisiniz. Umarım hakkınızda en hayırlısı olur. :)
Sonuna kadar okuyun. Çok önemli. Merhaba bu karar size kalmış. Eğer küçük bir bebeğiniz varsa ara verin derim. Bakmak çok zor. Fakat “kardeş istiyor” demişsiniz. Çocuğunuz istiyorsa geç kalmak istemiyorsanız düşünebilirsiniz. En önemlisi ise kendinize şu soruları sorun. Ben tek çocuğuma bakabiliyor muyum? İkinciye de bakabilir miyim? Aylık gelirim yeter mi? Çevre…. vs. “Yapmak mantıklı mı?” demişsiniz eğer değilse leyleklere söyleyin onlar getirsin ya da bir gece önceden nohutları ıslayın sabah bir bakın çocuğunuz olur. Bu saydıklarından nohut çocuk en hızlı yöntem.
Sizler nasıl ki anne ve babalık duygusunu yaşamak için onu dünyaya getirmeye vesile olduysanız o da haklı olarak kardeşlik duygusunu daha o yaşlarda olmasına rağmen tatmak istiyor... Buna karar verecek olan yine sizlersiniz sorunuz çocuk dünyaya getirilmi diye olsaydı kesinlikle hayır derdim ama bu soru çok çok zor...
Biz bunu yaptık. Ben normalde ikinci çocuğu hiç düşünmezken çocuğumuz gelip gidip ağladı benim neden kardeşin yok diye. Aylarca bu böyle devam edince oturup düşündüm. Biz öldüğümüzde bu çocuk dünyada yapayalnız kalmasın. Bir kardeşi bir dayanağı olsun diye düşünerek ona bir kardeş yaptık
Te allam ya kucucuk cocun azina bakcaksiniz yani siz once paradan haber verin 2 cocuga bakabilcekmisiniz 2 cocuda butun kitab okul kiyafet yemek arzu isteklerini karsilicakmisiniz ikisinide sevcek ilgi gostercek hergun en az 1 saat ilgilencek sevgi saygi insani degerlerle buyutcekmisiniz ilerde ikisinide dersaneye yollayabilcekmisiniz hata yaptinda kenarami atcaksiniz destekmi olcaksiniz el alem ne der die kisitlicakmisinizz maddi manevi herseyini karsilicaksan tam tesekkullu yap cahil insanlar gibi yaradan rizkini verir diyip gecmeyin yaradan rizik veriyor rizikdan oncede akıl veriyo dusunun kullanin die karin tokluna cocuk yetistirilmez.
Abla eşin ve sen henüz hazır değilseniz yapmamanız gerekir diye düşünüyorum :( Ufaklık kaç yaşında bilmiyorum ama onun da yalnız kalmaması için kedi, balık vs. gibi evcil hayvan sahiplenip bakımını üstlenebilirsiniz :( (Tabii eğer layıkıyla bakabileceğinizi düşünüyorsanız). Hem çocuğa da hayvan sevgisi aşılamış olursunuz :(
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben de 10 yaşındayken istemişim çat diiye kardeşi verdiler elime şimdi 10 yıl geçti kardeşim 10 yaşında ben 20 sonuç ne dilimi eşşek arıları soksaydı da söylemeseydim diyorum tek çocuğa bakmanız daha kolay olur daha kaliteli bir hayatı olur ama ikiye böldüğünüzde ikisini de mutlu etmeniz daha zor
Kardeşi olunca da kıskanır kardeş istemiyorum diye ağlar.Çocuk daha farkında değil, kendine oyun arkadaşı arıyor. Bir kardeşi olmalı ama bunu çocuğunuz istiyor diye değil, gerçekten ikinci çocuk için hazır olduğunuzda düşünmelisiniz.
Siz erken olduğunu düşünüyorsanız hazır hissetmediğiniz bir konuda aceleci davranmayın derim. Çocuk o daha. Birlikte oyun oynayacak arkadaş arıyordur. Bir şekilde geçiştirirsiniz çocuğunuzu. O istiyor diye çocuk yapılmaz.
çocuğunuz ne ebeveyn olmanın zorlığunu, hamilelik ve doğumun meşakkatini, maddi ve manevi sorumlulığunu bilemez. Birileri kafasına sokmuştur, arkadaşlarında görmüştür ve istemişyir. Karar size ait
Uzunca süre direndim kızım sabah kardeş dedi akşam karrdes dedi benim. neden kardeşim yok dedi kardeş istiyorum dedi neden siz in kardesleriniz var benim kardeşim yok dedi en sonunda ikna etti 14 yaşında ile. Kardeşi oldu.
Evcil hayvan alabilirsiniz. Ama oyalansın diye değil. Gerçekten sevsin ve değer versin kardeşi gibi oynasın, sevsin. Kuş olur kedi olur. Madem siz erken olduğunu düşünüyorsunuz yalan söyleyin bari
Çocuğun bilinçli olarak kardeş kardeş diye ağlamıyordur. Sırf çocuk istiyor diye kardeş yapmak akıl karı iş değil. İlk çocuğun ülkenin ekonomik şartlarını bilmiyor tabii.
bende daha çoçukken erkek kardeş istiyorum diye yalvarmışım. Annem, allahım nolur erkek kardeşim olsun diye dualar ettiğimi anlatırdı. Sonuc: dünyalar tatlısı erkek kardeşim var😄